forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 51

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 04/01/2025 : 23:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Escape (The Pina Colada Song) Originally posted by Shaner
Nikad čuo pjesmu. Čekaj ,on bi napravio preljub s vlastitom ženom (koja mu usput već duže vrime ide na q...),ako sam dobro shvatio? (vjerovatno nisam:). Glazbeno bi mi pjesma onako na prvu bila ko stvorena za taracu nekog hotele iz 80-tih( znaš ono :benvenuti cari ospiti , willkommen meine Damen und Herren ,zdravstvujte tovariši sovjeti:) Lipa pop pjesmica ocjena 4.2/ 5

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k

Edited by - igor23 on 04/01/2025 23:13:15
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 23:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ovu pak pjesmu sam sad poslušao prvi put (i drugi, i treći...) i moram priznati da me osvojila. Glazba je krajnje jednostavna i čak ne baš upečatljiva, ali tekst, pa još u Agnethinoj izvedbi, je super. Morat ću ju pustiti još koji put (na zvučnike) da potvrdim, ali rekao bih da je ovo za mene 5/5.

Možda si primetio (a verovatno nisi) da mi je jedan cilj bio da ovde postavim neke pesme, koje jesu poznate i bile su neki hitovi, ali nisu mnogo poznate i nisu mega-hitovi, baš u nadi da će ih neko čuti prvi put, pa ma šta da misli o njima, dobro ili loše. Mislim da mi je to pošlo za rukom više puta, prema različitim ljudima.

Ova pesma ABBA-e je neverovatan primer kako se minimalnim muzičkim sredstvima (ako su "note" prave) mogu izazvati maksimalne emocije. A tekst je takav, da ga ja koji ne obraćam pažnju na tekstove uglavnom, znam napamet.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 23:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Prince je pevao u Kiss

"You don't have to watch Dynasty to have an attitude"

a ABBA je ovde imala stih

"There's not, I think, a single episode of Dallas that I didn't see"

Tako su obe najpoznatije sapunske serije tog vremena pomenute u poznatim pesmama.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/01/2025 : 00:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Young-Holt Unlimited - Ain't There Something That Money Can't Buy

4/ 5

Escape (The Pina Colada Song)

4-/ 5
(Čuo više puta u filmovima, podstiče dobro raspoloženje, premda muzički nije baš mnogo zanimljiva... ali tekst je dobra fora i atmosfera cela)
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/01/2025 : 00:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Evo za igora zadatak u obliku malo drugacijeg chris rea od onog na kojeg su ljudi navikli:

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7358 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 05/01/2025 : 00:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23

Escape (The Pina Colada Song) Originally posted by Shaner
Nikad čuo pjesmu. Čekaj ,on bi napravio preljub s vlastitom ženom (koja mu usput već duže vrime ide na q...),ako sam dobro shvatio? (vjerovatno nisam:). Glazbeno bi mi pjesma onako na prvu bila ko stvorena za taracu nekog hotele iz 80-tih( znaš ono :benvenuti cari ospiti , willkommen meine Damen und Herren ,zdravstvujte tovariši sovjeti:) Lipa pop pjesmica ocjena 4.2/ 5

Ja ih vidim kao dvoje ljudi čija veza je s godinama izgubila plam i ušla u rutinu (česta pojava), i onda (ok, na vrlo neuobičajen način ) otkrivaju da imaju zajedničkog i više nego što su mislili i da su zapravo stvoreni jedno za drugo. Ah ta ljubav...

Za glazbu se slažem.

@alexts
Sad kad kažeš sam primijetio. I hvala ti na ovoj pjesmi.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/01/2025 : 00:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo i ja sam krenuo za igor23- a

Valjda ga nećemo preopteretiti. Malo ljudi je ostalo na topiku...

