Author |
Topic |
manhunter
Moderator
Switzerland
25415 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8322 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 22/12/2024 : 22:05:06
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by alexts
manhunter
pošto voli Italijane, a možda nije čuo ovo?
https://www.youtube.com/watch?v=G3hOY4PQZBM
Od njih znam samo za Ride on time, koji je onomad bio ogroman hit. Ovo mi je apsolutno neslušljivo, prepuno opštih mesta za dance muziku tog vremena. A i njen glas mi je ovde baš iritantan. Iako sam odrastao na sličnom zvuku (između ostalog), za ovo dajem 2/10.
Mislio sam da znaš još 4-5 njihovih hitova sa prvog albuma, da sam znao postavio bih neki od njih, jer su bolji i poznatiji. Ovo je posle, sa drugom pevačicom.
Italo dance, koji je ipak prešao sve granice. Ako su opšta mesta, neka su sami oni uspostavili... za mene to nije više od 3/5, samo ja volim to da čujem. Bolji su od 2Unlimitied. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8322 Posts
Posted - 22/12/2024 : 22:12:47
|
Meni je ovo jedna od najboljih obrada ikada. Evo da šokiram forum, bolja mi je od originala.
Šta ti kažeš, alexts?
Meni su Jefferson Airplane malčice iritirajući.
Emiliana nikad nije dobila popularnost koju zaslužuje. Jungle Drum je za mene. Speed Of Dark se sećam da je super.
8/ 10 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8322 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25415 Posts
Posted - 22/12/2024 : 22:19:36
|
manhunter
pošto voli Italijane, a možda nije čuo ovo?
https://www.youtube.com/watch?v=G3hOY4PQZBM
Od njih znam samo za Ride on time, koji je onomad bio ogroman hit. Ovo mi je apsolutno neslušljivo, prepuno opštih mesta za dance muziku tog vremena. A i njen glas mi je ovde baš iritantan. Iako sam odrastao na sličnom zvuku (između ostalog), za ovo dajem 2/10.
Mislio sam da znaš još 4-5 njihovih hitova sa prvog albuma, da sam znao postavio bih neki od njih, jer su bolji i poznatiji. Ovo je posle, sa drugom pevačicom.
Italo dance, koji je ipak prešao sve granice. Ako su opšta mesta, neka su sami oni uspostavili... za mene to nije više od 3/5, samo ja volim to da čujem. Bolji su od 2Unlimitied.
Italo dance mi je bio uvek drugi izbor, a 2Unlimited su mi bili zakon, pored Ace of base. Bilo je tu dosta dobrih pesama, ali ova mi je baš loša. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8404 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 22/12/2024 : 22:41:02
|
Meni je ovo jedna od najboljih obrada ikada. Evo da šokiram forum, bolja mi je od originala.
Mucki provokatoru. Otprilike kao da kazes da je donatelli bolji od hermanna... ali dobro, ima i takvih, znam. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
naker
Advanced Member
4682 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25415 Posts
Posted - 22/12/2024 : 22:51:33
|
quote: Originally posted by Tonto
Mucki provokatoru. Otprilike kao da kazes da je donatelli bolji od hermanna... ali dobro, ima i takvih, znam.
Donatelli je majstor! |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8404 Posts
|
jogurt
New Member
Serbia
284 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 22/12/2024 : 23:07:43
|
Završavam priču za večeras zadatkom za
jogurt-a
U The Supremes je po popularnosti pesama parirala Bitlsima, a narednih decenija postala velika zvezda soul/r'n'b/pop/funk/disca..., imala je poslednji album pre godinu-dve...
Ovu pesmu je komponovao Majkl Sembelo i svira gitaru (poznat i po pesmi Maniac iz Flashdance-a)
[tube]https://www.youtube.com/watch?v=qudHHZYfDDU
Ovo mi je baš fino leglo. Jedino što mi se nije baš toliko svidelo su neki upadi gitare na po par sekundi; duvački instrumenti su dobri.
Generalno ovako neke stvari mi odgovaraju, npr prvih nekoliko albuma Chic-a baš volim i više mi prijaju jer nema često ajde da kažem toliko seckanja kao ovde.
4- |
|
|
jogurt
New Member
Serbia
284 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6088 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6088 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6088 Posts
|
vatrena_stenica
New Member
172 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 22/12/2024 : 23:46:03
|
Ten Years After - I Can't Keep From Crying, Sometimes Oni su mi uvek bili gotivni. Mislim da nikad nisam celu diskografiju preslušala, a od faxa sam ih i baš slabo slušala, pa mi ovo dođe fino podsećanje. Je l' samo mene ovo na momente podseća na When the music's over od Doorsa? Proverih i na bratu Guglu, kaže obe iz '67.
King Kurtis - Whole Lotta Love U totalnoj senci originala, ali nije loše.
Emiliana Torrini - White Rabbit Ne sviđa mi se. Može da prođe od trećeg minuta kao instrumental. Njena boja glasa mi uz ovo nikako ne ide, dođe mi čak i iritantna.
