forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1055

kuzman
Junior Member

Croatia
358 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 05/01/2025 : 16:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
Konkretno Korto,Valijant,Bluberry...
Sigurno bih to kupio u izdanju Fibre.
Iako ovim izdanjima koje imam ništa ne fali(Blueberrya nemam,a Valijant je od ČK)
Što se tiče Bookglobe kupio sam dva krnja kompleta njihovog Korta.
Što reći o izdavaču koji ne želi reprintat prvi album Mladost?
Možda Korto nije Zagor ni Alan Ford koji će uvijek proć ali...
Uglavnom prema izdavaču koji nije fer prema svojim kupcima ne treba biti nikakvog fairplaya.
Slično je i s Zagrebačkom nakladom i njihovim Valijantom.
Stvarno mi se neda ganjat rasprodana izdanja po aukcijama i oglasnicima.
Sad će netko reć što ih nisi kupio kad su izašli?
I Libellus je nedavno počeo sa svojim Alan Fordom pa već imaju druga izdanja prvih brojeva, a koliko sam vidio prvi trobroj već i treće izdanje.
Početna tiraža je bila 700 primjeraka.
To je pravi odnos prema kupcima kakav ima i Fibra.
Jasno mi je da izdavač neće reprintat neke stripove ili nastavit sa daljnjim izdavanjem ako nema računice ali ovdje se radi o klasicima i recimo to tako mainstream izdanjima za koje će uvijek bit interesa.
Fibrina Vještica i Kata su najbolji primjer za to,da spomenem samo neke.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3791 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/01/2025 : 17:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by jaki

Ne znam zašto uopće pitaš drugog izdavača hoće li izdavati nešto ili ne?
Pa ne kupuješ prava u njega.

Fair play?

Svaka čast. Imaš obraz!

Ti sa svoje strane igraš pošteno i ne osluškuješ planove drugih kak bi im pokvaril plan jer će neki naslov u određenom trenutku imati dobru prođu. Čuvaš konkrenciju i obraz.

P.S.
...ovo nije sarkazam vec moje viđenje situacije.

I zbog toga...svako ti dobro u Novoj godini!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 05/01/2025 17:33:07
Go to Top of Page

MF Doom
New Member

157 Posts

Member since 23/04/2024

Posted - 05/01/2025 : 17:39:59  Show Profile Show Extended Profile  Send MF Doom a Private Message  Reply with Quote
quote:

bajke 14 i 15

Mislim da sam video da i Lazarus 4 izlazi ove godine. Možemo li i njega očekivati i kod Fibre u ovoj godini?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/01/2025 : 18:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ako izađe, da.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 05/01/2025 : 21:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

quote:
Originally posted by jaki[/i]

Ne znam zašto uopće pitaš drugog izdavača hoće li izdavati nešto ili ne?
Pa ne kupuješ prava u njega.

Fair play?

Koji fair play treba imati prioritet?

Onaj između izdavača ili onaj prema kupcima/čitateljima?

Kakav je to fair play kada kupac nema pojma hoće li se započeti serijal nastaviti izdavati i kada? Izdavanje jednog do dva integrala svakih 3 do 5 godina bez imanja pojma hoće li se ikada tiskati nastavci serijala je sve samo ne fair play prema kupcu/čitatelju.

A taj fair play bi po meni trebao imati prioritet.

