forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 50

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 03/01/2025 : 22:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
@vatrena stenica

Album na kojem je ova pesma koju sam ti zadao, 600 nebo, pod obavezno :D

Kada bih pravio top 10 omiljenih domaćih albuma taj bi sigurno upao. Sve pesme su tu odlične, nije ova što je bila zadatak najbolja ili tako nešto.

I album Zanos bez snova mi je isto odličan, ali ipak dajem prednost albumu 600 nebo. Kako imaju samo pet albuma, ako ti se baš zasviđaju, lako ćeš sama da otkrivaš kasnije :D
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1142 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 03/01/2025 : 23:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

quote:
Originally posted by Chui

quote:
Originally posted by Tonto

Meni Gentle giant ne leže, glazba čisto ok, ali vokal mi je užas. Ne volim ni yes, ni genesis, ali obožavam camel i caravan.

ja još nisam skužio taj camel, kupio bio neku ploču u second handu pa vratio i zamijenio jer mi uopće nije sjelo. Gentle g. mi je super, Yes i Genesis imaju nekoliko albuma koju su mi genijalni, jesi slušao prvi album od Yes? taj je dosta drugačiji od kasnijih i mislim da bi ti se mogao svidjeti. Caravan mi je simpatičan.

Meni je Yes omiljeni bend, ali stvarno imaju puno gluposti. Albumi od Time and a word do Going for the one su apsolutno najbolji deo njihove diskografije (i nešto u čemu sam najviše uživao od muzike generalno ).

Kasnije kako sam baš navikao na njih, mogu mi proći i Drama i Big geneator albumi na primer; iako su oba malo slabija (ali sa po barem jednom objektivno odličnom pesmom). Dok su albumi kao Union (iz 1991) i onaj iz 1999-te npr živi užas. Jedino zaista vredno pomena van najboljih albuma iz 70-ih su neki veći delovi albuma Talk i Keys to acenssion.

Neke stvari iz 2000-ih pa nadalje nisam nikad ni slušao :D mada i tu za najveće fanove ima ponešto da se probere.

Generalno mnogi prog bendovi su u 80-im doživljavali ozbiljan pad u kvalitetu (ako se pre toga nisu raspali :D ). ELP , Genesis, pa i Rush su samo neki od primera. Koliko mi je fenomenalan Genesis sa Gabrijelom, i prva dva-tri albuma kasnije su više nego okej (mogu se naći ozbiljno dobre pesme); sve u 80-ima i nadalje je loše osim albuma Duke.

Čak su i zadnja dva albuma Gentle Giant-a osebno slabija od ostatka, mada meni su uvek bili guilty pleasure :D

ja isto ništa od njih od osamdesetih ne volim ali već i druga polovica sedamdesetih mi je vrlo upitna za večinu prog rok bendova.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1142 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 03/01/2025 : 23:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23

quote:
Originally posted by Chui

HVala ti onda ćeš imati dosta posla, snimili smo 7 albuma od toga su dva dupli bubnjar na toj pjesmi je Janko Novoselić jedan od par naših najboljih bubnjara. Ova stvar i nije neka špica tog albuma, ali je fina groovy chill pa kako je bio takav kontekst na koji sam nadovezao zadatak išao sam s tom stvari a evo nešto malo tvrđe i u live verziji za Igor23 stvar je sa istog tog albuma al sa koncerta povodom 70. rođendana jazz orkestra HRTa. https://www.youtube.com/watch?v=iTCjgkPaxSU&ab_channel=ChuithebandTV[]

A ča reć ......lipo je kad u bilo kojoj profesiji dotakneš i staneš na vrh. Puno ljubavi ,znoja i talenta (a i sriće) triba da se to desi. Ocjena 4.6/5

bome ne mogu se požalit, zadnjih 10 godina živim samo od onog što odsviram a sviram samo što volim

Evo sad jedan moderni Miles, Rob Mazurek genijalni trubač i elektroničar gledao sam ga u Zagrebu davno sa Chicago underground trio , nedavno je isto bio u Vintageu sa našim brijačima Roj osa. Nagrada za Cromwella što je pokrenuo ovaj topic. Rob Mazurek sa svojih milion projekata uključujući i Chigago underground duo mi je jedan od najdražih glazbenika današnjice, trubač za kojeg se zbilja može reći da je nastavio istraživačkim putevima Milesa. Za prvi susret nisam išao na najtvđe stvari, ova je dosta ambijentalna opuštajuća odnosno malo laganiji ulaz
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1142 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 03/01/2025 : 23:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Mangroove - Sanjala sam ljubav

Ovu pesmu znam, možda sa CMC kanala. Bio je jedan period ranije, kad je CMC češće puštao kvalitetniju muziku. Tad sam, obzirom da sam bio razočaran u šta se pretvorila svetska muzika na televizijskim satelitskim kanalima, imao običaj da kažem prijatelju, da je hrvatska pop muzika bolja od svetske, trenutno.

