forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Darkwood noviteti! (uskoro)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 177

www2
Senior Member

Croatia
1055 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 18/01/2025 : 11:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Da li se ikada pričalo o izdavanju ovih par prequela/spin offa od Attack on Titan

Attack on Titan: Before the Fall
Attack on Titan: No Regrets

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2016 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/01/2025 : 11:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

Ne poznajem licno nijednog od dvojice sagovornika iz ovog video priloga, ali se tu provlaci jedna stvar koja mi je bas neshvatljiva...naime, Jandric kaze da je ljubitelj stripa od malena i da je citao stripove i sakupljao Dilana i Zagora, a da je u nekom trenutku prestao da prati strip da bi mu se godinama kasnije vratio i usao i u profesionalne vode preko Dw, sto je ok prica...a onda Mator konj kaze da je ta prica skoro ista kod svih stripofila, referirajuci se na taj privremeni otklon od stripa i scene...wtf!?!...i ja sebe smatram stripofilom a i dozivotnim zaljubljenikom u strip pa mi ta konstatacija oko visegodisnje pauze u vezi stripa od strane nekoga ko sebe smatra stripofilom nije jasna...

Sta je tu cudno? Gomila ljudi, ukljucujuci i mene je citala stripove u mladjim danima pa se kasnije vratila stipu. Ja sam doslovno naucio da citam sa stripovima (Mikijev Zabavnik/Almanah i Alan Ford) i negde oko pocetka sredje skole prestao da citam stripove. Citao sam knjige kao nenormalan da bih se stripovima vratio pre 7 - 8 godina kada mi je pod ruku dosao strip "Tamo gde pogled ne dopire" od Belog puta. Taj album me je vratio u svet stripa. Jedino muziku nikada nisam zapostavio i od umetnosti koju volim ce mi muzika uvek biti #1.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2891 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 18/01/2025 : 12:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
I kod mene isto, muzika #1
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2016 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/01/2025 : 12:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

I kod mene isto, muzika #1

Jednom da se ti i ja slozimo.

Groucho Marx
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3308 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 18/01/2025 : 12:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Kao klinac u Jugoslaviji, dosta ljudi oko mene je čitalo stripove. Devedesetih pa sve do ranih 2000-ih, znao sam možda dvoje-troje koji i dalje čitaju sem mene. U poslednjih 15 godina, se opet slika promenila drastično na bolje.
Ovaj prostor je specifičan zbog ratnog doba i prestanka izdavaštva pa ne može baš da se gleda ta situacija kao neka normalna. Bio je jedan duži period out of sight - out of mind. Šta je neko imao da vidi/kupi recimo neke 1995-te? Net još nemamo, u prodaji nemaš ništa, a ti si recimo sad neko ko više nije dete i nije ti dovoljno da vrtiš Bonelli stripove po stoti put. Ili vrtiš stare Alan Fordove, Mister Noa i Asterikse kao ja, ili batališ sve. Jednostavno te stanje u državi guralo da se okreneš nečemu drugom.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2891 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 18/01/2025 : 12:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Imam čak i obrnutu situaciju: imam jednog od najboljih ortaka, koji je u tinejdžerskim (i čak i malo starijim godinama) čitao stripove (donosila mu rodbina iz US/Kanade), kad niko od nas nije čitao (čak mi deluje da je to i krišom radio); a kojeg sada ne mogu da nateram da kupi nešto. Uvalim mu jednom godisnje jedva nešto da pročita, što mu nahvalim i ponesem i onda stoji kod njega po 3 meseca!

Edited by - jagodanbg on 18/01/2025 12:40:49
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8625 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/01/2025 : 13:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Meni su ti povratnici stripu kao oni zombiji iz Planete mrtvih (DD). Na to me asociraju. Ili na ono od Kinga - Ponekad se vraćaju.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27069 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/01/2025 : 14:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Stripaš forever.
Ovi "povratnici"su niža kasta.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8600 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/01/2025 : 15:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
U vrijeme kad otkrio pi*ku odustao sam od stripova i potpuno se posvetio istoj. Da nije bilo fibre i metabaruna tko zna bi li im se vratio. Ja sam ne tako vise napaljeni zombi nize kaste.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2827 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 18/01/2025 : 16:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Što bi se reklo, od stripofila do pičkofila i natrag. Full circle.

