Ako iz "novijeg" perioda treba izdvojiti barem jednu DD epizodu koju bi svatko trebao pročitati (čak i oni koji inače ne čitaju Dylana) i koju stvarno vrijedi pročitati, onda je to ovaj broj.
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Ako iz "novijeg" perioda treba izdvojiti barem jednu DD epizodu koju bi svatko trebao pročitati (čak i oni koji inače ne čitaju Dylana) i koju stvarno vrijedi pročitati, onda je to ovaj broj.
Amen! Baš gledam, prošlo je 15 godina od objave ove priče, skoro pa da je već klasicna epizoda. Svašta se u međuvremenu izdogađalo ali, neka nova Mater Morbi, ne.
Da, Ljudski stroj je još jedna it tih novijih priča koji zaslužuju titulu. Također se bavi sa čitatelju bliskim užasom. Ipak, spuštanje MM zbog jebozovnosti je promašeno. Mada isto tako i čest nesporazum.
Rezime price je da ne jebe lijep nego uporan. Opet….
There's a time to live and a time to die When it's time to meet the maker! There's a time to live but isn't it strange That as soon as you're born you're dying!
Kao veliki fan dylan doga u svojim osnovnoskolskim i srednjoskolskim danima i netko tko ga je ostavio tamo negdje oko 180. broja godinama sam citao o ovoj epizodi kao necemu posebnom, dobrom i bitnom. Kad sam je procitao... totalno razocaranje. Ovo ne mže u rang najlosije epizode iz prvih 50 brojeva, a moaro bi se pomucit da nadjem nesto losije u prvih 150. Totalni meh, zaboravljeno prije nego je procitano do kraja.
Dobra je priča. Nije sad baš najbolja od Dylana. Ali je kvalitetna. Jedna od onih kad komentiram da je ponekad Dylan bolji od mnogih hipsterskih stripova koji prominentni izdavači objavljuju u luksuznim HC knjigama.
Edited by - petarStripovi10 on 26/01/2025 15:24:03
najbolji Dylan Dog dosad, sto po prici sto po crtezu, Roi mi je dosad bio broj jedan na Dylanu crtački, ali Carnevale je nadmasio sve, atmosfera bjede, bolnice, pa crtez zenski (mater morbi), fenomenalno.
Meni je ideja dobra ali sama priča konfuzna. Dosta je pamfletistička.
Crtež - jako dobar ali nije mi ovo najbolje nacrtani Dilan. Zapravo me Carnevale više oduševljava na naslovnicama nego kad crta sami strip. Sjećam se da sam čekao, čekao, čekao Teksov gigant koji je crtao, a kad je konačno izašao, nisam pao na pod. Mislim, super je to sve, kupio bi svaki idući Dilan koji Carnevale nacrta ali..
Recimo, meni je trenutno najdraži Bacilieri. Pozdrav iz Undeada mi je top moderna epizoda di je došlo do sinergije crteža i priče di jedno podiže drugo u savršenoj sinergiji.
Mater Morbi - opet kažem: fora, fora je i Mater Dolorosa, ali..realno je to lijepi šareni pamflet.