Ali, deluje mi da se CMC posle vratio na dominantnu komercijalu i teže probavljive lake note za ljubitelje vrednije muzike, pa danas retko, skoro nikad ne puštam taj TV kanal.

Pošto nisam muzičar, acid-jazz od kad se pojavio, počeo sam da ga slušam i nisam prestajao ili ga zanemarivao. Meni je acid-jazz bio više nastavak disco-funk muzike 70-ih, samo više jazziran i ozbiljnije sviran u proseku, nego neki novi pravac 90-ih. Omiljene grupe su mi one najpoznatije - Brand New Heavies i Incognito (imao sreće da oba benda gledam na jazz festivalu).

Posebno BNH sa prvom pevačicom.

Super ako si čuo na CMCu jer je CMC privatna televizija Croatia recordsa a ni Mangroove ni Chui nisu ništa objavili za njih. Da acid jazz je na neki način i retro na sedamdesete koji se pojavio dvedesetih, negdje više jazziran negdje više i pop. Gledao sam u živo i Heaviese i Incognito u Zagrebu. Sad su nedavno bile i legende Kyoto jazz masive ali ih nisam uspio uhvatiti. Jamiroquai je isto sa prva dva albuma bio acid jazz.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 00:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Flash And The Pan - And The Band Played On (Down Among The Dead Men)

Flash And The Pan ne poznajem dobro, vidim da su Australijanci. Znam njihov najveći hit (možda jedini) Waiting for a Train. Ova pesma je dosta stara (1978-a, nisu 80-e ), na prvo slušanje deluje zbunjujuće, ali na ponovljena mi se više sviđa.

I mene je asocirala na istu pesmu kao Zulu, samo u taktu-dva (ako se tako kaže).

7/ 10
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 00:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Sleep Token - Chokehold

mogu solidno da tolerišem i bučnu muziku, pa i da uživam ako ima dovoljno kreativnosti, a ovde imamo i melodiju i zanimljive žanrovske kombinacije. Bez problema može i za ponovna slušanja, ali vidim da je dobar singl jedno, a napraviti dobar album pun ovakve muzike, a da nije naporan, ni dosadan, malo zahtevniji posao, kako reče kritičar Allmusica.

3+/ 5

(dobro bi došlo kao špica za seriju, tipa Vikinzi npr.)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 00:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Tonto

evo za tebe

FRONT LINE ASSEMBLY - Mindphaser

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/01/2025 : 01:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
24/7 - Nisam slušao toliko puno smooth jazz, ali svakako ga volim. Ovo je okej stvar 3+

900 miles from home - Lepa stvar. Ovakve pesme volim, i retko kad su mi za peticu a takođe retko su za ispod trojke 4-

Is my love enough? - Zvuči mi kao dosta razblaženi Depeche Mode (koji jako cenim), a i malo mi je preduga pesma 2

Mi smo se voljeli - I ovde ga oduži za sve pare, inače okej pesma 3

Dreaming of you - Ne znam, nije mi baš leglo 2

Asfalt tango - Kako sam iz Vladičinog Hana pored koga je selo Prekodolce gde se u svakoj drugoj kući svira truba i odakle su mnogi pobednici Guča festivala navikao sam na ovakve zvuke. A ovo je dobro :D na mišiće 3+

A million miles away - Jebi ga, nije mi leglo; iako se oseti kvalitet 3

Formant - Ovo mi vuče malo na neku depru a od toga gledam da pobegnem bez obzira na granu umestnosti (osim ako mi se nešto baš sviđa), inače ok stvar 2+

Where's the music - Kako lep omot! A pesma je baš fora, a uz to i mnogo dobra :) 5-

Chui's waltz - Dobra svirka, da se ne pravim pametan 4

Ghost - Koji koma spot XD Ovo mi je genijalno! Ako nešto volim to je dobar treš 4+

Sanjala sam ljubav - Jako lepa pesma. Mogao bih uvek da je slušam 4-

Goodbye to yesterday - Ovoga se sećam sa neke davnašnje Evrovizije. Koji flashback. Tad mi je bila najbolja pesma tamo, a na ponovno slušanje posle mnogo godina deluje slabašno 3-

Help me - Nije loše, ali mnogo ubačenih stvari koje ne liče na pesmu :D 3-

Mr. Soft - Šta ga znam, samo okej 3-

I see you - Prvi album yes-a je isto vrhunski. Sve pesme volim, jedino mi Harold land nikad nije ušla u uvo. Ima par pesama koje više volim od ove 5-
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/01/2025 : 01:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Od mene još jedna domaća rok pesma iz 21-og veka.