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2365 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 18/01/2025 : 16:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Stripaš forever.
Ovi "povratnici"su niža kasta.

Forever, indeed...po meni je to jedina definicija stripofila...onaj koji je veran stripu od "kolevke pa do groba"...kakvi prekidi, stanke, nope, uz i sa stripom svaki božiji dan...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2365 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 18/01/2025 : 16:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:

Ne poznajem licno nijednog od dvojice sagovornika iz ovog video priloga, ali se tu provlaci jedna stvar koja mi je bas neshvatljiva...naime, Jandric kaze da je ljubitelj stripa od malena i da je citao stripove i sakupljao Dilana i Zagora, a da je u nekom trenutku prestao da prati strip da bi mu se godinama kasnije vratio i usao i u profesionalne vode preko Dw, sto je ok prica...a onda Mator konj kaze da je ta prica skoro ista kod svih stripofila, referirajuci se na taj privremeni otklon od stripa i scene...wtf!?!...i ja sebe smatram stripofilom a i dozivotnim zaljubljenikom u strip pa mi ta konstatacija oko visegodisnje pauze u vezi stripa od strane nekoga ko sebe smatra stripofilom nije jasna...

Sta je tu cudno? Gomila ljudi, ukljucujuci i mene je citala stripove u mladjim danima pa se kasnije vratila stipu. Ja sam doslovno naucio da citam sa stripovima (Mikijev Zabavnik/Almanah i Alan Ford) i negde oko pocetka sredje skole prestao da citam stripove. Citao sam knjige kao nenormalan da bih se stripovima vratio pre 7 - 8 godina kada mi je pod ruku dosao strip "Tamo gde pogled ne dopire" od Belog puta. Taj album me je vratio u svet stripa. Jedino muziku nikada nisam zapostavio i od umetnosti koju volim ce mi muzika uvek biti #1.

Bez uvrede, ali ti nisi istinski stripofil...meni je strip oduvek bio i biće na prvom mestu...bez konkurencije...pa onda sve ostalo, film, muzika, sport...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2365 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 18/01/2025 : 16:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Kao klinac u Jugoslaviji, dosta ljudi oko mene je čitalo stripove. Devedesetih pa sve do ranih 2000-ih, znao sam možda dvoje-troje koji i dalje čitaju sem mene. U poslednjih 15 godina, se opet slika promenila drastično na bolje.
Ovaj prostor je specifičan zbog ratnog doba i prestanka izdavaštva pa ne može baš da se gleda ta situacija kao neka normalna. Bio je jedan duži period out of sight - out of mind. Šta je neko imao da vidi/kupi recimo neke 1995-te? Net još nemamo, u prodaji nemaš ništa, a ti si recimo sad neko ko više nije dete i nije ti dovoljno da vrtiš Bonelli stripove po stoti put. Ili vrtiš stare Alan Fordove, Mister Noa i Asterikse kao ja, ili batališ sve. Jednostavno te stanje u državi guralo da se okreneš nečemu drugom.

Ne slažem se...ja sam u tom periodu bezbroj puta listao stare Stripoteke, Eksove, Bisere, Strip artove...i nabavljao ponešto što je izlazilo povremeno...i nadao se da će se strip vratiti, i vratio se...kad se Stripoteka ponovo vratila na kioske bila je to neopisiva radost...neopisiva, najiskrenije...to ne može da se objasni rečima...ja sam odrastao kada su kiosci bili prepuni stripova pa me je situacija sa prekidom izdavaštva strašno pogodila...ali, eto, dočekao sam da se stripovi vrate i to u izdanjima o kojima sam nekad mogao samo da maštam...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10429 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/01/2025 : 17:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:

Bez uvrede, ali ti nisi istinski stripofil...meni je strip oduvek bio i biće na prvom mestu...bez konkurencije...pa onda sve ostalo, film, muzika, sport...

