Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26909 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1470 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1470 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member
5016 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
BeaGea
Advanced Member
3729 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 19/12/2024 : 15:11:41
|
quote: Originally posted by Macon Nije poanta u zalaženju za prava nego u uništenju logike i razuma. Onda če moči luđaci vladati zbunjenim masama bez problema.
Misliš kak vladaju Putin i uskoro ponovo Trump, uz prodaju priče da su oni rješenje za establishment i duboku državu
Zlostavljači i sileđije su očigledno budućnost, ako se pita (a na žalost pita se) mase. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1470 Posts
Posted - 19/12/2024 : 16:05:12
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by Macon Nije poanta u zalaženju za prava nego u uništenju logike i razuma. Onda če moči luđaci vladati zbunjenim masama bez problema.
Misliš kak vladaju Putin i uskoro ponovo Trump, uz prodaju priče da su oni rješenje za establishment i duboku državu
Zlostavljači i sileđije su očigledno budućnost, ako se pita (a na žalost pita se) mase.
Problem vas "osjetljivih dušica" je, da je ono što namjerno pogrešno ili djetinjasto glupo shvačate kao "represiju", "patriarhat" i "fašizam" u stvari najjače i najdugovečnije u ljudskome društvu: tradicionalizam (što je nedovoljno precizno shvačano i kao konzervativizam). Zbog tradicionalizma sve nekako funkcionira i ljudi se u sebi dobro osječaju, znači istina, familija, znanje-odgovornost-nagrada. Namjerno sam izostavio Boga i narod jer mi nije osobno bitno iako dajem neku vrijednost i tome ali bitna mi je meritokracija i jednakost mogučnosti.
Komunjare ste sve svalili na "istina ima više" iako je istina samo jedna ali postoji više interpretacija istine i zalažete se za "jednakost" iako dvojica ljudi nije jednaka i jedina jednakost je jednakost mrtvih. Vjerujem, da vam je blizu jednakost groblja.
Putin je autokrat starog tipa sa modernom tehnikom, principe po kojima vlada su utemeljili u antiki. Njemu treba tradicionalnost jer nijedan režim se ne može osloniti na nesposobne budale. Komunisti su probali i jadno se raspali. Danas idete istim putem, vaš kraj mi je znan, samo ne znam koliko štete ćete učiniti. Vaš oslonac na permisiju i glupost je snažan i jedini moguč, vaš problem je, da tri ili pet takvih uradi toliko koliko jedan tradicionalist. Znači puno priče za malo efekta i vrlo skupo je.
Trump nije ni autokrat starog tipa jer SAD imaju "checks and balances" i jedini koji su probali sa autokracijom su bili poslednje četiri godine demokrati i senilna pokvarena gumena lutka Biden. Šta, ništa nisi primjetio? Ukidanje slobode govora u ime wokerske ideologije? Spavaj dalje, dijete u odraslom tijelu. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 19/12/2024 16:29:35 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3729 Posts
Posted - 19/12/2024 : 16:14:59
|
Ti želiš reči da Trump nije siledžija (tak se ipak piše) koji gazi sve pred sobom, u svrhu vlastite promocije. Da njemu nije cilj gomilanje osobne moči!? Da na putu do svoje promocije nije nikoga zlostavljal!? Ako je tak, onda nije siledžija i zlostavljač. U redu, odrasli čovjeće ako tak vidiš stvari. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 19/12/2024 16:16:26 |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1470 Posts
Posted - 19/12/2024 : 16:23:25
|
Ti želiš reči da Trump nije siledžija (tak se ipak piše) koji gazi sve pred sobom, u svrhu vlastite promocije. Da njemu nije cilj gomilanje osobne moči!?
U redu, odrasli čovjeće ako tak vidiš stvari.
Trump ne može mijenjati pravila igre, to rade demokrati sa wokerskom kulturnom revolucijom koja bi na lošije mijenjala ljudske odnose, moral i etiku, znači samu suštinu ljudskoga.
Naravno, da je Trump siledžija, to mi je bilo jasno poslije pet minuta gledanja njegovog reality showa Apprentice prije trideset godina. Ali ne predstavlja pretnje kao što ju predstavljaju wokerski komunistički (fašistički) luđaci.
Stvari vidim po principu večeg ili manjeg značenja. Ono što ti pišeš je manjeg značenja. |
www.maconcomics.com |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3729 Posts
Posted - 19/12/2024 : 16:29:06
|
quote: Originally posted by Macon Naravno, da je Trump siledžija
Dobro, a zlostavljač (kad si vec gledel Apprentice)!? |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1470 Posts
Posted - 19/12/2024 : 16:40:56
|
quote: Originally posted by Macon Naravno, da je Trump siledžija
Dobro, a zlostavljač (kad si vec gledel Apprentice)!?
Ako čete zatvarati i uzimati ljudima zato što kažu, da "trans žena nije žena" i sličnih gluposti koje se mogu mjenjati iz danas na sutra, onda čemo biti za Trumpe i Putine. Zato jer nisu luđaci.
Trumpi i Putini gomilaju snagu, vlast, novac od vremena faraona dalje. To je sve ljudsko i zna se šta hoću, posebno ako autokrat zna, da nagradi službu i nije luđak-paranoik poput Kaligule ili Stalina koji su ubijali ljude blizu njih po trenutnim prohtjevima.
Toliko sam star, da ne vjerujem u "pravdu za svaku cijenu", vjerujem, da je neki nivo oportunizma nužan za preživljavanje u ljudskom društvu. Društvenu kulturu nisam ja postavio i držat ću se nekih njenih norma iako mi osobno ne znače. Ali možda znače nekome drugome i zbog njih se bolje osiječa. Zato pozdravljam i otvaram vrata, ako idem na niski nivo.
Koliko ljudi su zlostavili demokrati u poslednjih četiri godina a ti se zapličeš u vulgarnog pozera Trumpa. Koga je zlostavio Trump? Nije li nešto plačao neki kurvi za sex i šutnju? Apprentice sam gledao svega zajedno manje od jedne emisije, nožda pola ure u par navrata. Samo, da sam vidio u čemu je fora. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 19/12/2024 16:48:05 |
|
|
Topic |
|