forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 10

alexts
Advanced Member

Serbia
8279 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/12/2024 : 17:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23

Evo Alexts još jedna o teškim vremenima ovaj put za tebe i za sve ostale :) Back to roots:) [

Hard Time Killing Floor Blues - Skip James

Iako blues zna da bude muzički šablonizovan, ovaj način sviranja gitare i sjajan emotivan vokal zvuče vanserijski.
Ovaj James nije poznat kao Robert Johnson (još manje uspešan), ali ima svoj značaj.

Hard Time Killing Floor Blues se nalazi u mojoj kolekciji CD-ova, na saundtreku za film O Brother, Where Art Thou?, koji je odličan u celini.

4,5 /5

Edited by - alexts on 19/12/2024 17:03:38
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8279 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/12/2024 : 17:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Fat Freddy's Drop - Shiverman

Ovi su neki cirkusanti?

Ovo i nije kompozicija, više jammovanje uz ne previše improvizacije. Počinje kao blues, nastavlja se kao funk (najjači sastojak), prelazi u elektroniku, da bi završio kao reagge-world music.

Rečju - papazjanija.

Ali da ne budem prestrog, vidi se da znaju da naprave atmosferu i zagreju publiku, a to je i svrha nastupa uživo.

5/10

Frontman tj harmonikaš deluje kao ugojena varijanta člana Rammsteina.

Tonto ima čudan ukus.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8279 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/12/2024 : 17:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pošto izivko ima (hm...) vrlo "određen" muzički ukus i nije dobro reagovao na moje predloge, mislio sam da ga mučim sa nečim, što mu ne bi palo na pamet.

Ali ima vremena, igra će trajati, da probam sad sa nečim što bi moglo da se svidi i njemu (i meni, da).

izivko

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6076 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 19/12/2024 : 18:59:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo još jedna za Shanera:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8279 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/12/2024 : 19:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
David A. Stewart featuring Candy Dulfer - Lily Was Here

8/ 10

Bio sam na koncertu Candy Dulfer, bilo je sjajno. Imam i jedan album njen.

Edited by - alexts on 19/12/2024 19:56:15
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12636 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 19/12/2024 : 20:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Pošto izivko ima (hm...) vrlo "određen" muzički ukus i nije dobro reagovao na moje predloge, mislio sam da ga mučim sa nečim, što mu ne bi palo na pamet.

Ali ima vremena, igra će trajati, da probam sad sa nečim što bi moglo da se svidi i njemu (i meni, da).

izivko

Steve Miller Band se kod mene nije nikad primio. Iz nekog razloga nisu uspjeli pustiti korijenje pa da ih više slušam i upoznam.

Valjda taj njihov psihodelični blues meni nije legao iako volim i psihodeliju i blues.
Plus taj vokal, ne znam kako bih ga opisao, nedefiniran, nepamtljiv, preobičan.
Nogometnim riječnikom: nema širine a onda ni dubine pa shodno tome ni visine.

Ostali su u sjećanju neki hitovi koji se tu i tamo zavrte kao Abracdabra, Joker...

Ocjena za Jungle Love:
Čim sam čuo prvih 10 sekundi odmah me odbilo. Pa ne možeš tako početi pjesmu! Ali kasnije se to malo popravilo i ustabililo na 4/10.

Kada malo odmorim, vratit ću alextse.

Have mercy
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8279 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/12/2024 : 20:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zato je imao uspeha na top listama, jer je znao da napravi kvalitetnu stvar, koju svako može da sluša. Meni je to maksimalna ocena, a Stiva Milera volim jer je pomirio dobre pesma sa kvalitenim i uvek prepoznatljivim gitarskim umećem.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25406 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/12/2024 : 21:35:51  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ajmo Beva, jedan klasik, ali celih 10 minuta bez preskakanja.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4661 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 19/12/2024 : 22:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto
Maudlin of the Well - Sleep Is a Curse - Onako, nije lose. Malo premekano za mene, ali zanimljivo. Ovome bi se mogao vratiti. 6.3/10 s tendencijom rasta. Upalio Riseth He, the Numberless, Pt. 2 i to mi je bolje.

