forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 50

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13481 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 04/01/2025 : 10:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Nemam pojma koga sledećeg.

Aj manhunter sa njegovim lokalcima

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
367 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 04/01/2025 : 10:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
George Michael - Killer (Papa was a rolling stone)
Jutros kad je Zulu stavio "Otpisane" prvo sam pomislio na ovu stvar(orginal Papa was...) i na Isaac Hayesov - Theme From Shaft
Ocjena 4.5/5

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k

Edited by - igor23 on 04/01/2025 10:40:45
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/01/2025 : 11:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Kada svi stavljaju po dva i više zadatka, evo da zadam odjednom pa mogu i da pravim pauzu.

Specijalno za izivka

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4390 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/01/2025 : 11:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Zadatak za Cromwella jer vecini ce smetati juznjacki naglasak, a ja ne zelim cuti nista lose o ovoj pjesmi

uzgred postoji i demo verzija, mozda jos i bolja:

Robert Ellis - Sing Along
https://www.youtube.com/watch?v=8fIn7EGxzk0

Ovo je do jaja i teško tu mogu naći neku zamjerku! Pedal steel je vrh vrhova, totalno nenametljiv a zapravo nosi više od 60% pjesme. Ritam jebenica, brz je i podiže a ne fali mu sjete štoćereći baš po mom ukusu! Ne trebam niti spominjati da sam upravo stavio skidat album.

quote:
Originally posted by Chui
Nagrada za Cromwella što je pokrenuo ovaj topic.

Chicago Underground Duo - Blue Sparks from Her, and the Scent of Lightning
https://www.youtube.com/watch?v=y8X9HRNSfS4&ab_channel=ChicagoUndergroundDuo-Topic

Nije mi baš neka nagrada.
Dobar počeetak (volim ambijentalu), pa onda malo praznine- jebo duge introe i praznine usred pjesama koje bi kao trebale stvarat napetost, to rijetko funkcionira za mene... Ok, oko pete minute krene ludilo, super mi je truba sa ovim triangl (ili koji je to već vrag) efektom na klavijaturi. Dobra promjena ritma i dramatika koja se vuče skroz do sedme minute. Pa tu dođe malo svjetla što je isto kul treba toga češće u pjesmama, dobije se zanimljiv kontrast. Pa onda opet krene malo praznjikave tugaljivosti do samog kraja- ne treba mi to.
U svakom slučaju zanimljivo ali i dalje vrsta glazbe koja bolje funkcionira kao pozadinska glazba.

quote:
Originally posted by igor23

Zadatak za Cromwella i ostale Planet Caravan ( jedna od njihove dvije akustične koju znam) Prva je Sleeping Village (prvi dio pjesme)

Black Sabbath - Planet Caravan
http://www.youtube.com/watch?v=W6sVXK9o0Ys

Ovo niti ne moram slušat jer znam svaki ton napamet. Vrh vrhova kojem ne mogu naći niti jednu zamjerku niti da se postavim na trepavice. Muziciranje ko emotivni seks sa ženskom gdje su osjećaji preuzeli primat nad nagonom i užitkom, zvuk savršen, provučen kroz eteričnu opnu univerzuma hehe!
Planet Caravan mi je bio jedan od glavnih soundtracka tinejdžerskog doba i ne znam nit sam koliko sam je puta slušao kad bi već lagano otriježnjen od cijelodnevnog ljetnog opijanja ležao na kauču vrteći po tintari sve pizdarije i zajebancije koje su se toga dana dogodile. Jebena mladost, gdje li je nestala...

quote:

Kršim pravilo jer smatram da autor topica treba cesce biti ovdje.

Koliko je prošlo od kad si mi dao zadatak do ovoga za alextsa? 3 sata?

quote:
Originally posted by Zula

Cromwelle, jesi tu?
Otvoriš temu i nestaneš.
Kad kažeš "tu sam", dobit ćeš zadatak 😂

Jebajga momci vi tu rokate 100 na sat nesmiljenom žestinom, ima i drugih topika na forumu! Što je sa stripovima?!?!??!?!?!!?

