Author |
Topic |
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 18/12/2024 : 12:02:47
|
Mystery, Alaska (1999) VHS: Asovi s Aljaske
Nakon pogledanog „Snowbounda“, odlučio sam ostati na snijegu, ali ovog puta s daleko lakšom i veselijom pričom. Davno sam gledao ovaj film, ali ono što mi je ostalo u sjećanju bila je toplina tog malog, izoliranog gradića na Aljasci, gdje je hokej gotovo religija. Sad nakon ponovnog gledanja, mogu reći da mi je mišljenje ostalo isto i da ovo je jedan od onih filmova koji me svojim duhom sporta i jednostavnošću priče podsjeća zašto toliko volim ovakve filmske trenutke (a nisam uopće fan hokeja!). Bio sam zaboravio jedino taj glavni zaplet koji uključuje meč lokalne ekipe protiv njujorških Rangersa, što je odmah privuklo moju pažnju jer obožavam priče s velikim favoritima nasuprot autsajdera, posebno kad te priče prožimaju snažan sportski duh i natjecateljska strast. I svidjelo mi se kako se to rasplelo na kraju, s prepoznatljivim, rekao bih, „Rockyjevskim“ tonom, gdje krajnji rezultat utakmice nije uopće važan koliko je važno da su igrači iz Mysteryja pokazali srce, odlučnost i borbeni duh do samog kraja, a i njihova zajednica, pa i igrači Rangersa su im odali priznanje. Igrači iz Mysteryja nisu izgubili svoje dostojanstvo (što je u početku bio najveći strah, da ne izgube s nekih 30 razlike), već su dokazali da je sportski duh jači od samog rezultata.
Među brojnim poznatim licima u filmu, najveća zvijezda svakako je Russell Crowe, koji zrači autoritetom i snagom. Ima scena u kojoj je u majici bez rukava, gdje se vidi njegova impozantna mišićna masa, pa si mislim, moguće je lako da je ovo bilo snimano taman uoči „Gladijatora“ jer njegova fizička sprema je očigledna. Još jedno iznenađenje za mene je bila kraća, ali upečatljiva uloga Michaela McKeana, koji je briljantno dočarao ironičnog i podrugljivog lika. Njegove scene, u kojima bez dlake na jeziku vrijeđa Mystery i njegove stanovnike bile su naprosto urnebesne i pokazale njegov glumački genij, što nije iznenađenje za one koji su ga gledali i možda najviše u zadnje vrijeme upamtili po onoj ulozi u fantastičnoj seriji BCS.
|
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
Edited by - ReemCP on 18/12/2024 12:09:24 |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 18/12/2024 : 13:13:46
|
Alaska (1996) VHS: Aljaska
Htio sam se zadržati još na Aljasci pa sam pronašao u kolekciji prigodan film istog imena, film koji je namijenjen više za mlade i one najmlađe. Iako je najveće glumačko ime u filmu Charlton Heston, njegova uloga krivolovca ipak je više sporedna, a u glavnom fokusu su djeca, Thora Birch, koja je kao dijete stvarno bila iznimno aktivna u Hollywoodu i snimila niz zapaženih filmova i njen filmski brat Vincent Kartheiser, koji meni možda nije toliko poznat, ali je u ovoj ulozi vrlo uvjerljiv. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni preslatko mladunče polarnog medvjeda, koje je također odigralo svoju ulogu i dalo filmu dodatnu dozu topline i šarma, pa i humora.
Na neki način, možemo slobodno reći da je jedna od glavnih zvijezda filma definitivno sama priroda, jer ako ništa, ne možeš ostati ravnodušan na te kadrove predivnih krajolika Aljaske (iako sam saznao da su dijelovi snimljeni na drugim lokacijama) koji dočaravaju tu surovost i ljepotu divljine. Vizualno je to zaista impresivno. Saznao sam i taj podatak da je ovaj film dosta podbacio na blagajnama, ali unatoč tome, mislim da je čisto solidan za one koji vole obiteljske avanture, pogotovo u prekrasnoj prirodi i gdje su djeca glavni likovi.
|
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
Topic |
|
|
|