forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1055

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6314 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 08/01/2025 : 08:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Mogao bi Marko izdati recimo Valeriana, ali nekako mi se čini da to nebi bio hit.
Valerian osim ona 2 čudna izdanja (čudna po izboru epizoda) od DW nema ništa dostojno na ovim prostorima.
Za Modesty sam čuo, ali nikada čitao, ne znam zašto mi se čini da je to nešto što ne bi meni sjelo...
Nego Marko, ima li šanse da objaviš još štogod od Van Hamme-a? Npr Lady S ili štogod drugo?
On je dosta dobar i komercijalan autor koji uvijek bira i odlične crtače, pa na kraju dobijemo dosta dobar strip. ;)

EDIT: A što je sa Štrumpfovima? Ima li netko uopće prava za njih?
Oni mi se čine da bi bili pun pogodak kao i Asterix.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 08/01/2025 08:35:09
Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
264 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 08/01/2025 : 09:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH
Valerian osim ona 2 čudna izdanja (čudna po izboru epizoda) od DW nema ništa dostojno na ovim prostorima.

Sto ti je cudan izbor epizoda? Zato sto su uleteli sa kolekcijom kratkih prica na kraju umesto da nastave dalje sa albumima po redu?

Meni je to fer ako su predosecali da nece ici dalje. Od sledece regularne epizode one vise (mahom) nisu svaka za sebe, vec se elementi prenose i gradi veci narativ. To ko krene, ima moralnu obavezu da izgura do kraja :)
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27015 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/01/2025 : 09:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mogao bi Marko izdati recimo Valeriana, ali nekako mi se čini da to nebi bio hit.
Za Modesty sam čuo, ali nikada čitao, ne znam zašto mi se čini da je to nešto što ne bi meni sjelo...
Nego Marko, ima li šanse da objaviš još štogod od Van Hamme-a? Npr Lady S ili štogod drugo?
On je dosta dobar i komercijalan autor koji uvijek bira i odlične crtače, pa na kraju dobijemo dosta dobar strip. ;)

Ti ko da si bija u hibernaciji zadnjih 50 godina😁

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 08/01/2025 : 09:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Ako smo več kod novogodišnjih želja...Lanfeust?

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7365 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/01/2025 : 09:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
@DiSkAcH

Dobro ti je jaki napisao.

Štrumpfove izdaje CRŠ, izašla su prva dva broja za Inteliber.

A Modesty bi stvarno trebao malo istražiti. Krimi serijal s dobrim pričama (bar su mi takve ostale u sjećanju) i odličnim crtežom. Svakako u svakom pogledu svjetlosnim godinama bolji nego Lady S.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1759 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 08/01/2025 : 09:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GGG

Ako smo več kod novogodišnjih želja...Lanfeust?

Ja bih bio jako sretan da se Markos odluči na taj serijal.

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12937 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/01/2025 : 10:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=54949

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=54972

Ne posjećuješ baš izdavački izlog?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2741 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 08/01/2025 : 10:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Realno Valijant bi bio bomba, klasik, od ranije poznat. Sto je najvažnije nema pristojnog konkurent, nijedno ljudsko izdanje.
Go to Top of Page

DRAŽEN
New Member

186 Posts

Member since 06/12/2015

Posted - 08/01/2025 : 11:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DRAŽEN a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da se radi o Modesty. Tino to nikada neće objaviti do kraja. Šteta što Darkwood izdaje Modesty na ćirilici.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2380 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 08/01/2025 : 11:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Kakav bi Valijant po ukusu Dzona bio?

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2360 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 08/01/2025 : 11:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
Ostaju Blake i Mortimer, Lady S, Persival 😁
Go to Top of Page

vetropiroman
Junior Member

308 Posts

Member since 27/02/2022

Posted - 08/01/2025 : 12:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vetropiroman a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako se ne varam, DW je najavio nastavak Valerijana.
Što se tiče izbora epizoda, koliko se sećam, pratili su francusku numeraciju, sem što je u drugi album ubačena preko reda jedna HS epizoda.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2271 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 08/01/2025 : 12:09:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Modesty 8/1 bi sjela samo tako.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10410 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/01/2025 : 12:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Kakav bi Valijant po ukusu Dzona bio?

Ne znam za johna, ali pravi odgovor bi bio najbolji mogući tisak.

Na ovom linku čovjek iznosi svoje mišljenje iz svog bogatog iskustva:
https://www.tapatalk.com/groups/marvelmasterworksfansite/the-best-prince-valiant-edition-without-doubt-t2931.html

Donekle je lakši izbor ako je u pitanju crno bijela verzija. Tu bi se vjerojatno lakše našle vrhunske podloge/skenovi. Tu se spominje Portugalac Manuel Caldas.

