forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 13

Tonto
Advanced Member

8397 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/12/2024 : 21:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Chui poslusaj ovaj Taal sto sam jogurtu zadao.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8304 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2024 : 00:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
SCOTT WALKER - PLASTIC PALACE PEOPLE

Ovo deluje kao nešto što se naslanja na Sinatru (u ne-jazz varijanti) ili Jacquesa Brela (koji je uticaj, kako kažu), ali uz pokušaj da se pesma usložni u maniru Moody Bluesa. Ambiciozno, ali sa temom koja se ponavlja, orkestracijom i perfektnim vokalom više podseća na pesmu iz Diznijevog filma, malo mračniju (ne mislim to u lošem smislu).

Ali, s obzirom i da je tekst poetski i podložan analizi, zaokružujem na veću ocenu.

4/ 5
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
280 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 22/12/2024 : 00:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
The captain and the hourglass - A ne znam, baš mi se nije svidelo; nekako prejednostavno i bez nekih dobrih delova 1+

Born on the bayou - Nisam odavno pustio Kridense, tako da mi je sad baš dobro leglo ovo; odlično 5-

Lithium - Baš nije u mom fazonu; kako pesma a i spot bogami 2-

Stay with me tonight - Baš fina pesma, odlična za čuti povremeno 3

NSU - Nisam slušao Cream detaljno tako da nisam znao pesmu odranije, svakako vrlo dobra! 4+

Seasons - Fina muzika, ali kao da nešto komstantno fali da bi bilo baš dobro 2+

I don't go to USA - Interesantna pesma, sigurno ću je pustiti još neki put za bolji utisak 3+

Klik tema broj 1 - Prženje, ali ne slušam često ovako nešto; jer ne volim često tako nešto kao bez glave i repa; svakako je ovo odlično 4

In time - Vidi se da je kvalitetno, ali ova kao konstantna seckanja u pesmi mi nisu prijala 3

Edited by - jogurt on 22/12/2024 00:20:08
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6084 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/12/2024 : 00:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

beva je isto od indie glazbe očito, pa nakon nekoliko modernih ubacivanja, evo jedan malo stariji. 2014. je ovo bila top pjesma, šteta što se nisu dalje isprofilirali.

https://www.youtube.com/watch?v=-5Ae-LhMIG0

Kad sam poslušao pjesma mi djeluje poznato, vjerojatno sam je čuo na radiju nekad. Da, to je stil koji mi odgovara, slušat će se. Podsjeća me na Arcade Fire, što je kod mene plus.

U Tontovom stilu, 8.7/10 :D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4355 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/12/2024 : 10:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Prosinac mi je uvijek gužvovit pa nisam stigao sve detaljno poslušat ali ajd najbolje da krenem od prošle stranice:

Laura Marling - The Captain And The Hourglass
Dobar sound, fali jedino neki uplifting dio. Ne sviđa mi se tick-tick-tick-tick dio - to mi je baš glupo jeftina pop fora za pjesmu. Ali unatoč tome stavljam si ovo na YT listu jer imam osjećaj da bi vrijedilo obratiti pažnju na žensku.

SCOTT WALKER - PLASTIC PALACE PEOPLE
Ovo mi je vrlo dobro. Zvuči sanjivo ali brutalno raskošno što mi baš paše za ovo predbožićno vrijeme. Minus je to što je orijentirano prema vokalu a ja uglavnom naginjem instrumentalijama. Jogurt slobodno preporuči s kojim njegovim albumom započeti.

CCR- Born on the Bayou
I meni je taj film prvi susret s bendom a ovu stvar inače obavezno poslušam minimalno 5-6 puta za redom jer posjeduje baš ozbiljnu loop snagu. Valjda zbog tog jednoličnog ritma koji se proteže kroz cijelu pjesmu i aktivira mi plemenski/pećinski dio mozga. Riffovi i gitarske dionice su vrh vrhova a vokal je istovremeno čist i prljav i zbog toga je savršen.

Evanescence - Lithium
Slaba distorzija- mrzim kad se to napravi, bolje da je onda kompletno izostave nego da je ovakva bez jaja. Ali istina, ovako ju je lakše podvaliti tinejđžericama. Ženska zna pjevat ali to je sve.
Teen goth pop ne mogu smislit uz HiM kao jedini izuzetak (evo priznao sam )

Jeffrey Osborne - Stay With Me Tonight
Ne volim slap bass (vidi pod "ne volim funk"). Ali imam taj soft spot za klavijaturske zvukovi iz tog perioda; ovaj marimba efekt na klavijaturama me gađa u srce. Solažica je iznenađenje, jako kul stvar koja ide na listu.

