forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 20

izivko
Advanced Member

Germany
12670 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 24/12/2024 : 21:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by izivko

quote:

Talk Talk - Living In Another World

Ne znam šta se desilo izivku da postavi ovaj biser pop muzike (elektro-pop je ovo, čak). Talk Talk su imali neke jako dobre albume, jedan od njih je bio uticajan na razvoj post-rocka i bendove kao Radiohead (nisam ga još poslušao). A u svakom slučaju su imali nekoliko genijalnih singlova.

5/ 5

Verovatno je ovo izivko postavio da muči slušaoce...

(kao Tonto Magazin)

E moj alextse, Pop 80-tih je glazba moje mladosti. Tada su mi brčići počeli rasti, cure zamirisale....

Uvijek se rado vraćam tom periodu. Nema spota kojeg nisam pogledao na MTV-u.
Talk Talk je moj omiljeni bend iz tog vremena. 2 njihova koncerta su na playlisti, Utrecht i Hammersmith.

Onda je dobro, pomislio sam da si inkapsuliran kao Tonto. Znači crna i dance muzika su ti "falinka".

Opet si fulao, mašio ci celi fudbal!

Have mercy
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6095 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 24/12/2024 : 21:42:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
@ Cromwell
Drago mi je da ti se svidjelo, Sufjan je jako talentiran i opus mu je dosta raznolik, ali često taj banjo lagani zvuk odbije ljude na prvu pa ne čuju i nešto što bi im se svidjelo.

Evo vidim da se i jogurtu dosta svidjela pjesma, pa mu evo zadatak:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8357 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/12/2024 : 21:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
MAGAZIN - MINUT' SRCA TVOG

Kako najviše volim pop muziku, oduvek sam blagonaklono gledao na ono što se nekad zvalo "domaća zabavna muzika", a sada bi "hrvatski pop" možda bila prava odrednica.

Ali, ja volim pop muziku nivoa Sinatre i Beatlesa i skloniji sam autorima koji mogu i mesece da posvete jednoj pesmi dok komponuju (T. Dolby, P. Gabriel), nego onima koji album mogu da naprave za 3 dana (T. Huljić). Zato je izraz "lake note" za zabavnjake najprigodniji, za većinu, izuzimam ozbiljnije "šansonjere" kao što je A. Dedić.

E sad, ovo mi deluje kao jedna opd boljih pesama Magazina. Aranžman je sofisticiran i prijatan, prateći vokali, sve... Jelena Rozga je inače vrlo maniristička pevačica (sve peva na isti kalup) i uvek manje ili više pre-patetična. A ovde čak i nije, zvuči vrlo diskretno. Melodijica je OK.

Dvoumio sam se između 2,5 i 3 (od 5), ali s obzirom šta se sve ovde stavlja, ipak ovo nije iznad proseka. A nikad nisam došao ni do četvrtog piva...

2,5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8357 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/12/2024 : 22:15:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Talk Talk - Living In Another World

Ne znam šta se desilo izivku da postavi ovaj biser pop muzike (elektro-pop je ovo, čak). Talk Talk su imali neke jako dobre albume, jedan od njih je bio uticajan na razvoj post-rocka i bendove kao Radiohead (nisam ga još poslušao). A u svakom slučaju su imali nekoliko genijalnih singlova.

5/ 5

Verovatno je ovo izivko postavio da muči slušaoce...

(kao Tonto Magazin)

E moj alextse, Pop 80-tih je glazba moje mladosti. Tada su mi brčići počeli rasti, cure zamirisale....

Uvijek se rado vraćam tom periodu. Nema spota kojeg nisam pogledao na MTV-u.
Talk Talk je moj omiljeni bend iz tog vremena. 2 njihova koncerta su na playlisti, Utrecht i Hammersmith.

Onda je dobro, pomislio sam da si inkapsuliran kao Tonto. Znači crna i dance muzika su ti "falinka".

