Author |
Topic |
Chui
Senior Member
1100 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
igor23
New Member
Croatia
278 Posts
Member since 03/03/2020 |
Posted - 24/12/2024 : 13:46:25
|
He he he tek sad slažem kockice. Odlično! Ovo je tvoja pjesma?Majstorski napravljeno Znam ovu pjesmu onako letimično s radija. Ne pratim baš nove projekte(Dnevnik i Najveće uspjehe preslušao makar 1000 puta:).Majstorski složeno ,svaka čast, Zadnji dio pjesme(finale )me uzeo (Floydi ,New Order). Čekaj ,onda i Vnuk svira s tobom? He he he ,odmotava se klupko pomalo ...sad mi govore dica da su te vidle ovo lito na Istu na Jazz festivalu(prepoznale te sa spota) Ocjena pjesme 4.5 /5quote: Originally posted by Chui
quote: Originally posted by igor23
Za Chui-ija i ostale. Divjakov highlight na albumu:)[tube]http://www.youtube.com/watch?v=bi1IXddOKjk
e baš si našo, pa to sviram sa Josipom sad već 8 godina, za novu godinu smo u Zagrebu na trgu, bit će i ta u repertoaru stvar je bomba nema šta. Evo jedne koju sam napravio za nju i time ti uzvraćam izazov Igor23 [tube]https://www.youtube.com/watch?v=WJ_V8c7R7ZU&ab_channel=DancingBearRecordsTV[]
|
https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k |
|
|
igor23
New Member
Croatia
278 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4363 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
igor23
New Member
Croatia
278 Posts
Posted - 24/12/2024 : 14:42:10
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by Beva
Vrijeme je godine kad vas mogu gnjaviti Sufjanovim božićnim stvarima :D
Pa da počnemo s Cromwellom:
https://www.youtube.com/watch?v=Zo6Ve077fzQ
Ej pa ovo je super, i to ne samo zato što je prigodno. Sanjivo a nije spuštalica, ima magije i sedam minuta mi je prošlo začas. Zborski dio ima dobar loop potencijal a brass sekcija jednostavnu ali baš lijepu melodiju. Zavrtit ću ovo danas još nekoliko puta sigurno. :))
Znam da sam ga prije nešto preslušavao kad je vas par hvalilo lika ali mi je sve nekako bilo preslabo i cmoljavo. Ovo baš valja.
EDIT Evo onda za tebe Beva. Mislio sam te napasti s nekom metalurgijom ali budući da su i meni danas na repertoaru klasika i mekše stvari onda evo jedne koja nije božićna ali ja je iz nekog razloga slušam svaki božić i baš mi paše.
Znači Beva!
Nancy Sinatra & Lee Hazlewood - Lady Bird [tube]https://www.youtube.com/watch?v=3s6tbi72JRw[]
Nancy atmosferična . Dobar pjesmuljak :) Kao da su se Lemon Tree - Fools Garden malo obrstili o Nancy -nu Lady bird :) Ocjena: 4/5 |
Edited by - igor23 on 24/12/2024 14:46:46 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8341 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 24/12/2024 : 16:27:53
|
Herbie Hancock - Chameleon
Narezao sam sebi taj album pre neku godinu. Fenomenalna stvar sa jednog od najboljih jazz albuma (jazz-funk, fusion, experimental itd.)
10/ 10 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8341 Posts
Posted - 24/12/2024 : 16:50:44
|
ŠTA ĆU NANO DRAGI MI JE LJUT - GORAN BREGOVIĆ & BISERA VELETANLIĆ
U pravu je Zula da nije poznata, recimo ima samo 5 komentara na YT. I ja sam je čuo nekada, prvi put u nekoj čekaonici, ali znatno posle izlaska albuma sa Lipe cvatu. Ne smatram to propustom, nikad me muzika GB/BD nije zanimala da bih je istraživao, ali mi je neverovatno da 1984-e i kasnije, baš niko na radiju nije pominjao da je Lipe cvatu obrada, niti puštao original.
Sa ovog albuma je bila zaboravljena i Čekala sam (sa Jadrankom Stojaković), koja je meni bolja pesma, dok nije korišćena u filmu Mi nismo anđeli.
