forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Post Ken Parker depresija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Bosman
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
9 Posts

Member since 17/07/2024

Posted - 30/12/2024 : 15:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Bosman a Private Message  Reply with Quote
Napokon sam kompletirao i pročitao Ken Parkera od Strip Agenta. Ken Parker je ozbiljno remek djelo i mislim da nikad neću naći serijal koji je dobar kao Ken. Međutim treba mi nešto da popunim prazninu u mom životu nakon što je Ken otišao. Već dugo vremena razmišljam da krenem za Cortom, ali ga izbjegavam jer znam da će me uhvatiti manija dok budem tražio prva 2 broja. U suštini ja tražim preporuku za strip serijal u rangu Ken Parkera. Kasno sam krenuo sa čitanjem stripova(prije 3 godine) tako da ima dosta stvari koje nisam pročitao.

jaki
Advanced Member

Croatia
26983 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/12/2024 : 15:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Mora li biti serija?
Neki jednopuc možda?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3864 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 30/12/2024 : 15:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message  Reply with Quote
Teško ćeš naći nešto kao Ken Parker.
Ali možeš recimo početi sa završenim serijalima poput Magičnog Vjetra i Demiana.
A onda sve ostalo….

There's a time to live and a time to die
When it's time to meet the maker!
There's a time to live but isn't it strange
That as soon as you're born you're dying!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18978 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 30/12/2024 : 16:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Magicni vetar...moderniji Ken.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Bosman
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
9 Posts

Member since 17/07/2024

Posted - 30/12/2024 : 16:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Bosman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Mora li biti serija?
Neki jednopuc možda?

Može i jedno i drugo
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26983 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/12/2024 : 16:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Onda ti je najbolje gledat Fibrin katalog.
Za skoro svaki strip ima topik i onda malo pogledaš komentare,guglaš na netu,pogledaš na you tubeu i to bi ti trebalo pomoć da velikom večinom pogodiš ono sto bi ti se sviđalo.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1673 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 30/12/2024 : 16:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Nije isti zanr ali ja sam nesto slicno osetio kada sam svojevremeno zavrsio The Walking Dead (32 TPB-a).

Najbolji dugi strip serijal sa zavrsetkom koji sam procitao.

Probaj pa vidi kako ti lezi.
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1925 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 30/12/2024 : 17:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Ako si Kena pročitao u jednom dahu i ako te je bacio s nogu, teško da ćeš uskoro popuniti prazninu. Primi to pozitivno. Uvijek ćeš mu se vraćati.
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
710 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 30/12/2024 : 17:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Ako već ne dopuštaš da te (ispravno i opravdano) uhvati Cortomanija, onda probaj Opskurne gradove.
Sve je to nešto novo i sasvim drugačije, a ispunjava nevjerovatnim intenzitetom.

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

Crow
Starting Member

23 Posts

Member since 04/07/2024

Posted - 30/12/2024 : 17:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Crow a Private Message  Reply with Quote
Citaj Scalped od Jason Aarona.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12513 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 30/12/2024 : 18:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
Džudas (JUDAS) cijeli serijal ima samo 16 brojeva i mislim da ih se dosta lako može nabaviti a ako voliš duži serijal onda MISTER NO
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1631 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 30/12/2024 : 19:01:50  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Pročitaj druge stripove istog autorskog dvojca.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

Tundo_Tuna
Starting Member

42 Posts

Member since 06/08/2024

Posted - 30/12/2024 : 19:45:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tundo_Tuna a Private Message  Reply with Quote
Jeremiah i/ili Poručnik Blueberry možda….žanrovski na istom spektru ali drugačijih senzibiliteta.

"Na ledima mu sve ljubicast trn do trna!"
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1999 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 30/12/2024 : 19:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

Nije isti zanr ali ja sam nesto slicno osetio kada sam svojevremeno zavrsio The Walking Dead (32 TPB-a).

Najbolji dugi strip serijal sa zavrsetkom koji sam procitao.

Probaj pa vidi kako ti lezi.

Isto! Citao sam Zive Mrtvake i kad se zavrsilo, bas mi je falilo sve to. Moracu ponovo!

Ako zelis da ostanes u slicnom ritmu, probaj Bluberija. Meni nije toliko remek delo kao drugima ali je odlicno.

Salkan je spomenuo Opskurne Gradove. Meni je to jedan od najboljih strip serijala ikada. Cim sam zavrsio prvi put citanje celog serijala, odmah sam krenuo ponovo od pocetka. Da, toliko mi je bilo zanimljivo.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9434 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/12/2024 : 20:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Eh, da je Ken Parker biti lako, Ken Parker bi bio sva'ko!
Mislim da će za isto osjećaj morat malo kobinirati.

