forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 62

naker
Advanced Member

4824 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/01/2025 : 20:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by naker

Evo jedna za Vukozeca: Mother Love Bone - Heartshine.

Izvrsna. Grunge u svojoj (recimo, premda nikad baš skroz) nevinoj fazi, from the guts. Riffovi neobuzdani i vrhunski vokal. Da Wood nije umro prije izlaska albuma nema sumnje da bi se probili u mainstream i povijest rocka bi izgledala bitno drugačije, bez Pearl Jama itd.

Ceo album je odličan. Vreme je da se ažurira top 10 lista grandža :)

...........

Zula voli egzotične stvari pa ajde da vidimo koliko ceni makedonče devojče. Ne si go prodavaj, Koljo Čiflikot.

Edited by - naker on 16/01/2025 20:20:57
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

243 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 16/01/2025 : 21:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter
Vatrena stenica je htela mene da prozove, pa nije, pa ću zato sada ja nju.
http://youtu.be/c_ecn_LVW-o?feature=shared

Chris Isak - Baby Did A Bad Bad Thing

E, super si mi stvar dao! Nisam je čula odavno, a baš je gotivim. Iako je priča o nekoj izdaji i razočaranju, Isak to tako sexy, senzualno i pomalo mračno obrađuje. Mislim da su ovu stvar razvlačili kroz milion serija i filmova, pa mi je bila malo i dosadila, ali sad mi je baš lepo legla!

Kako smo i dalje kod slomljenog srca, evo jedne stare za jogurta:
Bulevar - Trenutni lek

a ako ti odgovara, evo je i u drugom ruhu:
https://www.youtube.com/watch?v=cgvEwDDQyPY

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25559 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/01/2025 : 22:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Clint Eastwood & General Saint - Stop That Train

Iako mrzim reggae iz dubine duše, ovo mi je genijalno! Ima dobar i pozitivan vajb, nije dosadno, evo zasijalo mi je sunce u sred januara. Sto puta sam je čuo, a baš odavno nisam, hvala ti na ovom zadatku. Zar nije bila i neka verzija s kraja 80ih, u nekoj emisiji je korištena?

Kako god, za ovu verziju 7.5/10.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8609 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/01/2025 : 22:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Clint Eastwood & General Saint - Stop That Train

Jedan od većih hitova 80-ih, mislim da sam je čuo 1000+ puta. To je pesma koja mi nikada ne dosadi i uvek (uz manje pauze) mogu da je slušam kao prvi put. (Široka obrazlaganja nepotrebna, a nije za mene zadatak bio i nema se vremena)

Nisam nikada gledao spot, a rekao bih i da ne postoji tj. da ovo nije to.

5/ 5

Evo nešto po suštini blisko, iz istog perioda (kraća verzija je u spotu, u odnosu na audio, bolja je duža)

Zula, za tebe

Kid Creole & The Coconuts - Annie, I'm Not Your Daddy

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8609 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/01/2025 : 22:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Neil Young - Heart of Gold

Mislim da zbog glasa imam odbojnost prema Neilu Youngu, ne samo što muzika nije moj "đir", međutim, ova pesma je odlična (i opšte poznata).

5/ 5
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
372 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 16/01/2025 : 22:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

Kako smo i dalje kod slomljenog srca, evo jedne stare za jogurta:
Bulevar - Trenutni lek

https://www.youtube.com/watch?v=t7Ecj4vppV0

a ako ti odgovara, evo je i u drugom ruhu:
https://www.youtube.com/watch?v=cgvEwDDQyPY

Od Bulevara znam samo pesmu Nestašni dečaci i dobra mi je, ali nisam je čuo odavno i baš nisam računao da ću skoro slušati Bulevar :D

Preslušao obe verzije, i ne dajem prednost nijednoj. Zadatak verzija je do pola jako dobra (i ta prva polovina je najbolji deo obeju pesama), ali nije moralo u drugoj polovini da se krene brže a i kad se krenulo nije moralo da se preteruje i da se ubacuje sve i svašta :D

U principu mi je okej, ali šteta zbog druge polovine, tako da ide ocena 3

_________

Evo, da uzvratim zadatak u sličnom tonu, pesme o slomljenim srcima :D

Po meni top 3 od Džordža Majkla i pesma koju tu i tamo baš volim da čujem.