(Mogao bi i Beva da se izjasni...)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/01/2025 : 00:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
i jedna za manhuntera

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 05/01/2025 : 00:31:48  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Evo za igora zadatak u obliku malo drugacijeg chris rea od onog na kojeg su ljudi navikli:

[tube]https://youtube.com/watch?v=_5LO7Z8kRpM&si=klV4ghot0SMGIQWA

Oslikao Kris dobro ovdi sliku( glazbeno) neke zadimljene prčvarnice početkom 40-tih Nju Orlinsa u vrime karnevala:) Nisam čuo ovu njegovu pismu ,ali kao da jesam .Baca mi na Tennessee Ernie Ford - 16 Tons ili Hesitation Blues Rev. Gary Davis'sa. Volim ovaj đir a volim i Krisa .Ocjena 4.6/5

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 05/01/2025 : 00:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Originally posted by Shaner
Ja ih vidim kao dvoje ljudi čija veza je s godinama izgubila plam i ušla u rutinu (česta pojava), i onda (ok, na vrlo neuobičajen način ) otkrivaju da imaju zajedničkog i više nego što su mislili i da su zapravo stvoreni jedno za drugo. Ah ta ljubav...

Znači skoro sam pogodio:)

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/01/2025 : 00:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Two Days Missing Down the Viper - Chris Rea

Znam da se Chris Rea na kasnijim albumima (višestrukim) orijentisao na blues, uspešno.

4/ 5

Edited by - alexts on 05/01/2025 00:41:28
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 05/01/2025 : 00:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Evo i ja sam krenuo za igor23- a

Valjda ga nećemo preopteretiti. Malo ljudi je ostalo na topiku...

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=BR2o54X61No

(Mogao bi i Beva da se izjasni...)

Uvodni akordi i vibra me podsjeća na I'm Waiting For The Man ,Velvet Undergrounda. Igrom slučaja znam ovu pjesmu a znam i Luka. I to je sve što znam od Vege .Jbg u ono vrime kad sam je trebao slušat ,slušao sam nešto stoto.... Opet neka teška tema vidim kao i u Luki. Generalno 4.4/5 Lipo upakirano ,ima žena svoj potpis(sudeći po ove dvije stvari koje znam) Upss zaboravio sam da znam i Tom's Diner :)

Edited by - igor23 on 05/01/2025 00:52:48
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 05/01/2025 : 01:00:16  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Za alexts i ostale Dana Gillespie Move Your Body Close To Me
Žena je pjevala bek vokale Boviju na Rise and fall......albumu .Ovo je bio kao niki hitić ranih osamdesetih!

Edited by - igor23 on 05/01/2025 01:00:57
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 05/01/2025 : 01:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Za Shanera i ostale Charlie Chaplin's Limelight theme
Ovo mi je uz Stanley Myersovu Cavatinu nešto najlipše ikad napisano! Jeben igrač je bio barba Čarli! P.s. ako ti je uvod dosadan premotaj na 1:23 ,tada počinje glavna tema:) Neka šifra bude :je li stigao novi Boun:))

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/01/2025 : 02:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23

Za alexts i ostale Dana Gillespie Move Your Body Close To Me

Bravo Igore, ovo sam imao snimljeno nekad sa radija (ili deo), verovatno još tada (1983-e), ali sam zaboravio da postoji i potpuno izbrisao iz sećanja (što sam mislio da mi se ne dešava, ali...) i nisam čuo decenijama.

3,5/ 5 (osećaj pronalaženja nečeg izgubljenog 50/ 5)

Sad slučajno naleteh i na ovu bezveznu verziju

https://www.youtube.com/watch?v=VFZLHSO8qdU
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4390 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 05/01/2025 : 10:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Zadatak za Cromwwlla

Rakiczanka - W moim ogrodecku

https://youtube.com/watch?v=hp4endJMu1E&pp=ygUJI2JvbW9zdHJ5

Nisam znao ovo za WoT, a bogme nisam niti igrao ima već valjda 3-4 godine nemampojma. Volim dobar etno/folk posebno onaj baltičkih naroda (Latvija💗) tako da mi ovo ne može biti loše. Ugodno narodno višeglasje, dečki fino peglaju po instrumentima + zvuk oboe fino paše premda mi taj instrument iz nekog razloga više paše za rumunjske narodne. Ne znam što bi se tu moglo više reći, dobar pjesmuljak ali ne mogu biti raspamećen originalnošću.

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 05/01/2025 10:25:41
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1142 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 05/01/2025 : 10:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

E moj Chui, pičiš ti svoje...
Jednostavno mi je žao dati ti neki disko/narodni/ska/punk/reggae zadatak 😂

Pa hajde onda Chui jedan "balkanski jazz standard".