Taal - Stratus
Paradoksalno mom ukusu ovdje mi je distorzija čak preintenzivna. Ali struktura pjesme je jako zanimljiva tako da ovo skidam za detaljnjije preslušavanje jer zvuči ko talijanska progresiva na steroidima. Jako jako dobro!

Cream - NSU
Cream je bend kojem nikako da detaljnjije preslušam diskografiju. Dosta dobra stvar. Uvijek sam volio ove forice sa štopanjem pjesme. Minus je pop produkcija. Vokali su previše gurnuti naprijed.

Future Islands - Seasons
Možda je zbog spota ali meni ovo zvuči ko elevator gay music. Indie pop i kaubojska estetika jednostavno ne idu zajedno. Svi elementi nekako zvuče krivo, ne znam kak to objasniti. Glazba za žene od kauboja koje poskrivečki ne podnose country i slušaju ovo kad idu sa svojim pickupom u božićnu kupovinu u grad.

Stephan Remmler- I Don't Go To USA
Klavijature ok, vokal dosadan u pičku materinu.

ZDENKA KOVAČIČEK I NIRVANA - KLIK TEMA BROJ 1
Do jaja! Nisam ovo do sad čuo ali ubija! Kakav glas jebote

Sly & The Family Stone - In Time
Tu mi sve smeta. I ovi iritantni soul vokali koji se ubacuju iz pozadine, besmisleni drk na lead gitari, punchy bass... Sax i bubnjevi jedini podnošljivi

Bok, kako si.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12650 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/12/2024 : 10:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ajmo @ Tonto, malo poduža stvar!

Al Kooper/Mike Bloomfield: Season of the Witch (Live)

Have mercy
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25407 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/12/2024 : 10:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Hajde malo da se razmrdate, idu žurke, a i dosadni ste sa ovim preistorijskim naftalinom.

Alexts, pomuči se malo.

Edited by - manhunter on 22/12/2024 10:51:14
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12650 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/12/2024 : 10:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

Nadovezat ću se na r&b kojim me cimnuo Alexts i dati izazov Izivku u obliku In time - Sly & The Family Stone. Meni jebena stvar, prava funk bombica

Bili na Woodstocku, znaju napraviti party ali imaju boljih stvari. Ocjena 2,5/5.

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12650 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/12/2024 : 11:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Evo i za tebe @ chui

King Curtis - Whole Lotta Love (Live at Fillmore West, 1971)

Have mercy
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8397 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 22/12/2024 : 11:15:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Al Kooper & Mike Bloomfield - Season of the Witch

Poslusano milion puta. Session verzija https://www.youtube.com/watch?v=sWVF8R8Sfno mi je ipak malo bolja pa pola boda manje od nje.

Ocjena 9.5/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

170 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 22/12/2024 : 11:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Taal - Stratus
Nikad čula. Ovo je baš ludo! Moram potražiti još nešto od ovih likova.

Laura Marling - The Captain And The Hourglass
Meni je njen glas divan. Prva njena stvar koju sam čula je What he wrote pre par godina i tu me kupila. Mislim da mi se ništa njeno nije dopalo kao ta stvar. Njen glas, stihovi, seta koja obavije čoveka dok to sluša... Omašila sam "temu pismenog zadatka". Jbg, čim neko spomene njeno ime, odmah mi u glavi ide ta stvar. Ova joj nije ni blizu.

Scott Walker - Plastic Palace People
Nemojte se smejati, ali mene početak (bez vokala naravno) podsetio na onaj crtani Đole proleće. Verovatno nemaju ništa slično, al to mi je bio prvi utisak. Ima prilika kad mi prija ovako nešto mirnije i monotonije, jutros mi nije legla.

Fontaines D.C. - I love you
Irci su kul i ovo im je verovatno najpoznatija stvar. I meni se baš sviđa. Kreće kao ljubavna stvar i onda zaokret. Ne mogu uvek da ih slušam, ali ima tu pristojnih stvari. Preslušah pre jedno dva meseca onaj novi album, i stvar Romance kojom otvaraju album mi je dobra. Jeste monotona, ali taman fino mračna. A tih dvoje zajedno mi nekad prijaju. Pa onda roknu Starburst koja mi je vrlo solidna. ALi imaju i oni dosta zaboravljivih stvari, kao i onih koje mi se nisu dopale na prvo slušanje. Stižu u Bg u junu!

