Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10252 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 17/12/2024 : 14:43:47
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by henry
Moraš da budeš teška svinja pa da to učiniš dok neko govori o teškoj tragediji izazvanoj sistemskom korupcijom i u kojoj je život izgubilo 15 osoba. Kolika gnjida treba da budeš pa da to shvatiš kao provokaciju?
Moraš bit teška budala da u EU parlamentu koristiš jezik koji nije služben. Kolika gnjida tribaš bit da u tome vidiš belosvetsku zaveru, hrvatsko provociranje, i ovakvu tragediju koristiš za raspirivanje mržnje?
Bit će ti lakše kad i ako skužiš da Hrvate isto ka i većinu svita za Srbiju boli kurac.
Gluposti. Prvi put čujem za ovo, ali tom čoveku verovatno nije palo na pamet da koristi "jezik" koji nije propisan, nego je znao da će svi sve razumeti. Ako ima budala, to nije bio on.
Slepo pridržavanje pravilima vodi u idiotizam. Setimo se scene iz "Ko to tamo peva" kojoj se ceo svet smeje, kad P. Vujisić neće da proda kartu Načiću, jer je van autobuske stanice, a "pravila moraju da se poštuju".
Ne smeje se publika, jer je to normalno i logično, naprotiv.
Mislin da nisi razunija moj upis. Malo prcan henryja jer volim šalu.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10252 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 17/12/2024 : 14:46:37
|
quote: Originally posted by tinton
Ti misliš da svi članovi EP-a znaju srpski jezik?
Ne vjerujem da je Prebilič htio provocirati, ali je sasvim očito da mu se nije moglo dopustiti da nastavi.
Doduše, nije bilo potrebe da Zovko dolijeva ulje na vatru, kada je predsjedavajuća već riješila situaciju u hitnom roku.
Pa da. Al, jebi ga henry se voli počešat di ga svrbi. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8209 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 17/12/2024 : 14:58:17
|
Da li svi razumeju hrvatski? Da li je dozvoljeno obraćanje na hrvatskom (uz neki simultani prevod)? |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1556 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 17/12/2024 : 14:59:19
|
quote: Originally posted by henry
Moraš da budeš teška svinja pa da to učiniš dok neko govori o teškoj tragediji izazvanoj sistemskom korupcijom i u kojoj je život izgubilo 15 osoba. Kolika gnjida treba da budeš pa da to shvatiš kao provokaciju?
Moraš bit teška budala da u EU parlamentu koristiš jezik koji nije služben. Kolika gnjida tribaš bit da u tome vidiš belosvetsku zaveru, hrvatsko provociranje, i ovakvu tragediju koristiš za raspirivanje mržnje?
Bit će ti lakše kad i ako skužiš da Hrvate isto ka i većinu svita za Srbiju boli kurac.
Gluposti. Prvi put čujem za ovo, ali tom čoveku verovatno nije palo na pamet da koristi "jezik" koji nije propisan, nego je znao da će svi sve razumeti. Ako ima budala, to nije bio on.
Slepo pridržavanje pravilima vodi u idiotizam. Setimo se scene iz "Ko to tamo peva" kojoj se ceo svet smeje, kad P. Vujisić neće da proda kartu Načiću, jer je van autobuske stanice, a "pravila moraju da se poštuju".
Ne smeje se publika, jer je to normalno i logično, naprotiv.
Mislin da nisi razunija moj upis. Malo prcan henryja jer volim šalu.
Ej, nisam primetio, izvini. Možda zato što prcaš na hrvatskom pa te nisam razumeo. |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
netkotreci
New Member
Croatia
153 Posts
Member since 11/02/2024 |
Posted - 17/12/2024 : 15:11:00
|
quote: Originally posted by alexts Da li svi razumeju hrvatski? Da li je dozvoljeno obraćanje na hrvatskom (uz neki simultani prevod)?
Duže treba da to napišeš nego da izguglaš :)
The EU has 24 official languages: Bulgarian, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Irish, Italian, Latvian, Lithuanian, Maltese, Polish, Portuguese, Romanian, Slovak, Slovenian, Spanish and Swedish.
Ne znam zašto uopće toliko, dovoljno je engleski. Očekuje se valjda od ljudi koji su na tim pozicijama da znaju guknit engleski, ako može prodavačica karata u tramvaju u Švicarskoj tečno pričat 5 jezika bez da se to uopće traži od nje.
