forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 15

manhunter
Moderator

Switzerland
25417 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/12/2024 : 22:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo jedna od najboljih obrada ikada. Evo da šokiram forum, bolja mi je od originala.

Šta ti kažeš, alexts?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 22/12/2024 22:02:21
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8324 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2024 : 22:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by alexts

manhunter

pošto voli Italijane, a možda nije čuo ovo?

https://www.youtube.com/watch?v=G3hOY4PQZBM

Od njih znam samo za Ride on time, koji je onomad bio ogroman hit.
Ovo mi je apsolutno neslušljivo, prepuno opštih mesta za dance muziku tog vremena. A i njen glas mi je ovde baš iritantan. Iako sam odrastao na sličnom zvuku (između ostalog), za ovo dajem 2/10.

Mislio sam da znaš još 4-5 njihovih hitova sa prvog albuma, da sam znao postavio bih neki od njih, jer su bolji i poznatiji. Ovo je posle, sa drugom pevačicom.

Italo dance, koji je ipak prešao sve granice. Ako su opšta mesta, neka su sami oni uspostavili... za mene to nije više od 3/5, samo ja volim to da čujem. Bolji su od 2Unlimitied.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8324 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2024 : 22:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je ovo jedna od najboljih obrada ikada. Evo da šokiram forum, bolja mi je od originala.

Šta ti kažeš, alexts?

Meni su Jefferson Airplane malčice iritirajući.

Emiliana nikad nije dobila popularnost koju zaslužuje. Jungle Drum je za mene. Speed Of Dark se sećam da je super.

8/ 10
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8324 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2024 : 22:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Završavam priču za večeras zadatkom za

jogurt-a

U The Supremes je po popularnosti pesama parirala Bitlsima, a narednih decenija postala velika zvezda soul/r'n'b/pop/funk/disca..., imala je poslednji album pre godinu-dve...

Ovu pesmu je komponovao Majkl Sembelo i svira gitaru (poznat i po pesmi Maniac iz Flashdance-a)

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25417 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/12/2024 : 22:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

manhunter

pošto voli Italijane, a možda nije čuo ovo?

https://www.youtube.com/watch?v=G3hOY4PQZBM

Od njih znam samo za Ride on time, koji je onomad bio ogroman hit.
Ovo mi je apsolutno neslušljivo, prepuno opštih mesta za dance muziku tog vremena. A i njen glas mi je ovde baš iritantan. Iako sam odrastao na sličnom zvuku (između ostalog), za ovo dajem 2/10.

Mislio sam da znaš još 4-5 njihovih hitova sa prvog albuma, da sam znao postavio bih neki od njih, jer su bolji i poznatiji. Ovo je posle, sa drugom pevačicom.

Italo dance, koji je ipak prešao sve granice. Ako su opšta mesta, neka su sami oni uspostavili... za mene to nije više od 3/5, samo ja volim to da čujem. Bolji su od 2Unlimitied.

Italo dance mi je bio uvek drugi izbor, a 2Unlimited su mi bili zakon, pored Ace of base. Bilo je tu dosta dobrih pesama, ali ova mi je baš loša.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8404 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 22/12/2024 : 22:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mucki provokatoru. Otprilike kao da kazes da je donatelli bolji od hermanna... ali dobro, ima i takvih, znam.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4682 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 22/12/2024 : 22:49:57  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ajde nakeru

Death In Vegas - Aisha

Kao tinejdžer sam pržio Grand Turismo 3 pa mi je ova brutalna pesma dobro poznata. Ne možeš izgubiti trku kada ova numera dođe na red. Bubnjevi, bass, gitara, sve je vrh kada juriš trista na sat imaš osećaj da letiš

............

Slabo nešto cimamo autora topika: Cromwell znam da ćeš imati poriv da ugasiš pesmu čim počnu da pevaju, ali... izdrži do kraja!!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25417 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/12/2024 : 22:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mucki provokatoru. Otprilike kao da kazes da je donatelli bolji od hermanna... ali dobro, ima i takvih, znam.

Donatelli je majstor!

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8404 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 22/12/2024 : 23:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@naker

Nisam igrao grand turismo, ja sam need for speed guy. dobro, slazemo se.

@ manhunter

Rekoh ja.