E sad, detalje ne znam, da li je Šta ću nano... bila prvo na solo albumu Bisere, pa na Bregovićevom? Da dodamo i to da svira YU grupa na pesmi, da konfuzija bude veća.
Original je bolji (od Lipe cvatu)
3/ 5 |
|
|
Zula
Senior Member
1067 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 24/12/2024 : 17:27:22
|
Begovićeva pjesma, uz suradnju s drugima koje si spomenuo. Ima puno komentara, ali sam izabrao ovu snimku da u naslovu budu GB i BV 🤣 Dvoumio sam se između ove i Čekala sam... 🤣 |
|
|
Chui
Senior Member
1100 Posts
Posted - 24/12/2024 : 18:15:39
|
quote: Originally posted by alexts
Herbie Hancock - Chameleon
Narezao sam sebi taj album pre neku godinu. Fenomenalna stvar sa jednog od najboljih jazz albuma (jazz-funk, fusion, experimental itd.)
10/ 10
Poslušaj svakako još albume thrust, man-child, secrets mr. hands i live album flood. |
|
|
vatrena_stenica
New Member
175 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 24/12/2024 : 18:17:21
|
quote: Originally posted by Chui
A sad ide za Vatrenu stenicu jedan funk jazz klasik: Herbie Hancock jedan od najboljih jazz pijanista svih vremena sa albumom Headhunters promijenio je otvorio neka nova vrata glazbe i svoje karijere, zakucao funk jazz u novom ruhu, ploča je bila tada najprodavanija jazz ploča, a Chameleon koji ju otvara je postao pravi klasik, standard koji se često svira i po jam sessionima. Traje 15 minuta ali proleti, prvi dio je nešto sporiji kasnije ide u još opakiji groove. Snimio je Herbije još puno funk jazz albuma i zajebanijih funk stvari ali ova je klasik i početna točka odakle se kreće dalje. https://www.youtube.com/watch?v=iqomTAiRnVM&ab_channel=HerbieHancockVEVO
Herbie Hancock - Chameleon Uh, nisam nešto slušala Henkoka. Ali, koliko god da ga nisam slušala, znam da je čovek institucija i da je ovo cenjena stvar. Verovatno sam čula za mnogo više njegovih stvari nego što sam svesna, jer sam išla na poneki jazz festival i svirke. U poslednjih par godina baš baš slabo. Moram da priznam da sam ranije više uživala u ovakvim stvarima. Drugi deo mi je značajno življi i raznovrsniji od prvog. Prvi deo postaje pomalo monoton, ista bas linija, bubnjevi... Ok, ubace ponešto tu i tamo, ali nekako sam utiska da se sve ponavlja i da se ništa posebno ne dešava iako sam svesna da ima tu nekih dešavanja. Nekako očekujem da ako nešto traje 15 minuta ozbiljno promeni "naraciju"/dinamiku bar 2-3 puta. Ne umem bolje da se izrazim. Kao što pomenuh, svesna sam da i ovde ima promena (između ostalih i jedna tamo oko četvrtog-petog minuta, pa posle oko šestog, pa sedmog itd), ali su mom uhu mnogo manje uočljive i dopadljive jer su možda suptilnije(?) i nisu toliko drastične kao u npr. prog roku/metalu, te stoga ne umem verovatno dovoljno ni da ih cenim. 😎 Sad šta mi se sviđa: - bas linija mi je simpa iako je skroz jednostavna, linearna i repetitivna - u pravu si, od šestog minuta mi stvari postaju zanimljivije i imaju neku priču - pa onda kasnije malo brži tempo - takođe mi je kul i što se završava onako kako i počinje (opravdava ime) - mogu da slušam, da čitam, pa i da radim uz ovo - sve skupa je opet nekako minimalistično (ako mogu tako da kažem) u odnosu na raznorazno eksperimentisanje i iživljavanje koje sam čula u džezu i koje ne mogu uvek da svarim. I zbog te "umerenosti" s moje strane ima dodatni plus Ovoliko ni kao đak nisam pisala u dnevniku slušanja koji nam je profa ocenjivao. Tebi možda kratkih, ali meni ipak malo dužih 15ak minuta. 😂