Opet si fulao, mašio ci celi fudbal!

Dokaži. Još jedan minus i padaš godinu.

za izivka

Quincy Jones radio sa Donnom album, neposredno pre Thrillera.

("spot" je zaista loš, bolje slušati na hi-fi opremi)
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
294 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 24/12/2024 : 22:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

@ Cromwell
Drago mi je da ti se svidjelo, Sufjan je jako talentiran i opus mu je dosta raznolik, ali često taj banjo lagani zvuk odbije ljude na prvu pa ne čuju i nešto što bi im se svidjelo.

Evo vidim da se i jogurtu dosta svidjela pjesma, pa mu evo zadatak:

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=D30yerxlGZA

Ovo je skroz dobro. Prvih 40-ak sekundi mi je još i najbolje, jer muzika kao da je izašla iz neke Super Nintendo igrice :D kasnije ima i dosta promena u pesmi što mi nije uvek odgovaralo

Ne znam šta bih rekao, da čujem ovo negde ne bih imao ništa protiv; ali nije mi ovo nešto što bih pustao stalno. Prva pesma mi je bila bolja (i sad će se i ona pustiti sigurno bar još jednom-dvaput) tako da ako mora ocena neka bude 3

Ali ako ništa drugo moje skromno mišljenje o Sufjanu se dosta poboljšalo :D
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4701 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 24/12/2024 : 22:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Imam jednu za Manhuntera:

Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
294 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 24/12/2024 : 23:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna vrlo kratka za chui-ja (kao i ostale potencijalno zainteresovane :D)

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12670 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 24/12/2024 : 23:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Donna Summer - Love Is In Control (Finger On The Trigger)

Poslušao ovu Live verziju jer je puno bolja. Ocjena 8/10
https://www.youtube.com/watch?v=j5CwtwT01PQ&ab_channel=EndlessDonna

Kakav glas! (A i stas!) Snažan, intenzivan, emocionalan.

Ja obožavam crne pjevačice a Donna Summer je jedna od njih.
Uz bok jednoj Nini Simone, Natalie Cole, Etti James, Dionni Warwick, Arethi Franklin, Tini Turner, Whitney Huston.... neke sam sigurno izostavio.
A ima i ovih mlađih.

Bijele pjevačice nisu im ni do koljena.

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12670 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 24/12/2024 : 23:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
A sad Imperija uzvraća udara, ne, nije alexts - vatrena stenica!

Have mercy
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6095 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 24/12/2024 : 23:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Dok čekam da djeci stavim poklone pod jelku, da završim Sufjan trilogiju (da ne udavim ljude) s pjesmom koju smatram apsolutnim remek-djelom, ali koja se se vjerojatno većini neće svidjeti jer je, blago je reći, sjebavajuća. Upozoreni ste, slušajte na vlastitu odgovornost.

Znači, u pjesmi se Sufjan prisjeća svojih razgovora s majkom dok je umirala u bolnici.

Emotivno sam vezan za ovu pjesmu i puno mi je pomogla dok mi je pokojni stari bio bolestan.

Tonto, ti si veliki emotivac, tako da nema na čemu :D Sretan Božić :D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25430 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/12/2024 : 10:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Imam jednu za Manhuntera:

http://www.youtube.com/watch?v=HO11xX7qDKY

Ufff, gde me nađe... Početak je još i najbolji. Dikcija, ritmika, glas (koji su mi do zla boga iritantni) bi možda nekako mogli da prođu da nije ovih nasumično nabacanih SF zvukova. Sećam se jedne epizode Friendsa gde Ross izvodi svoje kompozicije iz srednje škole. E pa ovo mi je u tom rangu. Povrh toga mi je tekst toliko nabeđeno sirov i alternativan da postaje usiljen i bezvezan.
Liči mi na nešto što bi uradile Susan Vega i PJ Harvey u saradnji sa Björk, samo što bi to sigurno mnogo bolje ispalo.