David Sylvian - Red Guitar
Ovo mi je onako. Nisam protivnik mešanja žanrova, ali ovde mi je baš sve to zbućkano čudno. Na ovu boju glasa sam navikla u popiću osamdesetih, pa je plus što sam iznenađena. Nije ovo meni loše, ali vrovatno ne bih nikad pustila da s nekom pažnjom slušam.

The Streets - It's Too Late
Hip hop ne slušam. Mogu povremeno da poslušam nešto, ali da aktivno slušam šanse nema. Kul mi je što je ovo nije čist hip hop, pa izvlači stvar. Atmosferično, ali refren me nešto nervira.

Palms - Future Warrior
Ovo mi je solidno i ovo jeste my cup of tea. Deftones pod drugim imenom.

Shawn James – Burn the Witch
Ovo mi se zapravo sviđa. Muzika bi lagano mogla u neki film/seriju. Boja glasa neupečatljiva. Nemam ništa protiv boje glasa čoveka, samo mi nije specifična i prepoznatiljiva. I opet, stvar je totalno filmska!

Offspring - Pay the Man
Offspring mi bio gotivan u gimnaziji. Sad ga dosta manje slušam, ali naiđu dani. A ova stvar im je dobra. Nažalost ne toliko poznata.

Wilco - Jesus, Etc.
Za bend sam čula, nikad slušala. Simpatično, ali mi je zaboravljivo.

Paolo Nutini - Iron Sky
JEdna drugarica ga baš gotivi, dok ja ne kapiram zbog čega je čovek toliko popularan. I ovde na nekim deonicama mi deluje da stvari prenaglašava, pa ono što stvarno treba naglasiti ne dolazi do izražaja. Mogu da ga slušam, ali i dalje ništa spec. Muzika kul.

Canned Heat - Going Up The Country
Glas ovog čoveka mi je uvek bio iritantan. Ali i dalje On the road again i ovu ne mogu da zamislim bez njega.

GENERAL ELEKTRIKS - Tu m'intrigue
Nikad čula za ove Francuze. I ekstra mi je ova stvar! Ću obavezno da poslušam još nešto. Jeste da je neki hip hop, ali francuzki + hip hop nekako ide. A muzika mi je dobra.

Zdenka i Nirvana - Klik tema broj 1
Odlična! Nikad ovo do sada nisam čula.

Future Islands - Seasons
Ne dopada mi se. Boja vokala zanimnljiva, ali pesma skoro pa nikako.

Chris Cornell - You Know My Name
Volim ja Kornela i njegov glas, ali Lejna volim više. Naker da se ne ljuti. 😉 Ova stvar je ok da je poslušam i da je se posle koji dan apsolutno ne setim. Da je još peva neko drugi, mislim da bih je zaboravila posle pola dana. Takav mi utisak. Potpuno zaboravljiva.

Stone Temple Pilots - Kitchenware & Candybars
Možda i najdraža sa tog albuma.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

170 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 22/12/2024 : 11:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell
Teen goth pop ne mogu smislit uz HiM kao jedini izuzetak (evo priznao sam )

Nisi jedini. 😆 I meni HIM guilty pleasure! I 69 eyes. 🫣

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12650 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/12/2024 : 11:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Al Kooper & Mike Bloomfield - Season of the Witch

Poslusano milion puta. Session verzija https://www.youtube.com/watch?v=sWVF8R8Sfno mi je ipak malo bolja pa pola boda manje od nje.

Ocjena 9.5/10

Radiš li ti išto kad si na poslu?

Taal - Stratus - ocjena 6/10

Kontam izbacio bih prve 2 minute, pa onda i slijedeće 3, od 7. minute ide to ... raznovrsno i bogato mora se priznati ali nije za mene.

Have mercy
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8304 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2024 : 12:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Svi zadaju Tontu, nikako ja da dođem na red. Ali šta god da je, ne bi mu se svidelo.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8304 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2024 : 12:05:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Jestofunk - Say It Again

Ovo je house klasik, a kako volim house, acid-jazz i funk, nemam problema sa repetativnošću i semplovima. Odlična stvar.

5/ 5

Pre neki dan sam na jednu svoju listu ubacio stvar od CeCe Rogers-a, koji peva u ovoj pesmi.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8304 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2024 : 12:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stephan Remmler- I Don't Go To USA
Klavijature ok, vokal dosadan u pičku materinu.

To je štos pesmica. Remmler je sa grupom Trio izvodio jedan od najvećih internacionalnih nemačkih hitova - Da Da Da.

