Author |
Topic |
izivko
Advanced Member
Germany
12624 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 17/12/2024 : 10:48:13
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by Shaner
Dao sam si truda i preslušao nekoliko puta, ali ništa.
Nisi trebao, ali cijenim trud ;)
Idemo dalje, izivko, verzija Peggy-O u izvedbi The National. To je inače s dobrotovrnog tribute albuma posvećenog Grateful Deadu "Day of the dead" na kojem više bendova obrađuju pjesme Grateful Deada. Stavljam live verziju jer je dobra snimka i mislim da će ti se ta više svidjeti.
Vrhunska obrada, usudio bih se reći, bolja od originala. Ide na Playlistu. Ocjena 4,5/5.
Idem sada još jedanput poslušat Tontov zadatak. Još vagam. |
Have mercy |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4348 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 17/12/2024 : 11:07:24
|
quote: Originally posted by alexts
Evo za sutra jednog zadatka za Cromwella.
Reč je o žanru muzike koji verovatno ne sluša (ako iko na forumu) - disco!
Boogie Woogie Dancin' Shoes - Claudja Barry https://www.youtube.com/watch?v=nkdfBrdKa6M
Taman imam osjećaj da sam danas raspoložen za hračkanje ali moram razočarati jer disco mi je povremeno kul. Baš sam prošli vikend imao goste i slušali smo većinom disco i thrash metal (metalci će znati zašto je to posebno bizarno :) Što se tiče baš ove pjesme- super mi je vokal jer je jako strastven a nema prenemaganja, a tu se mnoge ženske znaju poskliznut. Dio od 3:30 nadalje mi je zakon jer ima nekakvu vibru The Warriors soundtracka a bogme jako volim zvuk sintića iz tog perioda. Ali ono pak što je veliki minus i ove pjesme i žanra općenito jest to što si ovo nikad ne bih pustio da slušam sam u sobi. Disco mi ide isključivo u društvu, odnosno kao pozadinska glazba. Jedini izuzeci koji mi padaju na pamet su Rasputin, Moskau i one pjesme od Abba-e (koje im spadaju pod disco jelte).
quote: Originally posted by Zula
Što ljubitelji Bonamasse (a i svi ostali) kažu za Drive na "guslama"? 🤣
Nema grupnih/omnibusovskih/frakcijskih prozivanja. Prozvan može biti isključivo jedan član po postavljenoj pjesmi dok ostali komentiraju ako žele.
quote: Originally posted by naker A ne znam što kukate na neodgovaranje mene je Vukozec iskulirao i na temi i u privatnoj Admine dajemo mu 24h da se javi ili upisujemo ime u Death Note.
Ću ga kontaktiram! |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 17/12/2024 11:12:38 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6071 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 17/12/2024 : 11:34:32
|
quote: Originally posted by Tonto
Bon Iver - Beth/Rest - baaaaa, baaaaaa, baaaaaaaa 0/10
The National - Peggy-O - National je nešto najdosadnije što je moje uho doživjelo, a doživjelo je svašta. Svaki put kad ih čujem nekoliko sivih stanica mi izvrši samoubojstvo i spase se. 0/10
Bon Iver očekivano :D
Čudi me da ti je The National toliko dosadan, meni je njihova glazba čista emocija. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
vukozec
Advanced Member
4972 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 17/12/2024 : 12:10:29
|
quote: Originally posted by naker
Days of the New - Dancing with the Wind
Tekst neloš, ali grunge je poslednja bitna stvar koja se desila rock-u jer kao i prava mjuza par decenija ranije koristi jednostavne alate da napravi složene stvari. Gitara, bass, bubnjevi, vokal; sve ostalo je de facto suvišno, ono što je Metallica uspela sa S&M se desi jednom u sto godina. Simfonijski post-grunge nije za mene, ali ceni se pokušaj. 5/10
............
Jedan forumaš je nedavno postavio top 10 listu grunge albuma, a dok traje moja smena na forumu ne može da se priča o vrhunskom grunge-u bez da se spomene Stone Temple Pilots. Vukozec nadam se da ima dobro opravdanje zašto je ignorisao STP
Stone Temple Pilots - Kitchenware & Candybars
https://www.youtube.com/watch?v=lWgHEKCbUSI
Ja sam purist. Nisi iz Seattlea, nisi grunge.
OK je ovo. To je taj 90s feel. Ali ne treba mi 10 bendova koji isto zvuče, dovoljna su 2-3 :)
Sad ja kao nešto postam i prozivam?
Evo:
Ovo je za nekoga od stare škole, ajde alexts. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8222 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 17/12/2024 : 12:27:16
|
quote: Originally posted by alexts
Žanr ne određuje kvalitet. U svakom žanru ima dobrih stvari.
Ali određuje interes. Slažem se, nisam ni rekao da je tako. Ne kenjam po žanru generalno, kenjam iskljucivo po ovom proizvodu.
