Author |
Topic |
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6314 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 08/01/2025 : 08:17:32
|
Mogao bi Marko izdati recimo Valeriana, ali nekako mi se čini da to nebi bio hit. Valerian osim ona 2 čudna izdanja (čudna po izboru epizoda) od DW nema ništa dostojno na ovim prostorima. Za Modesty sam čuo, ali nikada čitao, ne znam zašto mi se čini da je to nešto što ne bi meni sjelo... Nego Marko, ima li šanse da objaviš još štogod od Van Hamme-a? Npr Lady S ili štogod drugo? On je dosta dobar i komercijalan autor koji uvijek bira i odlične crtače, pa na kraju dobijemo dosta dobar strip. ;)
EDIT: A što je sa Štrumpfovima? Ima li netko uopće prava za njih? Oni mi se čine da bi bili pun pogodak kao i Asterix. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 08/01/2025 08:35:09 |
|
|
panda
New Member
Serbia
264 Posts
Member since 30/10/2011 |
Posted - 08/01/2025 : 09:07:18
|
quote: Originally posted by DiSkAcH Valerian osim ona 2 čudna izdanja (čudna po izboru epizoda) od DW nema ništa dostojno na ovim prostorima.
Sto ti je cudan izbor epizoda? Zato sto su uleteli sa kolekcijom kratkih prica na kraju umesto da nastave dalje sa albumima po redu?
Meni je to fer ako su predosecali da nece ici dalje. Od sledece regularne epizode one vise (mahom) nisu svaka za sebe, vec se elementi prenose i gradi veci narativ. To ko krene, ima moralnu obavezu da izgura do kraja :) |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27015 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 08/01/2025 : 09:36:37
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Mogao bi Marko izdati recimo Valeriana, ali nekako mi se čini da to nebi bio hit. Valerian osim ona 2 čudna izdanja (čudna po izboru epizoda) od DW nema ništa dostojno na ovim prostorima. Za Modesty sam čuo, ali nikada čitao, ne znam zašto mi se čini da je to nešto što ne bi meni sjelo... Nego Marko, ima li šanse da objaviš još štogod od Van Hamme-a? Npr Lady S ili štogod drugo? On je dosta dobar i komercijalan autor koji uvijek bira i odlične crtače, pa na kraju dobijemo dosta dobar strip. ;)
EDIT: A što je sa Štrumpfovima? Ima li netko uopće prava za njih? Oni mi se čine da bi bili pun pogodak kao i Asterix.
Ti ko da si bija u hibernaciji zadnjih 50 godina😁 |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7365 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 08/01/2025 : 09:53:50
|
@DiSkAcH
Dobro ti je jaki napisao.
Štrumpfove izdaje CRŠ, izašla su prva dva broja za Inteliber.
A Modesty bi stvarno trebao malo istražiti. Krimi serijal s dobrim pričama (bar su mi takve ostale u sjećanju) i odličnim crtežom. Svakako u svakom pogledu svjetlosnim godinama bolji nego Lady S.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1759 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 08/01/2025 : 09:54:00
|
quote: Originally posted by GGG
Ako smo več kod novogodišnjih želja...Lanfeust?
Ja bih bio jako sretan da se Markos odluči na taj serijal. |
Oj, budi svoj! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12937 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2741 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 08/01/2025 : 10:53:48
|
Realno Valijant bi bio bomba, klasik, od ranije poznat. Sto je najvažnije nema pristojnog konkurent, nijedno ljudsko izdanje. |
|
|
DRAŽEN
New Member
186 Posts
Member since 06/12/2015 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2380 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 08/01/2025 : 11:41:05
|
Kakav bi Valijant po ukusu Dzona bio? |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
ivan_micic
Senior Member
Croatia
2360 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
vetropiroman
Junior Member
308 Posts
Member since 27/02/2022 |
Posted - 08/01/2025 : 12:02:13
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
EDIT: A što je sa Štrumpfovima? Ima li netko uopće prava za njih? Oni mi se čine da bi bili pun pogodak kao i Asterix.
Ako se ne varam, DW je najavio nastavak Valerijana. Što se tiče izbora epizoda, koliko se sećam, pratili su francusku numeraciju, sem što je u drugi album ubačena preko reda jedna HS epizoda. |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2271 Posts
Member since 13/03/2003 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10410 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 08/01/2025 : 12:34:04
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Kakav bi Valijant po ukusu Dzona bio?
Ne znam za johna, ali pravi odgovor bi bio najbolji mogući tisak.
Na ovom linku čovjek iznosi svoje mišljenje iz svog bogatog iskustva: https://www.tapatalk.com/groups/marvelmasterworksfansite/the-best-prince-valiant-edition-without-doubt-t2931.html
Donekle je lakši izbor ako je u pitanju crno bijela verzija. Tu bi se vjerojatno lakše našle vrhunske podloge/skenovi. Tu se spominje Portugalac Manuel Caldas.
