forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 67

manhunter
Moderator

Switzerland
25583 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/01/2025 : 21:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo za nakera nešto. Sigurno zna, ali da se podseti.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8678 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/01/2025 : 22:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Vangelis - Ballad

Vangelis je imao mnoštvo memorabilnijih kompozicija. Ovaj album (Spiral), koji nije među njegovim boljim, ima bar dve sjajne teme. Ova nije jedna od njih, ali je interesantna, verovatno i više u kontekstu albuma, nego izdvojeno.

3,5/ 5

(Gde je sada naker da proceni da grupa antitalenata koji drndaju gitare po definiciji pravi bolju muziku od jednog tipa sa sintisajzerima, koji je radio na brzinu i kome niko drugi nije trebao?)

Edited by - alexts on 24/01/2025 22:13:48
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4860 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 24/01/2025 : 22:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Prekaljeni veteran strip foruma ne zna da se na trol post ne odgovara
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4860 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 24/01/2025 : 22:41:28  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Niko mi ništa ne zadaje danima i sad 4 odjednom.. Dajte dozirajte to malo. Preslušaću sutra
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8678 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/01/2025 : 22:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Niko mi ništa ne zadaje danima i sad 4 odjednom.. Dajte dozirajte to malo. Preslušaću sutra

Lenčugo.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4860 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 25/01/2025 : 07:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Samo Tool-ova pesma je 15min!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8627 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/01/2025 : 11:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nat king cole - Nature Boy

Nema se tu sto puno reci. Nat je king, nat je magija, taj bariton jednostavno opija. Sad si me zajebo jer se necu izvuci iz njegove glazbe cijeli dan, a mozda i vise.

Ocjena: 10/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8627 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/01/2025 : 11:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
A sad jedan drugi Nature boy nazad za Shanera:

Imaš problem sa Caveom tamo gdje je najjači, da vidimo kakav ti je kad je najslabiji, kad je komercijalan. Da se razumijemo i najslabiji Cave je bolji od 95 posto stvari na ovom topicu.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8627 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/01/2025 : 11:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Beva:

Nikad nisam bio preveliki fan Claptona u nijednoj grupi pa niti u njegovoj solo karijeri. Poštovanje ima, ali me nikad nije kupio... osim ovim albumom. 461 Ocean Boulevard je remek djelo.

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1176 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 25/01/2025 : 13:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Zagužvalo mi se dosta pa me nije bilo neko vrijeme tu, ako mi je netko i zadao zadatak molim da mi ponovi ispričavam se unaprijed. I u buduće imam sad mali kaos sljedeća dva mjeseca od snimanja i koncerata pa bolje da mi ne dajete zadatke jer ne znam kad ću odgovoriti. Evo kao trenutni polu oproštajni zadatak dok ne prođe gužva stavit ću tontu Erik Truffaza i njegov quartet, gledao sam ih u živo u Zagrebu u SCu u najboljoj postavi u najboljoj fazi, koncert za pamćenje. Evo jedna poprilično Milesovska stvar
obožavam tog klavijaturista Patricka Mullera kako mu rhodes zvuči nabriano distorzija wah delay ubija

Edited by - Chui on 25/01/2025 13:37:45
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8678 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/01/2025 : 15:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Da li su najzad TFF zaslužili status legendi popa?

Ova pesma je sa albuma od pre dve godine, tad je i bila singl, ali tek sad je snimljen spot, pa je praktično novitet. (U međuvremenu, bend je prošle godine izbacio live album sa 4 nove pesme, koje se mogu čuti, a posebno se hitičnošću ističe The Girl That I Call Home.)

Shaner, za tebe je zadatak.

Tears For Fears - Rivers Of Mercy

Edited by - alexts on 25/01/2025 16:59:24
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8678 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/01/2025 : 15:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Za PSB se ne može postavljati pitanje da li su legende popa, odavno je odgovoreno. Ali je pitanje, prave li i danas dobre pesme?

Ovo je pesma, koja je B-strana poslednjeg singla i ne nalazi se na aktuelnom albumu. Dakle, novo!

Beva je pozvan.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6163 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 25/01/2025 : 15:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Beva:

Nikad nisam bio preveliki fan Claptona u nijednoj grupi pa niti u njegovoj solo karijeri. Poštovanje ima, ali me nikad nije kupio... osim ovim albumom. 461 Ocean Boulevard je remek djelo.

https://www.youtube.com/watch?v=YpDlmop0uYU

Odlično, nisam prije čuo, od Claptona znam par najpoznatijih pjesama. Poslušat ću i album prvom prilikom.

Refren je baš dobar, back vokali baš lijepo nadopunjavaju Claptonovo pjevanje. Nekad to zvuči kao jeftin trik, ali kod mene u pravilu pali.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6163 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 25/01/2025 : 15:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Za PSB se ne može postavljati pitanje da li su legende popa, odavno je odgovoreno. Ali je pitanje, prave li i danas dobre pesme?

Ovo je pesma, koja je B-strana poslednjeg singla i ne nalazi se na aktuelnom albumu. Dakle, novo!

Beva je pozvan.

https://www.youtube.com/watch?v=YDUQbPKFeWs

Nije loše, ako je kao što poruka pjesme kaže cilj rasplesati ljude, mislim da je itekako ispunjen. Također mi zbog dobrog ritma djeluje i kao ok podloga za vježbanje.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8678 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/01/2025 : 16:11:42  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nat king cole - Nature Boy

Jedan od omiljenih i odlična pesma. Nedavno sam sebi obezbedio jedan album iz ranije faze, gde je bio više jazzy i više pijanista.