Ako tražiš poetiku u profanom, predlažem Trilla, bilo da tražiš gangstere, glumice nijemih filmova ili Eldorado, tu ćeš naći taj osjećaj.
Ako želiš nekonvencionalan (neTex) vestern, predlažem Maršala Bassa, koji je vulgarniji ali jednako ciničan kaubojac. Ili Bonellijev Deadwood Dick. Koji nije sve to ali je dovoljno surov da bude zanimljiv. I lijepo nacrtan.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21238 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/12/2024 : 20:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
poručnika Bluberija ti od srca preporučujem

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 30/12/2024 20:51:54
Go to Top of Page

Bosman
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
9 Posts

Member since 17/07/2024

Posted - 30/12/2024 : 21:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Bosman a Private Message  Reply with Quote
Trenutno mi Opskurni gradovi, Bluberi i Magični Vjetar izgledaju najprimamljivije. Opskurne gradove i Bluberija mi je izuzetno lako nabaviti (Bluberija bukvalno mogu naći u knjižari). Zna li neko da li je u lms krenuo od prvog broja i da li će ići do zadnjeg? I da li se Magični kao i Ken mora čitati hronološki ili je redoslijed nebitan?
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1673 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 30/12/2024 : 21:26:37  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Ne znam da li ti je bitno ali Opskurne gradove povezuje koncept a ne glavni junak/junaci i svaki strip je prica za sebe sa drugim likovima. U tome se taj serial razlikuje od Ken Parkera i ova druga dva sto si pomenuo.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21238 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/12/2024 : 21:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bosman

Trenutno mi Opskurni gradovi, Bluberi i Magični Vjetar izgledaju najprimamljivije. Opskurne gradove i Bluberija mi je izuzetno lako nabaviti (Bluberija bukvalno mogu naći u knjižari). Zna li neko da li je u lms krenuo od prvog broja i da li će ići do zadnjeg? I da li se Magični kao i Ken mora čitati hronološki ili je redoslijed nebitan?

opskurne gradove zaobiđi u širokom luku,ne znam otkud uopšte ideja nekome da ti preporuči ovaj serijal.
magičnog je golkonda (i libelus) krenula da objavljuje od keca u svojim knjigama,i da redosled je bitan.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1673 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 30/12/2024 : 22:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
opskurne gradove zaobiđi u širokom luku,ne znam otkud uopšte ideja nekome da ti preporuči ovaj serijal.

Slozio bih se potpuno za prelazak na Gradove sa Ken Parkera.

Meni se par Gradova uopste nije svidelo a par mi je bilo OK ali nista posebno. Tako da nisam ni zavrsio citanje svih nego sam ih ostavio na listi za neko drugo vreme (mozda). A i nema neke motivacije da se cita sve jer nema nikakve povezanosti kroz likove i dogadjaje.

(Inace ovde se mnogi kunu u gradove, neki kazu da je to najbolji strip koji je Fibra ikad objavila tako da su ukusi razliciti...)
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
710 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 30/12/2024 : 22:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Bosmane, slušaj šta ti kažem, pusti neznalice. Ovi što govore da se ne hvataš Gradova isto tako misle i da je Tardi truba, pa eto.

Po meni je najpravilnije da prije Opskurnih gradova (koji će te otpuhati jednom kada kreneš) pređeš Corta i da na taj način otvoriš nove vidike, ali ako se odupireš Cortu, OK, samo da znaš da je Ken neponovljiv i da ćeš mu u Boneliju teško naći neki ekvivalent. Moraćeš istraživati, uvijek malo dalje i šire.

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7920 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 30/12/2024 : 22:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
Samo Bluberi!!!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

772 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 30/12/2024 : 22:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
teško ćeš naći nešto da će nadjebati Kena, ali čisto rekreativno ako hoćeš završene serijale probaj skriveno lice, demiana i cassidy-a a nije na odmet ni siročad da nađeš utjehu. nekima neželjen ali istih karakteristika od kojih prevladavaju poštenje i naivnost je gospodin Lazarus Ledd
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2487 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 30/12/2024 : 23:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Bluberi i Magični, i ne brini ništa...

Carpe diem
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1673 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 30/12/2024 : 23:33:36  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Blueberry je veoma logican savet za prelaz sa Ken Parkera. Inace meni je Blueberry bio mnogo zahtevniji za citanje od Kena. Mada nisam ga bas odavno citao, cak toliko dugo da mi sad vec neko vreme stoji na listi da ga citam ponovo.

1Euro me podseti na Dzudasa! To je isto odlicna preporuka za prelaz sa Kena a i ostaje se u okviru Bonelija i evo sada sam video da imaju fantasticne scanlations na SZ tako da sam i to stavio na listu. E to nisam citao pa barem 35 godina i mislim da cu procitati taj serijal uskoro ponovo. Narocito kada sam video Salkanove recenzije prvih brojeva. Izgleda da Judasa niko tamo vise nije ni izdavao? Ima samo neko usamljeno kolor izdanje jednog stripa a sve ostalo je stari Dnevnik...

Judas tema na forumu: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42022
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
255 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 31/12/2024 : 01:45:09  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
Magični ti je nešto slično Kenu konceptualno, imaš dosta pojedinačnih priča a ipak je sve to uobličeno u jednu celinu. ima zaista odličnih epizoda a i još boljeg crteža tako da je to definitivno preporuka ko kuća. Meni isto veoma zanimljiv serijal je Dragonero, ako voliš zmajeve? definitivno treba mu dati šansu.

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000