forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 69

Tonto
Advanced Member

8648 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/01/2025 : 12:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Idem vidjeti mogu li pogoditi nešto što će jeri stvarno biti dobro... meni jeste.

Nesvrstani:

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10328 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/01/2025 : 13:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Bogami si pogodija. Ovo uopće nije loše.
Neću te lagat, ja san neznalica zatvorena u muzičku kapsulu prije nekih 30 godina pa neznan u koji žanr bi ovo spadalo, ali ima mi neke osnovne elemente za dobru rock pismu. Dobar rif, poprilično old skula, jednostavnost i čvrstinu. Mislin da bi ovo uživo moglo odlično zvučat. U kontekstu onoga Vaughana koji je nedvojbeno genijalac, solo u ovoj pismi koju si ti stavija je đir sola kakve volin.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
388 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 26/01/2025 : 13:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Jedna za Tonta, ne verujem da će ti najbolje leći ali ajde da probamo

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8648 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/01/2025 : 15:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Moving Gelatine Plates - The World of Genius Hans

Ovo je meni ono što ja zovem kupus progresiva. Nabacano i iritantno bez obzira na dobre dijelove. King crimson, VDGG, Camel, Caravan... svi su mi oni komapktni i melodični, ovo je suprotnost svemu tome bez obzira što su žanrovski bliski. Nije ovo loše, zanimljivo je... ali jednom. Ponavljao ne bih.

Ocjena: 5.8/10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8648 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/01/2025 : 15:56:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Neću te lagat, ja san neznalica zatvorena u muzičku kapsulu prije nekih 30 godina pa neznan u koji žanr bi ovo spadalo, ali ima mi neke osnovne elemente za dobru rock pismu. Dobar rif, poprilično old skula, jednostavnost i čvrstinu. Mislin da bi ovo uživo moglo odlično zvučat. U kontekstu onoga Vaughana koji je nedvojbeno genijalac, solo u ovoj pismi koju si ti stavija je đir sola kakve volin.

Jesi sluša Kaotične duše? Ako kojim slučajem nisi trebalo bi ti leći ko budali žlepa. https://www.youtube.com/watch?v=Yjq6xXel84Q&list=PL99Jt7Eea00VMxYuXJ9qEDbECp_q4JEen&index=1

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

246 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 26/01/2025 : 16:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Izvinjavam se svim ljudima koji čekaju moje odgovore, bila mi je potrebna pauza. Jednostavno mi od trenutnih dešavanja u zemlji nije bilo dobro (pritisci, pretnje itd). Ponekad pomislim da nas treba sravniti sa zemljom da ni ćelija ne ostane da se slučajno "ne rodimo" opet u nekoj dalekoj budućnosti.

quote:
Originally posted by alexts
Saint Etienne - Only Love Can Break Your Heart
svašta, šta će moj omiljeni bend Saint Etienne (i jedan od najboljih pop bendova uopšte, uz Prefab Sprout, Belle and Sebastian...), kao predlog kod Vatrene Stenice? 5/ 5

Aleks, koji vrag si mi slao sve što si mi slao, ako znaš za bolje?! Da nisi slao i drugima, pomislila bih da me zajebavaš.
quote:
zaslužila je vatrena_stenica ovaj put malo drugačiji zadatak od mene (ionako smo zagazili u 90-e)
Jesus Jones - Right Here, Right Now https://www.youtube.com/watch?v=MznHdJReoeo

Jesus Jones - Right Here Right Now

Ovo i dalje nije my cup of tea, ali mi je slušljivije od onih tvojih osamdesetih. Ne sećam se da sam ikad čula za ovaj bend, ali kao da sam ovaj refren ipak nekad negde čula. Vokal mi je poznat. Moram priznati da me naziv prvo asocirao na Fatboy slim (a ta njihova stvar mi je odlična).

Prozivam Manhuntera

Leprous - Like A Sunken Ship

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47352 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/01/2025 : 16:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
@ Tonto kad vidin šta slušaš nije ni čudno da si takav

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8648 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/01/2025 : 16:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Odlicno... a kakav sam ja to?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47352 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/01/2025 : 16:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Takav kakav si . Al to je ok,nemoj bit tako osetljiv.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8691 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/01/2025 : 17:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Stenice, tvoj sluh je trenutno razvijen toliko-koliko je razvijen i u smeru u kome jeste i ti tu ništa ne možeš da trenutno promeniš i da hoćeš. Ali mi veruj da nema razloga da gledaš sa visine na neke stvari.