Ajd da vidimo, ovo bi moglo biti za bevu:

Indie koji je i meni izvrstan:

Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
284 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 22/12/2024 : 23:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Završavam priču za večeras zadatkom za

jogurt-a

U The Supremes je po popularnosti pesama parirala Bitlsima, a narednih decenija postala velika zvezda soul/r'n'b/pop/funk/disca..., imala je poslednji album pre godinu-dve...

Ovu pesmu je komponovao Majkl Sembelo i svira gitaru (poznat i po pesmi Maniac iz Flashdance-a)

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=qudHHZYfDDU

Ovo mi je baš fino leglo. Jedino što mi se nije baš toliko svidelo su neki upadi gitare na po par sekundi; duvački instrumenti su dobri.

Generalno ovako neke stvari mi odgovaraju, npr prvih nekoliko albuma Chic-a baš volim i više mi prijaju jer nema često ajde da kažem toliko seckanja kao ovde.

4-
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
284 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 22/12/2024 : 23:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Evo, uzvraćam udarac nešto koliko-toliko sličnim :D

Dakle, alexts

Edited by - jogurt on 22/12/2024 23:10:22
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6088 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/12/2024 : 23:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

Vidim da se tu malo lomimo na pravom funku, sve ono najbolje u In time za sad se nikome nije svidjelo, ajmo Beva malo na Tower of power i Oakland stroke https://www.youtube.com/watch?v=DMCBTkm4-7Q&list=PLdCzHSDd0DisiHRC-Sq3ArNWaaOGZPUK2&index=11&ab_channel=TowerOfPower-Topic ovo je kratko niti dvije minute.

Pa, ono, zvuči mi kao uvodna špica neke serije iz 80-ih :D

Saksofon je zanimljiv, ali nije to moj đir. Kao pozadinska muzika negdje u klubu moglo bi proći, da slušam sam kući ne.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6088 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/12/2024 : 23:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rekoh ja.

Ajd da vidimo, ovo bi moglo biti za bevu:

Indie koji je i meni izvrstan:

https://www.youtube.com/watch?v=tNy-sqj7BCc

Moglo bi, ali nije :D

Ne znam, bit će da skroz drukčije doživljavamo emociju u pjesmi. Ovo je meni skroz hladno i repetitivno. Možda bi se s više slušanja navikao i pjesma bi mi bila OK, ali ne želim :D

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6088 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/12/2024 : 23:21:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
A sad nešto sasvim drukčije, jedna pjesma iz Doctor Whoa. Alexts mi djeluje kao stari fan serije, pa da vidimo kako će reagirati na ovo:

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

172 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 22/12/2024 : 23:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Ten Years After - I Can't Keep From Crying, Sometimes
Oni su mi uvek bili gotivni. Mislim da nikad nisam celu diskografiju preslušala, a od faxa sam ih i baš slabo slušala, pa mi ovo dođe fino podsećanje. Je l' samo mene ovo na momente podseća na When the music's over od Doorsa? Proverih i na bratu Guglu, kaže obe iz '67.

King Kurtis - Whole Lotta Love
U totalnoj senci originala, ali nije loše.

Emiliana Torrini - White Rabbit
Ne sviđa mi se. Može da prođe od trećeg minuta kao instrumental. Njena boja glasa mi uz ovo nikako ne ide, dođe mi čak i iritantna.

Farewell Transmission
Ne sviđa mi se ni ovo. Vokal mi je iritantan da nemam želju čak ni da se udubim u stihove.

Joe Bonamassa - Drive
Volim Bonamasu. A Drive mi je i u ovoj izvedbi dobra i draga.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8404 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/12/2024 : 09:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Moglo bi, ali nije :D

Ne znam, bit će da skroz drukčije doživljavamo emociju u pjesmi. Ovo je meni skroz hladno i repetitivno. Možda bi se s više slušanja navikao i pjesma bi mi bila OK, ali ne želim :D

Dobro, ja sam zajebo jer sam ti stavio meni najbolju stvar sa albuma, vjerovatno sam trebao najdosadniju.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8404 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/12/2024 : 09:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ajde Chui kad si rekao da nisi nikad slusao Wishbone Ash da vidimo kako ti se svidja:

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6088 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 23/12/2024 : 09:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro, ja sam zajebo jer sam ti stavio meni najbolju stvar sa albuma, vjerovatno sam trebao najdosadniju.

