Author |
Topic |
igor23
New Member
Croatia
270 Posts
Member since 03/03/2020 |
|
Tonto
Advanced Member
8382 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7326 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 19/12/2024 : 00:49:19
|
Ostao sam dužan ocjenu za Time Heals - 8/10
In the End mi je ipak nešto slabiji. Vokal mi opet ne odgovara i u ovoj kombinaciji s klavirom mi je sve skupa nekako depresivno. 6/10
The National - Slow Show https://www.youtube.com/watch?v=Aol6RMtEB8Y
Meni je ovo dobro samo za zaspati. U svakom pogledu apsolutno blijedo i neupečatljivo. 2/10
quote: Originally posted by alexts
Uzgred, baš bih voleo da čujem još neki komentar na moj prvi predlog Boogie Woogie Dancing Shoes, makar i negativan.
Kad si već tražio... Dobro je izivko napisao - monotono, a ja bih dodao i dužine koje se ne bi posramili ni Tontovi prog-rock bendovi (čitaj - predugačko). 4/10
John Clayton - The Walking Bass https://www.youtube.com/watch?v=uf-kTuIfbvM
Najbolja stvar do sada! Ovaj Clayton izuzetno simpatičan i ugodnoga glasa. Žao mi samo što glazba nije malo raznovrsnija. Naravno da se tema mora ponavljati, ali mislim da je bilo prostora za malo improvizacije, da ne spominjem neki kontrabas solo. 8/10
A evo da izvršim i zadani zadatak.
Live - Lakini's Juice https://www.youtube.com/watch?v=aGKjkr5PVLs
Vidjeti Tontov komentar za moj zadatak. S tim da ja ipak poštujem skalu od 1 do 10 pa neću ići u nebulozne minuse već ću ovoj meni izuzetno odbojnoj stvari (gitaristi bih zabranio da svira, a pjevaču da pjeva) dati realnu ocjenu. 1/10
Podsjetnik izivku da ima dva zadatka. Sljedeći korak je prijeteća privatna poruka!
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12629 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 19/12/2024 : 01:27:37
|
quote: Originally posted by naker
quote: Originally posted by don_draper E sad, vidim da je većina pjesama ovdje smješteno u period između 80-ih i 00-ih, idem malo zaokrenuti priču i ubaciti neubacivo - moderni indie bend. Otkrio sam ih tek ove godine, ali s nestrpljenjem se čeka turneja iduće ljeto (posjećuju ZG, a mislim i BG). Kritiku/pohvalu očekujem od nakera. Usprkos naslovu, nije ovo ništa sladunjavo.
Dobri su Irci, iako ih optužuju da su malo fejk. Ne znam koliko su ljudi upućeni jer slušati ovu pesmu bez poznavanja konteksta baš i nema smisla jer ovo je pesma o Irskoj i političkoj situaciji u toj zemlji (Fine Gael i Fianna Fáil su dve najznačajnije stranke tamo).
............
Ajde da vidimo da li Izivko voli priču o hodajućem bass-u
Ne voli. |
Have mercy |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12629 Posts
Posted - 19/12/2024 : 01:33:49
|
quote: Originally posted by Shaner
Podsjetnik izivku da ima dva zadatka. Sljedeći korak je prijeteća privatna poruka!
Jeba me zec ako znam koji je drugi. |
Have mercy |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7326 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7326 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12629 Posts
Posted - 19/12/2024 : 01:55:48
|
Nego, ovaj saksofon me sjetio. Da vidimo što stari rocker izivko ima za reći na ovo:
Slušao x-puta i uvijek mi drago čuti. Nedavno poslušao njegov koncert u Rockpalast iz 1990. Ocjena 8/10. |
Have mercy |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12629 Posts
|
igor23
New Member
Croatia
270 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8236 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 19/12/2024 : 08:08:50
|
Kad si već tražio... Dobro je izivko napisao - monotono, a ja bih dodao i dužine koje se ne bi posramili ni Tontovi prog-rock bendovi (čitaj - predugačko). 4/10
Pa da, takve sam odgovore i očekivao.
Problem je što se plesna pop/r'n'b muzika (disco, dance, new jack swing...) ne sluša na isti način kao pop i rock. Treba je osetiti telom, ne mora da se igra ( ), ali atomi i molekuli treba da vibriraju u ritmu muzike.
Mislim da tom pesmom ne dominira jednoličnost (samo), ona je u prvom planu, ali postepene promene, koje su pozadini i povremeno iskaču su one koje stvaraju nekakvu tenziju. Ovo je bio klasičan disco, ali isto i kod elektronskog - imamo jedan ritam, koji se može ubrzavati i usporavati, i razna dešavanja u backgroundu (Giorgio Moroder je to uspostavio). Ali mi je sasvim jasno da ljudi koji to ne slušaju, reaguju tako.
Trance je tu "monotonost" stvarno doveo do prave monotonije, mada i tu ima dobre muzike.
Meni koji sam naklonjeniji crnom zvuku, električna distorzirana gitara sa nekakvim neinteresantnim rifovima često ide po živcima, a loša melodija i pevanje, koji su čest slučaj u rocku, deluju odbijajuće, ali većina ljudi sa "belačkim" muzičkim ukusom uživa u tome. |
Edited by - alexts on 19/12/2024 08:12:48 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8236 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
igor23
New Member
Croatia
270 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8382 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8382 Posts
Posted - 19/12/2024 : 11:11:34
|
Family - The Weaver’s Answer
Nisam slušao dosad. Dosta me podsjeca genesis sa gabrielom, ali mi je bolje jer nisam preveliki fan genesisa. Inace ne volim previse progresivu sa naglasenom akustikom osim ako nije jethro u pitanju. Progresiva mi je vise za "teske" instrumente. Uglavnom jako zanimljivo i pronjuskat ce se.