To što su za tebe Donna Summer, Quincy Jones, Giorgio Moroder, Mike Oldfield ili Adam Ant loša muzika i nepoznati izvođači naravno nije moj, nego tvoj problem.

Nije poenta da dobijaš samo predloge koji su tvoj cup of tea, nego i da odeš izvan zone komfora i svog sveta u kome ti slušaš najbolju muziku, ali moj eksperiment daje očekivane rezultate, nema većih iznenađenja.

Ti i Tonto se klanjate Nicku Caveu, a znate li zašto je snimio duet sa Kylie? Shvatio je koliko muzički ograničenih ljudi ima među fanovima, pošto su mu takvi odbojni hteo je da ih rastera. Ali se oni obnavljaju.

Uzgred, pre nego što su se Jesus Jones formirali Norman Cooke je bio u The Housmartins (pop bend) koji je po njegovom odlasku prerastao u Beautiful South. 90-e je Cook bio u Beats International (dance), pa u Freak Power (acid jazz) pre nego što je postao Fatboy Slim. Ali ti neću to postavljati kao predloge, jer nije tvoj cup of tea.

Edited by - alexts on 26/01/2025 23:51:32
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10328 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/01/2025 : 18:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Budući da san zlopamtilo, stenica je za mene ponajveći nemač pojma na forumu.
Mislin da je vrlo mlad(a) pa manjak educiranisti i iskustva pokušava nadoknadit arogancijon.
Da ne dužimo puno, svako ko za bilo šta na ovome svitu izjavi:"Ja to ne razumin ali je sranje", je za mene bezvrijedan sugovornik.
Živila ti meni stenice 100 godina!

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 26/01/2025 18:17:14
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10328 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/01/2025 : 18:16:25  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Jesi sluša Kaotične duše? Ako kojim slučajem nisi trebalo bi ti leći ko budali žlepa. https://www.youtube.com/watch?v=Yjq6xXel84Q&list=PL99Jt7Eea00VMxYuXJ9qEDbECp_q4JEen&index=1

Ma sve je to OK, al jel mi ide neka nagrada za odslušano?
Koja je uopće šema ovaj topic?

Pustija san ženi ove Beggars, pitala me jesu li ovo Brejkerski na engleskon?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 26/01/2025 18:27:04
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8648 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/01/2025 : 18:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nagrada je druzenje i otkrivanje novih stvari koje ulaze u interesne sfere pojedinca. Nitko se ne mora igrati.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10328 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/01/2025 : 18:33:14  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nagrada je druzenje i otkrivanje novih stvari koje ulaze u interesne sfere pojedinca. Nitko se ne mora igrati.

Zar je dotle došlo da me i ti ozbiljno shvaćaš?
Jel mogu ja nekome postavit zadatak?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8648 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/01/2025 : 18:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zar je dotle došlo da me i ti ozbiljno shvaćaš?
Jel mogu ja nekome postavit zadatak?

Tek sam se probudija. Jesi sad ozbiljan? Normalno da možeš, dapače poželjno je.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8648 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/01/2025 : 18:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ti i Tonto se klanjate Nicku Caveu, a znate li zašto je snimio duet sa Kylie? Shvatio je koliko muzički ograničenih ljudi ima među fanovima, pošto su mu takvi odbojni hteo je da ih rastera. Ali se oni obnavljaju.

Ovo si negdje pročitao ili je to neka tvoja pretpostavka? Pročitao sam malo more intervjua i pogledao sve moguće dokumentarce. Svakakve razloge je Cave naveo za snimanje ovog albuma, ali ovo nije bio jedan od njih.

Inače, jedna od rijetkih stvari oko koje su se složili i kritika i sam Cave jest da je ovaj album loš i nepotreban te degradacija caveove karijere.