Fibra je i po tom pitanju svjetlo u tami.

s ovim se slažem
ako nema pravnih prepreka da fibra kupi prava za corta, valianta, bonea, blueberrya... ne vidim zašto bi se trebalo pitati bilo koga tko je ranije izdavao neki strip i kao, ima volju ga jednom nastaviti izdavati
uostalom, zagora i alan forda izdaje više izdavača
ja znam da se svi kod nas poznaju i da su privatno više manje dobri, što je super, ali to nije prepreka da fibra ne objavi sve ono što želi imati u svom fondu
ako fibra može izbaciti izdanje koje će se prodavati i koje će se izaći u optimalnom ritmu (u što nitko ne sumnja), onda samo naprijed

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

fasnik
New Member

109 Posts

Member since 14/07/2010

Posted - 06/01/2025 : 13:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send fasnik a Private Message  Reply with Quote
Eh, sada mi moramo nagađati koji je to blockbuster u pitanju.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4748 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/01/2025 : 13:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

No mogu reći da jedan potencijalan blockbuster jesmo osigurali za 2025. pa ćemo vidjeti kako će to proći.

Modesty Blaise, molim te.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27015 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/01/2025 : 13:51:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Pa nije to blockbuster😁

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2800 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 06/01/2025 : 13:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
plus, tu je i Tino, i far play igra... (jedino ako Tino nije stvarno odustao)

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2378 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 06/01/2025 : 14:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Valjda ce izdrzati.. koliko im fali do cilja?

Sto se tice blockbustera videcemo..
nije lako uz sve probirljiviju publiku..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4748 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/01/2025 : 14:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

plus, tu je i Tino, i far play igra... (jedino ako Tino nije stvarno odustao)

To što Tino radi sa tim serijalom je sve samo ne fair play. 16 (šesnaest!!!) godina drže prava, 19 albuma sa po dvije epizode (niti pola serijala), zadnji album izašao 22..10.22. O prijevodu da ni ne pričam. Markose, vrime je.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2800 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 06/01/2025 : 14:57:33  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Da, Tino je čudan (izdavački) svat, teško je ulaziti u logiku njegovog načina rada...

Iako me zanimaju samo epizode koje je crtao Holdaway ne bih imao ništa protiv da Fibra odradi Modesty.

hejt, jal & rock 'n' roll

Edited by - verab on 06/01/2025 15:07:32
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27015 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/01/2025 : 15:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Opet je Tino bolji nego Bookgrob.
Gospodin nije moga 2 Blueberrija objavit.
A da ne govorimo o Asterixu i drugim manje blokbusternim naslovima.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

kuzman
Junior Member

Croatia
358 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 06/01/2025 : 16:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
Znam da je Markosu puna kapa nas i naših želja ali čovjek je bar profesionalan i u kontaktu s kupcima za razliku od nekih drugih.
Često odgovara ispočetka na ista pitanja postavljena već n puta.
Mora da ima čelične živce.
Ali zato je Fibra tu gdje je na vrhu.
Sličan odnos ima i Libellus.
Go to Top of Page

Bosko
New Member

Croatia
152 Posts

Member since 16/11/2018

Posted - 06/01/2025 : 17:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Bosko a Private Message  Reply with Quote
Markose, je li možda Corbenov Den negdje na vidiku?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/01/2025 : 17:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne znam. Ugovor čekam već više i ne znam koliko. Kad autori umru, a familija preuzme stvar u svoje ruke, uglavnom je ajme.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/01/2025 : 17:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kuzman

Znam da je Markosu puna kapa nas i naših želja ali čovjek je bar profesionalan i u kontaktu s kupcima za razliku od nekih drugih.
Često odgovara ispočetka na ista pitanja postavljena već n puta.
Mora da ima čelične živce.
Ali zato je Fibra tu gdje je na vrhu.
Sličan odnos ima i Libellus.

