Premda na prvi pogled sugeriše horor, ne dopustite da vas naslov zavede. U njemu nailazimo na višeznačni japanski idiom kojim se nekome ukazuje specifična naklonost i čija nam se slojevitost otkriva čitanjem ove dirljive mange.
Serijal „Želim da pojedem tvoj pankreas” priča je o dvoje srednjoškolaca – introvertnom dečaku Harukiju i popularnoj devojčici Sakuri – čiji će put od netrpeljivosti do iskrenog prijateljstva i duhovne bliskosti biti iskušavan spoznajom o neizlečivoj bolesti i neminovnosti naše prolaznosti.
Ova srceparajuća romansa isprva je objavljvana kao roman u nastavcima na internetu. Nakon velikog uspeha autorka Joru Sumino svoju je priču adaptirala u scenario za mangu (2016-2017). Usledile su i dve ekranizacije, igrana 2017, a animirana 2018. godine.
Ne uzima se. Može strip bit najbolji na svijetu ali ne želim bit viđen s tim naslovom i na takvim naslovnicama. Ne želim da ljudi misle da sam čudan. Ovo je po meni komercijalni suicid.
Ne uzima se. Može strip bit najbolji na svijetu ali ne želim bit viđen s tim naslovom i na takvim naslovnicama. Ne želim da ljudi misle da sam čudan. Ovo je po meni komercijalni suicid.
Onog glumca Armie Hammer-a su zbog toga prognali, proglasili ga ubicom i zabranili mu da radi. Jer je to samo izgovorio.
Ti si ladno okačio škembiće! 😱 U Bratislavi sam se jednom prilikom zafrknula i naručila "ljutu čorbu", jer volim ljuto. Stiže nešto crveno i gicavo - jbni, škembići! Iznevarovah! Meni su oni zaista fuj.
A naslov mange je zapravo kul. Davno sam je čitala i imam Seven Seas izdanje. Mogla bih i da je obnovim.
E, Balkanci, kladim se da vam Druna pod pazuhom ne bi smetala, ili neka Manarina riba. 😆
Ti si ladno okačio škembiće! 😱 U Bratislavi sam se jednom prilikom zafrknula i naručila "ljutu čorbu", jer volim ljuto. Stiže nešto crveno i gicavo - jbni, škembići! Iznevarovah! Meni su oni zaista fuj.
A naslov mange je zapravo kul. Davno sam je čitala i imam Seven Seas izdanje. Mogla bih i da je obnovim.
E, Balkanci, kladim se da vam Druna pod pazuhom ne bi smetala, ili neka Manarina riba. 😆
Ovo mora da je neka greska, zamenili najbolje i najgore ocenjena jela :D
Zašto je u naslovu pankreas, a ne jetra ili džigerica? Pankreas mi je nešto iz medicinskih enciklopedija. Da li se kod vas u Srbiji ta riječ upotrebljava u normalnom govoru?
@jagodanbg Koji vrag je sprža?! Sad moram da guglam. Liči mi na čvarke. Al' nema šanse da čvarci imaju lošu ocenu igde! Škembići i pihtije i dalje 1/5.
Zašto je u naslovu pankreas, a ne jetra ili džigerica? Pankreas mi je nešto iz medicinskih enciklopedija. Da li se kod vas u Srbiji ta riječ upotrebljava u normalnom govoru?
Sad si me zbunio skroz. Zar pankreas i jetra nisu različite stvari? Jedna blizu druge, ali različite? Koliko se sećam, kod nas u narodu se često kaže za pankreas još i gušterača (u kontekstu bolesti mislim uglavnom pankreas), a za jetru često čigerica (uglavnom kada je jedemo ili kad neko "jede" našu 😆). A kako je ovo priča o bolesti meni je pankreas u nazivu skroz ok.