Author |
Topic |
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10328 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 26/01/2025 : 13:02:37
|
Bogami si pogodija. Ovo uopće nije loše. Neću te lagat, ja san neznalica zatvorena u muzičku kapsulu prije nekih 30 godina pa neznan u koji žanr bi ovo spadalo, ali ima mi neke osnovne elemente za dobru rock pismu. Dobar rif, poprilično old skula, jednostavnost i čvrstinu. Mislin da bi ovo uživo moglo odlično zvučat. U kontekstu onoga Vaughana koji je nedvojbeno genijalac, solo u ovoj pismi koju si ti stavija je đir sola kakve volin. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
388 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Posted - 26/01/2025 : 15:52:20
|
Moving Gelatine Plates - The World of Genius Hans
Ovo je meni ono što ja zovem kupus progresiva. Nabacano i iritantno bez obzira na dobre dijelove. King crimson, VDGG, Camel, Caravan... svi su mi oni komapktni i melodični, ovo je suprotnost svemu tome bez obzira što su žanrovski bliski. Nije ovo loše, zanimljivo je... ali jednom. Ponavljao ne bih.
Ocjena: 5.8/10 |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Posted - 26/01/2025 : 15:56:12
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Bogami si pogodija. Ovo uopće nije loše. Neću te lagat, ja san neznalica zatvorena u muzičku kapsulu prije nekih 30 godina pa neznan u koji žanr bi ovo spadalo, ali ima mi neke osnovne elemente za dobru rock pismu. Dobar rif, poprilično old skula, jednostavnost i čvrstinu. Mislin da bi ovo uživo moglo odlično zvučat. U kontekstu onoga Vaughana koji je nedvojbeno genijalac, solo u ovoj pismi koju si ti stavija je đir sola kakve volin.
Jesi sluša Kaotične duše? Ako kojim slučajem nisi trebalo bi ti leći ko budali žlepa. https://www.youtube.com/watch?v=Yjq6xXel84Q&list=PL99Jt7Eea00VMxYuXJ9qEDbECp_q4JEen&index=1 |
|
|
vatrena_stenica
New Member
246 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 26/01/2025 : 16:14:24
|
Izvinjavam se svim ljudima koji čekaju moje odgovore, bila mi je potrebna pauza. Jednostavno mi od trenutnih dešavanja u zemlji nije bilo dobro (pritisci, pretnje itd). Ponekad pomislim da nas treba sravniti sa zemljom da ni ćelija ne ostane da se slučajno "ne rodimo" opet u nekoj dalekoj budućnosti.
quote: Originally posted by alexts Saint Etienne - Only Love Can Break Your Heart svašta, šta će moj omiljeni bend Saint Etienne (i jedan od najboljih pop bendova uopšte, uz Prefab Sprout, Belle and Sebastian...), kao predlog kod Vatrene Stenice? 5/ 5
Aleks, koji vrag si mi slao sve što si mi slao, ako znaš za bolje?! Da nisi slao i drugima, pomislila bih da me zajebavaš.
quote: Originally posted by alexts zaslužila je vatrena_stenica ovaj put malo drugačiji zadatak od mene (ionako smo zagazili u 90-e) Jesus Jones - Right Here, Right Now https://www.youtube.com/watch?v=MznHdJReoeo
Jesus Jones - Right Here Right Now
Ovo i dalje nije my cup of tea, ali mi je slušljivije od onih tvojih osamdesetih. Ne sećam se da sam ikad čula za ovaj bend, ali kao da sam ovaj refren ipak nekad negde čula. Vokal mi je poznat. Moram priznati da me naziv prvo asocirao na Fatboy slim (a ta njihova stvar mi je odlična).
Prozivam Manhuntera
Leprous - Like A Sunken Ship
|
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47352 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47352 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8691 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 26/01/2025 : 17:36:23
|
Stenice, tvoj sluh je trenutno razvijen toliko-koliko je razvijen i u smeru u kome jeste i ti tu ništa ne možeš da trenutno promeniš i da hoćeš. Ali mi veruj da nema razloga da gledaš sa visine na neke stvari.