Ceo album Leaving Your Body Map je genijalan jer je svaka pesma rađena u različitom stilu ali se međusobno nadopunjuju jer je koncept album o lucidnim snovima. Slučajno naletao na ovo kada sam prelistavao neke liste top 50 albuma progressive rock-a od '90tih na ovamo pa se iznenadio koliko puta se Maudlin of the Well našao na listi. Jedna od upečatljivijih progressive stvari koje sam preslušao u poslednje vreme
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4661 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 19/12/2024 : 22:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Kazna za nakera!

Canned Heat - Goin' Up the Country

I bila je kazna slušati ovo bez džointa! Dobar cover, blues-flauta-psihodelija kakva kombinacija ali prolazi. A i Izivko mi je tu po godinama ta hippie generacija.

...........

Ajde da ne bude da većina uglavnom prosleđuje manje poznate i opskurne stvari, evo jedna za Manhuntera.

Edited by - naker on 19/12/2024 22:21:46
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8279 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/12/2024 : 23:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Mnogo više volite da postavljate zadatke, nego da poslušate nešto.

A jes lakše i brže.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8388 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 20/12/2024 : 00:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Svaku sam poslusao i komentirao. Mozda mi koja na pocetku pobjegla.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8279 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/12/2024 : 00:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svaku sam poslusao i komentirao. Mozda mi koja na pocetku pobjegla.

Ti treba da budeš uzor.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7331 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 20/12/2024 : 02:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Canned Heat - Going Up the Country
https://www.youtube.com/watch?v=4eQMA_noRYQ

Lagano, prozračno i kvalitetno, kao pivo koje upravo pijem. Nije nešto što mi budi emociju, ali se sluša sa smiješkom na licu. Flauta pun pogodak! 7/10

quote:

Mislim da tom pesmom ne dominira jednoličnost (samo), ona je u prvom planu, ali postepene promene, koje su pozadini i povremeno iskaču su one koje stvaraju nekakvu tenziju. Ovo je bio klasičan disco, ali isto i kod elektronskog - imamo jedan ritam, koji se može ubrzavati i usporavati, i razna dešavanja u backgroundu (Giorgio Moroder je to uspostavio). Ali mi je sasvim jasno da ljudi koji to ne slušaju, reaguju tako.

Ma sve to stoji i nije stvar (ne)slušanja, stvar je upečatljivosti ritma i tih "raznih dešavanja". Primjer kako to može biti odlično je Disco Inferno: https://www.youtube.com/watch?v=u5lSeYd_riw

Poslušao i kraću verziju koju si stavio. Lakše jer je kraće, ali i dalje je to druga liga.

Skip James - Hard Time Killing Floor Blues
https://www.youtube.com/watch?v=0cyGmLF8FpE

Fora je to, ali po ničem pamtljivo. Bolje bi mi leglo da je neki dublji vokal. 6/10

GENERAL ELEKTRIKS LIVE AU BATACLAN TU M'INTRIGUE
https://www.youtube.com/watch?v=YRuSjoHXIzU

Uh! Ovo mi je super! Lijepo je slušati nešto na jeziku koji ne razumiješ i ne biti opterećen značenjem već se koncentrirati na muzikalnost samog jezika. Frontmen odlijepio, onaj klavijaturista u crvenom s afro frizurom pojava samo takva. Volio bih ovo čuti uživo. 9/10

Fat Freddy's Drop Shiverman Live at Alexandra Palace, London 2014
https://www.youtube.com/watch?v=N47KnuP8B9Q

A ja mislio da je onaj Francuz odlijepio. Dobro kaže alexts - cirkusanti, ali ja to (ovdje) ne vidim kao nešto negativno. Ovakve stvari mi nisu za puštati doma, ali uživo ovo mora biti super. Jedino mi nije jasno čemu vokal i tekst, potpuno suvišno. Puhačka sekcija jako dobra! I da, moglo je biti kraće, ali ne smeta ni ovako. 7/10

Tonto, baš te ne ide ta osveta.

Steve Miller Band - Jungle Love
https://www.youtube.com/watch?v=rBOu3FUvZEs

Nije loše, ali mi je previše popasto, što u kombinaciji s pomalo blesavim tekstom nije baš ni jako dobro. 5/10

Wilco - Jesus, Etc.
https://www.youtube.com/watch?v=USMsgVbf8Us

Beva, sudeći po tvojim prijedlozima, jedino mogu zaključiti da se liječiš od nesanice. Ova je stvar doduše slušljivija od prethodnih. Ugodna glazba, violina veliki plus, vokal za zaspat. Znao sam da postoji neki razlog zašto nikad nisam slušao taj Wilco. 5/10

quote:

Bio sam na koncertu Candy Dulfer, bilo je sjajno.