Kako napraviti jazz popularnijim? Otvoriš svaku epizodu serije jazzom, još ako serija bude popularna...
Možda pretjerujem, možda sudim prema sebi, možda je jazz na ovim prostorima najpopularniji glazbeni izričaj.

Milivoje Mića Marković - Otpisani

[tube]https://youtube.com/watch?v=IguyjzDt_88

Odlični su otpisani čekiraj soundtrackove od lalo schifrina: bulit, prljavi hari i u zmajevu gnijezdu
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4390 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 05/01/2025 : 10:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Druga polovina pesme Orion je toliko melodična da bi se svidela ovima, ako im se već svideo The Unforgiven, koji je mnogo grublji. Ne znam zašto se ženama ili Azijatima ne bi svidela neka dobra muzika, čak iako je odsvirana gitarama?

Ja mislim da je distorzirani bass na Orionu puno neugodniji ljudima koji nisu upoznati sa žanrom pa se ljudi začahure u stav da je bučno i tu čahuru ne probije čak niti melodični dio.

quote:
Originally posted by Tonto

Album ima još pokoji dobar moment, ali ukupno mi se ne sviđa. Sing along je izuzetak. Ali probaj, tko zna...

Trebao sam te poslušat, šteta vremena. Ta stvar je izuzetak dok je ostatak albuma više za Bevu

I da pokušam opet ući u žrvanj:

FRONT LINE ASSEMBLY - Mindphaser - zvuči opako ali vokalu je baterija na 2%. Prerepetitivno, predugo, nema smisla.

LIRA VEGA - Druga Nova - jebate ovo je užas. Koji kurac?? Ne znam jel gora ova vokalistica koja se prenemaže preko granice izdrživog ili užasna funky gitara. Aranžman?? Jogurte, ovo mora da ti drži nostalgija ili neka još jača sila jer drugačije si to ne mogu objasniti.

Darko Domijan - Ulica jorgovana - jorgovani su zakon, pjesma je klasik. Pagan as fuck!

The Allman Brothers - In Memory of Elizabeth Reed - odlično. Moram se napokon primit ovog kultnog benda kak spada.

Milivoje Mića Marković - Otpisani - ovo nema veze sa jazzom osim što je dominantan klasični jazzerski instrument. Ali je svejedno kul

Metallica - Orion - od svih njihovih instrumentala ova mi je najmanje draga ali daleko od toga da mi nije prejebena. Ipak, uvijek ću prednost dati To Live is to Die i Anesthesiji. Btw bass mi je u drugom djelu uvijek zvučao kao nadograđeni Planet Caravan koji smo nedavno spominjali :)

George Michael - Killer - nisam imao pojma da je to njegova pjesma. Nije loše

SAMAEL - Slavocracy - siromašno, cheezy i previše popasto. Taj bend je trebao crknut poslije Eternala. Ako ne već prije...

The Temprees - I Love You, You Love Me - dobar sound ali vokal je urnebes haha ovo od 2:12 nadalje je vjerojatno nešto najnemuzikalnije što se do sada našlo na ovom topiku. Doslovo ono što bi narod rekao jebanje mačku mater

Bok, kako si.
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 05/01/2025 : 10:45:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
@cromwell

Uh, kakvi komentari za Liru Vegu nije da vas ne razumem

Ne znam, meni je to skroz dobro. Daleko od toga kada leškarim i pustim nešto preko slušalica da jedva čujem to da čujem.

Ali nekako mi lepo funkcioniše kao nekakva dobra zajebancija ili tako nešto
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25510 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/01/2025 : 10:48:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Sub Sub ft Melanie Williams - Ain't No Love (Ain't No Use)

Pling-pling kaobajagi funky gitara, generički bit davnih vremena (koji je i tada bio kičast), i u to vreme popularan vokal crne žene i eto ti propasti. Ovo bih tada slušao u pink bubi karavanu u proleće dok mi vetar mrsi dugu kosu.
1/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25510 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/01/2025 : 10:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo još jedna moja desetka (ali ova verzija, nemojte mi opet sa nekim seckanim), nek se javi Beva.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25510 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/01/2025 : 10:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:
Originally posted by manhunter

Druga polovina pesme Orion je toliko melodična da bi se svidela ovima, ako im se već svideo The Unforgiven, koji je mnogo grublji. Ne znam zašto se ženama ili Azijatima ne bi svidela neka dobra muzika, čak iako je odsvirana gitarama?

