Author |
Topic |
jogurt
Junior Member
Serbia
343 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 03/01/2025 : 22:52:47
|
@vatrena stenica
Album na kojem je ova pesma koju sam ti zadao, 600 nebo, pod obavezno :D
Kada bih pravio top 10 omiljenih domaćih albuma taj bi sigurno upao. Sve pesme su tu odlične, nije ova što je bila zadatak najbolja ili tako nešto.
I album Zanos bez snova mi je isto odličan, ali ipak dajem prednost albumu 600 nebo. Kako imaju samo pet albuma, ako ti se baš zasviđaju, lako ćeš sama da otkrivaš kasnije :D |
|
|
Chui
Senior Member
1142 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 03/01/2025 : 23:41:17
|
quote: Originally posted by jogurt
quote: Originally posted by Chui
quote: Originally posted by Tonto
Meni Gentle giant ne leže, glazba čisto ok, ali vokal mi je užas. Ne volim ni yes, ni genesis, ali obožavam camel i caravan.
ja još nisam skužio taj camel, kupio bio neku ploču u second handu pa vratio i zamijenio jer mi uopće nije sjelo. Gentle g. mi je super, Yes i Genesis imaju nekoliko albuma koju su mi genijalni, jesi slušao prvi album od Yes? taj je dosta drugačiji od kasnijih i mislim da bi ti se mogao svidjeti. Caravan mi je simpatičan.
Meni je Yes omiljeni bend, ali stvarno imaju puno gluposti. Albumi od Time and a word do Going for the one su apsolutno najbolji deo njihove diskografije (i nešto u čemu sam najviše uživao od muzike generalno ).
Kasnije kako sam baš navikao na njih, mogu mi proći i Drama i Big geneator albumi na primer; iako su oba malo slabija (ali sa po barem jednom objektivno odličnom pesmom). Dok su albumi kao Union (iz 1991) i onaj iz 1999-te npr živi užas. Jedino zaista vredno pomena van najboljih albuma iz 70-ih su neki veći delovi albuma Talk i Keys to acenssion.
Neke stvari iz 2000-ih pa nadalje nisam nikad ni slušao :D mada i tu za najveće fanove ima ponešto da se probere.
Generalno mnogi prog bendovi su u 80-im doživljavali ozbiljan pad u kvalitetu (ako se pre toga nisu raspali :D ). ELP , Genesis, pa i Rush su samo neki od primera. Koliko mi je fenomenalan Genesis sa Gabrijelom, i prva dva-tri albuma kasnije su više nego okej (mogu se naći ozbiljno dobre pesme); sve u 80-ima i nadalje je loše osim albuma Duke.
Čak su i zadnja dva albuma Gentle Giant-a osebno slabija od ostatka, mada meni su uvek bili guilty pleasure :D
ja isto ništa od njih od osamdesetih ne volim ali već i druga polovica sedamdesetih mi je vrlo upitna za večinu prog rok bendova. |
|
|
Chui
Senior Member
1142 Posts
|
Chui
Senior Member
1142 Posts
Posted - 03/01/2025 : 23:58:00
|
quote: Originally posted by alexts
Mangroove - Sanjala sam ljubav
Ovu pesmu znam, možda sa CMC kanala. Bio je jedan period ranije, kad je CMC češće puštao kvalitetniju muziku. Tad sam, obzirom da sam bio razočaran u šta se pretvorila svetska muzika na televizijskim satelitskim kanalima, imao običaj da kažem prijatelju, da je hrvatska pop muzika bolja od svetske, trenutno.
Ali, deluje mi da se CMC posle vratio na dominantnu komercijalu i teže probavljive lake note za ljubitelje vrednije muzike, pa danas retko, skoro nikad ne puštam taj TV kanal.
Pošto nisam muzičar, acid-jazz od kad se pojavio, počeo sam da ga slušam i nisam prestajao ili ga zanemarivao. Meni je acid-jazz bio više nastavak disco-funk muzike 70-ih, samo više jazziran i ozbiljnije sviran u proseku, nego neki novi pravac 90-ih. Omiljene grupe su mi one najpoznatije - Brand New Heavies i Incognito (imao sreće da oba benda gledam na jazz festivalu).
Posebno BNH sa prvom pevačicom.
Super ako si čuo na CMCu jer je CMC privatna televizija Croatia recordsa a ni Mangroove ni Chui nisu ništa objavili za njih. Da acid jazz je na neki način i retro na sedamdesete koji se pojavio dvedesetih, negdje više jazziran negdje više i pop. Gledao sam u živo i Heaviese i Incognito u Zagrebu. Sad su nedavno bile i legende Kyoto jazz masive ali ih nisam uspio uhvatiti. Jamiroquai je isto sa prva dva albuma bio acid jazz. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8527 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 04/01/2025 : 00:16:58
|
Flash And The Pan - And The Band Played On (Down Among The Dead Men)
Flash And The Pan ne poznajem dobro, vidim da su Australijanci. Znam njihov najveći hit (možda jedini) Waiting for a Train. Ova pesma je dosta stara (1978-a, nisu 80-e ), na prvo slušanje deluje zbunjujuće, ali na ponovljena mi se više sviđa.