1/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 25/12/2024 11:55:47
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25430 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/12/2024 : 11:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Kad smo već kod obrada, evo jedna za izivko:

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1106 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 25/12/2024 : 11:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23

quote:
Originally posted by Chui

quote:

He he he tek sad slažem kockice. Odlično! Ovo je tvoja pjesma?Majstorski napravljeno Znam ovu pjesmu onako letimično s radija. Ne pratim baš nove projekte(Dnevnik i Najveće uspjehe preslušao makar 1000 puta:).Majstorski složeno ,svaka čast, Zadnji dio pjesme(finale )me uzeo (Floydi ,New Order). Čekaj ,onda i Vnuk svira s tobom? He he he ,odmotava se klupko pomalo ...sad mi govore dica da su te vidle ovo lito na Istu na Jazz festivalu(prepoznale te sa spota) Ocjena pjesme 4.5 /5
quote:
Originally posted by Chui

quote:

Za Chui-ija i ostale. Divjakov highlight na albumu:)[tube]http://www.youtube.com/watch?v=bi1IXddOKjk

e baš si našo, pa to sviram sa Josipom sad već 8 godina, za novu godinu smo u Zagrebu na trgu, bit će i ta u repertoaru stvar je bomba nema šta. Evo jedne koju sam napravio za nju i time ti uzvraćam izazov Igor23 [tube]https://www.youtube.com/watch?v=WJ_V8c7R7ZU&ab_channel=DancingBearRecordsTV[]

Hvala ti inspiracija za pjesmu je došla od jedne stvari jazz pianista Vijar Iyera i Blackstara od Bowiea, a sljedeća koju sam napravio za Borisa Štoka je baš povukla na Bowiea pošto Štok inače dosta brije na Bowia [tube]https://www.youtube.com/watch?v=LVGzfHyO1Yo&ab_channel=DancingBearRecordsTV[] Dalibor Barić je tu razvalio spot.
A Jazzist na Istu organiziram sa udrugom mladih Ista pa sam tada svaki put na Istu, inače sam sa Ista, mama mi je Išćunka a stari Sibinjani ali smo na Istu doma, tamo sam išao i par godina u osnovnu, kad si na Istu onda si spojen sa Zadrom jedno ne ide bez drugog, a sad sam od kad sam došao na fax u Zagrebu već 25 godina, ali odem dole ljeti par tjedana i ovako za blagdane i neke fešte kad se uhvati vremena.

Znači oko Karube se sve vrti,on je poglavica:)) Poznam dobro taj kraj..Ma vrela, Kosirača,Zapuntel,Funestrala..:)

Haha legenda Karuba, nama odnosno mojoj familiji Karuba je konkurentski restoran odma preko putna nas dole sam odkonobario skoro 20 sezona dok nisam počeo živjeti samo od glazbe pa sad zadnjih 10 godina skupa sa ženom živimo uzbudljiv neizvjestan život free lancera samostalnih umjetnik e zaboravio sam prije reći da Vnuk nije već dugo u bednu Josipe, kad sam ja došao u bend na gitari je bilo Doležal a sad je Penava. Baj d vej na Funestrali smo išli na fraje, do Mavrele je nedavno očišćen put jer je rođo Domagoj (Tonto ga zna) arheolog tamo istraživo jedno staro nalazište, odlična uvala za kupanje.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8420 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/12/2024 : 11:48:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zadaci:

Goran Bregović - Šta ću nano dragi mi je ljut

Generalno Bregovic me zanima samo dok mu je bebek za mikrofonom. Dugme bez bebeka mi je tri klase losije, Bregovic solo je imao nekih zanimljivih stvari poput suradnji s Iggy Popom, ali sve u svemu nije mi interesantan. Ovu pjesmu sam nekad negdje cuo i nije mi privukla paznju.

