Author |
Topic |
kuzman
Junior Member
Croatia
358 Posts
Member since 25/02/2021 |
Posted - 05/01/2025 : 16:11:57
|
Konkretno Korto,Valijant,Bluberry... Sigurno bih to kupio u izdanju Fibre. Iako ovim izdanjima koje imam ništa ne fali(Blueberrya nemam,a Valijant je od ČK) Što se tiče Bookglobe kupio sam dva krnja kompleta njihovog Korta. Što reći o izdavaču koji ne želi reprintat prvi album Mladost? Možda Korto nije Zagor ni Alan Ford koji će uvijek proć ali... Uglavnom prema izdavaču koji nije fer prema svojim kupcima ne treba biti nikakvog fairplaya. Slično je i s Zagrebačkom nakladom i njihovim Valijantom. Stvarno mi se neda ganjat rasprodana izdanja po aukcijama i oglasnicima. Sad će netko reć što ih nisi kupio kad su izašli? I Libellus je nedavno počeo sa svojim Alan Fordom pa već imaju druga izdanja prvih brojeva, a koliko sam vidio prvi trobroj već i treće izdanje. Početna tiraža je bila 700 primjeraka. To je pravi odnos prema kupcima kakav ima i Fibra. Jasno mi je da izdavač neće reprintat neke stripove ili nastavit sa daljnjim izdavanjem ako nema računice ali ovdje se radi o klasicima i recimo to tako mainstream izdanjima za koje će uvijek bit interesa. Fibrina Vještica i Kata su najbolji primjer za to,da spomenem samo neke.
|
|
|
BeaGea
Advanced Member
3791 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 05/01/2025 : 17:31:40
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by jaki
Ne znam zašto uopće pitaš drugog izdavača hoće li izdavati nešto ili ne? Pa ne kupuješ prava u njega.
Fair play?
Svaka čast. Imaš obraz!
Ti sa svoje strane igraš pošteno i ne osluškuješ planove drugih kak bi im pokvaril plan jer će neki naslov u određenom trenutku imati dobru prođu. Čuvaš konkrenciju i obraz.
P.S. ...ovo nije sarkazam vec moje viđenje situacije.
I zbog toga...svako ti dobro u Novoj godini! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 05/01/2025 17:33:07 |
|
|
MF Doom
New Member
157 Posts
Member since 23/04/2024 |
Posted - 05/01/2025 : 17:39:59
|
bajke 14 i 15
Mislim da sam video da i Lazarus 4 izlazi ove godine. Možemo li i njega očekivati i kod Fibre u ovoj godini? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 05/01/2025 : 21:28:48
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by jaki[/i]
Ne znam zašto uopće pitaš drugog izdavača hoće li izdavati nešto ili ne? Pa ne kupuješ prava u njega.
Fair play?
Koji fair play treba imati prioritet?
Onaj između izdavača ili onaj prema kupcima/čitateljima?
Kakav je to fair play kada kupac nema pojma hoće li se započeti serijal nastaviti izdavati i kada? Izdavanje jednog do dva integrala svakih 3 do 5 godina bez imanja pojma hoće li se ikada tiskati nastavci serijala je sve samo ne fair play prema kupcu/čitatelju.
A taj fair play bi po meni trebao imati prioritet.
Fibra je i po tom pitanju svjetlo u tami.
s ovim se slažem ako nema pravnih prepreka da fibra kupi prava za corta, valianta, bonea, blueberrya... ne vidim zašto bi se trebalo pitati bilo koga tko je ranije izdavao neki strip i kao, ima volju ga jednom nastaviti izdavati uostalom, zagora i alan forda izdaje više izdavača ja znam da se svi kod nas poznaju i da su privatno više manje dobri, što je super, ali to nije prepreka da fibra ne objavi sve ono što želi imati u svom fondu ako fibra može izbaciti izdanje koje će se prodavati i koje će se izaći u optimalnom ritmu (u što nitko ne sumnja), onda samo naprijed |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
fasnik
New Member
109 Posts
Member since 14/07/2010 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4748 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 06/01/2025 : 13:38:42
|
No mogu reći da jedan potencijalan blockbuster jesmo osigurali za 2025. pa ćemo vidjeti kako će to proći.
Modesty Blaise, molim te. |
Go kneel and weep
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27015 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
verab
Senior Member
Croatia
2800 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2378 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 06/01/2025 : 14:03:32
|
Valjda ce izdrzati.. koliko im fali do cilja?
Sto se tice blockbustera videcemo.. nije lako uz sve probirljiviju publiku..
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4748 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 06/01/2025 : 14:42:23
|
quote: Originally posted by verab
plus, tu je i Tino, i far play igra... (jedino ako Tino nije stvarno odustao)
To što Tino radi sa tim serijalom je sve samo ne fair play. 16 (šesnaest!!!) godina drže prava, 19 albuma sa po dvije epizode (niti pola serijala), zadnji album izašao 22..10.22. O prijevodu da ni ne pričam. Markose, vrime je.
|
Go kneel and weep
|
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2800 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 06/01/2025 : 14:57:33
|
Da, Tino je čudan (izdavački) svat, teško je ulaziti u logiku njegovog načina rada...
