Author |
Topic |
|
Melusine
Junior Member
350 Posts
Member since 17/05/2017 |
Posted - 04/05/2022 : 12:51:28
|
Zavirite u mračne tajne serijskih ubica! Iz majstorskog pera Džošue Vilijamsona i Majka Hendersona dolazi ova napeta mešavina „Tvin Piksa“ i horor trilera „Sedam“. Neodoljiva horor misterija zbog koje se grickaju nokti. Prvi tom jezivog NOKTOŽDERA uvući će vam se pod kožu i provući jezu uz kičmu!
„NAILBITER“ 1 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.540 dinara!
Format 15,8 x 24 cm Povez Tvrd Broj strana 248 Štampa Kolor Serijal NOVI SVET
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_NAILBITER%20_prelistavanje%20.pdf
Odakle dolaze serijske ubice?
Bakaru u Oregonu rodno je mesto šesnaest najgnusnijih serijskih ubica na svetu. Čarls Kerol, opsednuti FBI profajler koji istražuje zbivanja u tom gradu, najednom nestaje i sada njegov prijatelj Nikolas Finč, službenik Agencije za državnu bezbednost, započinje potragu upravo u tom gradu, pri čemu odlučuje da sarađuje sa zloglasnim serijskim ubicom Edvardom Vorenom, zvanim Noktožder, kako bi pronašao prijatelja i ponudio odgovor na misteriozno pitanje: „Odakle dolaze serijske ubice?“
Iz majstorskog pera Džošue Vilijamsona i Majka Hendersona dolazi ova neodoljiva, mračna misterija, koja se najbolje može opisati kao mešavina „Tvin Piksa“ i horor trilera „Sedam“!
„Kad bi Džoš umro, poželeo bih da meni ostavi Noktoždera u testamentu, pa bih mogao da kažem kako je to bila moja ideja.“ – Skot Snajder
„Noktožder će vam se zavući pod kožu. Jeziv je, jedinstven i totalno otkrovenje u horor stripu.“ – Zek Tomson – BLOODY DISGUSTING
„Noktožder je kao da svakog meseca čitate novu verziju Kad jaganjci utihnu. Ovo je strip koji bi svaki ljubitelj horora trebalo da čita.“ – Dejms Ferguson – HorrorTalk.com
„NAILBITER“ 1 na Letećem je startu u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, TC „Kalča“ u Nišu i TPC „Radnički“ u Kragujevcu, Striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.540 dinara, od srede, 4. maja, do subote, 8. maja 2022. Posle Letećeg starta cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.700 dinara, a u ostalim knjižarama 2.299 dinara.
|
|
kasper
Advanced Member
10900 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
kasper
Advanced Member
10900 Posts
Posted - 16/05/2022 : 09:46:19
|
horor, zapravo ovde me vise me interesuju ljudi nego li sama dela. dela su tu da pojacaju amtosferu i sve to zajedno moze fino da bude. a i ne mora. ovaj noktozder mi je bas prijao, pomalo i neocekivano. u prvoj knjizi se otvaraju se pitanja razna. svaka licnost ovde mi je nekako posebno zanjmljiva, negde sve to ispadne i zabavno. misterije koje prate pricu su lepo dozirane, uspesno je izvedena neka blaga doza neprijatnosti koja je pozeljna u ovakvim serijalima. brutalne scene, zalivene krvlju, me nekako sve manje interesuju u zivotu, tu i tamo bude neka. i stvarno je ko sto najava kaze, ovaj serijal u svom svojstvu ima elemente sedam i tvin piksa |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4680 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 23/05/2022 : 16:04:56
|
Dobro je ovo, vredi, meni je držalo pažnju. Fina hororština :) Puno toga je nabacano u ovoj prvoj knjizi, još uvek nema naznaka ko koga tu i zašto... Jedina zamerka- baš mračne boje, ovo je strip koji se mora čitati na dnevnom svetlu ili pod stomatološkim reflektorom... :) |
Edited by - Pajtos on 23/05/2022 16:07:12 |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
Member since 11/02/2009 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2856 Posts
Posted - 28/12/2024 : 07:12:54
|
Procitao pola prvog i meni ne valja. Vec premisa ne prolazi. Neka tako americka vukojebina gde su skoro svi serjiski ubojice? Mislim stvarno :)? Eto, desavaju se neka gadna ubistva, no likovi se ponasaju i pricaju ko u nekoj komediji. Pa jos ovaj caroon crtez.. Nije ovo ni Twin Peaks, kamoli 7even. Pre Tom&Jerry koljacina. Kako to ide skupa nije mi jasno.
Takodje nije mi jasan hajp oko ovog stripa. Mozda sam pogresio poantu, pa eto da cujem i druga misljenja.
|
Jack the Black. |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
Posted - 28/12/2024 : 10:07:43
|
Ne znam.... Meni je ok.... Baš pravi trash triler..... Naravno da ima rupa i blesavih situacija, ali ima ih i Brubaker pa kako ne bi SF/triler.
Vukojebina u kojoj se rađaju serijski ubojice je i poanta stripa pa ne kužim šta te tu smeta ako je to cijela premisa.
Na crtež se ne bi osvrtao, ne paše niti meni previše al manje je bitan od priče u slučaju Nailbitera |
|
|
kasper
Advanced Member
10900 Posts
|
mike
Senior Member
Slovenia
2856 Posts
Posted - 28/12/2024 : 12:56:18
|
Pa vukojebina u kojoj se rađaju serijski ubice :). A ostali koji to nisu, ponasaju se ko da je sve ok i ajmo po hleba u trgovinu te na kokakolu u restoran. E sad blagajnicar je serijski ubica kao i kelener u restoranu. Pa zapravo tesko moze gluplje od toga.
Naravno nikog kome se sviđa ne zelim uvrijediti, pa cu i stripu kad-tad pruziti jos jednu sansu.
|
Jack the Black. |
|
|
kasper
Advanced Member
10900 Posts
Posted - 28/12/2024 : 14:42:59
|
au bre, ko da tvrdi bonelijevac vernijevac. a nisi. problem ovog stripa je klasican, znamo kako da zapetljamo al ne znamo kako da raspetljamo |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21211 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
kasper
Advanced Member
10900 Posts
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
Posted - 28/12/2024 : 18:53:51
|
Da slažem se da je treći, odnosno sam kraj najlošiji..... Petljanje dobro raspetljavanje lose.... Dobro rečeno.
Ubojice nisu operirali po gradu ubojica, nego tek kad su iz grada otišli.... Sve do same radnje stripa ljudi iz grada nisu imali potrebu ponašati se ikako osim normalnog.....naravno da se nisam uvrijedio nego volim ovakve stripove koji ne traže od mene 100% koncentraciju i oko kojih ne gubim vrijeme razmišljajući o nelogicnostima.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21211 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/12/2024 : 19:05:05
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by anto