Author |
Topic |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29453 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/11/2024 : 15:43:37
|
Batman i Robin nestali su iz Gothama prije godinu dana i ostavili Harveyja Denta na mjestu gradskog zaštitnika. Dinamični dvojac sada se vraća i otkriva da su neki od njihovih najzloglasnijih neprijatelja okrutno ubijeni – što Batmana tjera da se zapita je li čovjek kojemu je povjerio svoje mjesto pomiješao značenje riječi pravda i osveta…
Batman 49 • Licem u lice • 208 stranica • Kolor • 212 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij James Robinson • Crtež Leonard Kirk • Don Kramer • Prijevod Zoran Veles • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 12.11.2024. • Cijena 30 E
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/batman-49-licem-u-lice/1038/
|
Trouble will find me |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2516 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
don_draper
Advanced Member
4462 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 18/11/2024 : 14:57:36
|
Robinson je proslavljen brojnim radovima za DC, meni najpoznatiji je Starman, ali nisam do sada ništa od toga čitao. No, premisa ovoga i preview su bili prilično uvjerljivi. Batmana nema, a Harvey je zaštitnik grada. Strip se ne zabavlja previše tim aspektom, već se sada fokusira na Batmanov povratak i seriju nerazjašnjenih ubojstava po gradu. Ono što je Robinson ovdje stvorio je jako dobar psihološki triler. Ima ovdje i akcije, ali posebno mi se svidio taj istraživački element jer Batman je ovdje stvarno detektiv, ali i samotni trenuci Harveyja u kojima se bori sa svojim ličnostima. Plejada negativaca su ovdje iz neke B i C klase, ali to ne umanjuje zanimljivost i dinamiku stripa. Do pred sami kraj ovo je bio ozbiljno vrhunski triler u Gothamu. Šteta je da je kraj i konačni obračun zbrzan, a i pojava deus ex machina rješenja za neke zloćine isto tako nije baš pomogla. Vjerojatno ljudi koji su u to vrijeme pratili DC i Batman brojeve redovno su imali veću satisfakciju, ali kraj je definitivno slabija točka. Vizualno strip nije nešto ekstra klasa, ali lijepo su složena ta mračnija previranja i urbano okruženje. Neatly done reklo bi se. Licem u lice se brzo čita i ima stvarno jaku žanrovsku crtu, jako dobro uvlači i ima osjećaj kvalitetnog slow burna. Kao što sam i naveo, šteta je samog kraja, no prežvakat ću i to jer je većinski stvarno jako dobar.
4.5/5 |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27102 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8691 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 19/12/2024 : 12:41:08
|
quote: Originally posted by jaki
Ako je ovo solidno šta je onda loše? Novi Zagori tuču ove Batmane u hendikepu.
Što čitaš, kad ne voliš? |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6248 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 10/01/2025 : 23:20:05
|
S obzirom da se radi o priči iz redovne serije, ovo je sasvim ok. Fino ide priča, Batman istražuje ubojstva nižerazrednih negativaca a sve ide ka tome da je ubojica Harvey Dent odnosno da mu netko želi smjestiti. Uz to, dobri elementi su unajmljivanje dodatnog istražitelja koji bi preuzeo Batmanov posao po danu, te odnos prema Robinu (Timu). Jedino me razocarao sam kraj. Ne znam..mozda treba bolje poznavati kontinuitet serijala, ali objasnjenje tko je smjestio Dentu je potpuno bezveze/neocekivano.
Crtački solidno, posebno akcija sa Poison Ivy. I vrlo efektne naslovnice Simone Bianchija.
Nije wow, ali svakako jedan sasvim ok Batman. |
Bond.James Bond. |
Edited by - Aco on 10/01/2025 23:20:48 |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2265 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 26/01/2025 : 23:34:01
|
Upravo pročitao i jako sam zadovoljan ovim Betsom. Ima tu dosta dobrih stvari. Dosta dešavanja. Na tragu dobrog starog detektivskog betsa. Bets otišao sa Ligom pravde na godinu dana odsustva, posao prepustio Dentu, koji je operisan, izlečen, dobio novu priliku uz novo lice i Betmenovo poverenje. Ali sa povratkom Betsa, počinju stvari da se komplikuju. Dosta emocija, dosta psiholoških trilera. Što se samog kraja tiče, jeste malo zbrzan, ali nije uprskao radnju. Samo nije namakao onaj dodatni plus na celu priču.
Što se crteža tiče, nije loše. Ima varijacija.
Sve u svemu, solidan bets.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 26/01/2025 23:34:33 |
|
|
|
Topic |
|