Author |
Topic |
Tonto
Advanced Member
8620 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 23/01/2025 : 18:11:23
|
Venus cujem bar 15 puta godisnje. Banarama verziju sam zadnji put cuo jos je rat bio.
Walk on by - original jest original, ali meni je najdraza verzija stranglersa. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8673 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 23/01/2025 : 18:23:07
|
quote: Originally posted by Tonto
Venus cujem bar 15 puta godisnje. Banarama verziju sam zadnji put cuo jos je rat bio
Ne računa se u kafiću. |
|
|
Zula
Senior Member
1253 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 23/01/2025 : 18:24:49
|
quote: Originally posted by alexts
Zula, mislio si na "godness"
Da da 🤣, u riječi goddess, nema "n", a niti se izgovara. Riječ godness je nešto sasvim drugo, ali nje u tekstu pjesme nema... |
|
|
naker
Advanced Member
4851 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 23/01/2025 : 21:27:51
|
Kraftwerk - Musique Non Stop
Muzika je ogledalo društva, a život ne voli da gleda u retrovizor. Ko ne evoluira nestaje jer promena je jedina konstanta u životu i muzika nije izuzetak od tog pravila. Elektronika je unela novi zvuk u naše uši, futuristički zvuk budućnosti i progresa. Orkestri i bendovi su relikvije prošlosti, elektronika otvara mogućnost da jedan, dva čoveka sami u što kraćem mogućem roku generišu muziku kakvu oni smatraju da treba da bude stvorena bez doprinosa drugih. Vaistinu revolucioniran pristup. Pesma je 10/10, kao i sve elektronsko uostalom. Da nije bilo ovog video spota, ne bi bilo CGI-a, ne bi bilo animatora, ne bi bilo animacije kakva danas postoji. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8620 Posts
|
naker
Advanced Member
4851 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Zula
Senior Member
1253 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8673 Posts
Posted - 23/01/2025 : 22:19:44
|
Nakeru, pošto si neiskren, neću više da se igram sa tobom.
Ali bila ironija ili trolovanje, iza tvojih reči se krije gomila gluposti:
quote: Originally posted by naker
Kraftwerk - Musique Non Stop
Muzika je ogledalo društva, a život ne voli da gleda u retrovizor. Ovo zvuči kao neka mudrost iz osnovnoškolskog sastava, ali mi nisu bliske te automobilske metafore. Ko ne evoluira nestaje jer promena je jedina konstanta u životu i muzika nije izuzetak od tog pravila. Muzika ne podpada pod takva pravila, živa bića evoluiraju (sporo), a kvalitetna muzika koja je jednom stvorena je neprolazna vrednost ,Elektronika je unela novi zvuk u naše uši, futuristički zvuk budućnosti i progresa. Elektronika je bila nova, ali jako davno, sada je i ona skoro jednako stara (u snimljenoj muzici), kao muzika svirana klasičnim instrumentima, a budućnost nije nužno progres. Orkestri i bendovi su relikvije prošlosti, elektronika otvara mogućnost da jedan, dva čoveka sami u što kraćem mogućem roku generišu muziku kakvu oni smatraju da treba da bude stvorena bez doprinosa drugih. Jeste otvorila mogućnosti, a i ranije smo imali te mogućnosti, ako neko peva, svira i komponuje sve sam (bilo je i takvih multiinstrumentalista - Prince, Oldfield...); orkestri i bendovi ne isključuju elektronsku muziku, veliki deo el. muzike je sviran na analognim sintisajzerima i raznim elektronskim klavijaturama, a da se elektronska muzika pravi "u što kraćem roku" je besmislica; pogledaj naše narodnjake i zabavnjake kroz decenije unazad, koji su i sa običnim instrumentima radili pesme i albume na brzaka, a s druge strane imaš izvođače elektronske muzike, koji troše sate, dane, mesece, godine u radu na muzici, perfekcionistički i minuciozno. Muzika koja se sa namerom radi "u što kraćem roku" je loša, elektronska ili ne.Vaistinu revolucioniran pristup. Pesma je 10/10, kao i sve elektronsko uostalom. Naravno da nije sve, kao što dobro znaš, a čak i Bogovi elektronike - Kraftwerk su pored niza remek-dela imali i jedan slabiji album i to baš ovaj, sa koga je singl-spot. Da nije bilo ovog video spota, ne bi bilo CGI-a, ne bi bilo animatora, ne bi bilo animacije kakva danas postoji. E tu si blizu, vruće, vruće, iako nije istina.
E sad, ako nije cool da ti ozbiljno odgovaram na tvoje neozbiljne tvrdnje, hajde da pokušam obrnuto, ja da kažem nešto neozbiljno, a ti da odgovoriš ozbiljno. Evo:
Danzig pravi bolju muziku od Kraftwerka i veći je i značajniji muzičar i inovator.