Uzvratila bih ti narednom, ali ti ovog čoveka i ovu stvar sigurno znaš, pa ću prozvati npr. Tonta. Može da pušta u kafiću u vrele letnje dane. 😉
Michel Camilo Trio - Caribe (~7min)
a za potpuni ugođaj tu je i ova (meni draža) od 24 min: https://www.youtube.com/watch?v=p5kPnmJUD4U Mislim da je bio neki bolji snimak, ali ne mogu da ga iskopam. |
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
Chui
Senior Member
1100 Posts
Posted - 24/12/2024 : 18:22:46
|
He he he tek sad slažem kockice. Odlično! Ovo je tvoja pjesma?Majstorski napravljeno Znam ovu pjesmu onako letimično s radija. Ne pratim baš nove projekte(Dnevnik i Najveće uspjehe preslušao makar 1000 puta:).Majstorski složeno ,svaka čast, Zadnji dio pjesme(finale )me uzeo (Floydi ,New Order). Čekaj ,onda i Vnuk svira s tobom? He he he ,odmotava se klupko pomalo ...sad mi govore dica da su te vidle ovo lito na Istu na Jazz festivalu(prepoznale te sa spota) Ocjena pjesme 4.5 /5quote: Originally posted by Chui
Za Chui-ija i ostale. Divjakov highlight na albumu:)http://www.youtube.com/watch?v=bi1IXddOKjk
e baš si našo, pa to sviram sa Josipom sad već 8 godina, za novu godinu smo u Zagrebu na trgu, bit će i ta u repertoaru stvar je bomba nema šta. Evo jedne koju sam napravio za nju i time ti uzvraćam izazov Igor23 https://www.youtube.com/watch?v=WJ_V8c7R7ZU&ab_channel=DancingBearRecordsTV[]
Hvala ti inspiracija za pjesmu je došla od jedne stvari jazz pianista Vijar Iyera i Blackstara od Bowiea, a sljedeća koju sam napravio za Borisa Štoka je baš povukla na Bowiea pošto Štok inače dosta brije na Bowia Dalibor Barić je tu razvalio spot. A Jazzist na Istu organiziram sa udrugom mladih Ista pa sam tada svaki put na Istu, inače sam sa Ista, mama mi je Išćunka a stari Sibinjani ali smo na Istu doma, tamo sam išao i par godina u osnovnu, kad si na Istu onda si spojen sa Zadrom jedno ne ide bez drugog, a sad sam od kad sam došao na fax u Zagrebu već 25 godina, ali odem dole ljeti par tjedana i ovako za blagdane i neke fešte kad se uhvati vremena. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8414 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
igor23
New Member
Croatia
278 Posts
Posted - 24/12/2024 : 18:39:29
|
quote: Originally posted by Chui
Za Chui-ija i ostale. Divjakov highlight na albumu:)[tube]http://www.youtube.com/watch?v=bi1IXddOKjk
e baš si našo, pa to sviram sa Josipom sad već 8 godina, za novu godinu smo u Zagrebu na trgu, bit će i ta u repertoaru stvar je bomba nema šta. Evo jedne koju sam napravio za nju i time ti uzvraćam izazov Igor23 [tube]https://www.youtube.com/watch?v=WJ_V8c7R7ZU&ab_channel=DancingBearRecordsTV[]
Hvala ti inspiracija za pjesmu je došla od jedne stvari jazz pianista Vijar Iyera i Blackstara od Bowiea, a sljedeća koju sam napravio za Borisa Štoka je baš povukla na Bowiea pošto Štok inače dosta brije na Bowia [tube]https://www.youtube.com/watch?v=LVGzfHyO1Yo&ab_channel=DancingBearRecordsTV[] Dalibor Barić je tu razvalio spot. A Jazzist na Istu organiziram sa udrugom mladih Ista pa sam tada svaki put na Istu, inače sam sa Ista, mama mi je Išćunka a stari Sibinjani ali smo na Istu doma, tamo sam išao i par godina u osnovnu, kad si na Istu onda si spojen sa Zadrom jedno ne ide bez drugog, a sad sam od kad sam došao na fax u Zagrebu već 25 godina, ali odem dole ljeti par tjedana i ovako za blagdane i neke fešte kad se uhvati vremena.