Ja mislim da je distorzirani bass na Orionu puno neugodniji ljudima koji nisu upoznati sa žanrom pa se ljudi začahure u stav da je bučno i tu čahuru ne probije čak niti melodični dio.

Ljudi uopšteno imaju predrasude, pa se na prvi zvuk malo jače gitare uplaše i kažu kako je to buka. A barem Metallica ima toliko melodičnih pesama da je upravo zbog toga oni "pravi" fanovi ne priznaju za pravi metal.

To live is to die ima predivan gitarski solo (varijacija iz pesme One) i odlična je, ali mi je The call of Ktulu bolji, a Orion mi je najbolji njihov instrumental.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/01/2025 : 11:58:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nas - One Mic (Explicit)

O.k. Ovo mene sad beva zajebava, a i zaslužio sam. Hip hop generalno mi je toliko odbojan da bi išao toliko daleko da kažem da to uopće ne smatram glazbom. Recitiranje ut lupetanje tečica uključenih u struju, eto što je to... Postoje rijetke pjesme ovog žanra koje su mi zaista ok, ali one moraju imati nekakav zaista upečatljiv i melodičan refren. Sam rap mi može biti dobar pa čak i odličan u kombinaciji sa drugim žanrovima, sam za sebe teško. Svaka čast, beva ako tebe ovo dira na nekoj emotivnoj razini, ova emocija ako postoji ima šanse da dopre do mene koliko i elton john da mi se uvuče u krevet.

Ocjena: 0/10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/01/2025 : 12:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
E sad jedan zajebani zadatak za igora

Chui je profesionalac koji stvara izvrsnu glazbu i naklon do poda zbog svega učinjenog. Svako ili većina nas je nešto sviruckala ili pokušavala sviruckati dok se nije uvjerila da je potpuno netalentirana. Moji bliski prijatelji s kojima sam "svirao" i imao "bendove" imaju dvije pjesme dostupne na youtubeu, mene na vašu veliku sreću ovdje nema.

Edited by - Tonto on 05/01/2025 12:13:47
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/01/2025 : 12:27:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

quote:
Originally posted by alexts

Mangroove - Sanjala sam ljubav

Ovu pesmu znam, možda sa CMC kanala. Bio je jedan period ranije, kad je CMC češće puštao kvalitetniju muziku. Tad sam, obzirom da sam bio razočaran u šta se pretvorila svetska muzika na televizijskim satelitskim kanalima, imao običaj da kažem prijatelju, da je hrvatska pop muzika bolja od svetske, trenutno.

Ali, deluje mi da se CMC posle vratio na dominantnu komercijalu i teže probavljive lake note za ljubitelje vrednije muzike, pa danas retko, skoro nikad ne puštam taj TV kanal.

Pošto nisam muzičar, acid-jazz od kad se pojavio, počeo sam da ga slušam i nisam prestajao ili ga zanemarivao. Meni je acid-jazz bio više nastavak disco-funk muzike 70-ih, samo više jazziran i ozbiljnije sviran u proseku, nego neki novi pravac 90-ih. Omiljene grupe su mi one najpoznatije - Brand New Heavies i Incognito (imao sreće da oba benda gledam na jazz festivalu).

Posebno BNH sa prvom pevačicom.

Super ako si čuo na CMCu jer je CMC privatna televizija Croatia recordsa a ni Mangroove ni Chui nisu ništa objavili za njih. Da acid jazz je na neki način i retro na sedamdesete koji se pojavio dvedesetih, negdje više jazziran negdje više i pop. Gledao sam u živo i Heaviese i Incognito u Zagrebu. Sad su nedavno bile i legende Kyoto jazz masive ali ih nisam uspio uhvatiti. Jamiroquai je isto sa prva dva albuma bio acid jazz.

Noćas odgledah Mangroove feat. Pocket Palma na HRT 2.
Go to Top of Page
Page: of 51  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000