forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 48

Chui
Senior Member

1141 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 03/01/2025 : 00:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23

Kapa do poda za ovo !!! A i ovom liku koji je radio aranžman .Sve lipo ,pitko i kako triba bit .Moglo bi proć kao i filmska glazba za neki film sredine sedamdesetih( jurnjava po Brooklynu, s tri crnca u pontijaku:) Lipu glazbu radiš ,vidiš....nisam prije uopće obraćao pažnju na Chui (kao i na cijelu našu scenu ,osim ča sam slušao Čarlija i malo Matiju ,Ružića ,i naravno Tamaru Obrovac) Za Chui sam čuo ali nikad ništa nisam slušao do neki dan. Mislim da me je ime benda odbijalo(podsvjesno:) I bubnjar nije potpisan ,vidim (odličan groove pred kraj pisme ) Sve u svemu ,još jednom svaka čast Slušat će se ovo širom Jadranskog mora:) ,[quote]Originally posted by Chui

[quote]Originally posted by Zula

HVala ti onda ćeš imati dosta posla, snimili smo 7 albuma od toga su dva dupli bubnjar na toj pjesmi je Janko Novoselić jedan od par naših najboljih bubnjara. Ova stvar i nije neka špica tog albuma, ali je fina groovy chill pa kako je bio takav kontekst na koji sam nadovezao zadatak išao sam s tom stvari a evo nešto malo tvrđe i u live verziji za Igor23 stvar je sa istog tog albuma al sa koncerta povodom 70. rođendana jazz orkestra HRTa.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1141 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 03/01/2025 : 00:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Meni Gentle giant ne leže, glazba čisto ok, ali vokal mi je užas. Ne volim ni yes, ni genesis, ali obožavam camel i caravan.

ja još nisam skužio taj camel, kupio bio neku ploču u second handu pa vratio i zamijenio jer mi uopće nije sjelo. Gentle g. mi je super, Yes i Genesis imaju nekoliko albuma koju su mi genijalni, jesi slušao prvi album od Yes? taj je dosta drugačiji od kasnijih i mislim da bi ti se mogao svidjeti. Caravan mi je simpatičan.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8513 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/01/2025 : 00:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

quote:

Meni Gentle giant ne leže, glazba čisto ok, ali vokal mi je užas. Ne volim ni yes, ni genesis, ali obožavam camel i caravan.

ja još nisam skužio taj camel, kupio bio neku ploču u second handu pa vratio i zamijenio jer mi uopće nije sjelo. Gentle g. mi je super, Yes i Genesis imaju nekoliko albuma koju su mi genijalni, jesi slušao prvi album od Yes? taj je dosta drugačiji od kasnijih i mislim da bi ti se mogao svidjeti. Caravan mi je simpatičan.

Naravno. Taj mi jedini može proći. Nekad mi je dobar, danas me već lagano smara. Genesis mi imaju dobrih pjesama, ne i albuma u cijelosti.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8513 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/01/2025 : 00:35:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ajde riješi mišu da zabiberim izivku zadatak i odem leći.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8513 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/01/2025 : 00:39:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Odnio vrag pravila, odo leći...

izivko:

4 tisuće pregleda u 8 godina, samo da ih je rodbina vrtila bilo bi više.

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1141 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 03/01/2025 : 00:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Za Chui-ja zadatak, zbog onog Deodata (još ne stigoh da čujem njegovu stvar)

evo jedne smooth jazz stvari, koju nudi spotifyjev algoritam, na osnovu mog slušalačkog iskustva na aplikaciji. Uglavnom mi nude dobru muziku, koju često zabeležim lajkom.

https://www.youtube.com/watch?v=e1kk8-xkrN8

da to je baš klasični smooth jazz. ne mogu reći niš loše o tome ali me u četrdesetima više i ne uzbuđuje previše, počevši od Fourplay pa na dalje. slušao sam to puno više skupa sa acid jazzom u svojim dvadesetima, acid jazz je dosta utjecao tada na moj bend Mangroove koji vodim sa suprugom i s kojim smo objavili 5 albuma, evo stavit ću ti u zadatak našu možda i najpopularniju pjesmu sa albuma Srce iz 2018. Acid jazz smo tad već dobrim dijelom ostavili iza sebe, ovo je više soul funk komad. mislim da će ti se svidjeti alexts
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1141 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 03/01/2025 : 00:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako me jedan gost u kafiću nedavno pitao: Marko kakve su ove funk šansone? Funk naravno ide u zadatak Chuiju:

