forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 239

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2496 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 13/01/2025 : 15:22:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea
Iz svoje oklice gdje živim...iskustvene. Ne poznajem (a poznajem ih) nijednog doktora koji nije cijepljen, poznajem nekoliko tehničara (od trojice dvojica su prtovi cjepiva) koji nisu cijepljeni kao ni moji kolege tjelesnaci i informatičari. Kako radim, a i znam puno ljudi u obrazovnom sustavu, najviše su se cijepljenju protivili učitelji TZK (valjda su računali na svoju fizičku aktivnost pa ima kao cjepivo nije potrebno), učitelji informatike i učitelji u razrednoj nastavi. Ostali su se cijepili bez problema. Gore navedeni su najviše znali o cjepivu

Interesantna informacije iz okolice gde živiš.
Ja npr. radim malo više od 20 godine u zdravstvu (kao specijalista urgentne medicine), radio sve vreme u Coroni (u Srbiji i Sloveniji (Celje)), pre toga u Đenovi, u KSA, na Cruise brodovima i imam totalno drugačije informacije/iskustva nego ti.
Ogroman broj medicinskog osoblja, uključujući doktore nije želeo i nije se vakcinisao.
Za vreme jbn p(l)andemije radio sam u jedinicama intenzivnog lečenja, sa pacijentima na respiratoru, i nismo primetili da je pacijentima nešto pomogla vakcina.
Naprotiv, statistički gledano više je bilo preminulih vakcinisanih nego nevakcinisanih.
Konkretno u Srbiji i Sloveniji. S' tim što je u Srbiji bila veća smrtnost (opet vakcinisanih).
I da, ovo su informacije "direktno sa terena", a ne one statistički štelovane.

Carpe diem
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3824 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/01/2025 : 15:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

quote:
Originally posted by BeaGea

Iz svoje oklice gdje živim...iskustvene. Ne poznajem (a poznajem ih) nijednog doktora koji nije cijepljen, poznajem nekoliko tehničara (od trojice dvojica su prtovi cjepiva) koji nisu cijepljeni kao ni moji kolege tjelesnaci i informatičari. Kako radim, a i znam puno ljudi u obrazovnom sustavu, najviše su se cijepljenju protivili učitelji TZK (valjda su računali na svoju fizičku aktivnost pa ima kao cjepivo nije potrebno), učitelji informatike i učitelji u razrednoj nastavi. Ostali su se cijepili bez problema. Gore navedeni su najviše znali o cjepivu

Dve godine smo slušali, da će biti cijepljenje obavezno dvaput godišnje još puno godina. Ti, kome je logika jača strana, da li znaš zašto poslije 2022 cijepljenje nije više obavezno, zašto je o tome danas potpuna tišina?

Jesi li se več cijepio ove godine? Požuri, da obaviš obavezu. Možda če jednom i biti efekt kakav je bio mišljen.

Nismo smo se informiral s istog izvora. To je bil samo prijedlog...
Ne znam koga ti slušaš i zakaj, ali manipulira s tobom.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3824 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/01/2025 : 15:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
@Dzek

Ajmo jednostavno...koliko doktora (ne medicinskog osobnlja) poznaješ osobno, i koliki broj od njih nije cijepljen?

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4752 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 13/01/2025 : 16:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Je li činjenica da je i na Zapadu i na Istoku vlast, novac i moć u rukama oligarhija milijardera posljedica socijalizma ili kapitalizma?

Ne znam, ti mi reci. Kada netko s političkim vezama i javnim novcem izgradi poslovno carstvo vrijedno milijarde to je onda - kapitalizam?

quote:

Oni uostalom po vlastitim neskrivenim riječima Hitleru i uzimaju za zlo upravo taj socijalizam, a ne onu drugu polovicu u definiciji njegove ideologije.

Koji su to oni? 0.5% psihopata koje ima svaka država bez iznimke? Nešto slično kao HČSP kod nas? To što netko viče na sav glas da je za zabranu petokrake i drugih komunističkih memorabilija ne čini ga nužno ništa manjim socijalistom od regularnih komunjara, pogotovo ne u EU i HR gdje je pola pučanstva na ovaj ili onaj način dobiva poticaje, a druga polovica vapi za istima.

quote:

PS: Što se tiče koncentracijskih logora, nadam se da nećeš morati pregristi jezik ako Trump krene stvarno provoditi svoje ideje o deportaciji Latinoamerikanaca, pa njegov primjer počnu slijediti i njegovi evropski pandani sa ovdašnjim imigrantima.

Uf, ne znam odakle da počnem demolirati ovaj kratki, ali nadasve zabludjeli čuspajz. Ajmo ovako:

Činjenica 1: Deportacije se u Americi sprovode od 1892.

Činjenica 2: Apsolutnio rekorderi deportacija su Bill Clinton, George W. Bush i Barack Obama. Trump je tu masovno zakazao (Čak je Biden deportirao više) u prvome mandatu i opet će, jer je samo nacionalistički nastrojen debos sa dugim jezikom.

