forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 54

Chui
Senior Member

1145 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 09/01/2025 : 22:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Nije me bilo par dana ajmo malo na početak Tonto ali više ne kopam po davnoj prošlosti, samo friško

Edited by - Chui on 09/01/2025 22:03:46
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 09/01/2025 : 22:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ naker

Naravno da slusamo sa razumijevanjem, ali onako kako ja razumijem pjesma kritizira homofobiju odnosno brata mu. Kako to moze biti za onu dvojicu.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7370 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 09/01/2025 : 23:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
John Lennon – Bless You
https://www.youtube.com/watch?v=j1Xeqh2sbQU

Zvuči mi ko neki Motown klasik, samo sam čekao da Marvin Gaye krene pjevati. Nikad nisam preslušavao Lennona tako da mi je ovo bilo nepoznato, ali baš mi je dobro leglo. Tekst ajde, ali muzika baš ima vajb, priziva dim i polunaga tijela. 8/10

quote:
Originally posted by vatrena_stenica

Inače sam za tebe izabrala Yumeji's Theme, al' ti okači Zuli koga uopšte ne gađa. Jesi li tražio skoro titlove za Šangaj?

Sjetio sam se Yumeji's Theme jer planiram uskoro pogledati Yumeji (istražujem Suzukija, genijalac). Na Šangaj sam u potpunosti zaboravio, ali mislim da ni neće biti ništa dok ne završi na nekom streaming servisu.

Ide jedan pomalo zaboravljeni klasik, a pošto je to po alextsovom receptu, neka bude za njega:

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
350 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 09/01/2025 : 23:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Imam i ja jedan zadatak za alexts-a :)

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25522 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/01/2025 : 07:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Nine Inch Nails - The Perfect Drug

Uh, nisam slušao NiN još od gimnazijskih dana, a i tada su mi bili druga klasa, iako su imali nekoliko baš dobrih stvari.

Ova pesma konkretno mi zvuči kao da su spojili nekoliko pesama u jednu i dodali im novi aranžman. Ništa mi se ovde nije svidelo, nekako je sve usiljeno i izveštačeno.
3/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 10/01/2025 07:11:55
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25522 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/01/2025 : 07:11:30  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo za Shanera još jedan klasik.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 10/01/2025 : 09:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Brad Mehldau - The Garden

E Chui ovako nekako se po meni trebao razvijati King Crimson, odnosno ja bi volio da noviji albumi zvuče ovako, a ne onako kako zvuče. Dobro mi je ovo, svirat ce dok se crta... iako mi je i dalje bolji garden od Pearl Jama.

Ocjena: 7.8/10

Edited by - Tonto on 10/01/2025 09:25:48
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7370 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/01/2025 : 10:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Alice In Chains - Down in a Hole
https://www.youtube.com/watch?v=f8hT3oDDf6c

Glazbeno bi mi vjerojatno legla da sam ju slušao kao tinejdžer, s tim da mi ovo pjevanje ni tad ne bi odgovaralo. Danas mi je ovo kompletno bezveze. Glazbeno skroz van mog interesa, ali ajde, nije da me smeta, ali to pjevanje... 3/10

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4402 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 10/01/2025 : 10:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Za Cromwella, nisam ljubitelj istočnjačkih melodija ali ovo mi je odlično:

Darko Rundek - Kurdistan
https://www.youtube.com/watch?v=i57myBYitjM

Čak da si opravdam prve tri ultradosadne minute time da je pjesmi potreban tako dugi "intro" zbog stvaranja nekakve atmosfere, vokal gurnut ovako previše unaprijed me strašno iritira. Instrumenti tihi a harmonika koja krene poslije polovice gotovo nečujna. Neshvatljivo mi je to. Osim toga nije on meni baš tak dobar vokalist općenito, bio sam ga prisiljen gledati jednom prilikom i morao sam popiti više nekoliko pelinkovca i pive samo da izdržim do kraja, a gotovo nikad ne popijem više od 1-2 pive na koncertima :)
Ajd kad stvar krene malo brže lakše se posluša, solidna melodija ali to je uglavnom sve što bi se tu moglo reći.
Meni su i Rundek i cijela ta novovalna ekipa od "ispred Zvečke" uglavnom previše artsy i bez previše sočnosti u stvaralaštvu. Čast izuzecima naravno.
Usporedim li ovu stvar recimo sa Apokaliptom ima dojam nekakvog siromašnog i reduciranog pokušaja vađenja emocije na silu.

Edit:
@vatrena_stenica: znam da su te isprebijali pjesmama ali jedna po jedna prozivka. Pretty please :)

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 10/01/2025 10:53:25
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7370 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/01/2025 : 11:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
https://www.youtube.com/watch?v=TqxfdNm4gZQ

Ovo mi je zanimljivo. Bolje mi je legla prva polovica, kasnije postaje mrvicu previše eksperimentalno za moje uši, ali svakako ću detaljnije istražiti Brada. 7/10

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1145 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 10/01/2025 : 11:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

E Chui ovako nekako se po meni trebao razvijati King Crimson, odnosno ja bi volio da noviji albumi zvuče ovako, a ne onako kako zvuče. Dobro mi je ovo, svirat ce dok se crta... iako mi je i dalje bolji garden od Pearl Jama.

Ocjena: 7.8/10

Ide i za Shanera
poslušajte cijeli album Finding Gabriel, pa njegov nastavak Jacob's Ladder i prethodnika Taming the dragon. A svakako je dobro podsjetiti se i vrhunskog albuma Largo. Brad Mehldau je kralj. Vjerovatno najbolji jazz pianist zadnjih 30 godina a voli zabrijati i u rock vode. Radio je i obrade Radioheada, čak i Oasisa.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1145 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 10/01/2025 : 11:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Evo za vatrenu stenicu jedna poslastica žena mi kaže da čuje vještice u pjesmi a ja čujem samo anđele Fire!orchestra je u svojoj bazičnoj postavi Fire! samo bubanj bas i sax bio tri puta u Hrvatskoj. Čekamo ih još sa orkestrom

Edited by - Chui on 10/01/2025 11:27:48
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8542 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 10/01/2025 : 11:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Otprilike vrlo brzo shvatiš kako tko diše na ovom topicu i što bi bar otprilike moglo biti za koga, ali moram priznati da mi je Shaner najveci upitnik. Pojma nemam u kojem smjeru krenuti i u koji folder zaviriti ako zelim njega pogoditi. Izgledas mi shaneru kao netko tko se trazi i nema nikakve sanse da se nadje.

Pa ajmo probat, a kakvu reakciju ocekivat pojma nemam. Shaner:

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25522 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/01/2025 : 12:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo za Tonta nešto malo.

Edited by - manhunter on 10/01/2025 12:19:31
Go to Top of Page
Page: of 54  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000