Iako me zanimaju samo epizode koje je crtao Holdaway ne bih imao ništa protiv da Fibra odradi Modesty. |
hejt, jal & rock 'n' roll |
Edited by - verab on 06/01/2025 15:07:32 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27015 Posts
Posted - 06/01/2025 : 15:54:51
|
Opet je Tino bolji nego Bookgrob. Gospodin nije moga 2 Blueberrija objavit. A da ne govorimo o Asterixu i drugim manje blokbusternim naslovima. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
kuzman
Junior Member
Croatia
358 Posts
Posted - 06/01/2025 : 16:36:42
|
Znam da je Markosu puna kapa nas i naših želja ali čovjek je bar profesionalan i u kontaktu s kupcima za razliku od nekih drugih. Često odgovara ispočetka na ista pitanja postavljena već n puta. Mora da ima čelične živce. Ali zato je Fibra tu gdje je na vrhu. Sličan odnos ima i Libellus. |
|
|
Bosko
New Member
Croatia
152 Posts
Member since 16/11/2018 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 06/01/2025 : 17:34:42
|
Ne znam. Ugovor čekam već više i ne znam koliko. Kad autori umru, a familija preuzme stvar u svoje ruke, uglavnom je ajme. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 06/01/2025 : 17:38:03
|
quote: Originally posted by kuzman
Znam da je Markosu puna kapa nas i naših želja ali čovjek je bar profesionalan i u kontaktu s kupcima za razliku od nekih drugih. Često odgovara ispočetka na ista pitanja postavljena već n puta. Mora da ima čelične živce. Ali zato je Fibra tu gdje je na vrhu. Sličan odnos ima i Libellus.
Uh, teško da bi za sebe rekao da sam profesionalan - s obzirom koliko puta sam neke ljude ovdje poslao u neku stvar:) A živci mi sigurno nisu jača strana:) |
Trouble will find me |
|
|
kuzman
Junior Member
Croatia
358 Posts
Posted - 06/01/2025 : 18:01:18
|
Mislim da su odgovori prije svega fer. Možda se ljudi nadaju da će se neki stripovi objavit, a izdavač ne vidi svoj interes u njima. Npr.ja bih htio Kobru ali mi je potpuno jasan razlog zašto se to neće dogodit i pomirio sam se s tim. Iako moram priznat da je izdavački plan Fibre vrlo promišljen bar kako ja to vidim sa strane. Izdaje se puno novih naslova uz još dosta toga kod nas neobjavljenog ranije pogotovo ne u formi albuma. Istovremeno ne sumnjam da će i neke od tih tzv. blockbustera Fibra objavit kad za to dođe vrijeme. Uspio sam se i sam zainteresirat za neke od tih novih stripova koje ne poznajem od prije. Da sumiram Fibra gleda u budućnost uz to što oživljava klasike stripa. Ostalo su ziheraši koji objavljuju jedno te isto u krug. Čast izuzetcima. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 06/01/2025 : 19:31:59
|
quote: Originally posted by kuzman Npr.ja bih htio Kobru ali mi je potpuno jasan razlog zašto se to neće dogodit i pomirio sam se s tim.
Zašto? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12937 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 06/01/2025 : 19:50:26
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by kuzman Npr.ja bih htio Kobru ali mi je potpuno jasan razlog zašto se to neće dogodit i pomirio sam se s tim.
Zašto?
Ako se ne varam, originalne table više ne postoje, a dostupni materijali su loši. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
kuzman
Junior Member
Croatia
358 Posts
Posted - 06/01/2025 : 20:21:24
|
Upravo tako table su nastradale u Sarajevu za vrijeme rata. Nabavio sam ona četiri Profilova albuma plus Arizona Heat u duploj varijanti za svaki slučaj. Za sad nisu skupi kao recimo onaj Katin album. Eksove i Yu stripove sa starijim epizodama još nisam jer otisak je stvarno loš u njima,a i nisam ljubitelj kupovine starog papira. Imam i onaj Darkwood integral koji je rađen od Profilovih albuma. Svakako da bih volio vidjet i druge Banetove stripove,naslovnice,ilustracije itd.slično kao što se sada sprema ovaj Kordejev album ili po uzoru na neke omnibuse drugih autora. O Mauroviću da ne govorimo,a ima tih domaćih autora i stripova iz prošlog stoljeća vrijednih objavljivanja još. U Srbiji je nešto od Banetovih stripova objavljeno ali nikad sve,a i većina je rasprodana. Obećaje se i Tara i ostatak kraćih stripova već duže vremena ali zasad ništa. U Hrvatskoj bi nešto tako mogla objavit jedino Fibra. Iako mi se čini da tu nešto kuha i Golconda u Srbiji. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7363 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 06/01/2025 : 21:25:32
|
quote: Originally posted by verab
Da, Tino je čudan (izdavački) svat, teško je ulaziti u logiku njegovog načina rada...
Iako me zanimaju samo epizode koje je crtao Holdaway ne bih imao ništa protiv da Fibra odradi Modesty.
Isto vrijedi i za mene i, kao i drogsyju, Modesty mi je prva pala na pamet. Izgleda da se nedavno u Njemačkoj pojavilo novo izdanje s jako dobrim materijalima, što zvuči kao dobar trigger za objavljivanje, a što se Tina tiče, u 4. mjesecu će dvije godine kako nisu objavili baš ništa pa nisam siguran bave li se uopće još uvijek izdavaštvom. Zadnji postovi na facebooku su im oglasi za prodaju Martija od Slobodne Dalmacije.
P.S. zveles je očito upućen, što nam je hint da je riječ o naslovu s engleskog govornog područja i govori u prilog Modesty.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4012 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 06/01/2025 : 21:47:48
|
quote: Originally posted by Shaner
P.S. zveles je očito upućen, što nam je hint da je riječ o naslovu s engleskog govornog područja i govori u prilog Modesty.
Po toj logici može biti i s talijanskog. Možda je riječ o Zagoru...? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27015 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7363 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 06/01/2025 : 22:39:12
|
quote: Originally posted by zveles
quote: Originally posted by Shaner
Po toj logici može biti i s talijanskog. Možda je riječ o Zagoru...?
Isprike, mislio sam da prevodiš samo s engleskog. Onda je sigurno Zagor.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Topic |
|