Author |
Topic |
Zlix
Senior Member
Serbia
1869 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2265 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 01/01/2025 : 23:52:20
|
quote: Originally posted by anto
Kakav je ovaj novi Marvel od Kirkmana?
Relativno svež produkt Marvelove fabrike (od pre desetak godina). Događaji koji su prethodili priči: U jednoj od mnoštva paralelnih Marvel svetova pojavila se postapokaliptična zemlja zombija. To je svet Marvel zombija. Niko ne zna odakle zaraza, verovatno sa drugog sveta. Uglavnom pogodila superheroje koji su postali zombiji gladni ljudskog mesa. Za kratko vreme su slistili celu populaciju. Pa su pokušali pomoću spravica zombiranog Rid Ričardsa da otvore portal do druge planete Zemlje kako bi nastavili da se hrane. Ali je Magneto (otporan na zarazu) razneo portal.
Priča u ovom stripu tek sada kreće. Zombirani superjunaci jure Magneta da ga pojedu. Pa se pojavljuju Srebrni, Galaktus... Pa i njih pokušava ta organizovana skupina zombija da proždre. Fora strip. Ima nekih ludih detalja. Uglavnom su fore te koje nose priču. Sam scenario u kalupu novih Marvelovih... Znači kratke rečenice, brze borbe, brz crtež. Priča bez koje se može. Prva dva broja (od pet) su i obećavajuća. Posle to pada.
Strip nema neki dobar scenario, pa nije neka preporuka. Al ima nekih forica, brzo se i lako čita. Pa ko voli parodiju na zombijanje nek se lati štiva. U konačnoj oceni, neka slaba sredina.
Edit: tek sada videh da je Zlix odgovorio na Antov upit. Ne znam zašto, kad sam ulazio u temu, nije mi otvaralo tu novu stranicu sa Zlix-ovim postom, nego prethodnu, pa nisam registrovao. Ali dobro, eto dva komentara na strip.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 01/01/2025 23:57:42 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21308 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
henry
Senior Member
Serbia
1593 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 02/01/2025 : 17:14:46
|
Davno sam čitao te zombije, i pamtim da mi je utisak bio pozitivan, pitko, zabavno i nepretenciozno.
|
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8687 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2752 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2453 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2265 Posts
Posted - 25/01/2025 : 22:44:05
|
Knjiga 25. Vulverin.
Možda i najtanja knjiga u kolekciji. Sakuplja priče iz knjižica Vulverin 1-4. Možda 90ak strana. Nisu numerisane, a mrzi me da brojim. Ali zato priči ništa ne fali. Jako dobar rad. Scenario jako dobar. Crtež mi se sviđa. Čak i kolor, koji meni često smeta u Marvelu, ovde lepo funkcioniše. Priča zanimljiva, lako se i brzo čita. I pored manjeg broja strana stiglo se ispričati i o ljudskoj strani čoveka-vuka. Čak je upao u ljubavni trougao gde voli ženu koja je obećana drugome. Dok ga druga žena voli, ali njegovo srce pripada prvoj. Sve je začinjeno japanskom tradicijom, čestim akcionim borbama. Podzemljem, plaćenim ubicama, parama, drogom, otrovnim strelicama... Dinamično, zanimljivo.
Malo smara često podsećanje tipa: ja sam Vulverin, imam adamantijum umesto kostiju i rane mi brzo zaceljuju. Osim toga, nemam nekih zamerki.
|
Resistance is futile. |
|
|
naker
Advanced Member
4863 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 25/01/2025 : 23:33:43
|
Vulverin je pored Derdevila najveći tragičar u ljubavi. Dobar je to strip. Vulverin u Japanu, samurajština & kung fu, sa obilje jako dobro nacrtane akcije. Miler je imao sreće što je u ranoj karijeri imao prilike da sarađuje sa Klermentom koji je jedan od najvećih scenarista superherojskog stripa. Šteta što strip nije bio duži i malo više razrađen. Ne znam jel si do sada čitao Sagu o Mračnoj Feniks ali tamo Klermont briljira. |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2265 Posts
|
PaoloRivera
Average Member
Croatia
523 Posts
Member since 09/09/2014 |
Posted - 25/01/2025 : 23:40:55
|
Ovaj Wolverine mini-serijal i Daredevil Franka Millera su dva najseksi američka superherojska stripa svih vremena. Jedva čekam da mi stigne ovo Hachetteovo izdanje. To i Born Again su dva teška klasika za čuvanje. |
|
|
naker
Advanced Member
4863 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8687 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12946 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/01/2025 : 00:57:39
|
quote: Originally posted by naker
Vulverin u Japanu, samurajština & kung fu, sa obilje jako dobro nacrtane akcije. Miler je imao sreće što je u ranoj karijeri imao prilike da sarađuje sa Klermentom koji je jedan od najvećih scenarista superherojskog stripa. Šteta što strip nije bio duži i malo više razrađen.
Iako se ovaj mini-serijal može čitati samostalno, svi Claremontovi mini-serijali nastali u tom razdoblju zapravo su vezani za njegov dugogodišnji angažman na serijalu Uncanny X-Men. Ako te zanima što je bilo s Loganom i Mariko prije i nakon ovog mini-serijala, tada trebaš čitati Claremontov Uncanny X-Men, koji istodobno funkcionira kao uvod i nastavak priče. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2265 Posts
Posted - 26/01/2025 : 01:24:09
|
Ima u uvodu knjige ukratko opisano šta je prethodilo ovim pričicama i sam odnos sa Mariko. Začinjeno pojedinačnim kadrovima. Takođe nakon priče su ubacili par strana teksta posvećenog vizuelnom razvoju Vulverina uz još neke dodatke. Kao i poreklu... Strana dve i autorovog teksta... Prilično kompletno izdanje. Ali, da. Ko želi može da pročita pre i posle šta se dešavalo. |
Resistance is futile. |
|
|
motorista
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 16/02/2019 |
|
PaoloRivera
Average Member
Croatia
523 Posts
Member since 09/09/2014 |
Posted - 26/01/2025 : 11:35:53
|
quote: Originally posted by motorista
quote: Originally posted by alexts
Objavila je i Vulverina iz knjige 25 u SC izdanju.
Može link? Da ne dupliram.
Edit: pretpostavljam da je ovo?
https://carobnaknjiga.rs/vulerin-2
To je to. Izdanje je u skraćenom (B5) formatu koji meni toliko ne leži, inače je super. |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1681 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 26/01/2025 : 21:01:16
|
Danas kod mene na buvljaku videh gomilu Marvela, sve istog broja. Izgleda da se više ne uništava ono što ide na kioske, valjda je to nekad bilo pravilo. Mrzelo me je da gacam po blatu i pitam koliko koštaju... |
Edited by - night on 26/01/2025 22:23:19 |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1869 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
Topic |
|