quote:Originally posted by bero7 Znam. Al ne smeta me ovo koliko me smetaju krivotvorine i obmana. :) Btw. izrada ovih figurica je fenomenalna. Nisam jos vidio nista toliko slicno samim likovima iz stripa.
Da. "Derived fan art" je ogromna tema i u vecini slucajeva vlasnik IP nece potezati tuzbu protiv ljudi koji to rade iz ljubavi i neke trivijalne "zarade" tek da pokriju svoje troskove i vreme. Narocito ako je ovako dobro uradjeno i lepo predstavlja IP.
Ovo nisu stripovi i to je kljucno i i ako tehnicki nije legalno nekako je mnogo "moralnije" a i cutanje vlasnika prava (u 99% normalnih slicajeva osim ako fan art ne radi neku stetu tom brandu ili je zarada neuobicajeno velika) daje implicitnu legitimnost.
142. MORSKI PAS KOJI GOVORI (Max Bunker / Paolo Piffarerio) 143. NOVI SUPERHIK (Max Bunker / Paolo Piffarerio) 144. SMRTONOSNI ZADAH (Max Bunker / Paolo Piffarerio)
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
"da li je to vise od 3 dolara i 25 centa? jednom sam upoznala vojnika koji je imao toliko. Pravo bogatstvo!"
Zao mi je sto neko od njih dvoje nije na hrbatu umesto Superhika po drugi put.
Haha da da:) Mislim da se prvi put pojavljuju u "Novom Superhiku" nakon shto ga upecaju u Hadsonu (pre toga je Superhik na pregledu u bolnici , shto je isto krvavo , presmeshno:)
Alan Ford (CPG - Kolorno Izdanje - SC) [42] Alan Ford (Libellus - Knjiga - Trobroj - Prvo Izdanje - HC) [47-48]
Alan Ford (Dnevnik) - Broj 21872 (31.12.2007-02.01.2008) (Novogodišnje Izdanje) (Srbija - Novi Sad) -na naslovnici ovih dnevnih novina vidi se slika Broja Jedan
Alan Ford (PIRAT - SC) - Otrov Crne Ruže & L.S.D. T.N.T. Parodija