To što su za tebe Donna Summer, Quincy Jones, Giorgio Moroder, Mike Oldfield ili Adam Ant loša muzika i nepoznati izvođači naravno nije moj, nego tvoj problem.
Nije poenta da dobijaš samo predloge koji su tvoj cup of tea, nego i da odeš izvan zone komfora i svog sveta u kome ti slušaš najbolju muziku, ali moj eksperiment daje očekivane rezultate, nema većih iznenađenja.
Ti i Tonto se klanjate Nicku Caveu, a znate li zašto je snimio duet sa Kylie? Shvatio je koliko muzički ograničenih ljudi ima među fanovima, pošto su mu takvi odbojni hteo je da ih rastera. Ali se oni obnavljaju.
Uzgred, pre nego što su se Jesus Jones formirali Norman Cooke je bio u The Housmartins (pop bend) koji je po njegovom odlasku prerastao u Beautiful South. 90-e je Cook bio u Beats International (dance), pa u Freak Power (acid jazz) pre nego što je postao Fatboy Slim. Ali ti neću to postavljati kao predloge, jer nije tvoj cup of tea. |
Edited by - alexts on 26/01/2025 23:51:32 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10328 Posts
Posted - 26/01/2025 : 18:14:55
|
Budući da san zlopamtilo, stenica je za mene ponajveći nemač pojma na forumu. Mislin da je vrlo mlad(a) pa manjak educiranisti i iskustva pokušava nadoknadit arogancijon. Da ne dužimo puno, svako ko za bilo šta na ovome svitu izjavi:"Ja to ne razumin ali je sranje", je za mene bezvrijedan sugovornik. Živila ti meni stenice 100 godina!
|
Edited by - NESVRSTANI on 26/01/2025 18:17:14 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10328 Posts
Posted - 26/01/2025 : 18:16:25
|
quote: Originally posted by Tonto
Bogami si pogodija. Ovo uopće nije loše. Neću te lagat, ja san neznalica zatvorena u muzičku kapsulu prije nekih 30 godina pa neznan u koji žanr bi ovo spadalo, ali ima mi neke osnovne elemente za dobru rock pismu. Dobar rif, poprilično old skula, jednostavnost i čvrstinu. Mislin da bi ovo uživo moglo odlično zvučat. U kontekstu onoga Vaughana koji je nedvojbeno genijalac, solo u ovoj pismi koju si ti stavija je đir sola kakve volin.
Jesi sluša Kaotične duše? Ako kojim slučajem nisi trebalo bi ti leći ko budali žlepa. https://www.youtube.com/watch?v=Yjq6xXel84Q&list=PL99Jt7Eea00VMxYuXJ9qEDbECp_q4JEen&index=1
Ma sve je to OK, al jel mi ide neka nagrada za odslušano? Koja je uopće šema ovaj topic?
Pustija san ženi ove Beggars, pitala me jesu li ovo Brejkerski na engleskon? |
Edited by - NESVRSTANI on 26/01/2025 18:27:04 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Posted - 26/01/2025 : 18:29:41
|
Nagrada je druzenje i otkrivanje novih stvari koje ulaze u interesne sfere pojedinca. Nitko se ne mora igrati.
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10328 Posts
Posted - 26/01/2025 : 18:33:14
|
Nagrada je druzenje i otkrivanje novih stvari koje ulaze u interesne sfere pojedinca. Nitko se ne mora igrati.
Zar je dotle došlo da me i ti ozbiljno shvaćaš? Jel mogu ja nekome postavit zadatak?
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Posted - 26/01/2025 : 18:38:14
|
Zar je dotle došlo da me i ti ozbiljno shvaćaš? Jel mogu ja nekome postavit zadatak?