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 04/01/2025 11:28:11
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8525 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/01/2025 : 11:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ovo je do jaja i teško tu mogu naći neku zamjerku! Pedal steel je vrh vrhova, totalno nenametljiv a zapravo nosi više od 60% pjesme. Ritam jebenica, brz je i podiže a ne fali mu sjete štoćereći baš po mom ukusu! Ne trebam niti spominjati da sam upravo stavio skidat album.

Album ima još pokoji dobar moment, ali ukupno mi se ne sviđa. Sing along je izuzetak. Ali probaj, tko zna...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
367 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 04/01/2025 : 11:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Originally posted by Cromwell

Ovo niti ne moram slušat jer znam svaki ton napamet. Vrh vrhova kojem ne mogu naći niti jednu zamjerku niti da se postavim na trepavice. Muziciranje ko emotivni seks sa ženskom gdje su osjećaji preuzeli primat nad nagonom i užitkom, zvuk savršen, provučen kroz eteričnu opnu univerzuma hehe!
Planet Caravan mi je bio jedan od glavnih soundtracka tinejdžerskog doba i ne znam nit sam koliko sam je puta slušao kad bi već lagano otriježnjen od cijelodnevnog ljetnog opijanja ležao na kauču vrteći po tintari sve pizdarije i zajebancije koje su se toga dana dogodile.
Jebena mladost, gdje li je nestala..
[/quote] Arsen ima odgovor na to pitanje(kao i na mnoga druga:)) P.s.Odličan ti je komentar :)

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k

Edited by - igor23 on 04/01/2025 11:49:48
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8525 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/01/2025 : 11:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
FRONT LINE ASSEMBLY - Mindphaser

Zašto? Zašto? Zašto? Ovo je ubojstvo svega vrijednoga u glazbi, ničeg ljudskoga u sebi. Kako pronaći u ovome ikakvu emociju, kako i na koji način uživat u ovom industrijskom tehno proizvodu osim ako nisi pojeo šaku tableta u nekakvom atomskom skloništu dok se oko tebe treskaju hihotići u bojama svim. Volim hrpu elektronske glazbe, ali je i mrzim. Ubila je svaki dodir sa unutarnjim bićem, degradirala je svaki aspekt glazbe, uništila sve što se uništiti dalo. Bubanj uključen u struju je zločin ravan holokaustu. Ovo je iskustvo ravno guranju glave u veš mašinu na centrifugi. Umjetna inteligencija će nas uništiti, ali sve je počelo s ovim... sjetite se mojih riječi.

Ocjena: 1.2/10

Edited by - Tonto on 04/01/2025 12:11:34
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4390 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/01/2025 : 11:51:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Budući da je vatrena_stenica napokon malo došla do daha evo jedan za nju

Arcturus - Kinetic

Bok, kako si.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12726 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 04/01/2025 : 11:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ja se polako odjavljujem s teme. Prebacujem se na stripove. Zadnjih mjesec dana pročitao 1 (jedan) strip!

Pripremam se za strip izazov ako ga bude. Ako i ne bude, svejedno, ja ću čitati. Uvijek u ovo vrijeme osjetim neku glad za stripovima.
Odvojio sam na stranu 200 i nešto albuma, uglavnom novija izdanja, pa da vidim šta tu ima.

Vidimo se na onoj temi Preporuke!

Have mercy
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25509 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/01/2025 : 11:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

Kada svi stavljaju po dva i više zadatka

Moja greška, pogrešno sam (u međuvremenu) protumačio pravila. Dva po danu, ali tek kada ti onaj prvi odgovori. Sorry.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8525 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/01/2025 : 11:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Kazna za Alexa:

Najgora pjesma koju sam čuo u životu i zamišljena kao kazna za ovu torturu gore, ali poznavajući alexa njemu bi to moglo biti i dobro

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25509 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/01/2025 : 12:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Nemam pojma koga sledećeg.