Uh, teško da bi za sebe rekao da sam profesionalan - s obzirom koliko puta sam neke ljude ovdje poslao u neku stvar:)
A živci mi sigurno nisu jača strana:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

kuzman
Junior Member

Croatia
358 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 06/01/2025 : 18:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
Mislim da su odgovori prije svega fer.
Možda se ljudi nadaju da će se neki stripovi objavit, a izdavač ne vidi svoj interes u njima.
Npr.ja bih htio Kobru ali mi je potpuno jasan razlog zašto se to neće dogodit i pomirio sam se s tim.
Iako moram priznat da je izdavački plan Fibre vrlo promišljen bar kako ja to vidim sa strane.
Izdaje se puno novih naslova uz još dosta toga kod nas neobjavljenog ranije pogotovo ne u formi albuma.
Istovremeno ne sumnjam da će i neke od tih tzv. blockbustera Fibra objavit kad za to dođe vrijeme.
Uspio sam se i sam zainteresirat za neke od tih novih stripova koje ne poznajem od prije.
Da sumiram Fibra gleda u budućnost uz to što oživljava klasike stripa.
Ostalo su ziheraši koji objavljuju jedno te isto u krug.
Čast izuzetcima.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 06/01/2025 : 19:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Npr.ja bih htio Kobru ali mi je potpuno jasan razlog zašto se to neće dogodit i pomirio sam se s tim.

Zašto?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12937 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/01/2025 : 19:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Zašto?

Ako se ne varam, originalne table više ne postoje, a dostupni materijali su loši.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

kuzman
Junior Member

Croatia
358 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 06/01/2025 : 20:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
Upravo tako table su nastradale u Sarajevu za vrijeme rata.
Nabavio sam ona četiri Profilova albuma plus Arizona Heat u duploj varijanti za svaki slučaj.
Za sad nisu skupi kao recimo onaj Katin album.
Eksove i Yu stripove sa starijim epizodama još nisam jer otisak je stvarno loš u njima,a i nisam ljubitelj kupovine starog papira.
Imam i onaj Darkwood integral koji je rađen od Profilovih albuma.
Svakako da bih volio vidjet i druge Banetove stripove,naslovnice,ilustracije itd.slično kao što se sada sprema ovaj Kordejev album ili po uzoru na neke omnibuse drugih autora.
O Mauroviću da ne govorimo,a ima tih domaćih autora i stripova iz prošlog stoljeća vrijednih objavljivanja još.
U Srbiji je nešto od Banetovih stripova objavljeno ali nikad sve,a i većina je rasprodana.
Obećaje se i Tara i ostatak kraćih stripova već duže vremena ali zasad ništa.
U Hrvatskoj bi nešto tako mogla objavit jedino Fibra.
Iako mi se čini da tu nešto kuha i Golconda u Srbiji.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7363 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 06/01/2025 : 21:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

Da, Tino je čudan (izdavački) svat, teško je ulaziti u logiku njegovog načina rada...

Iako me zanimaju samo epizode koje je crtao Holdaway ne bih imao ništa protiv da Fibra odradi Modesty.

Isto vrijedi i za mene i, kao i drogsyju, Modesty mi je prva pala na pamet. Izgleda da se nedavno u Njemačkoj pojavilo novo izdanje s jako dobrim materijalima, što zvuči kao dobar trigger za objavljivanje, a što se Tina tiče, u 4. mjesecu će dvije godine kako nisu objavili baš ništa pa nisam siguran bave li se uopće još uvijek izdavaštvom. Zadnji postovi na facebooku su im oglasi za prodaju Martija od Slobodne Dalmacije.

P.S.
zveles je očito upućen, što nam je hint da je riječ o naslovu s engleskog govornog područja i govori u prilog Modesty.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4012 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 06/01/2025 : 21:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

P.S.
zveles je očito upućen, što nam je hint da je riječ o naslovu s engleskog govornog područja i govori u prilog Modesty.

Po toj logici može biti i s talijanskog. Možda je riječ o Zagoru...?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27015 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/01/2025 : 22:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
No fair play for Tino😁

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7363 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 06/01/2025 : 22:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zveles

quote:
Originally posted by Shaner

P.S.

Po toj logici može biti i s talijanskog. Možda je riječ o Zagoru...?

Isprike, mislio sam da prevodiš samo s engleskog. Onda je sigurno Zagor.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page
Page: of 1055 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.78 seconds. Snitz Forums 2000