Službeno sam ljubomoran.

Offspring - Pay the Man
https://www.youtube.com/watch?v=1jtGJaS_Pr4

Pamtim najveće hitove s tog albuma i nisam ih volio ni tada, a još manje sada. Ovo me, stoga, ugodno iznenadilo u prvih pet minuta, nikad ne bih rekao da je Offspring, a onda se pojavi onaj vokal i sve ode kvragu. Mariachi ne spašavaju stvar. Zbog prve polovice 4/10.

Paolo Nutini - Iron Sky
https://www.youtube.com/watch?v=ELKbtFljucQ

Onaj Francuz i Novozelanđanin su bili poneseni muzikom pa ih mogu razumjeti, ali zbog čega se ovaj toliko uživio to nikom nije jasno. I još bez srama ubaci Chaplinov govor u taj svoj pjesmuljak koji poziva na nadilaženje predrasuda i ograničenja gašenje zvučnika. Ajd, muzika nije toliko loša. 2/10

Evo i jednog zadatka za alextsa:

I opet sam ostao budan do dva ujutro...

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6076 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/12/2024 : 06:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ajmo Beva, jedan klasik, ali celih 10 minuta bez preskakanja.

http://youtu.be/1jtGJaS_Pr4?feature=shared

Poslušao sam, nisam prije naletio na ovu stvar. Od Offspringa znam dva najveća hita, i "Why Don’t You Get a Job?" mi je bolja jer je pjevnija i nema iritantnih dijelova kao u "Pretty fly".

Pay the man mi nije legla. Prvi dio pjesme ne sliči na ostale njihove stvari koje znam, a drugi mi nije dovoljno melodičan. Zbog prvog dijela pjesma bi teško funkcionirala i kao stvar za plesanje, pa nisam siguran koliko im je uspješna ovakva kombinacija.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8279 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/12/2024 : 07:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Poslušao i kraću verziju koju si stavio. Lakše jer je kraće, ali i dalje je to druga liga.

Slažem se donekle, ne spada u najbolje disco hitove, ali za ljubitelje disca je super kad se iskopa neka stara pesma, koja vredi.

quote:
Originally posted by Shaner

Nije loše, ali mi je previše popasto

Ovde se pop doživljava stalno kao nešto negativno, mada nisam očekivao da i ti tako gledaš. Dobar pop je superioran, jer moraš da imaš melodiju, a komunikativan je prema svima, ne moraš da budeš sklon distorziranoj električnoj gitari ili repovanju, da bi ti bilo prijatno.

Edited by - alexts on 20/12/2024 07:13:13
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1074 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 20/12/2024 : 09:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Ok idemo IGOR 23 i TONTO sad malo na talijansku prog scenu, ona mi je najdraža nakon britanske. A ostalima kasnije nešto što mi je super a van prog rocka i jazza.

Igor 23 baci uho na talijanski bend Ping Pong i Il castello. Ping Pongovci su snimili mislim tek dva albuma al ovaj na kojem je ova stvar mi je jedan od najboljih albuma prog rock jazz scene ikad. super spoj prog rocka, folka, jazza i divnog starog talijanskog popa.
Evo Il castelo

Edited by - Chui on 20/12/2024 09:57:26
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1074 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 20/12/2024 : 10:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Tonto evo za tebe talijanski prog rock jazz fusion Area, oni su mi najbolji talijanski bend sedamdesetih, znaju brijati i avangardno i free i etno svašta nešto.
La mela di odessa - druga stvar sa albuma Crac. Cijeli album je super, možda ova stvar nije najbolja kao prvi sluh na album pa svakako poslušaj i cijeli kad stigneš.

Edited by - Chui on 20/12/2024 10:06:35
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8388 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 20/12/2024 : 10:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ Chui

Nemoj postavljati vise zadataka od jednom. Da se drzimo pravila koja je zadao cromwell i da bude nekog reda. Evo ja sam odma rijesio zadatak tako da ne budes u prekrsaju

Area - La mela di Odessa

Ovo mi pleše po granicama proga kojeg ne volim. Dođe mi kao mikser koji samo bezlično melje i melje... ili kako je moj stari to zvao "opet slusas misalicu za beton". Drugi dio pjesme mi je onako zappovski i dosta bolji.

