Author |
Topic |
Ted Miller
Average Member
747 Posts
Member since 28/10/2021 |
Posted - 05/08/2024 : 11:02:43
|
Poncho , jako zanimljiva analiza iliti osvrt da budemo tocniji, strip ostavlja dosta toga otvoreno i mozda cemo jos vidjeti portugalca i famoznog Sandokana, a mozda ne :) uglavnom dobar kraj divne cure, Maya je isto predivno nacrtana, a Virginia da unatoc tom pomalo simpaticno smjesnom feminizmu ipak cezne za Zagorom, steta sto on malo vise ne trza, al jebiga, jadnik je osudjen biti strip heroj i nema odmora od toga :D
|
|
|
Duke Zill
Senior Member
Croatia
1077 Posts
Member since 23/05/2015 |
|
Ted Miller
Average Member
747 Posts
Member since 28/10/2021 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6410 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 16/08/2024 : 20:09:28
|
PriÄa dobiva smisao ako znate, ili barem naslutite (Å”to je moguÄe na temelju zadnjeg kadra) da je Yanez de Gomera Sandokanov pomoÄnik. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17079 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 28/08/2024 : 15:19:46
|
Imam utisak da ljudi oÄekuju da svaka priÄa ovog autorskog dvojca bude genijalna zbog one jedne odliÄne priÄe iz regularne serije, ali meni djeluje da su ovi njihovi kolorci baÅ” loÅ”i. Ovaj je bio donekle i pondoÅ”ljiviji, Zagor ovdje baÅ” i nije dominantan, viÅ”e puta ga isprebijaju u borbi, a može se vidjeti i njegova emotivna strana s odreÄenom dozom ljubomore. E sad, neobiÄno je onako otvoreno propagiranje feminizma u prvoj polovini XIX vijeka, to mi ne ide uz ove likove, ali dobro, možda je imalo nekog smisla u samoj priÄi. OÄigledna je inspiracija Sandokanom, sve je tu samo njega nema... Prevod ima manjkavosti, na jednom mjestu piÅ”e "Pazi sta pricas" da je na romskom jeziku "Budi oprezan"!? Pa bog s tobom, Ana, ako su Italijani zabrljali, zar nisi mogla ispraviti, neÄeÅ” "prevoditi" sa svog jezika pogreÅ”no!? I da, ovdje bi pomogla transkripcija, zbilja blesavo zvuÄi sultan Jebat. CrtaÄki ovo nije loÅ”e, mada ne baÅ” da je odliÄno, a naslovna onako. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 30/08/2024 : 09:35:48
|
quote: Originally posted by Ted Miller
Poncho , jako zanimljiva analiza iliti osvrt da budemo tocniji, strip ostavlja dosta toga otvoreno i mozda cemo jos vidjeti portugalca i famoznog Sandokana, a mozda ne :) uglavnom dobar kraj divne cure, Maya je isto predivno nacrtana, a Virginia da unatoc tom pomalo simpaticno smjesnom feminizmu ipak cezne za Zagorom, steta sto on malo vise ne trza, al jebiga, jadnik je osudjen biti strip heroj i nema odmora od toga :D
Ma cila priÄa je jako zbrzana, možda sam doista postavio previsoke kriterije za Marollu. Lik je zraka sunca u ovoj tami poznog maniristiÄkog Bure perioda pa gledam u njemu Mesiju i oÄekujem Äuda od njega. Ovdi je Marolla odradio posa al ono priÄa je meh bezveznjikava. |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
1Euro
Advanced Member
12501 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 04/12/2024 : 14:56:48
|
danas 4.12.2024 ovaj strip je joÅ” uvijek na kioscima po Sloveniji (!??). Ono skoro pola godine....WTF. Ja sam ga "tek" danas kupio a na Äitanje Äe doÄi za nekih mijesec dana |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4580 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 04/12/2024 : 15:05:59
|
Prosjecna marolina prica, Ali nadprosjecno dobra za ovu ediciju. Procitao nedavno Jos Dva kolora, crvene vode i Jos neki noviji, oba losiji od ovog |
