Author |
Topic |
Bosko
New Member
Croatia
152 Posts
Member since 16/11/2018 |
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2359 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 06/01/2025 : 17:19:50
|
quote: Originally posted by Space Marine
quote: Originally posted by Ivan Liverpool
Da bar organiziraju kakve nagradne igre kako je to Slobodna Dalmacija radila. A ne da nas gnjave s 10 stranica "potrazite na kioscima" koda mi sami ne znamo sto mozemo naci na kioscima. Tu bi se dalo ohoho koliko papira ustediti da izbace te glupe najave.
E to bi bilo fantastično! Ili barem povremeno kakav tekst ili pisma čitatelja kao prije.
Nisam odrastao u vrijeme SD-a, ali zadnjih godina sam nakupovao dosta stripova koje je Slobodna Dalmacija izdala, pogotovo Lazarusa Ledda i Diabolika, tu sam skoro sve uspio nabaviti i po tome sto vidim u njima jasno je kako su imali puno bolji doticaj s citateljima u odnosu na Ludens/Strip Agent.
Objavljivali su ta pisma citatelja sto je isto simpaticno. Da me ne poklope odmah oni koji bi rekli kako danas nitko ne salje pisma, svi imamo e-mail, lijepo da su stavili svoju sluzbenu mail adresu bila bi to dobra prilika da na taj nacin im postavimo i neka pitanja i damo neke vlastite komentare sto bi onda oni mogli prebrati i objaviti na pocetku broja.
Dalje, kako cujem te nagradne igre su se znale pojavljivati i to je nesto sto bi citatelje jos vise nagovorilo na kupnju stripa, ali eto u Ludensu nemaju zelje pokloniti ista citateljima.
Ono sto me bas ugodno iznenadilo, na kraju svakog broja Diabolika cestitali bi citateljima na procitanom stripu i pitali ih za misljenje. Plus, Diabolik uvijek na straznjoj korici ima prikazanog jednog istaknutog lika iz epizode i SD je to uglavnom po uzoru na talijanske originale objavljivala. A sto je Ludens radio? Maknuo to sa straznje korice te nju i zavrsne stranice iskoristio za one svoje dosadne najave novih brojeva koje mozemo potraziti na kiosku. Pa barem u danasnje vrijeme zahvaljujuci internetu lako mozemo i sami vidjeti sto se sve moze naci na kiosku. Dakle, problem je u pristupu prema citateljima. Slobodna Dalmacija je odrzavala kontakt s citateljima i pritom nudila neke druge pogodnosti. Ludens i Strip Agent samo bacaju svoje dosadne najave. Evo i tu na forumu isto samo najava za broj i to je to, a ako mi citatelji imamo neka pitanja, na njih nam nitko ne moze odgovoriti. Mozemo samo jedni drugima nuditi odgovore, odnosno zajedno pogadati sto je izdavacu u glavi. I sad kao slag na torti, uz grozan odnos prema citateljima, jos svako malo i poskupljenja. E bome im vise necu reklamirati izdanje. Odsad u mojim recenzijama hvalim republikine skenove u kojima sam ionako procitao vec sve ove price. |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19000 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 06/01/2025 : 18:33:21
|
Pustite pisma čitatelja i nagradne igre.. Bilo je simpatično ali.. bilo pa proslo.. Strip Agent i Ludens imaju na FB svoju zajednicku stranicu pa pisite gdje vas zuljaju cipele... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 06/01/2025 18:33:52 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27010 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 06/01/2025 : 18:53:38
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by jaki
Samo ti lupetaj po glavi. Ionako ti je zaništa.
Ajde miš u rupu.. i nema izlazka dok ti ne bacim komadic ementalera..
Ti moš bacit samo floskule. Za nesto više triba imat mozga. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19000 Posts
Posted - 06/01/2025 : 19:41:15
|
Ti moš bacit samo floskule. Za nesto više triba imat mozga.
Pssst... vrati se u rupicu.. danas nema sira jer si bio nestasan... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
mmihoci
Senior Member
1121 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 06/01/2025 : 19:56:27
|
Da li bi netko od vas vrsnih ekonomista i/ili strip izdavača mogao objasniti zašto je ovo poskupljenje neopravdano. Usput, ja ću taj strip kupiti za 4,05€ (a nije neka remitenda u pitanju ili oštećenja), pa da uključite i to u vaš elaborat i da objasnite kako to.
I onda ove revoltirane izjava tipa, tko je ovdje lud ili tko je kriv za propadanje strip izdavaštva ili propast kiosk stripova u Hrvata (ili čak Balkanaca) kao da živite na Marsu pa ne vidite što se sve događa oko vas.
Pa onda ove lude ideje oko nagradnih igrica, pisma čitatelja ili možda križaljkice. Kao da ste zapeli u vremenu i prostoru od prije 30 ili više godina.
