forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 66

Tonto
Advanced Member

8617 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/01/2025 : 18:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Venus cujem bar 15 puta godisnje. Banarama verziju sam zadnji put cuo jos je rat bio.

Walk on by - original jest original, ali meni je najdraza verzija stranglersa.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8664 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/01/2025 : 18:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Venus cujem bar 15 puta godisnje. Banarama verziju sam zadnji put cuo jos je rat bio

Ne računa se u kafiću.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1253 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 23/01/2025 : 18:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Zula, mislio si na "godness"

Da da 🤣, u riječi goddess, nema "n", a niti se izgovara. Riječ godness je nešto sasvim drugo, ali nje u tekstu pjesme nema...
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4847 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/01/2025 : 21:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Kraftwerk - Musique Non Stop

Muzika je ogledalo društva, a život ne voli da gleda u retrovizor. Ko ne evoluira nestaje jer promena je jedina konstanta u životu i muzika nije izuzetak od tog pravila. Elektronika je unela novi zvuk u naše uši, futuristički zvuk budućnosti i progresa. Orkestri i bendovi su relikvije prošlosti, elektronika otvara mogućnost da jedan, dva čoveka sami u što kraćem mogućem roku generišu muziku kakvu oni smatraju da treba da bude stvorena bez doprinosa drugih. Vaistinu revolucioniran pristup. Pesma je 10/10, kao i sve elektronsko uostalom. Da nije bilo ovog video spota, ne bi bilo CGI-a, ne bi bilo animatora, ne bi bilo animacije kakva danas postoji.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8617 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/01/2025 : 21:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Troleru...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4847 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/01/2025 : 21:35:00  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Beva evo jedna za tebe. Green River - Baby Takes.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1253 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 23/01/2025 : 22:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za nakera zbog mudrih misli o životu i promjeni...

Pa da ostavim zeleno i promijenim rijeku u luk jer je meni to zanimljivije 😂

Booker T. & M.G.'s - Green Onions

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8664 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/01/2025 : 22:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nakeru, pošto si neiskren, neću više da se igram sa tobom.

Ali bila ironija ili trolovanje, iza tvojih reči se krije gomila gluposti:

quote:
Originally posted by naker

Kraftwerk - Musique Non Stop

Muzika je ogledalo društva, a život ne voli da gleda u retrovizor. Ovo zvuči kao neka mudrost iz osnovnoškolskog sastava, ali mi nisu bliske te automobilske metafore. Ko ne evoluira nestaje jer promena je jedina konstanta u životu i muzika nije izuzetak od tog pravila. Muzika ne podpada pod takva pravila, živa bića evoluiraju (sporo), a kvalitetna muzika koja je jednom stvorena je neprolazna vrednost ,Elektronika je unela novi zvuk u naše uši, futuristički zvuk budućnosti i progresa. Elektronika je bila nova, ali jako davno, sada je i ona skoro jednako stara (u snimljenoj muzici), kao muzika svirana klasičnim instrumentima, a budućnost nije nužno progres. Orkestri i bendovi su relikvije prošlosti, elektronika otvara mogućnost da jedan, dva čoveka sami u što kraćem mogućem roku generišu muziku kakvu oni smatraju da treba da bude stvorena bez doprinosa drugih. Jeste otvorila mogućnosti, a i ranije smo imali te mogućnosti, ako neko peva, svira i komponuje sve sam (bilo je i takvih multiinstrumentalista - Prince, Oldfield...); orkestri i bendovi ne isključuju elektronsku muziku, veliki deo el. muzike je sviran na analognim sintisajzerima i raznim elektronskim klavijaturama, a da se elektronska muzika pravi "u što kraćem roku" je besmislica; pogledaj naše narodnjake i zabavnjake kroz decenije unazad, koji su i sa običnim instrumentima radili pesme i albume na brzaka, a s druge strane imaš izvođače elektronske muzike, koji troše sate, dane, mesece, godine u radu na muzici, perfekcionistički i minuciozno. Muzika koja se sa namerom radi "u što kraćem roku" je loša, elektronska ili ne.Vaistinu revolucioniran pristup. Pesma je 10/10, kao i sve elektronsko uostalom. Naravno da nije sve, kao što dobro znaš, a čak i Bogovi elektronike - Kraftwerk su pored niza remek-dela imali i jedan slabiji album i to baš ovaj, sa koga je singl-spot. Da nije bilo ovog video spota, ne bi bilo CGI-a, ne bi bilo animatora, ne bi bilo animacije kakva danas postoji.
E tu si blizu, vruće, vruće, iako nije istina.

E sad, ako nije cool da ti ozbiljno odgovaram na tvoje neozbiljne tvrdnje, hajde da pokušam obrnuto, ja da kažem nešto neozbiljno, a ti da odgovoriš ozbiljno. Evo:

Danzig pravi bolju muziku od Kraftwerka i veći je i značajniji muzičar i inovator.

Ili da kažem nešto ozbiljno, a ti odgovori neozbiljno:

Neko može da prepoznaje i čita dobre stripove i knjige, gleda dobre filmove, ali da ga je Bog kaznio da nema sluha. Dešava se.

Edited by - alexts on 23/01/2025 22:27:18
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
383 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 23/01/2025 : 23:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Zadatak za

jogurta

Was Not Was - Walk The Dinosaur

https://www.youtube.com/watch?v=6yy2_NKJlkQ

Ovo mi je samo ok. Sasvim obična pesama, ništa zanimljivije tu po meni nema; može da funkcioniše kao u sklopu neke plejliste ili ako slučajno čujem pesmu pa kao ajde može 3
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6160 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 24/01/2025 : 00:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

E ovako : Linkin park mi je u top 3 omiljenih grupa, a Meteora mi je u top 3 albuma uopšte. Evo jedna malo manje poznata numera sa tog albuma, a mučenje ide za Bevu.

http://youtu.be/oMals9XXQY8?feature=shared

Cijenim što nije dugo :D Ne znam, nije mučenje, može se slušati, ali meni sve pjesme Linkin Parka (koje znam) liče jedna na drugu kao jaje jajetu. Onima koji to vole to može biti plus, ja ovdje nisam čuo ništa novo.

Može poslužiti kao podloga za vježbanje.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6160 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 24/01/2025 : 00:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Beva evo jedna za tebe. Green River - Baby Takes.

https://www.youtube.com/watch?v=30T8HITm_34

Nije baš nešto što često slušam, ali u određenim situacijama može proći. Vidim da je pjesma iz 1990., ja sam odmah pomislio na 80-te tako da nisam puno promašio. Da se napravi dobar film o Dylanu Dogu, ova pjesma bi se lijepo uklopila u soundtrack.

Teško da bih sebi pustio dok nešto radim, ali u kafiću mi ne bi bilo mrsko čuti ovako nešto.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8664 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/01/2025 : 00:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Taj kafić bi inspekcija morala da zatvori.
Go to Top of Page
Page: of 66  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000