Stigli Petar Pan, Wild West i El Gaucho. Ostalo još uvek tražim. Nadam se da će se nešto rešiti za Aamu i Pero na vjetru, dogovorena je razmena ali još da nađemo nekoga ko bi nam to realizovao...
To malo teže, pošto je na više gomila...ali ću se morati nekako snaći. Mislio sam ovaj vikend da to rešavamo, ali me ubiše noge i sve ostalo, omatoruo sam ja za Ramštajn.
Stigla i poslednja kolorku. Sad bi trebalo da je sve tu. Sledeći korak se sam nameće - kupovina kuće na selu.
Trebaju mi Konani od Bookgloba, imam sva ostala izdanja (osim onih sveska, to sam prosledio) ali nisam uzeo ni jedan album, pa polako i to da rešavam. Imam gomilu toga za razmenu, a mogu i da kupim, nije problem.
Ne kontam, kakav popust? Jednostavno mi je to bilo van radara i imao sam (očito pogrešnu) informaciju da će se to raditi u Srbiji. Pošto od toga nema ništa, polako krećem sa nabavkom, sa ili bez popusta je nebitno.
Nisam vodio evidenciju. Ne znam koliko je sve izašlo na kraju, bilo je tu i onih koje sam kupio za 4-5 evra, dok je Papak naravno bio najskuplji, 120. Većinu sam uglavnom nabavljao čim izađe, sa tim nekim popustom što daje Fibra.
Ko zna koliko postarine je placano takodje da se doslo da kompletiranja, no bilo pa proslo :)
Ima naravno razlicitih puteva da sakupljanja neceg ovakvog, dosta knjiga je u nekom periodu bilo na -30 do -70 % popusta, naravno taktiziranje je riskantno i nista za preporuciti nekome ko bi da sakupi sve :)
oni koji su uzimali kako stripove izlaze su junaci i oni su omogucili ovo cudo od izdavastva (ima jos par faktora).
Posto je kolorka sa najmanjim tirazom 350 toliko je i maksimalno celih kolekcija bila bi zanimljivo znati koliko
Kolorka 58 Saigon-Hanoi su otkupile biblioteke :)
Posto je bilo i reprinta, pitanje je koliko ima kolekcija koje se sastoje od samo prvih izdanja (doduse samo 13 kolorki su reprintovane)
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Edited by - matori paraliticar on 18/01/2025 21:16:29
Imam mislim par reprinta, nisam siguran ni koji su. To mi stvarno nije bitno.
Masu toga sam nabavio u striparnicama i knjižarama, nešto je stiglo preko prijatelja nakon stopiranja uvoza dela naslova, nešto sam našao preko društvenih mreža a nekoliko su mi ljudi i poklonili. Ako ništa drugo, sklopio sam nekoliko lepih poznanstava.