Ocjena: 4.6/10

Sufjan Stevens - Fourth Of July

Ne. Sufjan me ubija, dosadan je ko dosada. Dok ga slusam imam osjecaj da gledam puža kako prelazi cestu.

Ocjena: 2/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1106 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 25/12/2024 : 12:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

Evo jedna vrlo kratka za chui-ja (kao i ostale potencijalno zainteresovane :D)

[tube]http://youtu.be/zRzA12_zd8M?si=Ji1klUk4H3v7R7cc

Nisam zapravo nešto slušao Kinkse tako da hvala na ovome, dobra mi je pjesma, jedino malo imam problema s tom starom rock produkcijom, to je taman sad to neko prijelazno razdoblje, Beatlesi su tu već zvučali puno bolje, a uskoro će i ostali doći na taj nivo.

Edited by - Chui on 25/12/2024 12:00:51
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1106 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 25/12/2024 : 12:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Evo još malo Herbie Hancocka, prije Headhuntersa imao je bend Mwandishi koji je svirao space jazz, bio je to i prvi jazz bend koji je uzeo na stage live moog sintesajzere. u toj postavi snimio je tri vrhunska albuma na svoje ime, ostali članovi benda su nakucali još nešto albuma na svoje ime, tako da je Mwandishi zapravo izrodio nekih 7-8 albuma. Međutim Herbie je sa tim bendom došao do bankrota, pa se malo skockao i spustio na zemlju i napravio puno pristupačnije Headhunterse.
Evo prva stvar s prvog albuma tog benda koja je odlična startna pozicija za daljnje istraživanje ako kog zanima. A u dvoboj sa Herbijem ovaj put ide Naker

Edited by - Chui on 25/12/2024 12:05:50
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12670 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/12/2024 : 12:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Chui feat. Josipa Lisac - Josipa ovdje razbija ali nije mi se svidjela cijela izvedba - 7/10

David Bowie - Station to Station - sviranje kurcu 3,20 min, poslušao još jednu minutu 1/5

Nancy Sinatra & .... - nije za mene

Michel Camillo - dobar ritam, u nekom trenutku zamislio sam brazilke kako vrte gu... 2/5

Chui feat. Boris Štok - ovo mi nije leglo kao ona stvar s Josipom 2/5

Have mercy
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
294 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 25/12/2024 : 12:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za manhuntera

Pesma se zapravo zove Asi me gusta a mi i traje oko 6 minuta, ali moze i ovako; inace verovatno ne bi ni znao za pesmu da nije bila u filmu Jamon Jamon Bigasa Lune

Edited by - jogurt on 25/12/2024 12:48:23
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8420 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/12/2024 : 12:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zaostaci:

Tower Of Power - Oakland stroke - Funk me uglavnom gnjavi. Svi instrumenti su dobri, svirka je izvrsna, ali ja uglavnom imam osjecaj da slusam uvijek jednu te istu pjesmu. 5/10

Black Box - Rockin' to the music - Ovoga se sjecam. Ide u bolje iz zanra, dobar glas, dobar ritam, dobra melodija. 6.1/10

The Kovenant - Bringer of the Sixth Sun - Glazba mi je super, vokal nepodnosljiv i povlaci glazbu sa sobom na dno. 3.3/10

CCS - Whole Lotta Love - Meni draga obrada. 7/10

Emiliana Torrini - White Rabbit - Nista se ne moze uspoređivat sa Grace Slick. Nije blasfemicno sto je vec kompliment. 4.5/10

Diana Ross - Mirror, Mirror - Davež bez energije, melodicnosti i ideje. 2.1/10

Babymetal - Gimme chocolate - Đizs... Metal pokemoni me napadaju. 0/10

Basia - Drunk On Love - Onako. 5/10

Doctor Who The Long Song - Neoriginalno, nemaštovito, bez ideje i inspiracije. Klišej. 2.2/10