5/ 5

Obe naredne pesme čujem prvi put i na prvo slušanje mi deluju ovako.

Nick Cave & The Bad Seeds - Nature Boy

4/ 5

Eric Clapton - Let It Grow

4,5/ 5
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8627 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/01/2025 : 16:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Slijedimo alexov primjer i kad netko zamoli da mu ne dajemo zadatke, zadajmo mu odma zadatak.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8678 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/01/2025 : 16:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slijedimo alexov primjer i kad netko zamoli da mu ne dajemo zadatke, zadajmo mu odma zadatak.

Prebacam na Shanera.
Bio sam na brzaka za kompjuterom i video samo da se Chui vratio tj protumačio sam tako.

Edited by - alexts on 25/01/2025 16:58:17
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4860 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 25/01/2025 : 19:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Booker T. & M.G.'s - Green Onions

Remek-delo. Nažalost previše često korišćeno i mislim da bih mogao da nabrojim tuce filmova gde sam čuo ovu numeru. Ne znam za ostale, ali nekako kada čujem neku pesmu instinktivno se setim scene u filmu gde je korišćena pa vezujem pesmu za tu scenu što je u suštini degradacija muzike.. Ali ovo je legendarna stvar. I Doorsi i Morrison su dosta toga preuzeli iz ove pesme.

TOOL - 7empest

Kada neki bend ima pesmu gde struktura podražava fibonačijev niz (Lateralus) onda da, precizni su kao kompjuter. Tool mi je jedan od najdražih bendova, top 10. Kompleksna struktura, teško za sviranje, prži se kao da je metal, a ono što je Alan Moore u svetu stripa to je Maynard u muzici po pitanju kvaliteta i dubine tekstopisanja. Verovatno bend koji je najviše uticao na to šta smatram dobrom muzikom, bar po pitanju teksta. Mada čudi me da je Tonto stavio ovu pesmu kada ovaj poslednji album i nije nešto. Sveta trojka su Aenima / Lateralus / 10.000 days. Što se tiče progressive metala/rock-a Tool mi je ubedljivo #1.

DMX- The Rain

Ne mogu rečima opisati koliko mi nedostaje stil rap-a iz '90tih i početkom '00tih. Nekad je rap muzikalno bio tako chill, opušten. Odličan beat, kul spotovi, odličan tekst koji kada malo više analiziraš vidiš da reči seku kao oštrica. Šteta što rap nije kao što je nekada bio.

Staind - Outside

Zapravo ne znam za ovaj bend i prvi put čujem ovu stvar. Užasno stojim sa nu metalom, jedino što sam kršteno slušao su Linkin Park i Limp Bizkit. Ali odlična nu baladica. Melodija, ritam, gitara, glas, tekst, sve je jako dobro. Ne čudi da mi se ovo svidelo kada vidim da su im kao inspiracija poslužili svi bitni bendovi iz '90tih koje obožavam. Možda bacim pogled na par njihovih albuma.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4860 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 25/01/2025 : 19:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ajde da vidimo da li Nesvrstani deli mišljenje da je ono što je uradio Stevie Ray Vaughan tokom El Mocamba najbolji live performans nekog gitariste ikad

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8627 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/01/2025 : 20:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mada čudi me da je Tonto stavio ovu pesmu kada ovaj poslednji album i nije nešto.

... a najbolje da sam ti stavio aenemu. Pa to svako koga imalo zanima žanr mora znati napamet. Dobar mi je zadnji album. Nije u rangu prethodnih ali je dobar, a ova stvar mi je najbolja pa eto zato.

... i ne možeš nesvrstanom ove pizdarije stavljat, zna se da on sluša samo balaševića i parni valjak.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10319 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/01/2025 : 21:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde da vidimo da li Nesvrstani deli mišljenje da je ono što je uradio Stevie Ray Vaughan tokom El Mocamba najbolji live performans nekog gitariste ikad

Izvrstan nastup. Vaughan ima ono nešto šta mi se sviđa kod muzičara, a to je da dok sviraju tijelo i instrument izgledaju ka neko prirodno povezano tkivo. Dok sviraju sve izgleda prirodno i jednostavno, Mala zamjerka ide šta je za moj ukus gitara uz svu svoju važnost ipak za nijansu predominantna. Samo, neznan zašto si baš mene naša jer ja generalno nisan baš neki ljubitelj solaža i gistarističkih virtuoza. Onako na prvu od gitarista koji su meni nekakav pojam gitariste su od domaćih Anton iz Partibrejkersa, od stranih Iommi iz Sabbatha.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 25/01/2025 21:44:02
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10319 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/01/2025 : 21:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

... i ne možeš nesvrstanom ove pizdarije stavljat, zna se da on sluša samo balaševića i parni valjak.

I Prljavo kazalište.
Al samo sa Bodalecon.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25583 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/01/2025 : 23:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Staind - Outside

Zapravo ne znam za ovaj bend i prvi put čujem ovu stvar. Užasno stojim sa nu metalom, jedino što sam kršteno slušao su Linkin Park i Limp Bizkit. Ali odlična nu baladica. Melodija, ritam, gitara, glas, tekst, sve je jako dobro. Ne čudi da mi se ovo svidelo kada vidim da su im kao inspiracija poslužili svi bitni bendovi iz '90tih koje obožavam. Možda bacim pogled na par njihovih albuma.

Bio sam ubeđen da znaš za njih. Ovaj album sa kojeg je ova pesma je odličan, ostali nešto manje. A i ne bih ih svrstao u nu metal, nego pre u post grunge. Imaju mnogo više veze sa Alice in chains nego sa Linkin park.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 25/01/2025 23:28:45
Go to Top of Page
Page: of 67 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000