Farewell Transmission Ne sviđa mi se ni ovo. Vokal mi je iritantan da nemam želju čak ni da se udubim u stihove.
Joe Bonamassa - Drive Volim Bonamasu. A Drive mi je i u ovoj izvedbi dobra i draga. |
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8404 Posts
Posted - 23/12/2024 : 09:44:31
|
quote: Originally posted by Beva
Moglo bi, ali nije :D
Ne znam, bit će da skroz drukčije doživljavamo emociju u pjesmi. Ovo je meni skroz hladno i repetitivno. Možda bi se s više slušanja navikao i pjesma bi mi bila OK, ali ne želim :D
Dobro, ja sam zajebo jer sam ti stavio meni najbolju stvar sa albuma, vjerovatno sam trebao najdosadniju.
|
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8404 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6088 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4361 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 23/12/2024 : 13:08:51
|
quote: Originally posted by naker Slabo nešto cimamo autora topika: Cromwell znam da ćeš imati poriv da ugasiš pesmu čim počnu da pevaju, ali... izdrži do kraja!!
https://www.youtube.com/watch?v=WIKqgE4BwAY
Oh odlično, uspješno sam izbjegavao ovaj bend godinama iako ga youtube silom nudi nevezano od algoritma. Hvala ti nakeru, baš si srce (zadavit ću te nježno).
Skompresirani ultrakomercijalni sound, generički bubnjevi, solaža koja je ok i zadovoljava nekakve standarde ali ne nešto više od toga. Curke su simpatične ali moje uši ne žive od simpatije. Ovo je proizvod tržišta a ne strasti i unutarnje autorske vatre. Točno mogu zamislit članove ovog projekta: - ajmo spojit nespojivo a da bude zanimljivo prištavim geekovima i curama koje bi slušale žešću glazbu ali ih je strah opakih vokala. -super da ajmo, to bi mogli i puštat našim roditeljima da vide kako metal ne mora bit samo UUUARGH sejtn i mrakača! - evo riffa ĐŽN ĐŽN ĐŽN lalala i imam ja nećakinju Konoko koja se fura na anime školarke -To je to! -Banzai buraz!
Da se razumijemo, ako ovo može poslužiti mlađim generacijama kao gateway bend onda apsolutno podržavam.
Btw: svaku iskomentiranu pjesmu sam poslušao najmanje dvaput. Čisto da se zna. |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 23/12/2024 13:12:09 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8322 Posts
Posted - 23/12/2024 : 16:17:13
|
#DOCTOR WHO The Long Song
Ovakvu muziku prave vrlo muzički obrazovani kompozitori i aranžeri, kad dobiju zadatak za film ili seriju, ali ne dobiju inspiraciju, nego zadatku pristupaju mehanički, za honorar. Ali iskoriste resurse koje produkcija nudi. (Neki tako uvek rade). Suvišno za slušanje odvojeno od serije.
2+/5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8322 Posts
Posted - 23/12/2024 : 16:23:46
|
quote: Originally posted by naker
Slabo nešto cimamo autora topika: Cromwell znam da ćeš imati poriv da ugasiš pesmu čim počnu da pevaju, ali... izdrži do kraja!!
BABYMETAL - ギミチョコ!!- Gimme chocolate!!
Meni obrnuto, pesma postane pomalo podnošljiva tek kad počne pevanje. Na stranu priča o mešanju žanrova, popa i speed-metala (ili šta je to već), ovo je u stvari, malo preobučeni savremeni komercijalni pop - bezidejan, nepamtljiv, isprazan, za decu bez sluha.
Ali pošto postoji neki zabavni show, bar plusić.
1+/ 5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8322 Posts
Posted - 23/12/2024 : 16:33:30
|
Basia - Drunk On Love
Mogu da otkrijem da je moj omiljeni sastav Matt Bianco. (nazovimo to jazz-pop-om). Basia Trzetrzelewska ih je (sa kolegom Denijem Vajtom) napustila posle prvog albuma, da bi napravila solo karijeru, koja je bila komercijalno uspešnija od matičnog benda, posebno u Americi. Vratila se za 10-ti album matičnog benda (dueta, sada solo pevača).
Njena solo karijera nema kvalitet MB-a, ali su singlovi vrlo dobri, a glas je oduvek bio jedinstven.
4/ 5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8322 Posts
Posted - 23/12/2024 : 16:47:01
|
Wishbone Ash - Sometime World
Imao sam predrasudu da je ovo neki stari bezvezni rock bend, ali ovo uopšte nije loše. Nepotrebno predugo (opet deluje da su na silu slepili dve pesme u jednu), ali ne moraš biti drogiran da bi uživao. Da sam poslušao bar po jednu pesmu, kad bi video neku njihovu ploču kod nekog starog rokera, sad bih bio poznavalac benda.
7+/ 10
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8322 Posts
|
alexts
Advanced Member