Možda ti se više svidi punk/new-wave-oidna pesma Anna od njih (kraća verzija je na linku)
https://www.youtube.com/watch?v=ImpbCz_LvLM
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8304 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2024 : 12:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

David Sylvian - Red Guitar
Ovo mi je onako. Nisam protivnik mešanja žanrova, ali ovde mi je baš sve to zbućkano čudno. Na ovu boju glasa sam navikla u popiću osamdesetih, pa je plus što sam iznenađena. Nije ovo meni loše, ali vrovatno ne bih nikad pustila da s nekom pažnjom slušam.

Ovo je nešto najslušljivije od Sylvianove solo karijere (počela posle njegovog učešća u grupi Japan), koja se privela kraju, izgleda.

David Sylvian je važno ime u eksperimentalnoj muizici, imao je i producentsku kuću Samadhi Sound za kvalitetnu umetničko-eksperimentalnu muziku, a neki njegovi poslednji albumi su teško slušljivi za neistrenirano uho, ali vredi istraživati, kad čovek dođe (ako) u tu fazu.
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
280 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 22/12/2024 : 12:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
@Cromwell

Od Skota Vokera bi za početak preporučio album Portrait (to je sa Walker brothers-ima), može Scott 2 i obavezno prve 4 pesme sa albuma Nite flights.

Meni je od njega gotovo sve dobro, sem albuma iz 70-ih (od 72-ge do 78-me). Kasnije je baš prešao u žešću alternativu, i odatle mi je album Tilt predobar
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12650 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/12/2024 : 12:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Jestofunk - Say It Again

Ovo je od onih stvari kad klimaš glavom dok si za šankom, ima ritam, ima sve ono što fanovi vole.
Ali ja nisam taj. Ocjena 2/5

Yıldız İbrahimova 10/10

Ovo jednostavno moraš voliti, osim ako nisi gluh. Pjesma izvire duboko iz duše, na ruskom, a glas da se opališ bocom u čelo!

Have mercy

Edited by - izivko on 22/12/2024 12:54:13
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

170 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 22/12/2024 : 12:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Svi zadaju Tontu, nikako ja da dođem na red. Ali šta god da je, ne bi mu se svidelo.

Evo ti jedne da ne sediš dokon.

Go to Top of Page

igor23
New Member

Croatia
272 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 22/12/2024 : 13:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Za izivka,i ostale)

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21171 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/12/2024 : 14:00:14  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Pre nego što poslušam išta, prizivam anta na topik.

Za njega jedan hit iz 80-ih, ako je slušao 202-ku, mogao je da ga često čuje. Ako je bio mali, ovo je super za decu.

anto,
ajde

verzija na nemačkom je poznatija sada, ali kod nas vrtela ova

sticajem okolnosti,u kolima (gde slušam radio) mi samo radi 202-jka,ali opet se ne sećam da sam čuo na njoj ovu pesmu.
Apropo hitova 80-ih, u zadnje vreme često slušam remikse tih hitova,recimo od Moreno J.-a;nekako mi najviše prija da pustim blok njegovih miksova da mi bruje u pozadini.

Što se tiče ove pesme,šta znam,tanko je to za moj ukus,previše mlaka.
A opet,jedna je od onih za koje mi je bolje da ih slušam nego da ne slušam ništa.
2.5/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 22/12/2024 14:01:28
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1084 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 22/12/2024 : 14:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Chui poslusaj ovaj Taal sto sam jogurtu zadao.

Malo mi je to jeftinjak, prvoloptaška metalurgija prvoloptaška blisko azija pa malo dubić na kraju, sve što pravi alternativac traži. Ozric Tentacles mi šibaju ove debelo.
Svak dio za sebe nije loš al sve zajedno zvuči nekoherentno kao da tri benda sviraju jednu pjesmu i to mi je najveći problem. Samo zato što znaju dobro svirati 5/10

Edited by - Chui on 22/12/2024 15:08:27
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6084 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/12/2024 : 14:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Future Islands - Seasons
Možda je zbog spota ali meni ovo zvuči ko elevator gay music. Indie pop i kaubojska estetika jednostavno ne idu zajedno. Svi elementi nekako zvuče krivo, ne znam kak to objasniti. Glazba za žene od kauboja koje poskrivečki ne podnose country i slušaju ovo kad idu sa svojim pickupom u božićnu kupovinu u grad.

Taj sam :D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8304 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2024 : 15:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Future Islands - Seasons

Taj sam :D

Mislim da su kauboji u spotu, potpuno nevezani za kaubojsku muziku, navodi na krivi trag.

Cromwell,
ako voli country, možda mu se svidi ovo?

Orville Peck & Kylie Minogue & Diplo - Midnight Ride

Go to Top of Page
Page: of 13  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000