Aj manhunter sa njegovim lokalcima

https://www.youtube.com/watch?v=aMzWysnhr5c

Samael- Slavocracy

Uhr, black metal nisam slušao još od onomad... I ništa se nije promenilo. Kičasto, prepuno klišea, a ova pesma konkretno mi je nekako i sladunjava. Dobar rif, ali ništa više od toga. Može da se posluša jednom. 4/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8525 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/01/2025 : 12:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
LIRA VEGA - Druga Nova

Uf... Bez riječi sam. Meni je ovo grozno. Ono alexovo ima neku vrijednost u nekom vlastitom poremećenom svijetu, ali ovo nema nikakavu. Ono alexovo je nešto što prezirem, ali je bar nešto, ovo je ništa.

Ocjena: 0/10

Edited by - Tonto on 04/01/2025 12:11:12
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/01/2025 : 12:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

LIRA VEGA - Druga Nova

Uf... Bez riječi sam. Meni je ovo grozno. Ono alexovo ima neku vrijednost u nekom vlastitom poremećenom svijetu, ali ovo nema nikakavu. Ono alexovo je nešto što prezirem, ali je bar nešto, ovo je ništa.

Ocjena: 0/10

I mislio sam da neće da ti se zasvidi, ali ne baš ovoliko :D

Meni je ovo skroz dobro :)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 13:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
White Lies - Is My Love Enough?

3+/5 (a možda i 4)

Vidim da bend ima raznolike uticaje, od pesme do pesme, ali prave. Mislim da sam naletao na njih ranije. Mogla je pesma da bude kraća (bila bi i bolja). Ova devojka u nezvaničnom spotu se baš potrudila da sve to fino bude vizuelno upakovano, nema veze što je amaterski.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 13:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

FRONT LINE ASSEMBLY - Mindphaser

Zašto? Zašto? Zašto? Ovo je ubojstvo svega vrijednoga u glazbi, ničeg ljudskoga u sebi. Kako pronaći u ovome ikakvu emociju, kako i na koji način uživat u ovom industrijskom tehno proizvodu osim ako nisi pojeo šaku tableta u nekakvom atomskom skloništu dok se oko tebe treskaju hihotići u bojama svim. Volim hrpu elektronske glazbe, ali je i mrzim. Ubila je svaki dodir sa unutarnjim bićem, degradirala je svaki aspekt glazbe, uništila sve što se uništiti dalo. Bubanj uključen u struju je zločin ravan holokaustu. Ovo je iskustvo ravno guranju glave u veš mašinu na centrifugi. Umjetna inteligencija će nas uništiti, ali sve je počelo s ovim... sjetite se mojih riječi.

Ocjena: 1.2/10

Samo da znaš, ovo je industrial muzika.

Postoji i pravac electronic body music. (O njemu drugi put).

Ni jedan, ni drugi, nemaju nikakve veze sa techno/house scenom.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 13:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Darko Domijan - Ulica jorgovana

Pre-zašećeren tekst i easy listening muzika. A opet, unikatan biser popa.

5/ 5
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8525 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/01/2025 : 14:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Znam, alex znam. Volim ja neke bendove koji su industrial rock, ovo ne. Ako nesto ne volim ne znaci da nisam u nekom trenutku istrazivao i pokusao razumijeti. Ja ne slusam glazbu prema zanrovima i nijedan izvođač kod mene nece imati prednost jer pripada određenom zanru. Ja glazbu slušam prema izvođačima, koji me dira, a koji ne. Isto tako svaku pjesmu koja mi svidjela sam poslusao u sklopu albuma kojem pripada jer album je djelo, a pjesma samo ulomak izvađen iz konteksta. Još nisi odgovorio kako misliš da live izvedba nije djelo, ali ni ne moraš jer da se naglavačke postaviš tu glupost ne možeš objasnit. Ali možeš se upoznat sa terminom koncertni album.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 14:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Još nisi odgovorio kako misliš da live izvedba nije djelo, ali ni ne moraš jer da se naglavačke postaviš tu glupost ne možeš objasnit. Ali možeš se upoznat sa terminom koncertni album.