Da vidimo kako će tonto reagovati na:

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7356 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/01/2025 : 01:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Jedva stižem pročitati što sve pišete na ovoj temi, glazbu više ni ne pokušavam slušati. Ipak, red je da se ispoštuje zadatak.

quote:
Originally posted by naker

U NG ulazimo samo sa pozitivnim vibracijama, evo jedna specijalno za Shanera. White Lies - Is My Love Enough?

https://www.youtube.com/watch?v=YW0i6reYe8s

It is.

Stilski mi ovo paše, vrlo 80-e ugođaj. Tekst mi je bezveze, refren ponovljen previše puta, ali mi je vokal ok. Ugodno slušanje, mogao bih pustiti i neki njihov album. 6/10

Stekao sam dojam da jogurt voli poslušati domaće stvari pa da vidimo što ima za reći o ovoj:

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/01/2025 : 02:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Nisi mogao da budeš više u krivu. Obično mi je odnos onoga što slušam oko 95% naspram 5% u korist strane muzike :D

Na temi se možda pogodilo da sam više predlagao domaće, i ne sećam se više. Ali svakako ako mi je pesma dobra, sve to je nebitno :)
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/01/2025 : 02:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Motion sickness - Baš nije u mom fazonu; ko voli nemam ništa protiv 2

Shoot your shot - Ovo kapiram da je samo za fanove Divine 1+

Ljubi me - Okej mi je, ali malo previše sladunjavo 3-

Living on the ceiling - Orijentalni zvuci fantastični, jedva sam čekao da pevač prekine (mada ni on nije loš) pa da krene instrumentalni deo 4-

Hot Coals - Zanimljivo, i dobra pesma; ali kraj pesme mi je malo još i onda malo kvari celu pesmu 3

All for nothing - Ne sviđa mi se 2

Sing Along - Sa naglaskom nema nikakvih problema, pesma generalno odlična 4+

Insomnia - Zanimljivo je ovo, ali bilo bi bolje da je malo kraće; pošto mi ne drži pažnju svih cetiri minuta 2+

Room at the top - Ovo mi se nije svidelo 2

Night boat to Cairo - Baš draga pesma 4

From the hip - Bilo mi je previše mlako, inače ok 2+

I've got you under my skin - Dobro je ovo, iskreno ne znam previše o Sinatrinom radu, tek nekoliko pesama i par filmova znam 4-

And the band played on - Vrlo zanimljivo i meni dosta dobro 4+

Nantes - Jako dobro! 4-

Chokehold - Ovo mi nije leglo baš 2+
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/01/2025 : 02:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Stekao sam dojam da jogurt voli poslušati domaće stvari pa da vidimo što ima za reći o ovoj:

https://www.youtube.com/watch?v=psCDC-6nsIw

Lepa i kvalitetna pesma. Sad tekst mi je malo previše lirski i optimistian. Ne kažem da je loš, ali možda više odmaže nego pomaže :D

Definitivno ovo se treba slušati samo kad si u dobrom raspoloženju :)

Svakako nemam neke zamerke, pesma je zaista lepa i neka ide neki 3+
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
367 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 04/01/2025 : 07:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Ne sjećam se jesam li ga ijednom prozvao, pa evo igor23:

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=dPRYEZx01qU

Beva nisam slušao ni ovaj band! Slabo pratim novije bendove , pogotovo u ovom žanru! Pitko i sjetno. Prolazi....Svidjela mi se ova brass sekcija .Ocjena 4.1/5

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
367 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 04/01/2025 : 08:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Frank Sinatra - I've got you under my skin
Klasik 4.7/5
The Jacksons - This Place Hotel
Također klasik 4.3/5
Robert Ellis - Sing Along
Country ,folk 4.4/5
Edward Sharpe and the Magnetic Zeros - Hot Coals
Ovo nisam nikad slušao ,ali ću sigurno ponovit još koji put.....4.6/5