Cekam izivka da rijesi moj zadatak pa da tebe uposlim.
Da, ali mišljenje ljudi koji ne slušaju (i baš su isključivi) neki žanr, je skoro pa bezvredno.
Ja sam imao veliki problem sa nekadašnjom ex-YU muzičkom kritikom. Tada su ljudi koji ne slušaju, pa i mrze, neke vrste muzike, davali neke nebulozne (i negativne) ocene. Naravno, kao i slušateljstvo (kvalitetnije) popularne muzike i kritika je bila rockerski orijentisana kod nas. Pop, crni žanrovi (R'n'B-sveukupno) i elektronika su omalovažavani, često ignorisani.
To se počelo menjati već krajem 80-ih (sa časopisom Ritam).
Ali prava stvar je kritika kakvu imaju (ili su imali) UK, USA i ostali relevantni prostori, gde postoje naslušani i naklonjeni (da ne kažem stručni) za bilo koju vrstu muzike, pa pošto pravi ljudi pišu o odgovarajućim stvarima, kritike su mnogo relevantnije.
Nemamo slučaj da ljubitelj(ka) hard-core-punka pljuje po Erasure ili Tears for Fears, kakvi su zabeleženi kod nas. Ili da Dragan Kremer proglašava đubretom prvi album Dina Dvornika (vrlo dobar).
Ali ovo je igra na forumu, može se biti i 100% subjektivan.
Ja imam tu osobinu (privilegiju) da imam jako širok muzički ukus, ne volim jednoličnost, kao kod hrane, ali je moja omiljena zona ipak na nerockerskom delu popularne muzike. Što ne znači da melodičniji rock ili bilo šta što ima nešto meni interesantno, mi ne odgovara.
Jazz ne uključujem u ovu priču, jer ga smatram za umetničku muziku, mada vokalne stvari mogu ujedno biti i pop. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8375 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 17/12/2024 : 12:36:35
|
Naravno da ćemo biti subjektivni, nego kakvi bi trebali biti. Ovdje smo zbog svog mišljenja i kako bi otkrili možda nešto novo i zanimljivo, bar ja. Ja ću u doslovno svakom žanru pronaći nešto za sebe. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12624 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 17/12/2024 : 12:53:11
|
@ izivko
Ova verzija mi je bolja https://www.youtube.com/watch?v=QwaKQvwMIe8
Evo ti sad jedan ozbiljan zadatak, traje dobrano pa kad stigneš, nema žurbe. Druga stvar na 6:06.
Poslušao sve i to više puta.
Pada snijeg što stvara ugodnu atmosferu pa sam poželio nakratko biti među publikom i lagano cupkat na mjestu i cugat kuvano vino ili rum s malo čaja. Publika uglavnom mlađa koliko se da primijetiti, ona zrelija sjedi negdje u birtiji, loče pivu i whiskey i sluša pravi country a ne ovaj za curice.
Dobro, malo se zajebavam ali to je to. Da se poslušati. 6/10. |
Have mercy |
|
|
naker
Advanced Member
4648 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 17/12/2024 : 12:53:58
|
quote: Originally posted by alexts Ja sam imao veliki problem sa nekadašnjom ex-YU muzičkom kritikom. Tada su ljudi koji ne slušaju, pa i mrze, neke vrste muzike, davali neke nebulozne (i negativne) ocene.
Zanimljivo da ti ovo smeta, a upravo si opisao samog sebe na strip temama. Pišeš bedastoće o stripovima koje nisi čitao već samo ovlaš bacio pogled na pojedine table (bilo koja manga ili grafički roman), ali ti se ne sviđaju ili te ne zanimaju jer zna se da su Almanah i Šang Či vrh stripa! Ali super za strip forum da imaš otvorena shvatanja po pitanju muzike I filma! |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6071 Posts
Posted - 17/12/2024 : 12:54:11
|
Naravno da ćemo biti subjektivni, nego kakvi bi trebali biti. Ovdje smo zbog svog mišljenja i kako bi otkrili možda nešto novo i zanimljivo, bar ja. Ja ću u doslovno svakom žanru pronaći nešto za sebe.
Uostalom, takva su i pravila :D
quote: Originally posted by Cromwell
tvrdi riječnik/prostakluk i osjećajne eksplozije su apsolutno dozvoljeni. Mimoze nek se ne zgražaju jer je glazba emotivna stvar.
Ja sam osobno davno oguglao na činjenicu da se neće svima svidjeti iste stvari kao i meni, ali i dalje imam tu srednjoškolsku potrebu puštati drugima stvari koje su mi drage, pa mi ova tema dođe kao kec na desetku. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8375 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8222 Posts
Posted - 17/12/2024 : 13:22:55
|
quote: Originally posted by alexts Ja sam imao veliki problem sa nekadašnjom ex-YU muzičkom kritikom. Tada su ljudi koji ne slušaju, pa i mrze, neke vrste muzike, davali neke nebulozne (i negativne) ocene.