Iz linka iznad:
...there is a Portuguese guy called Manuel Caldas, an editor who is absolutely crazy about Prince Valiant, he breaths an lives Hal Foster, and has been spending the last 15 years of his live tracking the best reproduction materials (proofs by the King Syndicate, proofs from publishers around Europe, high quality photocopies from collectors, he himself is a collector, and the few pages missing without good stats he himself has clened them up from the original newspapaper sheets with a computer program, investing more than 30 hours per page). But boy, have these 15 years have paid off! He has started publishing big-sized Prince Valiant Volumes (even bigger than Phantagraphics Valiants) and with two years worth of Prince Valiant per volume. In Portugal have already appeared five volumes and in Spain two volumes. The planning is publishing one volume every three months.

Ako je u pitanju boja tu se situacija komplicira. Ova novija Fantagraphicsova verzija nije ultimativna verzija, a pogotovo neki kasniji volumeni/tomovi. Bilo je svojedobno nekih izdanja (da li njemačkih) koja su se prodavala pod etiketom ultimativnih izdanja. Njih nemam pa ih ne mogu komentirati, ali evo opet iz linka iznad:

... The Phantagraphics edition for instance, only shows 60% of the detail shown in this edition. In my entire life I had never seen Foster like this.
The only drawback is that it's in black and white. Don't get me wrong, I love it and it is stunning, but I would love for someone to get hold of those Foster-made color proofs, which do exist and are stored in Syracuse, and combine them with these incredible reproduction materials to make the ABSOLUTE COLOR PRINCE VALIANT EDITION.

Što se tiče izdanja Čarobne knjige ona je išla tragom Fantagraphicsa i po meni je nešto slabija od njega (bar u nekim tomovima) po onom što sam imao priliku vidjeti.

Dakle, uzimati ovo sebi u zadatak bi bilo vrlo zahtjevno za svakog izdavača.

Fibra/Marko je napravio sjajan posao s Raymondovim Kirbyjem gdje mi je tisak bolji od IDW-ovog, ali nekako sumnjam da bi se on u ovo upuštao.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/01/2025 : 12:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Šta je sa stripovima Miltona Kanifa, toga uopšte nema kod nas?
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2800 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 08/01/2025 : 13:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
nisu mi jasni ljudi sa zazivanjem Valijanta (ili Asterixa), pa imate bezbroj domaćih izdanja, koji će vam k. još jedno pored toliko nikad objavljenih naslova.

@alexts
mislim da je markos jednom rekao da neće raditi duge (novinske) serijale, a realno, teško da bi više od 20-30 ljudi kupovalo Kanifa. Nažalost.

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

447 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 08/01/2025 : 13:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Ma sigurno će izdati Mister NOa kao kiosk izdanje👍
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1139 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 08/01/2025 : 14:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalen

Modesty 8/1 bi sjela samo tako.

Svojevremeno sam se radovao izdanju Darkwooda dok nisam
vidio da ide na ćirilici s kojom sam izuzetno loš...
Tino, kako je krenuo, će Modesty završiti za nekih 50 godina.
Sumnjam da će Marko to raditi ali, ako hoće, u meni ima
sigurnog kupca.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6314 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 08/01/2025 : 14:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ma ne pratim baš ne, znam da je pisalo nešto da DW misli krenuti sa Valerianom, ali otom potom. Znam da ako bi se Marko dohvatio, da bi bio zbomban relativno brzo.
CRŠove štrupmfove nisam uopće doživio, ali oni ionako jako sporo izdaju i mislim da su jedino Bouncera cijelog izdali (fale im mislim samo zadnja epizoda), a ostalo sve što je u nastavcima visi.
Modesty bacim oko barem na 1 broj.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2220 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 08/01/2025 : 15:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da je u pitanju:

The Labyrinth and HP by Guido Buzzelli !

Ili možda je uspeo da otkupi prava za integrale Dino Battaglia-e.

Mooožda su i oni oversized Mali Nemo super kul materijali otkupljeni...

Eh... Da ne nabrajam dalje, možda ipak bude nešto komercijalnije poput: Invincibles/Vampirella/The Witcher i tome slično...

Ajde Zveles, kad si pustio buvu, daj reci, da se ne češkamo više. :)

Resistance is futile.

Edited by - borg on 08/01/2025 15:58:06
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27015 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/01/2025 : 17:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote

A ako je ono sta mi je rečeno na IL,ne bih baš to progladio potencijalnim blockbusterom.Ali tko zna?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21249 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/01/2025 : 18:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Kenija/Namibija/Amazonija/Škotska ?
Persevan ?
Džepna armija ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

lifesence
New Member

120 Posts

Member since 14/04/2010

Posted - 08/01/2025 : 18:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lifesence a Private Message  Reply with Quote
Ja koliko znam već neko vreme Cobra bi trebalo sigurno da izađe ove godine u Fibrinoj izvedbi, verujem da se misli na to...
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1664 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 08/01/2025 : 18:35:42  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da će to biti Akira.

Edited by - night on 08/01/2025 18:38:34
Go to Top of Page

calvin
Starting Member

44 Posts

Member since 08/11/2015

Posted - 08/01/2025 : 18:51:09  Show Profile Show Extended Profile  Send calvin a Private Message  Reply with Quote
Kada se ocekuju nove Fibrine najave - krajem ovog ili pocetkom iduceg mjeseca?
Go to Top of Page
Page: of 1055 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.34 seconds. Snitz Forums 2000