Edited by - Tonto on 26/01/2025 18:49:09
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8691 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/01/2025 : 18:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Tonto, šteluješ podatke kako ti odgovara? 4/5 allmusic i rollingstone. 9.2/10 pitchfork
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8648 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/01/2025 : 19:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tonto, šteluješ podatke kako ti odgovara? 4/5 allmusic i rollingstone. 9.2/10 pitchfork

Ne štelujem. Zaboli me za allmusic isto i kao što me zaboli što bi na ovom forumu zagor bio proglašen za najbolji strip.

Dobro se sjećam kritika po izlasku albuma još kada su se recenzije mogle pročitat samo u tiskanom obliku, kada je kritika bila bar donekle relevantna i kad nije svaka šuša doprinosila ocjeni.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10328 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/01/2025 : 19:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Za Nakera
Voivod je kanadski thrash metal bend iz osandesetih. Kako je thrash u devedesetima umra thrasheri su masovno pokušavali nać neki novi đir. Metallica ti je tu najbolji i istovremeno najgori primjer.
Voivod je jedan od rijetkih bendova toga đira koji se prominija a osta dobar. Da se opet vratin na gitariste, Piggy iz Voivoda mi je sigurno jedan od najdražih gitarista ikad. Sola u ovoj pismi su mi genijalna. Ako san dobro povata, ti voliš grunge i početak devedesetih, ovde se može čut nešto od toga grunge zvuka, Dave Grohl ih voli, baš me zanima šta misliš o ovome:

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 26/01/2025 19:08:45
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8648 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/01/2025 : 19:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne štelujem. Zaboli me za allmusic isto i kao što me zaboli što bi na ovom forumu zagor bio proglašen za najbolji strip.

Dobro se sjećam kritika po izlasku albuma još kada su se recenzije mogle pročitat samo u tiskanom obliku, kada je kritika bila bar donekle relevantna i kad nije svaka šuša doprinosila ocjeni.

...a ono što je bitno jest da je Cave umoran od rada na prema njegovim riječima nezrelom i djetinjastom albumu odlučio snimiti i imao potrebu snimiti jedan od svojih najboljih albuma. Tako da ja ne mislim da je Murder ballads bio nepotreban. Nije svako zlo za zlo. Infantilnost jednog albuma podarila nam je duboko osobno remek djelo The Boatman's Call.

Edited by - Tonto on 26/01/2025 19:21:16
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10328 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/01/2025 : 19:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Za Tonta(A može i bilo ko drugi)
ROLO
Lokalni bend koji svira instrumentale. Gitaristu znan otkad je bija klinac. Ko Bambi molesters samo manje dosadni. Nedavno san naletija na ovo. Neman pojma ko je lik koji trči/pleše kroz cili spot ali posramija je Michael Jacksona.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 26/01/2025 19:40:01
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25584 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/01/2025 : 19:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Leprous - Like A Sunken Ship

Hmmmm, gomila mixed feelings, što bi se reklo. Ovo mi je nešto poput gay boy benda koji hoće da ide na Evroviziju, a kad poraste hoće da postane Stripes. Sasvim slušljivo, može da prođe.
6/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8691 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/01/2025 : 19:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Psihološki problemi leže u korenu pojave da ako nam se sviđa nešto što i većem broju ljudi, onda ne možemo da se osećamo kao da smo iznad tih ljudi. Ako proglasimo nešto što komunicira sa širom populacijom bezvrednim, a vrednim samo nešto što "znam ja i retko ko - manja grupa posvećenih" - onda sam i ja deo te grupe posvećenih, koja jedina zna šta je dobro - i zato ubeđujem sebe da vredim više i da sam pametniji.

Muzičari koji postanu kultni, logično, imaju više sluha od većine svojih "obožavalaca" i uglavnom nisu muzički ogeraničeni, jer ne bi bili to što jesu, inače.

Postoji jedan Kejvov intervju iz vremena tog albuma, nema toga sada na netu, ali ako budem želeo, pronaći ću ga.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8691 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/01/2025 : 19:49:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
ROLO — KASKADER

Muzika je definitivno dobra, a spot je odličan.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10328 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/01/2025 : 19:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

ROLO — KASKADER

Muzika je definitivno dobra, a spot je odličan.

Iako aktivno sviraju, gitarist i basist su dizajneri i to jako uspješni. Od toga žive, a glazba in je prvenstveno gušt.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 69  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000