Zanimljivo da ti ovo smeta, a upravo si opisao samog sebe na strip temama. Pišeš bedastoće o stripovima koje nisi čitao već samo ovlaš bacio pogled na pojedine table (bilo koja manga ili grafički roman), ali ti se ne sviđaju ili te ne zanimaju jer zna se da su Almanah i Šang Či vrh stripa! Ali super za strip forum da imaš otvorena shvatanja po pitanju muzike I filma!
Ali to su samo površni utisci, na bazi crteža. Ne prave recenzije i analiza. Ovo je forum, a ne štampani medij, koji je imao ogroman tiraž i mogao da utiče na mnoge, nije za poređenje.
Kad završim sa filmskim upisima, na kraju ove godine, verovatno se bacam na pisanje o stripovima više. O pročitanim stripovima!
A onda ćeš moći da proveriš koliko se (ne)slažeš. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6071 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8375 Posts
Posted - 17/12/2024 : 14:39:09
|
quote: Originally posted by Beva
ako je ostatak albuma u sličnom ritmu mogao bih preslušati.
Jeste, letter to madeline mi je najdraza. |
|
|
vatrena_stenica
New Member
163 Posts
Member since 27/04/2024 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8222 Posts
Posted - 17/12/2024 : 16:46:43
|
DESIRE "DRAMA QUEEN"
Deluje kao nešto što bi algoritam Spotifyja ili YT-a ponudio meni. Dakle Kanađani, electro-dance sa italo-disco odjekom.
Zvuk i produkcija OK, refren dobro uklopljen, tekst zanimljiv, vokal za tu vrstu muzike primeren. Za vrlo dobru pesmu očekivao sam promene ritma u jači drugačiji groove i nazad, takođe fali mi deo pesme koji bi bio čisto instrumentalan-ritmičan, što je norma za dance/disco.
Mogla bi pesma da uđe na album Kylie Minogue, samo bi je tamo producenti malo popravili.
3,5/ 5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8222 Posts
Posted - 17/12/2024 : 16:55:59
|
Fred again.. feat. The Blessed Madonna
Posle genijalnih stvari iz 90-ih (Orbital, The Orb, Underworld...) ili još pre (808 State) teško je maksimalno uživati u onome što je očigledno druga liga.
3/5
Mislim da The Blessed Madonna solo ima bolje singlove.
|
Edited by - alexts on 17/12/2024 16:57:47 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6071 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8222 Posts
Posted - 17/12/2024 : 17:10:15
|
Bon Iver - Beth/Rest
Kad sam već poslušao (a nije mi trebalo), da prokomentarišem. Ovde ima dosta toga što ne volim kod savremene muzika. Ono što bi Mark Knopfler snimio kao normalnu pesmu, danas se radi kao patetično-saharinska kuknjava, pa i Mike + The Mechanics, sa svojim laganijim pesmama, zvuče manje metiljavo.
Neocenjeno.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8375 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8222 Posts
Posted - 17/12/2024 : 17:37:43
|
ajde alexe
Ajd pošto sam još malo pri kompu da brzo odgovorim.
4/ 5
Samo da znaš, pre 27 godina sam znao čoveka, koji je tada imao 39, njegov muzički ukus su bili Jethro Tull i prog-rock. Tada su ga svi smatrali za tipa sa zastarelim muzičkim ukusom. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8375 Posts
Posted - 17/12/2024 : 17:49:13
|
Ne postoji takva stvar kao sto je zastarjeli muzicki ukus. Jethro tull su bili moj najdrazi bend od moje 12.pa do 18.godine zivota... sto bi bilo tocno tu prije 27 godina. |
|
|
Chui
Senior Member
1069 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
naker
Advanced Member
4648 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25394 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 17/12/2024 : 20:41:02
|
quote: Originally posted by manhunter
Kad smo već kod pesama koje nisu na prvo slušanje, evo nešto za nakera:
Kosheen - Under Fire
Dobra pesma o tome kako prebroditi "jesen" svog života, kako ponovo pronaći sebe. Malo previše elektronike za moj ukus, ali taj vokal.. Predivan glas.
Odlična analiza, nisam ni sumnjao. A u njen glas sam zaljubljen još od prvog albuma. Ovaj jeste dosta elektronski, a prethodni je bio više rock-industrial-electro i njihov najbolji. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25394 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 17/12/2024 : 20:43:04
|
Nego, kako ide ovo, moram da čekam da me neko prozove, pa onda mogu ja da postavim zadatak?
Vidim da se ovde većina trudi da nađe što nepoznatiju i što manje mainstream numeru, ja ću imati malo drugačiji pristup. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Topic |
|