Ili da kažem nešto ozbiljno, a ti odgovori neozbiljno:
Neko može da prepoznaje i čita dobre stripove i knjige, gleda dobre filmove, ali da ga je Bog kaznio da nema sluha. Dešava se. |
Edited by - alexts on 23/01/2025 22:27:18 |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
387 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6161 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6161 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8673 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8620 Posts
Posted - 24/01/2025 : 09:55:08
|
Stone the crows - I saw america
Presluša sam cijelu diskografiju jogurte odmah kad si ih prvi put stavio. Ukupan dojam je solidno, ali ne odusevljava. Ova stvar mi ima veliki problem nekoherentnosti. Svaki dio zasebno je odlican, izvrsni u blues dionicama, nesto slabiji u onim psihodelicnim... ali opet, fali veziva.
Ocjena: 6.1/10 |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8620 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8620 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4424 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 24/01/2025 : 11:28:30
|
The Guess Who - These Eyes - ne znam da li mi ovo zvuči poznato jer sam već čuo ili zato što mi ovaj brzi dio na vokalu zvuči nekako Axl Roseovski. Odnosno obrnuto. U svakom slučaju nije loše
Dionne Warwick - Walk on By - toplo i blago nostalgično ali bez primjesa melankolije. klasično dobar pop/soul šezdesetih
Stone The Crows - I Saw America - ovo je poprilično zanimljivo. Tu ima 5 stilova u jednoj pjesmi a vokalistica u trenucima zvuči i američki i irski. Volim kad kraj završava eksplozivno tako da mi ovo mora na listu.
Was Not Was - Walk The Dinosaur - ufffff ovo nisam čuo vjerojatno blizu tridesetak godina i zapravo mi je sad baš bilo zanimljivo za čuti s ovim današnjim ušima. Bass je baš baš do jaja. Groovy, pjevno, pumpa nonstop... super stvar! Ko nije volio dinosaure kao klinac - nije čovjek!
Linkin Park - Hit The Floor - Riff je za taj stil vrlo dobar, ali previše blebetanja je zagušilo glazbu i ja prek toga ne mogu prijeći. Osim toga i taj clean vokal mi je uvijek zvučao nekako tinejdžerski slabo ali ostavili su traga na cijelu jednu generaciju pa ajd imam nekakvog respekta. |
Bok, kako si.
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4424 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
jogurt
Junior Member
Serbia
387 Posts
Posted - 24/01/2025 : 12:06:02
|
quote: Originally posted by Cromwell
Ide osveta jogurtu za onaj makedonski etno minimalizam s jednim mojim favoritom:
Actus - Botschaft aus Hyperborea https://www.youtube.com/watch?v=bgoKGSXTHXg
Btw znam da im je simbolika "sumnjiva", ali to je standardna estetika u neofolku...
makedonsko-australijski etno minimalizam
Sto se tice zadatka, stvarno jako lepa stvar. Malo mi je i cudna numera, posto ne mogu da je uporedim ni sa cim; pomalo je i monotono ali kad bolje razmislim trpanje svega i svacega bi zapravo bila negativna stvar ovde. 4 |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
387 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7405 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
jogurt
Junior Member
Serbia
387 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8673 Posts
Posted - 24/01/2025 : 20:06:28
|
quote: Originally posted by jogurt
Evo jedna za alexts-a, meni verovatno omiljena od ovog benda; a ako nije omiljena onda mi je u top 3 :)
Kad je ova pesma bila aktuelna nisam znao za nju, još sam bio klinac, nisam imao ni kasetofon. Kažu da se onda puštala, mada mislim da nije bila singl (možda B strana). Za Duran Duran sam čuo kad je izašao singl Is There Something I Should Know. Chauffeur nije bila ni na prvoj kompilaciji od DD. Čuo sam je kasnije tek na Youtubu. Ali sam pre par godina uzeo album Rio na CD-u, neki deluxe edition gde je i ona. Jeste, jedna im od najboljih.
5/ 5 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25582 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 24/01/2025 : 20:17:53
|
Jyrki 69 "Bloodlust"
Dobro mi je ovo baš. Liči mi malo na ove moderne numere urađene u stilu 80ih. Mešavina Sisters of mercy, Duran Duran i nemačkog novog talasa. Nije da ću staviti na neku playlistu, ali sasvim je ok. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7405 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 24/01/2025 : 20:54:29
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by jogurt
Evo jedna za alexts-a, meni verovatno omiljena od ovog benda; a ako nije omiljena onda mi je u top 3 :)
Kad je ova pesma bila aktuelna nisam znao za nju, još sam bio klinac, nisam imao ni kasetofon. Kažu da se onda puštala, mada mislim da nije bila singl (možda B strana). Za Duran Duran sam čuo kad je izašao singl Is There Something I Should Know. Chauffeur nije bila ni na prvoj kompilaciji od DD. Čuo sam je kasnije tek na Youtubu. Ali sam pre par godina uzeo album Rio na CD-u, neki deluxe edition gde je i ona. Jeste, jedna im od najboljih.
5/ 5
Ja sam odrastao uz njihov live album Arena koji su roditelji imali doma na audio kaseti, a na kojem je i ova pjesma. Kasnije sam kupio i CD (na izletu u Veneciji 2000., lijepe uspomene). Tada su mi bile draže neke druge, ali The Chauffeur je svakako 5/5.
Nego, evo nešto za Tonta:
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6161 Posts
|
Topic |