I mene je asocirala na istu pesmu kao Zulu, samo u taktu-dva (ako se tako kaže).
7/ 10 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8527 Posts
Posted - 04/01/2025 : 00:30:20
|
Sleep Token - Chokehold
mogu solidno da tolerišem i bučnu muziku, pa i da uživam ako ima dovoljno kreativnosti, a ovde imamo i melodiju i zanimljive žanrovske kombinacije. Bez problema može i za ponovna slušanja, ali vidim da je dobar singl jedno, a napraviti dobar album pun ovakve muzike, a da nije naporan, ni dosadan, malo zahtevniji posao, kako reče kritičar Allmusica.
3+/ 5
(dobro bi došlo kao špica za seriju, tipa Vikinzi npr.) |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8527 Posts
|
jogurt
Junior Member
Serbia
343 Posts
Posted - 04/01/2025 : 01:01:28
|
24/7 - Nisam slušao toliko puno smooth jazz, ali svakako ga volim. Ovo je okej stvar 3+
900 miles from home - Lepa stvar. Ovakve pesme volim, i retko kad su mi za peticu a takođe retko su za ispod trojke 4-
Is my love enough? - Zvuči mi kao dosta razblaženi Depeche Mode (koji jako cenim), a i malo mi je preduga pesma 2
Mi smo se voljeli - I ovde ga oduži za sve pare, inače okej pesma 3
Dreaming of you - Ne znam, nije mi baš leglo 2
Asfalt tango - Kako sam iz Vladičinog Hana pored koga je selo Prekodolce gde se u svakoj drugoj kući svira truba i odakle su mnogi pobednici Guča festivala navikao sam na ovakve zvuke. A ovo je dobro :D na mišiće 3+
A million miles away - Jebi ga, nije mi leglo; iako se oseti kvalitet 3
Formant - Ovo mi vuče malo na neku depru a od toga gledam da pobegnem bez obzira na granu umestnosti (osim ako mi se nešto baš sviđa), inače ok stvar 2+
Where's the music - Kako lep omot! A pesma je baš fora, a uz to i mnogo dobra :) 5-
Chui's waltz - Dobra svirka, da se ne pravim pametan 4
Ghost - Koji koma spot XD Ovo mi je genijalno! Ako nešto volim to je dobar treš 4+
Sanjala sam ljubav - Jako lepa pesma. Mogao bih uvek da je slušam 4-
Goodbye to yesterday - Ovoga se sećam sa neke davnašnje Evrovizije. Koji flashback. Tad mi je bila najbolja pesma tamo, a na ponovno slušanje posle mnogo godina deluje slabašno 3-
Help me - Nije loše, ali mnogo ubačenih stvari koje ne liče na pesmu :D 3-
Mr. Soft - Šta ga znam, samo okej 3-
I see you - Prvi album yes-a je isto vrhunski. Sve pesme volim, jedino mi Harold land nikad nije ušla u uvo. Ima par pesama koje više volim od ove 5- |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
343 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7356 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
jogurt
Junior Member
Serbia
343 Posts
Posted - 04/01/2025 : 02:29:24
|
Nisi mogao da budeš više u krivu. Obično mi je odnos onoga što slušam oko 95% naspram 5% u korist strane muzike :D
Na temi se možda pogodilo da sam više predlagao domaće, i ne sećam se više. Ali svakako ako mi je pesma dobra, sve to je nebitno :) |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
343 Posts
Posted - 04/01/2025 : 02:41:25
|
Motion sickness - Baš nije u mom fazonu; ko voli nemam ništa protiv 2
Shoot your shot - Ovo kapiram da je samo za fanove Divine 1+
Ljubi me - Okej mi je, ali malo previše sladunjavo 3-
Living on the ceiling - Orijentalni zvuci fantastični, jedva sam čekao da pevač prekine (mada ni on nije loš) pa da krene instrumentalni deo 4-
Hot Coals - Zanimljivo, i dobra pesma; ali kraj pesme mi je malo još i onda malo kvari celu pesmu 3
All for nothing - Ne sviđa mi se 2
Sing Along - Sa naglaskom nema nikakvih problema, pesma generalno odlična 4+
Insomnia - Zanimljivo je ovo, ali bilo bi bolje da je malo kraće; pošto mi ne drži pažnju svih cetiri minuta 2+
Room at the top - Ovo mi se nije svidelo 2
Night boat to Cairo - Baš draga pesma 4
From the hip - Bilo mi je previše mlako, inače ok 2+
I've got you under my skin - Dobro je ovo, iskreno ne znam previše o Sinatrinom radu, tek nekoliko pesama i par filmova znam 4-