Tek sam se probudija. Jesi sad ozbiljan? Normalno da možeš, dapače poželjno je. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Posted - 26/01/2025 : 18:45:43
|
quote: Originally posted by alexts
Ti i Tonto se klanjate Nicku Caveu, a znate li zašto je snimio duet sa Kylie? Shvatio je koliko muzički ograničenih ljudi ima među fanovima, pošto su mu takvi odbojni hteo je da ih rastera. Ali se oni obnavljaju.
Ovo si negdje pročitao ili je to neka tvoja pretpostavka? Pročitao sam malo more intervjua i pogledao sve moguće dokumentarce. Svakakve razloge je Cave naveo za snimanje ovog albuma, ali ovo nije bio jedan od njih.
Inače, jedna od rijetkih stvari oko koje su se složili i kritika i sam Cave jest da je ovaj album loš i nepotreban te degradacija caveove karijere. |
Edited by - Tonto on 26/01/2025 18:49:09 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8691 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Posted - 26/01/2025 : 19:01:38
|
Tonto, šteluješ podatke kako ti odgovara? 4/5 allmusic i rollingstone. 9.2/10 pitchfork
Ne štelujem. Zaboli me za allmusic isto i kao što me zaboli što bi na ovom forumu zagor bio proglašen za najbolji strip.
Dobro se sjećam kritika po izlasku albuma još kada su se recenzije mogle pročitat samo u tiskanom obliku, kada je kritika bila bar donekle relevantna i kad nije svaka šuša doprinosila ocjeni. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10328 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Posted - 26/01/2025 : 19:20:32
|
Tonto, šteluješ podatke kako ti odgovara? 4/5 allmusic i rollingstone. 9.2/10 pitchfork
Ne štelujem. Zaboli me za allmusic isto i kao što me zaboli što bi na ovom forumu zagor bio proglašen za najbolji strip.
Dobro se sjećam kritika po izlasku albuma još kada su se recenzije mogle pročitat samo u tiskanom obliku, kada je kritika bila bar donekle relevantna i kad nije svaka šuša doprinosila ocjeni.
...a ono što je bitno jest da je Cave umoran od rada na prema njegovim riječima nezrelom i djetinjastom albumu odlučio snimiti i imao potrebu snimiti jedan od svojih najboljih albuma. Tako da ja ne mislim da je Murder ballads bio nepotreban. Nije svako zlo za zlo. Infantilnost jednog albuma podarila nam je duboko osobno remek djelo The Boatman's Call. |
Edited by - Tonto on 26/01/2025 19:21:16 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10328 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25584 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 26/01/2025 : 19:41:25
|
Leprous - Like A Sunken Ship
Hmmmm, gomila mixed feelings, što bi se reklo. Ovo mi je nešto poput gay boy benda koji hoće da ide na Evroviziju, a kad poraste hoće da postane Stripes. Sasvim slušljivo, može da prođe. 6/10 |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8691 Posts
Posted - 26/01/2025 : 19:43:45
|
Psihološki problemi leže u korenu pojave da ako nam se sviđa nešto što i većem broju ljudi, onda ne možemo da se osećamo kao da smo iznad tih ljudi. Ako proglasimo nešto što komunicira sa širom populacijom bezvrednim, a vrednim samo nešto što "znam ja i retko ko - manja grupa posvećenih" - onda sam i ja deo te grupe posvećenih, koja jedina zna šta je dobro - i zato ubeđujem sebe da vredim više i da sam pametniji.
Muzičari koji postanu kultni, logično, imaju više sluha od većine svojih "obožavalaca" i uglavnom nisu muzički ogeraničeni, jer ne bi bili to što jesu, inače.
Postoji jedan Kejvov intervju iz vremena tog albuma, nema toga sada na netu, ali ako budem želeo, pronaći ću ga. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8691 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10328 Posts
Posted - 26/01/2025 : 19:55:24
|
ROLO — KASKADER
Muzika je definitivno dobra, a spot je odličan.
Iako aktivno sviraju, gitarist i basist su dizajneri i to jako uspješni. Od toga žive, a glazba in je prvenstveno gušt. |
|
|
Topic |
|