Dakle, vatrena stenica

Edited by - jogurt on 16/01/2025 22:35:23
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5009 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/01/2025 : 22:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ceo album je odličan. Vreme je da se ažurira top 10 lista grandža :)

Vjerujem da je. To dugo želim nabaviti u originalu, ali još uvijek nije lako, koliko vidim nema službeog vinilnog reizdanja, a i CD reizdanje je 20 god staro, a ne želim ga kvariti streamanjem, to se treba osjetiti pod rukama, pa nisam cijeli album nikad preslušao i zato ga nema na top 10.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8589 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 16/01/2025 : 23:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jaga Jazzist - All I Know Is Tonight

Dobro mi je, fina svirka, ali nije nešto na što bi otkinuo. Nedostaje mi nešto, ne znam što... možda malo više posebnosti, možda malo više ludosti. Idu na neku listu za crtanje, tko zna možda bolje klikne u nekom drugom trenutku.

Ocjena: 6.9/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8589 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 16/01/2025 : 23:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Imam jedan za nakera:

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1175 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 17/01/2025 : 00:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Evo nešto friško najfriškije Vukozec dobro si naišao na zadatak, možda ti do sad i nisam dao ili je bilo dosta davno.
Danas objavljeno moj Mangroove feat. Mayales i Zbor Izvor - Komad neba. Ima nas 21 na pjesmi traje skoro osam minuta al lijepo vozi, Dorigno je napravio fini spot

Koristio sam u studiju pravi Wurlitzer, malo se čuje i zujka u spotu je novi crumar el piano kojeg sam nedavno nabavio i super isto zvuči, al za studio ako se može naći prava stvar naravno to bolje.

Edited by - Chui on 17/01/2025 00:13:28
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1175 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 17/01/2025 : 00:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Jaga Jazzist - All I Know Is Tonight

Dobro mi je, fina svirka, ali nije nešto na što bi otkinuo. Nedostaje mi nešto, ne znam što... možda malo više posebnosti, možda malo više ludosti. Idu na neku listu za crtanje, tko zna možda bolje klikne u nekom drugom trenutku.

Ocjena: 6.9/10

meni isto na prvu ali kasnije sjelo super
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1175 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 17/01/2025 : 00:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Clown Core "Toilet"

Ravnodušan sam. Ovo je za posetioce festivala neke avangardne muzike (što bi rekli "nove", kao Ring Ring),

oni sviraju partije, klubove i festivale na koji briju mlađi treš metal i fusion jazz nije baš avangardna muzika.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8609 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/01/2025 : 00:36:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

quote:

Clown Core "Toilet"

Ravnodušan sam. Ovo je za posetioce festivala neke avangardne muzike (što bi rekli "nove", kao Ring Ring),

oni sviraju partije, klubove i festivale na koji briju mlađi treš metal i fusion jazz nije baš avangardna muzika.

Da, nisam to baš uspešno klasifikovao.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1231 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 17/01/2025 : 09:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zula voli egzotične stvari pa ajde da vidimo koliko ceni makedonče devojče. Ne si go prodavaj, Koljo Čiflikot.
Izvodi: Petranka Kostadinova

https://www.youtube.com/watch?v=xkBWm25s8FU

Zahvaljujem na zadatku naker. Sve je tu lijepo i točno, od pjevanja do muzike... za onog tko to voli 😂
Kako god nekom izgledalo drugačije, ovo je meni prejednostavno. Kako krene tako završi. Kao slušatelj laik, rekao bih da mi izgleda kao da su svaka sve stiha bridge u pjesmi, neka promjena za povezat nešto, a to nešto je opet - bridge 😂

Ovako na brzinu, mogao bih reći da mi je najbolja makedonska pjesma - Makedonija grupe Time! 🤣
Nju mogu slušati baš često.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4415 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 17/01/2025 : 09:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Budući da ništa od don_drapera ide zadatak za Nakera!

Worship the RIFF!

Solitude Aeturnus - Falling

Bok, kako si.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25559 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/01/2025 : 09:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Tonto, izvoli.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1231 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 17/01/2025 : 10:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo nešto po suštini blisko, iz istog perioda (kraća verzija je u spotu, u odnosu na audio, bolja je duža)

Zula, za tebe

Kid Creole & The Coconuts - Annie, I'm Not Your Daddy

https://www.youtube.com/watch?v=4rNpxRRv9bw

Ha, ha, to je to!
Oh Annie... don't take my coconuts 😜

Čim sam stavio Stop that train, odmah mi je misao otišla na Kid Creolea. Očito je to mnogima slično povezano.
To je meni sve izvrsno, danas možda i više nego nekad. Toliko zvukova, a sve skladno i kreativno (muzičara više nego Talking Heads i Tom Tom Club zajedno 😜). Koji je to žanr? Koga briga!
Live, produžene verzije su genijalne:
Stool Pigeon
https://youtu.be/kfEU6YdlL5Y?si=BhkvRp9CPcgOC2wm
Don't take my coconuts
https://youtu.be/uM7HlfrqHH4?si=D3IVZCVEcpgt3KlA

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8609 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/01/2025 : 10:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Endicott, Stool Pigeon, I'm a Wonderful Thing, Baby...

