forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 75

Zula
Senior Member

1268 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/01/2025 : 10:28:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Evo jedne za Zulu

Thievery Corporation - Lebanese Blonde

https://www.youtube.com/watch?v=1t7W6NtTKAw

Ne znam pjesmu, ali što je više slušam to mi je bolja. Ubacivanje sitara mi je izvrsno (ako je sitar pomogao Rolling Stonesima...). Sviđa mi se ugođaj pjesme, može se vrtiti u pozadini. Hvala, alexts!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8726 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/01/2025 : 10:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nema na čemu.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8684 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 10:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jose James - Love

...e ovo je nešto što ja ne razumijem. Ništa meni nije ovdje jasno. Odličan vokal, boja glasa savršena. S druge strane izvrsna glazba, vrhunski odsvirano... ali jedno s drugim meni ima veze kolko ja i nuklerana fizika. Jedno s drugim meni jednostavno ne funkcionira, zbunjuje me... ne kužim, glup sam.

Ocjena: -/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8684 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 10:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jogurt:

Ovo ti ne stavljam zato što mi je vrh. Ovo sam otkrio nedavno i aktivno slušao album zadnjih par dana. Još slažem dojmove pa bi volio čuti i tvoje, a tebi i možda chuiju bi ovo trebalo biti najbliže.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1268 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/01/2025 : 10:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Zula evo jedna za tebe oprost molim što je duža stvar. Erik Satie - Gnossiennes 1-6.

https://www.youtube.com/watch?v=y7kvGqiJC4g

A što da ti kažem... Gnossienne no.1 mi je toliko dobra stvar da bih je mogao slušati beskonačno. Stvoriti takav ugođaj s par nota, odsviranih u pravo vrijeme i na pravi način, a djeluje kao da je koja nota pogrešna. Genijalno!
Zbog Gnossienne no.1 mi je najbolja Poirotova epizoda Five Little Pigs (S9.E1)
Hvala, naker!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8684 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 10:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nesvrstani:

Nije cilj na ovom topicu samo gađat ljude u žicu već ih ponekad i čupati iz njihove komfor zone. Stoga sad za tebe nešto što ti ne razumiješ, za mene najbolja glazba na svijetu. Otpočetka do kraja i najglasnije, slušati gledati...
...i johnny štulić na benđu.

Edited by - Tonto on 28/01/2025 10:54:34
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25593 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/01/2025 : 10:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Kad je zula već tu, evo mu još malo sitara.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8684 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 10:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

I Never Talk To Strangers - Tom Waits with Bette Midler

...ali to dokazuje koliko veliki muzičari poznaju i poštuju druge izvođače i vrste muzike. Ovi su se našli u nekoj formi koja im je zajednička.

4+/ 5

Naravno Alex, poznavali su se i poštovali... i pronašli u nekoj formi... odnosno u krevetu... pa bili su ljubavnici tada.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8684 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 11:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Trebo si mu stavit ovo: https://www.youtube.com/watch?v=t-N7ckQioU0

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8726 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/01/2025 : 11:31:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Tonto
smarao si sve sa dugačkim pesmama. Ova ne prelazi 10 minuta, ali je meni manje smaranje od prog-rocka, ne samo zato.

zadatak je za tebe

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8684 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 11:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nisam primjetio da je itko bio smoren, ali nesvrstani bi mogao biti.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8684 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 12:00:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Stone Roses - Fools Gold

Slušao sam dosta neo psihodelije u životu. Stone roses su mi uvijek bili onako... ni vrit ni mimo. Ova stvar mi je dosta dobra. Vokal mi je slab, bezličan, ali glazba je dobra, pjesma je dobra... funky repetetivno, ali ne davi, žanrovske fluktuacije su dobro izvedene.

Ocjena: 7.7/10

Kao meni najbolje iz žanra mogu izdvojiti Brian jonestown massacre, Mazzy star, Wooden shjips i gore spomenute Kula shaker čiji drugi album bi mi se ugurao nekih top 20 albuma sigurno. Kao najgore definitivno grozomorne artičke majmune.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10355 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/01/2025 : 13:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Nesvrstani:

Nije cilj na ovom topicu samo gađat ljude u žicu već ih ponekad i čupati iz njihove komfor zone. Stoga sad za tebe nešto što ti ne razumiješ, za mene najbolja glazba na svijetu. Otpočetka do kraja i najglasnije, slušati gledati...
...i johnny štulić na benđu.

Meet Me At The Creek LIVE From Ogden Theatre - Billy Strings.

Nije ti ovo toliko van moje konfor zone. Ovde ima svega šta mi paše. Country, southern rock, banjo, hard rock, sve to skupa super upakirano i odvsirano, i uz to energično za 10. Kad san vidija da si stavija pismu od 13 minuti pa mi je mrak na oči, ali ovo mi je odlično. S jedne strane nije mi ni u jednome momentu dosadilo jer je poprilično šareno, a s druge strane ovo je toliko šareno da su ovo mogle bit 3 različite pisme
Kad je počelo, prva asocijacija mi je bija oni film braće Coen "O Brother, Where Art Thou?"