Bio sam na mnogim koncertima, na kojima su izvođena muzička dela. Nikada ni sa kim nisam pričao o samom koncertu kao delu. Razna dela se postavljaju u pozorištu (tzv. pozorišni komadi), a da li je svaka predstava posebno delo? Ne bih rekao. Ja to tako gledam, glupost ili ne.

E sad - koncertni album, tu smo na skliskom terenu. To je zvučni zapis koncerta, a može da bude i kombinacija snimaka sa različitih nastupa. Da li je takav album -delo? Možda, kao i kompilacija - i nju je neko sastavljao, pri tome činio nekakvo delovanje.

Za mene je delo kreacija. Izvođači klasične muzike, koji ne komponuju, nego samo sviraju poznata dela, kažu za sebe da se bave "interpretatorskom umetnošću". Kad govore o delu, govore o delu tog i tog kompozitora, a ne o delu koje su izveli, kao o svom.

To su glasna razmišljanja, nemam želju da se raspravljam sa tobom, pogotovo što znam da postoje ljudi za koje nikakvi argumenti ne važe.

Van Morison je izveo dve spojene tuđe pesme na koncertu. Da li je to remek-delo? Odluči sam, već si odlučio.

Ne znam da li postoji koncertni album baš taj (mislim da ne), ali ne bi promenio moj stav, da su to tuđa dela, ne njegova. Ako je neko izvadio mobilni iz publike i smimio par pesama, da li je napravio delo? U onom širem smislu reči jedino. Umetničko delo se ne stvara tako, a interpretacija treba da se snimi, kao što možeš da imaš strip u glavi, u skicama, ali dok ga ne nacrtaš i neko ga ne objavi, gde je delo? Ali to je nešto drugo, u stripu nemamo "izvođačku umetnost", kao u muzici.

Dosta toga je tu relativno, ja nisam isključiv, ali gledam drugačije od tebe, mislim da je bar jasno kako.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 15:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Metallica - Orion

Moram da padnem na ovom testu, da bih ostao dosledan. Više puta sam se raspravljao sa dobrim poznavaocima (celokupne) popularne muzike, gde sam smatrao da značaj i kvalitet Metallice precenjuju, jer su skloni takvom zvuku.

Simfonija? Za mene je simfonijska muzika ona sa mnoštvom različitih instrumenata, ne u kome dominira samo električna gitara (da ne ponavljam da to ne volim), makar i u par komada.

Nego, ovo je zgodna prilika za jednu, ne baš anegdotu, ali prisećanje. Radio Studio B, vrlo muzički uticajan nekada, nije se čuo u unutrašnjosti Srbije. Ali ga je radio Vrnjačka Banja prenosila noću, pa sam uspevao da slušam neki put, naročito leti, kad je raspust. Elem, neko kratko vreme VB radio je rešio da u svom redovnom programu prenosi emisiju Diskomer Studija B (nije to trajalo ni godinu dana). Diskomer je bio zvanična top-lista Studija B, najslušanijeg beogradskog (urbanog) radija, sastojao se od domaće i strane liste, koje su posle davanja predloga od strane redakcije, formirane na osnovu glasova gledalaca, kako je to nekada bilo normalno.

Kada je izašao album Metallice ...And Justice for All 1988-e, prvi singl je bio predlog i posle samo jedne nedelje na listi je ispao, jer niko nije hteo da glasa za njega. Te godine, kao singl godine Diskomera St. B je izabrana pesma Teardrops, dueta Womack & Womack (RnB/funk/disco).