Eto ti eksperimenta da vidimo jesu li nam ukusi savršeni antipodi :D

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4361 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 23/12/2024 : 13:08:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker
Slabo nešto cimamo autora topika: Cromwell znam da ćeš imati poriv da ugasiš pesmu čim počnu da pevaju, ali... izdrži do kraja!!

https://www.youtube.com/watch?v=WIKqgE4BwAY

Oh odlično, uspješno sam izbjegavao ovaj bend godinama iako ga youtube silom nudi nevezano od algoritma. Hvala ti nakeru, baš si srce (zadavit ću te nježno).

Skompresirani ultrakomercijalni sound, generički bubnjevi, solaža koja je ok i zadovoljava nekakve standarde ali ne nešto više od toga. Curke su simpatične ali moje uši ne žive od simpatije. Ovo je proizvod tržišta a ne strasti i unutarnje autorske vatre.
Točno mogu zamislit članove ovog projekta:
- ajmo spojit nespojivo a da bude zanimljivo prištavim geekovima i curama koje bi slušale žešću glazbu ali ih je strah opakih vokala.
-super da ajmo, to bi mogli i puštat našim roditeljima da vide kako metal ne mora bit samo UUUARGH sejtn i mrakača!
- evo riffa ĐŽN ĐŽN ĐŽN lalala i imam ja nećakinju Konoko koja se fura na anime školarke
-To je to!
-Banzai buraz!

Da se razumijemo, ako ovo može poslužiti mlađim generacijama kao gateway bend onda apsolutno podržavam.

Btw: svaku iskomentiranu pjesmu sam poslušao najmanje dvaput. Čisto da se zna.

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 23/12/2024 13:12:09
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8324 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/12/2024 : 16:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
#DOCTOR WHO The Long Song

Ovakvu muziku prave vrlo muzički obrazovani kompozitori i aranžeri, kad dobiju zadatak za film ili seriju, ali ne dobiju inspiraciju, nego zadatku pristupaju mehanički, za honorar. Ali iskoriste resurse koje produkcija nudi. (Neki tako uvek rade).
Suvišno za slušanje odvojeno od serije.

2+/5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8324 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/12/2024 : 16:23:46  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

BABYMETAL - ギミチョコ!!- Gimme chocolate!!

Meni obrnuto, pesma postane pomalo podnošljiva tek kad počne pevanje. Na stranu priča o mešanju žanrova, popa i speed-metala (ili šta je to već), ovo je u stvari, malo preobučeni savremeni komercijalni pop - bezidejan, nepamtljiv, isprazan, za decu bez sluha.

Ali pošto postoji neki zabavni show, bar plusić.

1+/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8324 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/12/2024 : 16:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Basia - Drunk On Love

Mogu da otkrijem da je moj omiljeni sastav Matt Bianco. (nazovimo to jazz-pop-om). Basia Trzetrzelewska ih je (sa kolegom Denijem Vajtom) napustila posle prvog albuma, da bi napravila solo karijeru, koja je bila komercijalno uspešnija od matičnog benda, posebno u Americi. Vratila se za 10-ti album matičnog benda (dueta, sada solo pevača).

Njena solo karijera nema kvalitet MB-a, ali su singlovi vrlo dobri, a glas je oduvek bio jedinstven.

4/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8324 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/12/2024 : 16:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Wishbone Ash - Sometime World

Imao sam predrasudu da je ovo neki stari bezvezni rock bend, ali ovo uopšte nije loše. Nepotrebno predugo (opet deluje da su na silu slepili dve pesme u jednu), ali ne moraš biti drogiran da bi uživao. Da sam poslušao bar po jednu pesmu, kad bi video neku njihovu ploču kod nekog starog rokera, sad bih bio poznavalac benda.

7+/ 10
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8324 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/12/2024 : 16:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Vreme je da i ja Tonto-u poklonim jednu pesmu (a i ostalima). Znam da neće biti baš oduševljen...

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8324 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/12/2024 : 17:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Dosta bolji zvuk je ovde
https://www.youtube.com/watch?v=adRNP-IqBVc

Slučajno otkrih

Marc Almond feat. Ian Anderson - Lord of Misrule

Edited by - alexts on 23/12/2024 17:08:57
Go to Top of Page
Page: of 15  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page