Činjenica 3: Ja nisam Trumpovac i pro-imigrantski sam orijentiran. Zbog toga dobivam packe u stvarnom životu od svojih dragih Hrvata svaki put kada pričam o tome kako smo mi dobro prošli jer kod nas dolaze Indijci, Nepalci i Filipinci, a ne religijski fundamentalisti. Ili kada spomenem ovih 90 000 na burzi rada koji bi mogli raditi te poslove koje radi imigranti ali iz nekog razloga ne žele. Međutim, ilegalnu imigraciju treba zaustaviti pored onih očitih razloga i zbog jednakosti pred zakonom. Probaj ti ući ilegalno u neku zemlju i vidi što će ti se dogoditi. Nikakvih masovnih deportacija legalnih imigranata neće biti, čak i najzadrtijim nacionalistima je jasno da bi to bilo ekonomsko samoubojstvo. A neće se, Bogami, ostvariti ni obećanja o nekom značajnijem smanjenju priljeva novih legalnih imigranata, jednostavno zato što se Europljani više ne razmnožavaju, a netko treba naslijediti radnike koji odlaze u mirovinu. Kada ekonomski zakoni udare u facu, nema više mjesta ideologiji. Evo ti primjer onoga što govorim iz naše svakodnevnice:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dpov-ministar-trebaju-nam-strani-radnici/2578551.aspx

Go kneel and weep
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4990 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 13/01/2025 : 16:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Evo kratko u crvenom.

quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Je li činjenica da je i na Zapadu i na Istoku vlast, novac i moć u rukama oligarhija milijardera posljedica socijalizma ili kapitalizma?

Ne znam, ti mi reci. Kada netko s političkim vezama i javnim novcem izgradi poslovno carstvo vrijedno milijarde to je onda - kapitalizam?

Naravno da je.

quote:

Oni uostalom po vlastitim neskrivenim riječima Hitleru i uzimaju za zlo upravo taj socijalizam, a ne onu drugu polovicu u definiciji njegove ideologije.

Koji su to oni? 0.5% psihopata koje ima svaka država bez iznimke? Nešto slično kao HČSP kod nas? To što netko viče na sav glas da je za zabranu petokrake i drugih komunističkih memorabilija ne čini ga nužno ništa manjim socijalistom od regularnih komunjara, pogotovo ne u EU i HR gdje je pola pučanstva na ovaj ili onaj način dobiva poticaje, a druga polovica vapi za istima.

Ne. Oni su između ostalih najbogatiji i, s obzirom na kapital koji posjeduje i otvorene megalomanske političke afinitete koje demonstirat, najmoćniji čovjek na Svijetu, da istaknemo samo najkrupniju ribu među sve brojnijim u toj bari.

quote:

PS: Što se tiče koncentracijskih logora, nadam se da nećeš morati pregristi jezik ako Trump krene stvarno provoditi svoje ideje o deportaciji Latinoamerikanaca, pa njegov primjer počnu slijediti i njegovi evropski pandani sa ovdašnjim imigrantima.

Uf, ne znam odakle da počnem demolirati ovaj kratki, ali nadasve zabludjeli čuspajz. Ajmo ovako:

Činjenica 1: Deportacije se u Americi sprovode od 1892.

Činjenica 2: Apsolutnio rekorderi deportacija su Bill Clinton, George W. Bush i Barack Obama. Trump je tu masovno zakazao (Čak je Biden deportirao više) u prvome mandatu i opet će, jer je samo nacionalistički nastrojen debos sa dugim jezikom.

Činjenica 3: Ja nisam Trumpovac i pro-imigrantski sam orijentiran. Zbog toga dobivam packe u stvarnom životu od svojih dragih Hrvata svaki put kada pričam o tome kako smo mi dobro prošli jer kod nas dolaze Indijci, Nepalci i Filipinci, a ne religijski fundamentalisti. Ili kada spomenem ovih 90 000 na burzi rada koji bi mogli raditi te poslove koje radi imigranti ali iz nekog razloga ne žele. Međutim, ilegalnu imigraciju treba zaustaviti pored onih očitih razloga i zbog jednakosti pred zakonom. Probaj ti ući ilegalno u neku zemlju i vidi što će ti se dogoditi. Nikakvih masovnih deportacija legalnih imigranata neće biti, čak i najzadrtijim nacionalistima je jasno da bi to bilo ekonomsko samoubojstvo. A neće se, Bogami, ostvariti ni obećanja o nekom značajnijem smanjenju priljeva novih legalnih imigranata, jednostavno zato što se Europljani više ne razmnožavaju, a netko treba naslijediti radnike koji odlaze u mirovinu. Kada ekonomski zakoni udare u facu, nema više mjesta ideologiji. Evo ti primjer onoga što govorim iz naše svakodnevnice:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dpov-ministar-trebaju-nam-strani-radnici/2578551.aspx

Ne moraš se pravdat. Ne tvrdim ja da si ti simpatitizer tih ideja. Nego da bi mogao pregristi jezik.