Elina Born & Stig Rästa - Goodbye To Yesterday

Za Eurovizijine standarde super.....Melodično i pitko 4/5
Mangrove - Sanjala sam Ima taj retro i smooth šug koji volim,ali mi je Chui s HRT orkestrom dosta bliži 4.3/5

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
367 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 04/01/2025 : 08:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Zadatak za Cromwella i ostale Planet Caravan ( jedna od njihove dvije akustične koju znam) Prva je Sleeping Village (prvi dio pjesme)

Edited by - igor23 on 04/01/2025 08:40:01
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
367 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 04/01/2025 : 08:44:21  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
I zadnji zadataak za danas Manhunter i ostali. Pretpostavljam da ovo nije tvoj đir ali baš zato si ga i dobio :)Braća Alman i nekoliko pomagača:)

Edited by - igor23 on 04/01/2025 08:46:18
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1182 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 04/01/2025 : 08:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Cromwelle, jesi tu?
Otvoriš temu i nestaneš.
Kad kažeš "tu sam", dobit ćeš zadatak 😂
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1182 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 04/01/2025 : 09:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
E moj Chui, pičiš ti svoje...
Jednostavno mi je žao dati ti neki disko/narodni/ska/punk/reggae zadatak 😂

Pa hajde onda Chui jedan "balkanski jazz standard".

Kako napraviti jazz popularnijim? Otvoriš svaku epizodu serije jazzom, još ako serija bude popularna...
Možda pretjerujem, možda sudim prema sebi, možda je jazz na ovim prostorima najpopularniji glazbeni izričaj.

Milivoje Mića Marković - Otpisani

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
367 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 04/01/2025 : 10:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

E moj Chui, pičiš ti svoje...
Jednostavno mi je žao dati ti neki disko/narodni/ska/punk/reggae zadatak 😂

Pa hajde onda Chui jedan "balkanski jazz standard".

Kako napraviti jazz popularnijim? Otvoriš svaku epizodu serije jazzom, još ako serija bude popularna...
Možda pretjerujem, možda sudim prema sebi, možda je jazz na ovim prostorima najpopularniji glazbeni izričaj.

Milivoje Mića Marković - Otpisani

[tube]https://youtube.com/watch?v=IguyjzDt_88

Ocjena za funky classic. Shaftovski đir 4.6/5 .Hmmmm... ali jazz? Mišljenja sam da ovo s jazzom ima isto toliko veze kao i Marica s krivim .....:)

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25509 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/01/2025 : 10:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
The Allman Brothers "In Memory of Elizabeth Reed"

Znam ovo i odlično mi je. Iako 70-te možda nisu u potpunosti moj ukus, ima i tu dosta dobrih stvari. Ovde je tipičan Santana-feeling, a njega volim i bio sam na dva njegova koncerta. Kako god, čak ni ono preterivanje u trećoj trećini ne pokvari ukupan dojam, tako da od mene ide 8/10.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25509 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/01/2025 : 10:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Danas sam nešto dobre volje, pa idu dva posebna mučenja.

Prvo za alexts, metal simfonija, uživaj svih osam i po minuta.

Edited by - manhunter on 04/01/2025 12:14:48
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25509 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/01/2025 : 10:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Drugo za nakera, jedna od najboljih pop pesama 90-ih i istovremeno dva veoma diskutabilna covera. Uživaj čitavih 11 i po minuta.

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13481 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 04/01/2025 : 10:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Imrahil do sada nije dobio domaći od mene pa ajde da vidimo šta kaže na: Team Sleep - Formant.

Mislim da ime benda ide savrseno uz muziku koju sviraju

Dobro je, prilicno ujednaceno i prilicno opustajuce. Vidim da je poznato ime iza benda a prvi put cujem za njih.

Edited by - Imrahil on 04/01/2025 10:14:00
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
367 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 04/01/2025 : 10:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Danas sam nešto dobre volje, pa idu dva posebna mučenja.

Prvo za alexts, metal sinfonija, uživaj svih osam i po minuta.

[tube]http://youtu.be/TydZ4NAXMic?feature=shared

Uffff ...ovo dugo nisam čuo . Baš simfonija . Čista nostalgija . R.I.P Klif! .Ne mogu dat 5/5 jer je to rezervirano samo za Arsena (i za par odabranih:) ,ali ide urednih 4.8/5

Go to Top of Page
Page: of 50  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000