Iz linka iznad: ...there is a Portuguese guy called Manuel Caldas, an editor who is absolutely crazy about Prince Valiant, he breaths an lives Hal Foster, and has been spending the last 15 years of his live tracking the best reproduction materials (proofs by the King Syndicate, proofs from publishers around Europe, high quality photocopies from collectors, he himself is a collector, and the few pages missing without good stats he himself has clened them up from the original newspapaper sheets with a computer program, investing more than 30 hours per page). But boy, have these 15 years have paid off! He has started publishing big-sized Prince Valiant Volumes (even bigger than Phantagraphics Valiants) and with two years worth of Prince Valiant per volume. In Portugal have already appeared five volumes and in Spain two volumes. The planning is publishing one volume every three months.
Ako je u pitanju boja tu se situacija komplicira. Ova novija Fantagraphicsova verzija nije ultimativna verzija, a pogotovo neki kasniji volumeni/tomovi. Bilo je svojedobno nekih izdanja (da li njemačkih) koja su se prodavala pod etiketom ultimativnih izdanja. Njih nemam pa ih ne mogu komentirati, ali evo opet iz linka iznad:
... The Phantagraphics edition for instance, only shows 60% of the detail shown in this edition. In my entire life I had never seen Foster like this. The only drawback is that it's in black and white. Don't get me wrong, I love it and it is stunning, but I would love for someone to get hold of those Foster-made color proofs, which do exist and are stored in Syracuse, and combine them with these incredible reproduction materials to make the ABSOLUTE COLOR PRINCE VALIANT EDITION.
Što se tiče izdanja Čarobne knjige ona je išla tragom Fantagraphicsa i po meni je nešto slabija od njega (bar u nekim tomovima) po onom što sam imao priliku vidjeti.
Dakle, uzimati ovo sebi u zadatak bi bilo vrlo zahtjevno za svakog izdavača.
Fibra/Marko je napravio sjajan posao s Raymondovim Kirbyjem gdje mi je tisak bolji od IDW-ovog, ali nekako sumnjam da bi se on u ovo upuštao. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8557 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
verab
Senior Member
Croatia
2800 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 08/01/2025 : 13:04:35
|
nisu mi jasni ljudi sa zazivanjem Valijanta (ili Asterixa), pa imate bezbroj domaćih izdanja, koji će vam k. još jedno pored toliko nikad objavljenih naslova.
@alexts mislim da je markos jednom rekao da neće raditi duge (novinske) serijale, a realno, teško da bi više od 20-30 ljudi kupovalo Kanifa. Nažalost. |
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
kifi
Junior Member
447 Posts
Member since 30/10/2005 |
|
udarnik007
Senior Member
Croatia
1139 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 08/01/2025 : 14:07:46
|
quote: Originally posted by Dalen
Modesty 8/1 bi sjela samo tako.
Svojevremeno sam se radovao izdanju Darkwooda dok nisam vidio da ide na ćirilici s kojom sam izuzetno loš... Tino, kako je krenuo, će Modesty završiti za nekih 50 godina. Sumnjam da će Marko to raditi ali, ako hoće, u meni ima sigurnog kupca. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6314 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 08/01/2025 : 14:18:35
|
Ma ne pratim baš ne, znam da je pisalo nešto da DW misli krenuti sa Valerianom, ali otom potom. Znam da ako bi se Marko dohvatio, da bi bio zbomban relativno brzo. CRŠove štrupmfove nisam uopće doživio, ali oni ionako jako sporo izdaju i mislim da su jedino Bouncera cijelog izdali (fale im mislim samo zadnja epizoda), a ostalo sve što je u nastavcima visi. Modesty bacim oko barem na 1 broj. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2220 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 08/01/2025 : 15:08:32
|
Ja mislim da je u pitanju:
The Labyrinth and HP by Guido Buzzelli !
Ili možda je uspeo da otkupi prava za integrale Dino Battaglia-e.
Mooožda su i oni oversized Mali Nemo super kul materijali otkupljeni...
Eh... Da ne nabrajam dalje, možda ipak bude nešto komercijalnije poput: Invincibles/Vampirella/The Witcher i tome slično...
Ajde Zveles, kad si pustio buvu, daj reci, da se ne češkamo više. :)
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 08/01/2025 15:58:06 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27015 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 08/01/2025 : 17:43:09
|
A ako je ono sta mi je rečeno na IL,ne bih baš to progladio potencijalnim blockbusterom.Ali tko zna?
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21249 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 08/01/2025 : 18:04:47
|
Kenija/Namibija/Amazonija/Škotska ? Persevan ? Džepna armija ? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
lifesence
New Member
120 Posts
Member since 14/04/2010 |
Posted - 08/01/2025 : 18:12:40
|
Ja koliko znam već neko vreme Cobra bi trebalo sigurno da izađe ove godine u Fibrinoj izvedbi, verujem da se misli na to... |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1664 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
calvin
Starting Member
44 Posts
Member since 08/11/2015 |