Složio bih se s axleom.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10429 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/01/2025 : 17:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Red Marquis

Ne slažem se...ja sam u tom periodu bezbroj puta listao stare Stripoteke, Eksove, Bisere, Strip artove...i nabavljao ponešto što je izlazilo povremeno...i nadao se da će se strip vratiti, i vratio se...kad se Stripoteka ponovo vratila na kioske bila je to neopisiva radost...neopisiva, najiskrenije...to ne može da se objasni rečima...ja sam odrastao kada su kiosci bili prepuni stripova pa me je situacija sa prekidom izdavaštva strašno pogodila...ali, eto, dočekao sam da se stripovi vrate i to u izdanjima o kojima sam nekad mogao samo da maštam...

Uz ovo, okrenuo sam se nabavci stripova iz inozemstva (putovanja, internet narudžbe, Amazon i dr.).
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8625 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/01/2025 : 18:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Aristokratija i plebejci u stripu.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47324 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2025 : 19:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Često su im izlaz alkohol i droga...

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2827 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 18/01/2025 : 19:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Samo oni koji su se u Las Vegasu vjenčali za svoje kolekcije su istinski stripofili.

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2235 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 18/01/2025 : 19:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Morali bi Alex i Peyo smisliti neki brzi test za razlikovanje pravih stripofila i stripdođošfila.
Kasta je kasta, nema mešanja!

Resistance is futile.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2752 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 18/01/2025 : 20:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Sta smo saznali, da Axle, Alexts, i Peyo vole stripove vise i od p, i da ih ti ne zanima, da su Tonta Metabaroni odvojili od p, ok rodna ravnopravnost je pozeljna. Da Jagoda radi za Boru, i da je Aleksandar muzikofil, a ne stripofil. I da su jedini normalni ovde Red i Shaner, sada kada Pake nema.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10429 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/01/2025 : 20:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Morali bi Alex i Peyo smisliti neki brzi test za razlikovanje pravih stripofila i stripdođošfila.
Kasta je kasta, nema mešanja!

Et tu, Borg?
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10429 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/01/2025 : 21:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Sta smo saznali, da Axle, Alexts, i Peyo vole stripove vise i od p, i da ih ti ne zanima ...

Višinski ti je mentor?

Stripovi i p..., ja u kupe ti u špade, miješaš kruške i jabuke iliti samo za tebe: "Deda šumom, baba drumom"!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21292 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/01/2025 : 23:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
nikad nisam prekidao sa stripom,ali kad sam otkrio pi*ku i lake,te nešto teže droge,prioriteti su neko vreme otišli na tu stranu.
Uvek je bavljenje sportom bilo #1,ali u selekciji"knjiga/strip/film/muzika/video igre",stripu sam uvek posvećivao najviše i pažnje i vremena.A mislim da mi je od pomenutih stvari knjiga možda i najdraži vid zabave.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 18/01/2025 23:07:45
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2016 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 19/01/2025 : 10:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

U vrijeme kad otkrio pi*ku odustao sam od stripova i potpuno se posvetio istoj. Da nije bilo fibre i metabaruna tko zna bi li im se vratio. Ja sam ne tako vise napaljeni zombi nize kaste.

To bre!
Ako mi neko kaze da mu je strip vazniji od picke smatracu da nije normalan!

Groucho Marx
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2016 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 19/01/2025 : 10:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zasto bih se uvredio kada sebe nikada nisam ni smatrao istinskim stirpovilom? Mene ne zanimaju autori stipa, sta oni rade i slicni, ne zanimaju me druzenja oko stripa, jedva i da sa nekim porazgovaram na tu temu, mene zanima samo cista forma stripa dok je kod muzike drugacije - sve me zanima. Istina da stripove citam svaki dan kad god imam priliku, mnogo vise nego sto gledam filmove/serije ali citanje prati muzika i sve ostalo sto radim tokom dana. Ja sam istinski muzikofil!
Zbog stripa mi se nakupilo par knjiga koje zelim da procitam vec vise od godinu dana tako ce u jednom trenutku opet strip ostati sa strane dok to procitam ali nikada vise necu prestati da pratim. Zapravo, kad sam prestao da pratim, nista se nije ni desavalo. MZ se ugasio, nista nije izlazilo, nista se nije desavalo na tom polju. Sve sam nadoknadio i nabavio sto sam propustio tako da ne vidim da sam na gubitku.

Groucho Marx
Go to Top of Page
Page: of 177 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.43 seconds. Snitz Forums 2000