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=bhd65riBKR8

hohoho prvi album Miše je funk mašina šteta da nema nekog hita pa da je više zaživio među ljudima, ovako je raritet kojeg se malo tko sjeća.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1141 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 03/01/2025 : 00:53:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
isprike svima malo sam se zaletio sa zadatcima usporit ću.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1174 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 03/01/2025 : 00:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Medeski Martin & Wood - Where's the Music

Izvrsno je ovo! I duhovito, zabavno, razigrano, a možda i za djecu 😂
Tjera na gibanje, da.
Poslušao sam i Let's Go Everywhere, isto zabavno, skoro jednako dobro 😂
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8513 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/01/2025 : 00:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kako me jedan gost u kafiću nedavno pitao: Marko kakve su ove funk šansone? Funk naravno ide u zadatak Chuiju:

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=bhd65riBKR8

hohoho prvi album Miše je funk mašina šteta da nema nekog hita pa da je više zaživio među ljudima, ovako je raritet kojeg se malo tko sjeća.

Treći album je ovo.

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
342 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 03/01/2025 : 01:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Meni je Yes omiljeni bend, ali stvarno imaju puno gluposti. Albumi od Time and a word do Going for the one su apsolutno najbolji deo njihove diskografije (i nešto u čemu sam najviše uživao od muzike generalno ).

Kasnije kako sam baš navikao na njih, mogu mi proći i Drama i Big geneator albumi na primer; iako su oba malo slabija (ali sa po barem jednom objektivno odličnom pesmom). Dok su albumi kao Union (iz 1991) i onaj iz 1999-te npr živi užas. Jedino zaista vredno pomena van najboljih albuma iz 70-ih su neki veći delovi albuma Talk i Keys to acenssion.

Neke stvari iz 2000-ih pa nadalje nisam nikad ni slušao :D mada i tu za najveće fanove ima ponešto da se probere.

Generalno mnogi prog bendovi su u 80-im doživljavali ozbiljan pad u kvalitetu (ako se pre toga nisu raspali :D ). ELP , Genesis, pa i Rush su samo neki od primera. Koliko mi je fenomenalan Genesis sa Gabrijelom, i prva dva-tri albuma kasnije su više nego okej (mogu se naći ozbiljno dobre pesme); sve u 80-ima i nadalje je loše osim albuma Duke.

Čak su i zadnja dva albuma Gentle Giant-a osebno slabija od ostatka, mada meni su uvek bili guilty pleasure :D

Edited by - jogurt on 03/01/2025 01:13:56
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8509 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 01:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

U zadatku će pjevati jednu njihovu originalnu pjesmu - 900 miles from home.

Dakle, nije cover, a samo djeluje live.

Esthere & Abi Ofarim - 900 miles from home

Zula, moram da te ispravim, ne samo zato što ti mene ponekad ispravljaš, nego činjenica radi.

https://www.youtube.com/watch?v=zdIUpymypFc
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8509 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 01:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

sve u 80-ima i nadalje je loše osim albuma Duke.

Abacab je odličan album, samo promena žanra i autora.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1174 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 03/01/2025 : 01:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zula, moram da te ispravim, ne samo zato što ti mene ponekad ispravljaš, nego činjenica radi.

Potpuno si u pravu. Tražio sam, ali ne dovoljno dobro 😂. Npr. Dylan isto ima 900 miles, ali drugačiji tekst i muziku
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
342 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 03/01/2025 : 01:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jogurt

sve u 80-ima i nadalje je loše osim albuma Duke.

Abacab je odličan album, samo promena žanra i autora.

Da, u pravu si. Nego su ovi meni najbolji albumi neuporedivo bolji od tih iz 80-ih pa onda ih lako kudim. Mada svakako mi album nije odličan, ali ok, poštujem ko voli. Tek poneka pesma mi je tu dobra do vrlo retko odlična, dok mi je Duke npr skoro u celosti dobar.

Svakako nije loš album.

Edited by - jogurt on 03/01/2025 02:10:56
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8513 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/01/2025 : 01:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Potpuno si u pravu. Tražio sam, ali ne dovoljno dobro 😂. Npr. Dylan isto ima 900 miles, ali drugačiji tekst i muziku

900 miles je tradicionalna pjesma, postoje i starije verzije od mermanove.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25502 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/01/2025 : 09:40:00  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ufff, ovde se više ne zna ko pije, a ko plaća.. Evo od mene dva današnja zadatka.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25502 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/01/2025 : 09:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Za Zulu, nešto iz Estonije, iako više vuče na Kanzas.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25502 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/01/2025 : 09:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
I za nepravedno zapostavljenog Cromwella, da se podseti devedesetih.

