Author |
Topic |
Tonto
Advanced Member
8617 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 23/01/2025 : 18:11:23
|
Venus cujem bar 15 puta godisnje. Banarama verziju sam zadnji put cuo jos je rat bio.
Walk on by - original jest original, ali meni je najdraza verzija stranglersa. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8662 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 23/01/2025 : 18:23:07
|
quote: Originally posted by Tonto
Venus cujem bar 15 puta godisnje. Banarama verziju sam zadnji put cuo jos je rat bio
Ne računa se u kafiću. |
|
|
Zula
Senior Member
1253 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 23/01/2025 : 18:24:49
|
quote: Originally posted by alexts
Zula, mislio si na "godness"
Da da 🤣, u riječi goddess, nema "n", a niti se izgovara. Riječ godness je nešto sasvim drugo, ali nje u tekstu pjesme nema... |
|
|
naker
Advanced Member
4847 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 23/01/2025 : 21:27:51
|
Kraftwerk - Musique Non Stop
Muzika je ogledalo društva, a život ne voli da gleda u retrovizor. Ko ne evoluira nestaje jer promena je jedina konstanta u životu i muzika nije izuzetak od tog pravila. Elektronika je unela novi zvuk u naše uši, futuristički zvuk budućnosti i progresa. Orkestri i bendovi su relikvije prošlosti, elektronika otvara mogućnost da jedan, dva čoveka sami u što kraćem mogućem roku generišu muziku kakvu oni smatraju da treba da bude stvorena bez doprinosa drugih. Vaistinu revolucioniran pristup. Pesma je 10/10, kao i sve elektronsko uostalom. Da nije bilo ovog video spota, ne bi bilo CGI-a, ne bi bilo animatora, ne bi bilo animacije kakva danas postoji. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8617 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
naker
Advanced Member
4847 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Zula
Senior Member
1253 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8662 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 23/01/2025 : 22:19:44
|
Nakeru, pošto si neiskren, neću više da se igram sa tobom.
Ali bila ironija ili trolovanje, iza tvojih reči se krije gomila gluposti:
quote: Originally posted by naker
Kraftwerk - Musique Non Stop
Muzika je ogledalo društva, a život ne voli da gleda u retrovizor. Ovo zvuči kao neka mudrost iz osnovnoškolskog sastava, ali mi nisu bliske te automobilske metafore. Ko ne evoluira nestaje jer promena je jedina konstanta u životu i muzika nije izuzetak od tog pravila. Muzika ne podpada pod takva pravila, živa bića evoluiraju (sporo), a kvalitetna muzika koja je jednom stvorena je neprolazna vrednost ,Elektronika je unela novi zvuk u naše uši, futuristički zvuk budućnosti i progresa. Elektronika je bila nova, ali jako davno, sada je i ona skoro jednako stara (u snimljenoj muzici), kao muzika svirana klasičnim instrumentima, a budućnost nije nužno progres. Orkestri i bendovi su relikvije prošlosti, elektronika otvara mogućnost da jedan, dva čoveka sami u što kraćem mogućem roku generišu muziku kakvu oni smatraju da treba da bude stvorena bez doprinosa drugih. Jeste otvorila mogućnosti, a i ranije smo imali te mogućnosti, ako neko peva, svira i komponuje sve sam (bilo je i takvih multiinstrumentalista - Prince, Oldfield...); orkestri i bendovi ne isključuju elektronsku muziku, veliki deo el. muzike je sviran na analognim sintisajzerima i raznim elektronskim klavijaturama, a da se elektronska muzika pravi "u što kraćem roku" je besmislica; pogledaj naše narodnjake i zabavnjake kroz decenije unazad, koji su i sa običnim instrumentima radili pesme i albume na brzaka, a s druge strane imaš izvođače elektronske muzike, koji troše sate, dane, mesece, godine u radu na muzici, perfekcionistički i minuciozno. Muzika koja se sa namerom radi "u što kraćem roku" je loša, elektronska ili ne.Vaistinu revolucioniran pristup. Pesma je 10/10, kao i sve elektronsko uostalom. Naravno da nije sve, kao što dobro znaš, a čak i Bogovi elektronike - Kraftwerk su pored niza remek-dela imali i jedan slabiji album i to baš ovaj, sa koga je singl-spot. Da nije bilo ovog video spota, ne bi bilo CGI-a, ne bi bilo animatora, ne bi bilo animacije kakva danas postoji. E tu si blizu, vruće, vruće, iako nije istina.
E sad, ako nije cool da ti ozbiljno odgovaram na tvoje neozbiljne tvrdnje, hajde da pokušam obrnuto, ja da kažem nešto neozbiljno, a ti da odgovoriš ozbiljno. Evo:
Danzig pravi bolju muziku od Kraftwerka i veći je i značajniji muzičar i inovator.
Ili da kažem nešto ozbiljno, a ti odgovori neozbiljno:
Neko može da prepoznaje i čita dobre stripove i knjige, gleda dobre filmove, ali da ga je Bog kaznio da nema sluha. Dešava se. |
Edited by - alexts on 23/01/2025 22:27:18 |
|
|
Topic |
|
|
|