Author |
Topic |
BeaGea
Advanced Member
3763 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 22/12/2024 : 13:25:49
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by NESVRSTANI .... pa mu to nije smetalo da bude direktor Ribomaterijala.
U mom kraju nije bilo nijednog direktora bez članske iskzanice, tak da me ovo iznenađuje (nije da ne vjerujem). Možda se u gradu to malo manje strogo provodilo, pa se netko sposoban mogel postaviti na poziciju i bez partijske.
Necu sad ulaziti u osobne primjere ali točno znam tko su bili direktori tih par firmi općine Vrbovec. Sve redom odani drugovi, koji su se 90-tih lagano prebacili na plavu partiju. Par ih je ostalo tvrdokornih, oni i danas trube mitove i legende o Jugi.
Fora je u tome šta je je tada odnos ljudi koji znaju posal i uhljeba bija fifti-fifti. Danas je omjer puno lošiji. Od 6000 ljudi u brodogradilištu baren 3000 mora znat svoj posal da bi brodogradilište proizvelo brod. Na svin razinama. Od direktorskih do onih šta tuku čekićen cili dan.
Ne bih u postotke onda, ali teško je bilo bolje nego danas. Teško je to sad upoređivati ali onaj sustav je pokzal da je nefunkcionalan. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4591 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10259 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 23/12/2024 : 04:35:54
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI .... pa mu to nije smetalo da bude direktor Ribomaterijala.
U mom kraju nije bilo nijednog direktora bez članske iskzanice, tak da me ovo iznenađuje (nije da ne vjerujem). Možda se u gradu to malo manje strogo provodilo, pa se netko sposoban mogel postaviti na poziciju i bez partijske.
Necu sad ulaziti u osobne primjere ali točno znam tko su bili direktori tih par firmi općine Vrbovec. Sve redom odani drugovi, koji su se 90-tih lagano prebacili na plavu partiju. Par ih je ostalo tvrdokornih, oni i danas trube mitove i legende o Jugi.
Fora je u tome šta je je tada odnos ljudi koji znaju posal i uhljeba bija fifti-fifti. Danas je omjer puno lošiji. Od 6000 ljudi u brodogradilištu baren 3000 mora znat svoj posal da bi brodogradilište proizvelo brod. Na svin razinama. Od direktorskih do onih šta tuku čekićen cili dan.
Ne bih u postotke onda, ali teško je bilo bolje nego danas. Teško je to sad upoređivati ali onaj sustav je pokzal da je nefunkcionalan.
Ne bi o postocima al ti nije problem iznit tvrdnju da su svi direktori i svi oni koji su dobili stan, dakle njih 100&, bili u partiji?
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 23/12/2024 04:39:23 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3763 Posts
Posted - 23/12/2024 : 10:14:55
|
Ne bi o postocima al ti nije problem iznit tvrdnju da su svi direktori i svi oni koji su dobili stan, dakle njih 100&, bili u partiji?
Ne nije problem izjaviti ono kaj sam izjavil, a ako ne čitaš između redaka vec ono kaj piše. U općini Vrbovec su svi direktori bili u partiji krajem 80-tih. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2321 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 23/12/2024 : 10:30:44
|
13000 vas je..koliko li ste imali direktora :)
zanimljivo ponesto sto ste napisali, pogotovo neuvrščeni |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3763 Posts
Posted - 23/12/2024 : 10:36:45
|
20-tak stojadine :)
...drugačije su bile formirane općine tada. |
Edited by - BeaGea on 23/12/2024 10:38:16 |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2321 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 23/12/2024 : 10:58:21
|
ok ok kao i u Sloveniji onda.. sad ih ima mali milion.. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
Topic |
|