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
366 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 03/01/2025 : 09:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

quote:
što me dovodi do novog zadatka za vatrenu stenicu
Da, reč je o popu 80-ih, ali onome na kome su radili članovi Steely Dan:
Rosie Vela - Magic Smile
https://www.youtube.com/watch?v=cwaiZL51H6I

Rosie Vela - Magic Smile
Nikad čula za ženu, a Steely Dan se čuje. Ovo mi je mnogo prijatnije od onog disko zvuka što si mi slao. Prijatno, malo senzualno, zaboravljivo, ali bih mogla ovo da pustim dok radim. Ne bi mi smetalo.

A sad da uposlim Igora
The Coral - Dreaming of you

https://www.youtube.com/watch?v=QXt723fN1ss]

Simpatičan pjesmuljak:) Nikad čuo za bend ni za pjesmu .Ne pratim baš ove novije bendove( što bi rekao moj frend :od novijih bendova slušam jedino Dire Straits:) Stil poznat ,malo ska ,malo klešovskobitlsovskog šuga, melodično .Prolazno.....Ocjena 4/5 Uzvraćam nečim sličnim ,ali malo starijim i uvrnutijim:)Bend je Cockney Rebel. Ovo im je bio veliki hit( uz malo više poznatiji Make me smile). Pjesma ima malo i cabaret štiha ,a kraj pjesme je malo posuđen od Bowijeve Velvet Goldmine (možda mi se tako samo čini)vatrena stenica evo ti zadatak:)

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k

Edited by - igor23 on 03/01/2025 13:52:00
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25502 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/01/2025 : 10:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Igore, haos praviš po topicu sa ovim silnim quotovanjem. Jel možeš kao i ostali da oceniš pesmu, a onda da u drugom postu zadaš zadatak nekome?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25502 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/01/2025 : 10:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ako drugima ne smeta, onda zaboravi da sam nešto rekao.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4385 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/01/2025 : 10:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

I za nepravedno zapostavljenog Cromwella, da se podseti devedesetih.

http://youtu.be/FUBw2S47FMQ?feature=shared

Haha hvala ali bez brige, ne osjećam se zapostavljen nego blagdani ovo ono. Ima 3-4 forumaša kojima bih postavio stvar ali onda skužim da konstantno imaju po par zadataka pa mi se ne da gurat.

Timo Maas - Help Me
Čuo sam za čovjeka ali nisam nikad slušao, barem ne svjesno. Ovo je odlično ponajprije zato što je ovakva zlokobna atmosfera prilično netipična za uvjetno rečeno pop stvar ovakvog tipa. Beat mi je vrlodobar ali negdje na 3/4 baš jako poželim neku varijaciju i epični highlight, ali mislim da baš to često zamjeram hrpi pjesama pa moguće da je do mene. Svejedno, ide mi na listu.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
366 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 03/01/2025 : 10:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Kažem skoro ono isto što Zula zna:) Rory (Taste)mi uz SRV ,Johny Wintera spada u sveto trojstvo gitarističkog bijelog bluesa. Ocjena 4.4/5( Pop -blues pjesma . Evo da odmah uzvratim , kad smo kod najdražih milja ,meni su najdraže one od The Byrds - Eight Miles High, ali nećemo to uzet .Spojit ćemo Byrdse i Chuijev komentar o Yesovom prvom albumu "Yes"( razdoblje prije Stewie Howe). Tu su obradili jednu pjesmu od The Byrdsa "I see you" .Obrada mi draža od orginala (jer sam je prvu čuo) a vjerovatno i zbog jazzy šuga i odličnog (čudnog sola) Zadatak za iživko
quote:
Originally posted by izivko

quote:

Inače, tih pjesama "miles (away) from (my) home" ima jako puno, ne zvuče sve isto, neke imaju različite riječi, svima su zajednički vlakovi, a broj milja se mijenja proizvoljno - 400, 500, 900, 10000...

Zula zna da je ova najbolja! Šta kaže igor23?

https://www.youtube.com/watch?v=hs_rPpSe1E0&ab_channel=DistorverbVevo[]

Edited by - igor23 on 03/01/2025 13:54:12
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
366 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 03/01/2025 : 10:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Može:) Ponese me ,pa ne gledam .Sorry
quote:
Originally posted by manhunter

Ako drugima ne smeta, onda zaboravi da sam nešto rekao.

Go to Top of Page
Page: of 48  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000