Znači oko Karube se sve vrti,on je poglavica:)) Poznam dobro taj kraj..Ma vrela, Kosirača,Zapuntel,Funestrala..:) |
|
|
Zula
Senior Member
1067 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12666 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 24/12/2024 : 19:06:14
|
Da završim 15. stranicu
HHerbie Hancock - Naslov Chameleon odgovara potpuno skladbi. Prve 4 min. prilično monotone, stalno se ponavlja jedno te isto ali da se slušati. Djeluje opuštajuće. Slijedeće 3 min. nešto raznovrsnije ali ne na bolje. Ostatak majbolji. Nije za mene Ocjena 2/5
Goran Bregović - Bolja mi je Lipe cvatu - 2,5/5
Vangelis - Od Vangelisa uglavnom sve valja - 3/5
Wild Nothing - Naslov sve kaže - nothing 1/5
Josipa Lisac - Josipa mi je broj 1 od hrvatskih pjevačica, pogotovo stare stvari. Volim njen glas, snažan a nježan, moćan a voćan (trebala mi rima) - 4/5
Sufjan Steven - Nikad čuo ali simpatično. - 2/5
|
Have mercy |
|
|
vatrena_stenica
New Member
175 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 24/12/2024 : 19:47:27
|
Basia - Drunk On Love Bolje verovatno od dosta stvari tog žanra, ali nije to nešto u čemu uživam i što slušam. Ne bi mi smetalo da ide negde u pozadini dok radim ili sam u društvu. I to je to. Ništa više od toga.
Wishbone Ash - Sometime World Mnogo, ali mnogo, volim ovu stvar! I muziku i stihove! Za najež svaki put tokom onog prvog dela, a onda malo svetla kako zvuk eksplodira. I bas linija mi je u tom drugom delu kul. Argus je odličan album!
Babymetal Skoro da mi se ovde ništa ne sviđa. Kako su one planetarno poznate apsolutno mi je nejasno!
Magazin - Minut Joj, meni je ovo njanjavština teška! Ne znam ni što kliknuh. Neke koleginice ovo vole, al ja sam s ovim žanrom raščistila još u osnovnoj - to nikako nije za mene!
Josipa Lisac - Ležaj od suza Ne slušam nešto Josipu (povremeno i ponešto), ali cenim to što je uradila/radi sa svojom ekipom ljudi na ovim prostorima. Jedna Gospođetina! Ovo mi je baš kul stvar i klasika.
Wild Nothing - Headlights On Njanjavo je ovo. Nervira me njegov glas.
Vangelis Fina. Jeste monotona, ali prija. I za kulažu i za rad. S jedne strane opuštajuće, s druge baš setno. Ekstra mi je i uz ovaj sneg napolju. (Jeste da je totalni kolaps, al' i dalje volim sneg)
Chui feat. Josipa Lisac - Tebi putujem Nikad čula do sada. Mnogo mi je više legla od Henkoka. |
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8341 Posts
Posted - 24/12/2024 : 20:30:44
|
Talk Talk - Living In Another World
Ne znam šta se desilo izivku da postavi ovaj biser pop muzike (elektro-pop je ovo, čak). Talk Talk su imali neke jako dobre albume, jedan od njih je bio uticajan na razvoj post-rocka i bendove kao Radiohead (nisam ga još poslušao). A u svakom slučaju su imali nekoliko genijalnih singlova.
5/ 5
Verovatno je ovo izivko postavio da muči slušaoce...
(kao Tonto Magazin) |
Edited by - alexts on 24/12/2024 20:34:04 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6093 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8341 Posts
Posted - 24/12/2024 : 20:45:50
|
Ask The Mountains - Vangelis
Možda ne bih ni prepoznao da je ovo Vangelis, mada ima zvukova koji to potvrđuju (pomislio bih da su Air). Stina Nordenstam je u to vreme pevala na jednom albumu dueta Yello, koji imam na CD-u, pa me sad zanima šta je radila solo...