And the band played on - Vrlo zanimljivo i meni dosta dobro 4+
Nantes - Jako dobro! 4-
Chokehold - Ovo mi nije leglo baš 2+ |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
343 Posts
Posted - 04/01/2025 : 02:56:16
|
quote: Originally posted by Shaner
Stekao sam dojam da jogurt voli poslušati domaće stvari pa da vidimo što ima za reći o ovoj:
https://www.youtube.com/watch?v=psCDC-6nsIw
Lepa i kvalitetna pesma. Sad tekst mi je malo previše lirski i optimistian. Ne kažem da je loš, ali možda više odmaže nego pomaže :D
Definitivno ovo se treba slušati samo kad si u dobrom raspoloženju :)
Svakako nemam neke zamerke, pesma je zaista lepa i neka ide neki 3+ |
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
367 Posts
Member since 03/03/2020 |
Posted - 04/01/2025 : 07:59:08
|
quote: Originally posted by Beva
Ne sjećam se jesam li ga ijednom prozvao, pa evo igor23:
[tube]https://www.youtube.com/watch?v=dPRYEZx01qU
Beva nisam slušao ni ovaj band! Slabo pratim novije bendove , pogotovo u ovom žanru! Pitko i sjetno. Prolazi....Svidjela mi se ova brass sekcija .Ocjena 4.1/5 |
https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k |
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
367 Posts
Posted - 04/01/2025 : 08:27:01
|
Frank Sinatra - I've got you under my skin Klasik 4.7/5 The Jacksons - This Place Hotel Također klasik 4.3/5 Robert Ellis - Sing Along Country ,folk 4.4/5 Edward Sharpe and the Magnetic Zeros - Hot Coals Ovo nisam nikad slušao ,ali ću sigurno ponovit još koji put.....4.6/5
Elina Born & Stig Rästa - Goodbye To Yesterday Za Eurovizijine standarde super.....Melodično i pitko 4/5 Mangrove - Sanjala sam Ima taj retro i smooth šug koji volim,ali mi je Chui s HRT orkestrom dosta bliži 4.3/5 |
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
367 Posts
|
igor23
Junior Member
Croatia
367 Posts
|
Zula
Senior Member
1182 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
Zula
Senior Member
1182 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
igor23
Junior Member
Croatia
367 Posts
Posted - 04/01/2025 : 10:01:45
|
quote: Originally posted by Zula
E moj Chui, pičiš ti svoje... Jednostavno mi je žao dati ti neki disko/narodni/ska/punk/reggae zadatak 😂
Pa hajde onda Chui jedan "balkanski jazz standard".
Kako napraviti jazz popularnijim? Otvoriš svaku epizodu serije jazzom, još ako serija bude popularna... Možda pretjerujem, možda sudim prema sebi, možda je jazz na ovim prostorima najpopularniji glazbeni izričaj.
Milivoje Mića Marković - Otpisani
[tube]https://youtube.com/watch?v=IguyjzDt_88
Ocjena za funky classic. Shaftovski đir 4.6/5 .Hmmmm... ali jazz? Mišljenja sam da ovo s jazzom ima isto toliko veze kao i Marica s krivim .....:) |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25509 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 04/01/2025 : 10:07:42
|
The Allman Brothers "In Memory of Elizabeth Reed"
Znam ovo i odlično mi je. Iako 70-te možda nisu u potpunosti moj ukus, ima i tu dosta dobrih stvari. Ovde je tipičan Santana-feeling, a njega volim i bio sam na dva njegova koncerta. Kako god, čak ni ono preterivanje u trećoj trećini ne pokvari ukupan dojam, tako da od mene ide 8/10. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25509 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25509 Posts
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13481 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
igor23
Junior Member
Croatia
367 Posts
Posted - 04/01/2025 : 10:27:26
|
quote: Originally posted by manhunter
Danas sam nešto dobre volje, pa idu dva posebna mučenja.
Prvo za alexts, metal sinfonija, uživaj svih osam i po minuta.
[tube]http://youtu.be/TydZ4NAXMic?feature=shared
Uffff ...ovo dugo nisam čuo . Baš simfonija . Čista nostalgija . R.I.P Klif! .Ne mogu dat 5/5 jer je to rezervirano samo za Arsena (i za par odabranih:) ,ali ide urednih 4.8/5 |
|
|
Topic |
|