Ocjena: 5.8/10

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1074 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 20/12/2024 : 10:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ Chui

Nemoj postavljati vise zadataka od jednom. Da se drzimo pravila koja je zadao cromwell i da bude nekog reda. Evo ja sam odma rijesio zadatak tako da ne budes u prekrsaju

Area - La mela di Odessa

Ovo mi pleše po granicama proga kojeg ne volim. Dođe mi kao mikser koji samo bezlično melje i melje... ili kako je moj stari to zvao "opet slusas misalicu za beton". Drugi dio pjesme mi je onako zappovski i dosta bolji.

Ocjena: 5.8/10

hvala
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8388 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 20/12/2024 : 10:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Evo nesto sto je meni jako dobro, ali nemam pojma koga bi mucio. Pa nek bude beva:

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25406 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/12/2024 : 13:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Ajde da ne bude da većina uglavnom prosleđuje manje poznate i opskurne stvari, evo jedna za Manhuntera.

https://www.youtube.com/watch?v=ELKbtFljucQ[/tube

Odlična stvar. Na tragu Portishead-a ili rane Björk, što je sasvim ok.
Glas mi je ponekad na ivici iritantnosti, ali je izdržljivo. Gitarski deo mi je odličan, dobro se slaže sa ovom nujazz melodijom. Zvuči kao nešto što bi išlo na moju chill playlistu.

7/10

Edited by - manhunter on 20/12/2024 13:09:50
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25406 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/12/2024 : 13:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Beva, da uzvratim sličnom merom.

Edited by - manhunter on 20/12/2024 13:14:38
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7331 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 20/12/2024 : 14:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovde se pop doživljava stalno kao nešto negativno, mada nisam očekivao da i ti tako gledaš. Dobar pop je superioran, jer moraš da imaš melodiju, a komunikativan je prema svima, ne moraš da budeš sklon distorziranoj električnoj gitari ili repovanju, da bi ti bilo prijatno.

Ma nisam se dovoljno dobro izrazio. Ne gledam na pop kao na nešto negativno, ali to da je nešto komunikativno prema svima ne vidim kao superiornost. Dapače, ako se nešto radi s jedinim (ili primarnim) ciljem da bude komunikativno prema svima to vidim kao minus. A takav mi je dojam bio za pjesmu koju si stavio.

Ping Pong - Il castello
https://www.youtube.com/watch?v=2NvWbU55cmc

Poslušao dvaput, ali nikako uhvatiti ni za glavu ni za rep. Nekako mi je previše nepovezano, iako mi generalno taj zvuk odgovara. 6/10

Area - La mela di Odessa
https://www.youtube.com/watch?v=wqhsqYJozG4

Opet ja trčim pred rudo. Ako je prošla stvar bila nepovezana što tek reći za ovu. Mogle su to komotno biti dvije pjesme. Prva polovica mi je previše improvizacijska, kao neki eksperiment, a ni druga ne zaostaje s tim u najmanju ruku neobičnim pjevanjem. Zanimljivo, ali ne mogu reći da sam baš uživao. 5/10

Ren - Violet's Tale
https://www.youtube.com/watch?v=a4R9Vk5_CbU

Kao neki srednjovjekovni bard. Zanimljiv pristup, ali slabo podnosim te teške ljudske priče iz svakodnevnog života. 5/10

Pink Martini - U plavu zoru
https://www.youtube.com/watch?v=fH37xf7mSk0

Ovo bi kao trebalo biti po mom guštu, ali ne znam, nekako mi je previše generički. Pjevanje to jest izgovor radije ne bih komentirao. 5/10

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8279 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 20/12/2024 : 15:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Singlovi uz koje smo nekad navikli da slušamo popularnu glazbu su bili "radiofonični".

To je bilo pre nego što je 90-ih počela da izranja "alternativa", a 2000-ih da dominira hip-hop. Posledično, to je dovelo do prestanka postojanja na top-listama muzike koju svi znaju (i mnogi vole) u velikom delu sveta, kakva je bila od 50-ih do 80-ih i delom 90-ih, do segmentiranja i odbijanja slušalaca i do odumiranja popularne muzike kao značajnog i uticajnog dela pop kulture, koja kod mladih u celini, ima ikakav značaj.

Go to Top of Page
Page: of 10  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000