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2359 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 06/01/2025 : 20:10:06
|
Objasni ti zasto je poskupljenje opravdano... Ideje oko nagrada ludost? Svasta ovdje covjek moze procitati. |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31254 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 06/01/2025 : 20:14:13
|
Uvijek ista priča pjeva Azra. Koliko sam shvatio neke ovdje trebali bi biti sretni zbog poskupljenja! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27010 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 06/01/2025 : 20:34:10
|
Pssst... vrati se u rupicu.. danas nema sira jer si bio nestasan...
Rupica ti je u glavi. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19000 Posts
Posted - 06/01/2025 : 20:51:43
|
Pssst... vrati se u rupicu.. danas nema sira jer si bio nestasan...
Rupica ti je u glavi.
Postuj misicu ruku koja te hrani.. da nebi od ementalera dobio samo rupice... |
|
Edited by - teller on 06/01/2025 20:58:06 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19000 Posts
Posted - 06/01/2025 : 20:54:36
|
quote: Originally posted by mmihoci
Da li bi netko od vas vrsnih ekonomista i/ili strip izdavača mogao objasniti zašto je ovo poskupljenje neopravdano. Usput, ja ću taj strip kupiti za 4,05€ (a nije neka remitenda u pitanju ili oštećenja), pa da uključite i to u vaš elaborat i da objasnite kako to.
I onda ove revoltirane izjava tipa, tko je ovdje lud ili tko je kriv za propadanje strip izdavaštva ili propast kiosk stripova u Hrvata (ili čak Balkanaca) kao da živite na Marsu pa ne vidite što se sve događa oko vas.
Pa onda ove lude ideje oko nagradnih igrica, pisma čitatelja ili možda križaljkice. Kao da ste zapeli u vremenu i prostoru od prije 30 ili više godina.
pusti entuzijaste.. Strip je u krizi a oni bi nagrade.. Nagrada vam je da još izlazi.. i to na kioske.. |
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19000 Posts
Posted - 06/01/2025 : 20:57:38
|
quote: Originally posted by tex2
Uvijek ista priča pjeva Azra. Koliko sam shvatio neke ovdje trebali bi biti sretni zbog poskupljenja!
Niko nije sretan ali ne treba polivat suze aligatora za pola eura.. Ko da živite na luni,.. sve poskupljuje, samo strip bi po vama trebao biti 7 kuna kao 94-te za vreme Slobodne... |
|
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1301 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 06/01/2025 : 20:58:07
|
Priznajem da si u pravu, istina da je to debelo pregazilo vrijeme. Ali jebiga nostalgija je nostalgija. Bar je meni uvijek drago kada strip ima još neki dodatni sadržaj, je da je to realno totalno nebitno ali eto zna mi nabaciti smiješak na lice. U zadnje vrijeme od takvih stvari mi se sviđaju predgovori ljudi za koje vidiš da obožavaju junaka/tematiku stripa. |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
461 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 06/01/2025 : 21:24:04
|
Ludens je pune dvije godine !!! držao neprirodnu i idiotski formiranu cijenu od 3,97 eura nakon konverzije kuna u eure. Svi koji su kupovali stripove na kioscima su pizdili jer moraš vratiti 3 pišljiva centa. I nije još to problem, nego redovni Tex koji je koštao 3,32 eura. Svi ostalli i pekarnice i frizerke i čevabdžinice su več odavno zakružile cijene na desetice jer sve ostalo nije imalo smisla. U principu vjerujem da će cijena od 4,50 e trajati dosta dugo... |
---
<b></b> |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19000 Posts
Posted - 06/01/2025 : 21:37:25
|
quote: Originally posted by El Morisco
Ludens je pune dvije godine !!! držao neprirodnu i idiotski formiranu cijenu od 3,97 eura nakon konverzije kuna u eure. Svi koji su kupovali stripove na kioscima su pizdili jer moraš vratiti 3 pišljiva centa. I nije još to problem, nego redovni Tex koji je koštao 3,32 eura. Svi ostalli i pekarnice i frizerke i čevabdžinice su več odavno zakružile cijene na desetice jer sve ostalo nije imalo smisla. U principu vjerujem da će cijena od 4,50 e trajati dosta dugo...
Da.. to su trgovinske fore.. manje je u očima kupca cijena 3.99 od 4.00 eura... mozda je to vezano i na poreze i slično.. |
|
|
|
Bosko
New Member
Croatia
152 Posts
Posted - 06/01/2025 : 21:47:13
|
Pa onda ove lude ideje oko nagradnih igrica, pisma čitatelja ili možda križaljkice. Kao da ste zapeli u vremenu i prostoru od prije 30 ili više godina
Pa bolje da su zastarjela pisma čitatelja nego moderni QR kod koji te vodi na webshop ostalih dostupnih izdanja. |
|
|
mmihoci
Senior Member
1121 Posts
Posted - 06/01/2025 : 21:50:02
|
quote: Originally posted by Ivan Liverpool
Objasni ti zasto je poskupljenje opravdano... Ideje oko nagrada ludost? Svasta ovdje covjek moze procitati.