Mountain - Don't Look Around - Nije mi ovo dobro. Treca liga svoga vremena. 4.2/10

Herbie Hancock - Chameleon - Slusao sam Herbija, ali ne toliko da bi ga previse istrazivao. Ovaj album mi se nije svidio, Flood mi je bio super, Takin off zanimljiv. 5/10

Talk Talk - Living In Another World - Ne, ne volim, ali unutar zanra vjerovatno iznad prosjeka. 5.1/10

Vangelis - Ask The Mountains - Vangelis ne moze ispod 5. 6.6/10

Wild Nothing - Headlights On - Ajme bože... ajme, ajme, glava. 0/10

Josipa Lisac - Ležaj od suza. - Bez komentara. 10/10

Sufjan Steven - Star of Wonder - Sufjan. 1.1/10

Chui feat. Josipa Lisac - Tebi putujem - Odlicno. 8.3/10

David Bowie - Station to Station - Nisam preveliki fan Bowie, ne sviđa mi se njegov kameleonizam. Kao da konstantno podilazi trendovima i publici. Jedina dva albuna koja su mi u cijelosti dobra su Ziggy i Man who sold the world. Ovo je dobra stvar. 8.1/10

Nancy Sinatra & Lee Hazlewood - Lady Bird - Super stvar. 7.4/10

Michel Camilo Trio - Caribe - Odlicno. 7.9/10

Sufjan Stevens - Christmas in July - Sufjan... Stvar beatlesi za siromasne. 3.1/10

Donna Summer - Love Is In Control - Meh. 3.6/10

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1074 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/12/2024 : 12:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Kad si već spomenuo Elvisa i obrade, da vidimo Alexts što kažeš za ovu "suradnju" Amerikanca i Ruskinje...
Malo pod kraj djeluje kao da ju je nešto opsjelo (dobar glas za horore) 😂

Edited by - Zula on 25/12/2024 13:01:40
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8420 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/12/2024 : 12:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ajde kad volis crne pjevaciceizivko:

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25430 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/12/2024 : 13:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo jedna za manhuntera

http://youtu.be/Yea8k_SKSOw?si=Ud2Z63q9NIecBpjI

Ovo je toliko loše da je čak i dobro.
Ovako bi zvučali Sisters of mercy da dolaze iz Severne Koreje.

3/10

Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
294 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 25/12/2024 : 13:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Evo jedna za manhuntera

http://youtu.be/Yea8k_SKSOw?si=Ud2Z63q9NIecBpjI

Ovo je toliko loše da je čak i dobro.
Ovako bi zvučali Sisters of mercy da dolaze iz Severne Koreje.

3/10

Ja imam nekad dilemu da li je ovo zapravo odlicna pesma ili toliko losa da mi se svidja; svakako si dao prenisku ocenu

Ali barem stoji da je ovo banger samo takav :D

Edited by - jogurt on 25/12/2024 13:49:42
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1074 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/12/2024 : 14:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nancy Sinatra & Lee Hazlewood - Lady Bird - sviđa mi se, no Summer Wine mi je njihova najbolja.

Chui feat. Josipa Lisac - Tebi putujem - Josipa je Lisica, a muzika je i omot i bombonijera

Ania - Bang Bang - dobra mi je ta pjesma pa mi se i ta obrada sviđa.

Nina Simone - I put a spell on you - većina njenih pjesama mi se sviđa i mogu ih slušati više puta

I Donna Summer i The Kinks imaju boljih pjesama od ovih koje su predložene... 🤣

Edited by - Zula on 25/12/2024 20:48:12
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12670 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/12/2024 : 14:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Kad smo već kod obrada, evo jedna za izivko:

Ania - Bang Bang - Draga mi je ova pjesma, ima nešto u njoj. Dugo je nisam čuo.
Ne znam čija je izvorno ali ova obrada je jako dobra. 7,5/10

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 20  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000