Edited by - vukozec on 13/01/2025 16:37:08
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4752 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 13/01/2025 : 17:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Joj, jooooj, Vukozeče, Bastiata i Hayeka u ruke, pod hitno!

https://www.amazon.de/-/en/Road-Serfdom-Routledge-Classics/dp/0415253896?crid=2O7ZDCL3H8QIN&dib=eyJ2IjoiMSJ9.8oruvE4SysWZGh5l9Iba6RPJE0iS5dzpBBvkFH3lNCLkqUEvnuh9VSa6R1YySUhCr04sAiLips-x1eHP2JQtYwzb4P_GgQHFr3DHD1NlZ8Yof0OCvkk3BOrJdicE7OAwi_g5bWJ1VNuBSJvjEBw_H9SN3A_d2MRlN1iH7dl05rBmXs3xy9Hl3f3BG2UZwFetmILsrHRFs1kGKMpDK_AqZe8kc4X2-12sYtOA1n2FjJQ.3T6yawXjsmF98IV6rDy0VD-Bc5VcC2qL2YJbd4Y0L30&dib_tag=se&keywords=friedrich hayek road to serfdom&nsdOptOutParam=true&qid=1736784539&sprefix=friedrich hayek road to serfdom%2Caps%2C110&sr=8-1

https://www.amazon.de/-/en/Bastiat-Political-Writings-Collected-Fr%C3%A9d%C3%A9ric/dp/0865978298?crid=WUQU3ADN3JYU&dib=eyJ2IjoiMSJ9.YUSnDbhkVL3Gw0x04bIXWxajB3Jts9bpeEfm9Uf1WSwrOXI-E0Qp_h6DY289znkQyzeLBXyDudSrDUBbFq3QiMiGx5myiecRR6ScBg0agmB7TI5h21TSfGiEHNYywTNPRLSYFmVAJWdiuytYXLEPUhmkTZWf03lu8I7Cy9ttayFvbe1_F-AFwzEO54JJUY4hfut6hgszzBJhEkp8qxa_H2fSsJ5OQ51UOq_THQfqu2U.hURRMeLZV2cDCw_BOoB7OvWYq4prM36Eu-3JUUIJqoQ&dib_tag=se&keywords=Collected Works of Frederic Bastiat&nsdOptOutParam=true&qid=1736784394&sprefix=collected works of frederic bastiat%2Caps%2C100&sr=8-3

Go kneel and weep
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2407 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 13/01/2025 : 17:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Dve godine smo slušali, da će biti cijepljenje obavezno dvaput godišnje još puno godina. Ti, kome je logika jača strana, da li znaš zašto poslije 2022 cijepljenje nije više obavezno, zašto je o tome danas potpuna tišina?

Jesi li se več cijepio ove godine? Požuri, da obaviš obavezu. Možda če jednom i biti efekt kakav je bio mišljen.

Mogao bi covek da pomisli da zivis u Severnoj Koreji. Opisi to "obvezno cepljenje" kako je izgledalo kod vas?

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1543 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 13/01/2025 : 18:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

quote:

Mogao bi covek da pomisli da zivis u Severnoj Koreji. Opisi to "obvezno cepljenje" kako je izgledalo kod vas?

Prijetilo se s njim. U Austriji i još nekim zemaljama si izgubio posao ako nisi bio cijepljen. Kod nas se je pričalo o tome ali nije bilo uveđeno.

Dosta je bilo, da je strah i glupost primitivce naveo, da su osobno prijetili nama necepljenima sa svim mogućim. Od toga, da nas je treba zatvoriti, izgnati i pretuči. To je moje osobno iskustvo iz interneta. U živo mi to nisu imali muda reći.

Oni su bili kao varniji protiv boljesti jer su se cijepili. Nisu se trebali testirati, imali su otvorena sva vrata, a mi smo jim bili krivi iako smo kao uzeli nase veči rizik i svi: cijepljeni i necepljeni smo prenosili virus.

"Demokracija" je izgledala kao Severna Koreja, mržnja cijepljenih protiv necepljenih je bila ogromna. Kao oni su bili na liniji i zato super, mi smo bili smeće i untermensch, iako smo imali puno razloga i logike za našim stavom.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 13/01/2025 18:23:39
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17225 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/01/2025 : 21:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Valjda ču vjerovati ženi koja je cijeli život od djetinstva preživjela u Odesi. Izgleda si ti veči stručnjak za Ukrajinu od nje. Vidiš, lažeš, a nije te sramota.

Jes ti svjestan što pišeš? Više ćeš vjerovati ženi koja je živjela u Odesi nego meni. Čist ok konstatacija. Doduše ja nisam stanovnik Odese, ali sam posjetio taj grad na nekoliko tjedana. Što misliš koliko sam ja imao prilike, statistički, razgovarati sa ženama koja imaju što za reći o toj temi ( a uzmimo tvoj statistički podatak 1 osoba )? Čak ne samo iz tog grada. Koliko statističke prednosti naspram tebe. Dakle na početku ti konstatacija ima smisla ako bi se držala osnove da ja nisam imao prilike tebe potući u statistici. Al sam te samljeo.

Go to Top of Page
Page: of 239  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000