Dragi moj Ivane kao da živiš u nekoj drugoj galaksiji pa ne vidiš što se događa oko tebe.
Ako ti inflacija (u kojoj je "skriveno" mnogo toga) nije dovoljan razlog onda pitaj nekog od malih privrednika u metalnoj industriji koliko su mu porasli energenti (elektrika i plin) od 2019 (i one famozne pandemije).
Jaki ne bi bio u stanju to ni izraziti u postocima a kamoli relanim apsolutnim iznosima koji stvar čine još i gorom.
A nagradne igre nisu spasile strip izdanja ni 80-tih pa neće ni danas.
Osim toga što ćeš više kad malo-malo idu akcije Izdavača s popustima ili tipa kupiš 2 dobiješ treći strip kao iznaneđenje ili po izboru.
A za Interliber da ne pričam.
A ako hoćeš Muskov Cybertruck ili Rimčevu Neveru bolje ti je igrat igre na sreću.
|
Edited by - mmihoci on 06/01/2025 21:56:05 |
|
|
5ypo
Average Member
Serbia
531 Posts
Member since 09/03/2017 |
|
mmihoci
Senior Member
1121 Posts
Posted - 06/01/2025 : 21:53:42
|
quote: Originally posted by Bosko
Pa onda ove lude ideje oko nagradnih igrica, pisma čitatelja ili možda križaljkice. Kao da ste zapeli u vremenu i prostoru od prije 30 ili više godina
Pa bolje da su zastarjela pisma čitatelja nego moderni QR kod koji te vodi na webshop ostalih dostupnih izdanja.
I onda ćeš plakat tu na forumu jer prokleta Pošta hoće velke novce za kuvertu i marku da bi poslala tvoje pismo.
Tak i onak već plačete da su poštanske usluge skupe. |
|
|
Bosko
New Member
Croatia
152 Posts
Posted - 06/01/2025 : 21:57:13
|
Zamislite pisma čitatelja u broju 66 kako se žale na poskupljenje, a onda za dvadeset godina se neki sadašnji klinci koji su broj pokupili na aukciji se smiju nama budalama jer nam je bilo puno 4,50 eur dok je njima 11,99 eur. :D |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4399 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 07/01/2025 : 09:41:08
|
Telleru što kaže teta na kiosku? Jel ovih Texova već prodana hrpetina i idu li ko vruće žemlje?
Daj još neku frazu iz svog bogatog riječnika |
Bok, kako si.
|
|
|
mmihoci
Senior Member
1121 Posts
Posted - 07/01/2025 : 10:49:05
|
Dajte jednu dobru i konstruktivnu ideju da se kiosk, koisk strip i izdavači kiosk stripova izvuku iz ovog laganog nestajanja u bespućima povijesti.
Ova vrijeđanja i podjebavanja okolo ne vode nikamo već samo u ta ista bespuća povijesti. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4399 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 07/01/2025 : 14:22:14
|
I što ćemo onda s konstruktivnom idejom? Da Bernard šalje distributerima link na ovaj topik.
Sve ubitačno poskupljuje pa niti stripovi ne mogu biti izuzetak. Ljudi neće izaći na ulice zbog poskupljenja Texa a neći niti zbog kudikamo važnijih tema nego imaju ovu temu da malo izbace žuć. Ne oduzimaj im tu jedinu zadovoljštinu ma koliko god ona bila isprazna. |
Bok, kako si.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19000 Posts
Posted - 07/01/2025 : 17:00:36
|
quote: Originally posted by Cromwell
Telleru što kaže teta na kiosku? Jel ovih Texova već prodana hrpetina i idu li ko vruće žemlje?
Daj još neku frazu iz svog bogatog riječnika
U Delnicama je rekla da puno dobijaju i dosta dobro se proda...kod nas isto rekla da nas ima dosta koji uzimamo... I sta bi trebao lagat da nitko to ne kupuje, kažem sto cujem, ako me tetke lazu, lažem i ja vas... Znam da ti se fraza ne svida ali Jbg... |
|
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5028 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 07/01/2025 : 17:12:24
|
Teleru nesebično podržavaš izdavače i ne žališ da izdvajaš iz svog ličnog dohotka za i do tri primjerka istog stripa te si primjer za ostale. Zaslužuješ da ti Bernard u predvorju Ludensa postavi kip u prirodnoj veličini i to u službenoj odori sa svim pripadajućim rekvizitima Svaka čast šta kupuješ odmah s kioska ne čekajući remitendu i tako cicijaš prema izdavaču |
|
|
Topic |
|