A najveća tragedija i Hrvatske i Srbije su to što su neovisne pa priglupi narod nema nikog da ga gazi, i onda lagano uništavaju obe države dok ovi izvana to gledaju i zadovoljno trljaju ruke čekajući svoj dio kolača. Spomeneš partizana, četnika, ustašu, HDZ, SDP i gotovo je. Odma skaču živci, lete stolice, ljudi cijeli život podređuju busanju u prsa i "ljubavi prema domovini" koja im pred očima propada. Di ste Turci, di ste Habsburzi, ajte nas opet malo pod čizmu pa da dođemo pameti |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19756 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 17/12/2024 : 15:43:36
|
Da li svi razumeju hrvatski? Da li je dozvoljeno obraćanje na hrvatskom (uz neki simultani prevod)?
Ne razumiju svi hrvatski, a obraćanje na istom je dozvoljeno uz simultani prijevod - ali ne znam jesu li simultani prevoditelji s hrvatskog u tom trenutku mogli/bili spremni prevoditi slovenskog zastupnika. Iskreno nisam 100% siguran kako procedura funkcionira. Ono što je sigurno jest da u tom trenutku njega nisu svi razumijeli. A s obzirom da je poruka bila važna, dostaviti je na engleskom je vjerojatno bilo najprikladnije. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
BeaGea
Advanced Member
3713 Posts
Member since 29/04/2020 |
|
netkotreci
New Member
Croatia
153 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25394 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25394 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25394 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25394 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17158 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 17/12/2024 : 22:39:42
|
quote: Originally posted by netkotreci
"ljubavi prema domovini"
Hm, spominješ samo jednu stranu. A gdje je druga strana, na primjer sa Kemekinima i ovim pričama kako nisu platili radove za svoju vilu a izvođač radova dug prodao Nikici Jelaviću. Huh, ako je istina.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25394 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17158 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47259 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/12/2024 : 05:35:54
|
quote: Originally posted by alexts Da li svi razumeju hrvatski? Da li je dozvoljeno obraćanje na hrvatskom (uz neki simultani prevod)?
Duže treba da to napišeš nego da izguglaš :)
The EU has 24 official languages: Bulgarian, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Irish, Italian, Latvian, Lithuanian, Maltese, Polish, Portuguese, Romanian, Slovak, Slovenian, Spanish and Swedish.
Ne znam zašto uopće toliko, dovoljno je engleski. Očekuje se valjda od ljudi koji su na tim pozicijama da znaju guknit engleski, ako može prodavačica karata u tramvaju u Švicarskoj tečno pričat 5 jezika bez da se to uopće traži od nje.
A najveća tragedija i Hrvatske i Srbije su to što su neovisne pa priglupi narod nema nikog da ga gazi, i onda lagano uništavaju obe države dok ovi izvana to gledaju i zadovoljno trljaju ruke čekajući svoj dio kolača. Spomeneš partizana, četnika, ustašu, HDZ, SDP i gotovo je. Odma skaču živci, lete stolice, ljudi cijeli život podređuju busanju u prsa i "ljubavi prema domovini" koja im pred očima propada. Di ste Turci, di ste Habsburzi, ajte nas opet malo pod čizmu pa da dođemo pameti
Ali vidis to je opet americko global sranje. Pogotovo otkad je UK izasla iz EU. Bas triba forsirat odjebavanje engleskog a vise koristenje spanjolskog,talijanskog,njemackog. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2290 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 18/12/2024 : 05:53:43
|
quote: Originally posted by manhunter
Ihr seid so anstrengend, ich habe keine Worte...
hvala mislim da sam sada i ja razumeo. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
netkotreci
New Member
Croatia
153 Posts
Posted - 18/12/2024 : 08:17:40
|
Lwood,to je čisto stvar praktičnosti. Ne treba ulazit u nikakve nebuloze oko Amerike. Bitnije je da oni konkretno neki k rade nego da mi glade ego s tim šta pričaju svahili.
A o tome tko je tamo i što rade nećemo jer čir na želucu nije zdrav :D |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47259 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/12/2024 : 08:31:42
|
Lwood,to je čisto stvar praktičnosti. Ne treba ulazit u nikakve nebuloze oko Amerike. Bitnije je da oni konkretno neki k rade nego da mi glade ego s tim šta pričaju svahili.
A o tome tko je tamo i što rade nećemo jer čir na želucu nije zdrav :D
A sta rade sviraju q? Sve to triba razjurit palicama. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
netkotreci
New Member
Croatia
153 Posts
Posted - 18/12/2024 : 10:40:09
|
A sve je jasno nažalost. Blesavi smo mi ljudi, ka puštamo da nama upravljaju budale bez iti intervjua za 'posao', a kamoli da su uvjeti rigorozni po pitanju tog tko šta smije obnašat. Al doć će kad tad vrime kad će se u knjigama povijesti pisat o blesavoj eri čovječanstva, i u čudu čitat šta smo sve činili ili nismo činili :D |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25394 Posts
|
Topic |
|