Zula, nešto za tebe (nije zadatak), da vidiš da Kid Creole još uvek može da napravi super pesmu - Dr. Paradise
https://www.youtube.com/watch?v=fB1x6O2SwVo
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1231 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 17/01/2025 : 10:40:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za Cromwella

Jedna neponovljiva verzija poznate pjesme, dakle i live i cover. Za sve "distorzičare" kako se el.gitara još može svirati 😂
Najbolji dio dolazi u drugoj polovini, iako je i prvi dio korektan.
Za još bolji dojam možete pogledati i kratki video o tom događaju:
https://youtu.be/0fFJlKjEJyU?si=qWVXEImCeUE4S7r3

Prince + Steve Winwood, Tom Petty, Jeff Lynn, Dhani Harrison i drugi - While My Guitar Gently Weeps

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8589 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/01/2025 : 10:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Najbolji coconut je onaj harry nilssona, a stop that train mi je najdraza u jam verziji jerrya garcije.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8589 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/01/2025 : 11:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Bryan Ferry - I Put A Spell On You

Ovu pjesmu izvodi mala hrpa izvođača međi kojima dosta meni omiljenih i nikada mi nije legla. Vjerovatno mi je najdraža ona u izvedbi creedencea, ali ni ona mi nije među njihovim omiljenima. Briana ferrya jako poštujem kao glazbenika, ali ja i on nikad nismo našli zajednički jezik. Najbolje što je za mene odradio, odradio je na prva dva albuma roxy musica. Ova izvedba sadrži sve ono što mrzim u osamdesetima i ako pjesma nema neki ekstra zarazni ritam ili upečatljivu melodiju meni je to, kao u ovom slučaju, neslušljivo. Točno definirani moj problem sa ovom vrstom glazbe je u produkciji koja kao da je glazbu provukla kroz sito, ocijedila joj sav šug, svaki šarm i potpuno joj amputirala životnost... i nakon toga našminkala strašilo i pustila u prodaju.

Ocjena: 2.2/10

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8609 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/01/2025 : 11:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Bryan Ferry - I Put A Spell On You

Pretpostavljam da je to sa Mannhunterovog linka, pošto meni piše "video unavailable"? Ferry je u mojih Top 5 izvođača, ovo je sa sjajnog albuma obrada Taxi iz 90-ih.

5/ 5

Možda se nekom svidi ova obrada iste pesme

https://www.youtube.com/watch?v=y-B2lzs9Ebs

Natacha Atlas

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5009 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 17/01/2025 : 11:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
I meni je najdraža Ferryjeva početna Eno/freak faza, a slijedi je odmah ona iz 70ih bez Enoa (sa i bez Roxy music), no i ona treća koja je počela sa Manifesto je izvrnsa - sofisticirana, otmjena, mistična, hipnotična, senzualna, zavodljiva. Vizuali u spotu su točno onakvi kakva je muzika. Uglavnom, Ferryja bih mogao slušati i da pjeva telefonski imenik štono se kaže.

@chui poslušam pa komentiram, zasad samo lajkam analog gear
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8609 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/01/2025 : 16:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
George Michael - Cowboys and Angels

Sa najboljeg albuma G. Michaela - Listen Without Prejudice, Vol. 1 (mada je po nekima to prvi - Faith), koga imam na CD-u, a nisam ga slušao odavno, izuzev nekih dodatnih materijala sa deluxe verzije. Nije baš da G.M. nije imao još tako dobrih jazziranih stvari - Kissing a Fool, Spinning the Wheele... Šteta što je njegova albumska solo karijera neobimna, na neki način prekinuta dosta pre vremena, još za života.

4+/ 5

Evo za jogurta, jedna pesma iz istog perioda. Mislio sam da postavim singl Time after Time istog dueta, ali ipak ova

The Beloved - The Sun Rising

Edited by - alexts on 17/01/2025 16:53:44
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25559 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/01/2025 : 17:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo za nakera jedan one hit wonder klasik devedesetih.

Go to Top of Page
Page: of 62  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000