4/ 5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8341 Posts
Posted - 24/12/2024 : 20:55:48
|
LEŽAJ OD SUZA - JOSIPA LISAC
Verujem da fenomenalno funkcioniše u okviru albuma. Za moj ukus malčice preozbiljno, ali opet nije za manje od
4/ 5 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12666 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 24/12/2024 : 21:12:14
|
Ne znam šta se desilo izivku da postavi ovaj biser pop muzike (elektro-pop je ovo, čak). Talk Talk su imali neke jako dobre albume, jedan od njih je bio uticajan na razvoj post-rocka i bendove kao Radiohead (nisam ga još poslušao). A u svakom slučaju su imali nekoliko genijalnih singlova.
5/ 5
(kao Tonto Magazin)
E moj alextse, Pop 80-tih je glazba moje mladosti. Tada su mi brčići počeli rasti, cure zamirisale....
Uvijek se rado vraćam tom periodu. Nema spota kojeg nisam pogledao na MTV-u. Talk Talk je moj omiljeni bend iz tog vremena. 2 njihova koncerta su na playlisti, Utrecht i Hammersmith. |
Have mercy |
|
|
jogurt
New Member
Serbia
292 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 24/12/2024 : 21:15:17
|
Chameleon - Mislim da je ovo jedina numera koju znam od Henkoka i bilo je lepo podsetiti se, stvarno kida 5
Minut srca tvog - Lošnjikavo i što je još gore ljigavo. Ali ovo je dobar primer da u istoj pesmi ima i baš dobrih delova ali i koma loših 2
Šta ću nano dragi mi je ljut - Ovo mi je bolje od lipe cvatu ali svejedno malo nategnuto, plus ne gajim uopšte simpatije ka GB i BD 2+
Living in another world - Znam ponešto od Talk Talk i sve je uglavnom dobro do odlično. Ovu pesmu nisam znao ranije i čim je postavljena preslušao sam je. A nakon toga još 7-8 puta. Mnogo dobra stvar 5-
Headlights on - Ovde nisam našao ništa što bi mi svidelo, nije baš u mom fazonu 2-
Ležaj od suza - Dobra pesma, nema šta 4
Star of wonder - Prva polovina odlična i mnooogo bolja od druge koja je malo i poduža nego što bih želeo. Šteta. Svakako sam zadovoljan, bio sam jednom ranije pustio Sufjana i skoro odmah ugasio jer mi je bio premonoton; dok je ovo vrlo dobro 3+
Tebi putujem - Mnogo dobro! Čak bi voleo da je Josipe manje jer muzika u mnogim delovima kida. Osetio sam Tis a pitty she was a whore od Bouvija na saksofonu :D 4+
Station to station - Bouvija sam do ne tako odavno slušao do iznemoglosti. Kad sam prvi put otkrio ovo nisam mogao da verujem koliko je dobro, tako da ajde neka ide 5
Lady Bird - Dobro mi je ovo 3
Caribe - Takođe dobro, mada možda malo preživahno za moj ukus :D 3 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8341 Posts
Posted - 24/12/2024 : 21:19:09
|
quote: Originally posted by izivko
5/ 5
(kao Tonto Magazin)
E moj alextse, Pop 80-tih je glazba moje mladosti. Tada su mi brčići počeli rasti, cure zamirisale....
Uvijek se rado vraćam tom periodu. Nema spota kojeg nisam pogledao na MTV-u. Talk Talk je moj omiljeni bend iz tog vremena. 2 njihova koncerta su na playlisti, Utrecht i Hammersmith.
Onda je dobro, pomislio sam da si inkapsuliran kao Tonto. Znači crna i dance muzika su ti "falinka". |
|
|
Tonto
Advanced Member
8414 Posts
Posted - 24/12/2024 : 21:26:08
|
Zadatak je zadatak... i mucenje ulazi u ideju autora topica. Cekam i ocjenu i suvislu recenicu. Nagutao sam se i ja govana. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8414 Posts
Posted - 24/12/2024 : 21:28:14
|
Da se razumijemo ja volim minut srca tvog, nije me sram priznati. Istina, samo i jedino nakon seste pive, ali i to se racuna |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Topic |
|