forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 63

alexts
Advanced Member

Serbia
8624 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/01/2025 : 20:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo za Bevu nešto malo življe

New Order - State of the Nation (12'' Version)

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8599 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/01/2025 : 21:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Blue Giant - We will

Mislim, nisam siguran, da mi je ovo izletilo kao preporuka dok sam preslušavao Cowboy bebop soundtrack i da mi se onda svidjelo. Nije da me obara, ali malo žešći sax i jazz maniri uvijek može.

Edit: nastavio sam slušati i first note i count on me su mi puno bolje stvari.

Ocjena 6.9/10

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 19/01/2025 22:09:20
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8599 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/01/2025 : 22:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Nick Drake - Time Has Told Me

Tonto ima vrlo "određen" muzički ukus (da ne upotrebim teži izraz reakcija će iovako biti... ), ali ga je produbljivao kod stvari koje ga zanimaju. Eto neke koristi od topika, ko zna kad bih poslušao Nicka Drakea, za koga sam samo čuo.

Beva, kao mlađe generacije (da li je uopšte mlađi od Tonta?) ima širinu, ali se ne udubljuje previše, mada je ovo poslušao 4-5 puta, ali nešto fali... meni fale oni (što bi zapadnjaci rekli) "hook"-ovi koji se zakače za slušaoca da pesma postane hit, zato pomenuti i nije imao komercijalni uspeh. Ali nije svaka muzika komercijalna, ima razne, ova je baš suprtilna, a dosta dobra, zato je i (pretpostavljam) uticao i na kasnije muzičare. Nije mi kulturološki blisko, ali ipak...

Ja ovdje ništa ne razumijem... Što znači " vrlo određen ukus" i kako postoji teži izraz za to? Normalno da je određen, ja to mogu shvatiti samo kao "čovjek zna što voli" i kao kompliment. Hvala.

A i volio bi znati kako ti to doživljavaš moj ukus jer to ni ja sam sebi ne znam objasniti. Za razliku od tebe koji se jako malo na ovom topicu raširio po žanrovima već dere prakticki po jednom te istom cijelo vrijeme (bez uvrede, svakom njegovo veselje) skoro pa nema tog žanra koji ja nisam pokrio i u kojem nemam svojih favorita.

Iznenađenje ili ne, ali ja baš baš volim, ma što volim - obožavam stvar koju ti dajem u zadatak.

alex

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8624 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/01/2025 : 22:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

[quote]Originally posted by alexts

Nick Drake - Time Has Told Me

Ja ovdje ništa ne razumijem... Što znači " vrlo određen ukus" i kako postoji teži izraz za to? Normalno da je određen, ja to mogu shvatiti samo kao "čovjek zna što voli" i kao kompliment. Hvala.

A i volio bi znati kako ti to doživljavaš moj ukus jer to ni ja sam sebi ne znam objasniti. Za razliku od tebe koji se jako malo na ovom topicu raširio po žanrovima već dere prakticki po jednom te istom cijelo vrijeme (bez uvrede, svakom njegovo veselje) skoro pa nema tog žanra koji ja nisam pokrio i u kojem nemam svojih favorita.

Pa tebi je to "jedno te isto", zato što se ne razumeš. Sve su to različiti stilovi:

Fleetwood Mac i The Beloved - MOR pop-rock i dance-electro-house.

Kid Creole & The Coconuts i Jesus Jones - Latin Dance/pop i madchester dance-rock

Culture Club i Philip Oakey & Giorgio Moroder - reggae/new romantics i synth-pop

Juliette Armanet i Paul Simon - nu-disco i Singer / Songwriter

Everything But The Girl i Maggie Reilly - sophisty-pop i british folk-rock

The Sundays i Throwing Muses - indie-pop i alternative rock

My Bloody Valentine i The Beautiful South - Shoegaze/Noise rock i Adult Alternative Pop/Rock

FRONT LINE ASSEMBLY i Frank Sinatra - industrial i vocal jazz

Lloyd Cole And The Commotions, Adam Ant - The Jacksons - New wave i funk/disco

Tony Braxton - soul/RnB

itd itd

bilo je pesama i iz istog žanra, kao što si ti bezbroj puta postavljao prog-rock, ali nije sve to isto, sem ako ne slušaš, pa ti deluje isto.

Edited by - alexts on 19/01/2025 22:38:36
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8624 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/01/2025 : 22:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

A i volio bi znati kako ti to doživljavaš moj ukus jer to ni ja sam sebi ne znam objasniti.

Ako bi stvarno voleo da znaš, tvoj ukus mi je OK, ali tebe (zajedno sa izivkom) doživljavam kao osobe sa vrlo ograničenim muzičkim ukusom. To je moj "doživljaj", a vaš izbor. Da znaš šta voliš, to je jasno i potpuno OK. Ali si negativno isključiv po pitanju svega ostalog, što nije za pohvalu.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8624 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/01/2025 : 22:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
All Saints - Never Ever

All Saints su korporativni pop, one zajedno sa muzičarima koje im obezbeđuje diskografska kuća, čak i kad dobiju dobru pesmu, teško da mogu da je iznesu na odgovarajući način. Prilično su bezizražajni interpretatopri osrednjeg popa, kao što je ponuđena sladunjava numera.
Nadprosečna je od njih - Pure Shores, ali to je izuzetak, možda zato što je neko zaista talentovan umešan (čini mi se W. Orbit).

2,5/ 5

Edited by - alexts on 19/01/2025 22:50:58
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8599 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/01/2025 : 22:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
Ali si negativno isključiv po pitanju svega ostalog, što nije za pohvalu.

Tako je. Kako znam sto volim tako znam i sto ne volim, i nisam tu da politicki korektno pazim sto pisem vec da ostrasceno komentiram jer takva je i zamisao topica... i nije po pitanju svega ostalog jer postoje brojni izvođači koje ne volim, ali poštujem i cijenim. Negativan i isključiv sam prema stvarima koje ne cijenim.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8599 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/01/2025 : 23:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
...a sad prebroji u koliko besmislenih klasifikacija gore navednih piše "pop".

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8624 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/01/2025 : 23:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Sve je pop. I sve je u redu, u naslovu topika kaže se "pljuni" i ja sam ti par puta dao predloge za koje sam znao da ćeš ih dočekati na nož (kao što si i ti meni, mislim).

Ali kad si me već pitao, ja rekoh kakav utisak imam, ne smeta mi ako važi i obrnuto, u suprotnom smeru.
Go to Top of Page
Page: of 63  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000