Ovom pričicom hoću da kažem kako je prolazila Metalika, dok je još muzika 80-ih (kakvu danas često ovde stavljam u predloge) dominirala. Situacija je već od te godine počela da se menja, za Metallicu, ali za sve, jer sve se uvek menja, pa su postali kultni sastav prvo, a posle i planetarno uspešni.

Dok kuckah ovo, odslušah 3-4 puta, malo li je? Ako uzmem u obzir i da je ovakva muzika, za ono vreme bila inovativna, čak i pored moje ne-naklonjenosti, ocena mi nije manja od

4/ 5

(Pitam se šta crnci, arapi, azijati, žene i razne druge grupacije koje nisu beli muški mlatači dugim kosama kažu na privlačnost ovakve muzike? Ima li univerzalnu privlačnost?)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 15:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
LIRA VEGA - Druga Nova

Stara stvar, mislim da su Lira Vega imali nešto novo, nedavno.
Tipičan domaći alter-pop, solidniji.

3,5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 15:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
George Michael - Killer/Papa Was A Rolling Stone

Bolje da je ovo bilo za mene, jasno. Prokomentarisaću studijsku verziju, lakše mi je.

https://www.youtube.com/watch?v=KaeCnGOaE98

Papa Was A Rolling Stone (The Temptations) je 1991-e imala sjajnu obradu od Was(not)Was. Killer je najveći hit za Seala, takođe sa početka 90-ih. Šta je trebalo Georgeu Michaelu da obrađuje (i miksuje) ove pesme, samo što su bile hitovi doskora, ne znam. Mislim da je bio neki EP, možda dobrotvorni ili nešto tako?

Fino je zvučalo, mada je za mene u to vreme više bila Too Funky.

3,5/ 5

EDIT: 4.5/ 5 za albumsku, dužu verziju

Edited by - alexts on 04/01/2025 19:40:43
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 15:30:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
THE TEMPREES - I Love You, You Love Me

Ima mnogo ovakve muzike, dobre. Ima i mnogo-dobre, ovakve muzike. Ova pesma ne ulazi u te dobre. Evo kako mi Tonto vraća, pošto sam mu zadao jedan od boljih i respektabilnijih industrial bendova. Nepoštena igra!

Što je nagore, moraću i da se složim sa njim. (Bila bi prelazna dvica da nije tog vokala. I teksta... i svega.)

1+/ 5

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8525 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/01/2025 : 15:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
U redu je alex, to su tvoja razmisljanja. Argumenti stoje, ne gledamo isto na te stvari. Studijski albumi za mene samo su tonski zapisi vec prije napisanih pjesama, kako je to drukcije od koncerta osim sto jedno usminkano drugo nije? Sto cemo sa pjesmama koje imaju samo svoju live verziju i sto cemo s isto takvim albumima poput treceg albuma tom waitsa? A obrade jesu obrade, ali dokle god si dao sebe i svoj pecat svojoj verziji nosis dio zasluga. Zanimljivo mi je i bitno tko je autor, ali interpretacija mi je najvaznija.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1182 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 04/01/2025 : 15:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23

quote:
Originally posted by Zula

Milivoje Mića Marković - Otpisani

https://youtube.com/watch?v=IguyjzDt_88

Ocjena za funky classic. Shaftovski đir 4.6/5 .Hmmmm... ali jazz? Mišljenja sam da ovo s jazzom ima isto toliko veze kao i Marica s krivim .....:)

Mića Marković je bio saksofonist, kompozitor, diplomirao jazz u Grazu, član udruženja jazz muzičara, učesnik jazz festivala, predvodio Big Band (mislim da je to jazz orkestar), zvali ga Mića Koltrain, napravio brojne jazz kompozicije, svirao s mnogim poznatim jazz sviračima... Istina, nisam stručnjak, neki niti bezgrešan, ali nigdje se uz njega ne veže riječ funky. Nekako se nameće samo po sebi da su Otpisani jazz ili jazz funk 😂
Go to Top of Page
Page: of 50  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000