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 28/01/2025 15:53:01
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1268 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/01/2025 : 14:22:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

http://youtu.be/9QZOHzWLF9w?feature=shared

Nije to meni loše, ali malo je u svemu previše "sitara" 😂
Govinda jaya jaya hare Krishne... ide u smjeru koji mene toliko ne zabavlja, ali potpuno razumijem one koji zbog Krishne i Rame (i sitara) ovo vole. Muzika bolja od pjevanja.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6168 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/01/2025 : 19:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

Evo jedna za bevu :)

http://youtu.be/RBprICVPzKA?si=stvd252NShEN1JSs

Pa ono, nije me pogodilo :D Moglo bi se uz ovu pjesmu meditirati, ali ja niti sam ikad meditirao niti sam imalo produhovljen tip :D

Ne znam, kao podloga za rad je nenametljivo i neupadno, ali samim tim i apsolutno zaboravljivo.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8684 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 19:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Nije ti ovo toliko van moje konfor zone. Ovde ima svega šta mi paše. Country, southern rock, banjo, hard rock, sve to skupa super upakirano i odvsirano, i uz to energično za 10. Kad san vidija da si stavija pismu od 13 minuti pa mi je mrak na oči, ali ovo mi je odlično. S jedne strane nije mi ni u jednome momentu dosadilo jer je poprilično šareno, a s druge strane ovo je toliko šareno da su ovo mogle bit 3 različite pisme

Eto nisam uspio ni tebe smoriti.
Ma to ti čisti metal na redneck instrumentima ili jednom rječju bluegrass.
Ne slažem se s ovim da su mogle se tri različite pjesme napraviti jer meni je ovo sve jedno tijelo... ali dobro ja sam to poslušao tisuću puta pa vjerovatno drukčije doživljavam.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10355 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/01/2025 : 19:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Eto nisam uspio ni tebe smoriti.
Ma to ti čisti metal na redneck instrumentima ili jednom rječju bluegrass.
Ne slažem se s ovim da su mogle se tri različite pjesme napraviti jer meni je ovo sve jedno tijelo... ali dobro ja sam to poslušao tisuću puta pa vjerovatno drukčije doživljavam.

Ma ovo se zezan.
Uostalon napisa san da mi ni u jednome momentu nije dosadilo, šta bi značilo da funkcionira ka cjelina, trajanju od 13 minuta usprkos.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 28/01/2025 19:57:45
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
403 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/01/2025 : 20:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo jedne za jogurta

https://www.youtube.com/watch?v=6lJU3xrmzS0

Ovo je sa manje popularnog albuma Black tie white noise koji Bowie navodi kao jedan od svojih najdražih. Tu su mi favoriti Wedding song (jedna od omiljenih njegovih) i Jump they say.

Ova pesma je svakako dobra i hvala na zadatku jer je lepo podsetiti se (meni) manje poznatih njegovih pesama. Ima barem 50-ak pesama koje mi se više sviđaju od ove, što samo govori o velikom opusu Bouvija. Neka ide 4+

Edited by - jogurt on 28/01/2025 20:09:28
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8684 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 20:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
btw, jere, pustija sam frendu Rolo i ovaj je nakon pet sekundi skužija: ovo mora bit ona ekipa iz leut magnetika.

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
403 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/01/2025 : 20:19:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jogurt:

Ovo ti ne stavljam zato što mi je vrh. Ovo sam otkrio nedavno i aktivno slušao album zadnjih par dana. Još slažem dojmove pa bi volio čuti i tvoje, a tebi i možda chuiju bi ovo trebalo biti najbliže.

https://www.youtube.com/watch?v=Knu3-7lyuYU

Pogodio si :)

Ovo mi je odlično i već sam je pustio 4-5 puta. Najviše mi je smetalo ono HA HA HA u sredini, ne znam dve pesme u kojima mi je legao neki tako ubačen smeh :D 5-

I meni smeta kupus progresiva ali je drugačije definišemo. Npr ja nemam ništa protiv ubacivanja nasumice instrumentalnih delova ako mi se nekako lepo uklapaju u pesmu kao celinu. Nekako iako su mi kvalitetne nikad mi se preterano nisu sviđale pesme Pioneers over C, Lemmings ili Lady Fantasy; jer kad ih slušam imam utiske kao npr mogao se izbaciti taj i taj deo a možda ubaciti nešto drugo. Zadatak mi je bio najnormalniji prog ali npr nikad mi Igra staklenih perli nije ušla u uvo :D

A btw genesis mi je npr možda i najpitkiji prog (uz Camel i Caravan, tu se slažemo), tako da mi je zaista čudno da ti ne leže

Edited by - jogurt on 28/01/2025 20:20:39
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8684 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 20:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sve pjesme na albumu su na razini. Cak i ona najcudnija: Žene žene.

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
403 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/01/2025 : 21:03:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Meni jako draga a ujedno i odlična pesma, zadatak za vatrenu stenicu

Edited by - jogurt on 28/01/2025 21:04:40
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10355 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/01/2025 : 21:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

btw, jere, pustija sam frendu Rolo i ovaj je nakon pet sekundi skužija: ovo mora bit ona ekipa iz leut magnetika.

Je.
Gitarista je bija sigurno, neznan za ostale.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4888 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 28/01/2025 : 21:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Jose James - Love

Odličan vokal, i jako dobra muzika, ali zajedno u kombinaciji katastrofa kao dve potpuno različite pesme. Kao da čitaš Mausa kojeg je crtao Sienkiewicz.

Meet Me At The Creek LIVE From Ogden Theatre - Billy Strings

Zločin protiv čovečnosti što ovo traje samo 13min! Sviđa mi se opis da je ovo metal sa redneck instrumentima. haha sjajno. Ovaj performans mi se momentalno našao na repeat-u tri puta zaredom, vrh

Stone Roses - Fools Gold

Kultna stvar zlata vredna. Funky groove kada se odradi kako treba. Jedino što bih menjao je da vokal nije morao biti toliko stidljiv.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4888 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 28/01/2025 : 22:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ajde da vidimo da li je Macon voljan da nam se pridruži. Soundgarden - Smokestack Lightning.

Go to Top of Page
Page: of 75  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000