|
|
1Euro
Advanced Member
12501 Posts
Posted - 17/12/2024 : 17:48:35
|
PriÄa totalno bezvezna:
-ubacili su tigra u priÄu koji tamo luta bezveze -taj francuski grof, kojeg nismo ni vidjeli je samo tako nestao i ostavio svoju odjeÄu, da se onda Äiko mogao preruÅ”iti u njega i naravno iste su graÄe i sve to a Äiko onda glumi NIJEMCA (Å”to nezna njemaÄki vjerovatno nikome nije sumljivo) -Äiko koji je sam toliko debeo da jedva uÄe u baÄvu ovdje nema problema i uÄe u baÄvu zajedno sa Mayom i joÅ” ima mijesta, s time da je baÄva visoka 1 metar dok su Maya i Äiko baremo 1,5 metra visoki ali "lako Äemo" -odjednom su svi prijatelji sa ciganima, tek tako uÄu u kamp i druže se kao najbolji bestiÄi -kralj cigana ispada najveÄi poÅ”tenjaÄina i naravno nije ni htio ukrasti biser nego ga je radije skupo platio -taj Yanez (jebote JANEZ slovensko ime a kao Portugalac) odjednom se odriÄe DVIJE BISAGE PUNE ZLATE sam tak, ono podijeli ko bonbone ljudima koji su ga prije htjeli ubiti (i on njih), jer mu tak doÅ”lo, ono "Äovjek se joÅ” traži, traži taj neki svoj put" -kraj totalno bezvezan, ispada kao da Äe ih pirati sve poklati
Mislim priÄa ko da ju je napisao netko sa deset godina, ovo vuÄe na djeÄji crtiÄ. Å teta, na poÄetku je imala neki potencial
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17079 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
1Euro
Advanced Member
12501 Posts
Posted - 17/12/2024 : 19:38:48
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by 1Euro
JANEZ slovensko ime a kao Portugalac
Yanez De Gomera je fiktivni lik iz Sandokana.
Imam jednog prijatelja (viÅ”e susjed nego prijatelj, kao mali smo se viÅ”e družili sad viÅ”e manje kimnemo glavom jedan drugome, možda Äak podignemo ruku u pozdrav ako nam se da) i zove se Janez pa smo ga svi zvali Äiz i nije fiktivni lik |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4612 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 18/12/2024 : 07:03:28
|
nisam Äitao salgarijeve knjige o sandokanu, niti gledao filmove i seriju koja se osamdesetih kod nas prikazivala, tako da ne poznajem genezu sandokana, ali mi jedna stvar u ovoj priÄi nije jasna. na kraju se pojavljuju tigrovi iz mompracema, a u zadnjoj vinjeti lik zamraÄenog lica bi valjda trebao biti sandokan, a ima obleku istovjetnu jebatovoj. jel to u stvari jedan te isti lik, zli sultan koji je doživio katarzu i postao sandokan? |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
1Euro
Advanced Member
12501 Posts
Posted - 18/12/2024 : 12:27:18
|
quote: Originally posted by igor 12
nisam Äitao salgarijeve knjige o sandokanu, niti gledao filmove i seriju koja se osamdesetih kod nas prikazivala, tako da ne poznajem genezu sandokana, ali mi jedna stvar u ovoj priÄi nije jasna. na kraju se pojavljuju tigrovi iz mompracema, a u zadnjoj vinjeti lik zamraÄenog lica bi valjda trebao biti sandokan, a ima obleku istovjetnu jebatovoj. jel to u stvari jedan te isti lik, zli sultan koji je doživio katarzu i postao sandokan?
isto sam ja predpostavljao da je taj "Sandokan" u biti Jebat i da Äe ih poklati, nisam ni razmiÅ”ljao da bi se moglo raditi o Sandokanu, sve dok netko nije stavio taj link sa Sandokanom, tako da si vjerovatno u pravu i onda ovaj kraj možda Äak ima nekog smisla, da je to poÄetak jednog DIVNOG prijateljstva izmeÄu Jebata/Sandokana i Yaneza/Janeza (osim ako nije tako pa Äe ih Jebat stvarno jebat) |
|
|
Topic |
|