Ocjena: 7/10
|
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8382 Posts
Posted - 19/12/2024 : 11:16:02
|
John Renbourn - White House Blues
A sto reci... Fino, ugodno, jako dobro. Za moj ukus nedostaje malo uzbuđenja da bi bilo top, ali sto bi rekao izivko ide na playlistu.
Ocjena: 7.5/10 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4349 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 19/12/2024 : 11:54:51
|
quote: Originally posted by vatrena_stenica Izvini što sam upala. U pravu si - pravila se moraju poštovati. Stoga da ne ispadne da sam ih prekršila, neka bude da sam prozvala tebe za okačenu stvar.
Ma sve ok, vjerujem da neki možda misle da su pravila prestroga ali meni zapravo nije baš ugodno upozoravati. No smatram da je dobra preglednost stranice- pola zdravlja topika, tako da moram. Hehe dobro si se izvukla sad, ok nek ti bude
Sine - Trauma Bondage https://www.youtube.com/watch?v=lnnx5vVEkcA
Eh mene to podsjeća na mlađe dane jer mi je jedna bivša slušala isključivo ovakvu glazbu. Meni se nije nikad svidjelo ali ajde, barem mogu tolerirat. Znači, instrumentalni dio je ok ali zvuči mi kao da ima trenutni efekt i brzo će pasti u zaborav. Vokal je ekstremno dosadan (jebate jel ima tu uopće više od 3 tona sve skupa??!) Ali dobro. to je takav đir. Hocico i Clan of Xymox su to ipak radili bolje.
quote: Originally posted by Beva Svjestan sam da je Boatman's Call na ovoj temi vjerojatno svima poznat, ali nije mi ni bio cilj upoznati te s nečim novim, nego čuti mišljenje o baš ovoj pjesmi.
Iz nekog neobjašnjivog razloga, ovo mi je najbolje od Cavea. Ta melodija mi je jedna od najljepših koje sam ikada čuo.
Mora se priznati da definitivno imaš neobičan glazbeni ukus. :) Pjesma jest dobra ali je ipak među slabijima na albumu. Ima svoju vrijednost naravno, jer je mekana i opuštajuća, ali baš da je najljepša melodija ikad - uf fuck no! Previše reducirana i uspoređujući s nekim drugim pjesmama na albumu kao da usporediš bogatstvo zvuka Pink Floyda i Ramonesa. Pored stvari kao što su Idiot Prayer, West country Girl, Are You the One... itd a da ne spominjem s ostalih albuma tipa Mercy Seat, Loom of the land, The Carny i još boktepitaj koliko... ma, jednostavno nema šanse. :D Morat ću te zagnjavit sa par meni ekstramelodičnih stvari samo se još dogovaram sa sobom da li da krenem s opasnom distorzijom ili ne.
quote: Originally posted by Tonto
Gazda teme mi je malo zaspao, jedna za Cromwella, ali i sve ostale jer ovo je zaista posebno
sad se bacam na slušanje zadataka i ostalih nepoznanica.
https://www.youtube.com/watch?v=YRuSjoHXIzU
Ma da, malo mi je na kraju previše toga ostalo za prokomentirati ali bude se to stabiliziralo valjda sljedećih dana.
GENERAL ELEKTRIKS LIVE AU BATACLAN TU M'INTRIGUE Ne volim taj funk ritam. Podnosim ga u crtićima ili igricama ali ovak za slušat- no fuckin' way jebatga. Prijeteći tremolo na 1:32 mi je naravno kul :D a bogme i na kraju ona kombinacija midi bubnjeva i bubnjeva. Solo na klavijaturama je isto posebna sorta ludila. |
Bok, kako si.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8382 Posts
Posted - 19/12/2024 : 11:55:09
|
Desire - Drama Queen - Noup, nije to za mene. Njusim kvalitetu, ali ne zanima me. Nemam razloga slusat ovako nesto kad postoji madonna. Dobra sisa. 5/10
Nick Cave & The Bad Seeds - Brompton Oratory - Boatman's Call se naravno vrtio nebrojeno puta, vrti se danas. Beva je uspio staviti jedinu pjesmu koju sam preskakao. Ne zato sto je losa, ali nikad mi se nije uklapala u ostatak albuma, rusila mi je cijelu koncepciju i davala drukciji ton od ostalih. 8.6/10
Evelyn King - Love Come Down - Drugi ili cak treci razred zanra. Bez energije koju trazim od disca. 3.4/10
David A. Stewart - Lily Was Here - Klasik, poslusano tisucu puta. Bolja strana osamdestih. 8/10
Maudlin of the Well - Sleep Is a Curse - Onako, nije lose. Malo premekano za mene, ali zanimljivo. Ovome bi se mogao vratiti. 6.3/10 s tendencijom rasta.
Upalio Riseth He, the Numberless, Pt. 2 i to mi je bolje.
Fontaines D.C. - I Love You - Nesto sto me ne zanima i umara me. 2.8/10
The National - Slow Show - Za divno cudo, osjete se natruhe zivosti. 3.1/10
Live - Lakini's Juice - Dno. 0/10
John Clayton - You ain't ever seen a walking bass - Nije mi zanimljivo. 5/10
Canned heat - Going Up The Country - Ovo se vrti bar dvaput tjedno. 10/10
Skip James - Hard Time Killing Floor Blues - Delta blues se uvijek moze slusat. 6.6/10
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6073 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Topic |
|