Author |
Topic |
Zula
Senior Member
1268 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8726 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 28/01/2025 : 10:34:36
|
Jose James - Love
...e ovo je nešto što ja ne razumijem. Ništa meni nije ovdje jasno. Odličan vokal, boja glasa savršena. S druge strane izvrsna glazba, vrhunski odsvirano... ali jedno s drugim meni ima veze kolko ja i nuklerana fizika. Jedno s drugim meni jednostavno ne funkcionira, zbunjuje me... ne kužim, glup sam.
Ocjena: -/10 |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
|
Zula
Senior Member
1268 Posts
Posted - 28/01/2025 : 10:51:18
|
quote: Originally posted by naker
Zula evo jedna za tebe oprost molim što je duža stvar. Erik Satie - Gnossiennes 1-6.
https://www.youtube.com/watch?v=y7kvGqiJC4g
A što da ti kažem... Gnossienne no.1 mi je toliko dobra stvar da bih je mogao slušati beskonačno. Stvoriti takav ugođaj s par nota, odsviranih u pravo vrijeme i na pravi način, a djeluje kao da je koja nota pogrešna. Genijalno! Zbog Gnossienne no.1 mi je najbolja Poirotova epizoda Five Little Pigs (S9.E1) Hvala, naker! |
|
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25593 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Posted - 28/01/2025 : 10:58:14
|
quote: Originally posted by alexts
I Never Talk To Strangers - Tom Waits with Bette Midler
...ali to dokazuje koliko veliki muzičari poznaju i poštuju druge izvođače i vrste muzike. Ovi su se našli u nekoj formi koja im je zajednička.
4+/ 5
Naravno Alex, poznavali su se i poštovali... i pronašli u nekoj formi... odnosno u krevetu... pa bili su ljubavnici tada. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8726 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Posted - 28/01/2025 : 12:00:49
|
Stone Roses - Fools Gold
Slušao sam dosta neo psihodelije u životu. Stone roses su mi uvijek bili onako... ni vrit ni mimo. Ova stvar mi je dosta dobra. Vokal mi je slab, bezličan, ali glazba je dobra, pjesma je dobra... funky repetetivno, ali ne davi, žanrovske fluktuacije su dobro izvedene.
Ocjena: 7.7/10
Kao meni najbolje iz žanra mogu izdvojiti Brian jonestown massacre, Mazzy star, Wooden shjips i gore spomenute Kula shaker čiji drugi album bi mi se ugurao nekih top 20 albuma sigurno. Kao najgore definitivno grozomorne artičke majmune. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 28/01/2025 : 13:00:57
|
quote: Originally posted by Tonto
Nesvrstani:
Nije cilj na ovom topicu samo gađat ljude u žicu već ih ponekad i čupati iz njihove komfor zone. Stoga sad za tebe nešto što ti ne razumiješ, za mene najbolja glazba na svijetu. Otpočetka do kraja i najglasnije, slušati gledati... ...i johnny štulić na benđu.
Meet Me At The Creek LIVE From Ogden Theatre - Billy Strings.
Nije ti ovo toliko van moje konfor zone. Ovde ima svega šta mi paše. Country, southern rock, banjo, hard rock, sve to skupa super upakirano i odvsirano, i uz to energično za 10. Kad san vidija da si stavija pismu od 13 minuti pa mi je mrak na oči, ali ovo mi je odlično. S jedne strane nije mi ni u jednome momentu dosadilo jer je poprilično šareno, a s druge strane ovo je toliko šareno da su ovo mogle bit 3 različite pisme Kad je počelo, prva asocijacija mi je bija oni film braće Coen "O Brother, Where Art Thou?"
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 28/01/2025 15:53:01 |
|
|
Zula
Senior Member
1268 Posts
Posted - 28/01/2025 : 14:22:13
|
quote: Originally posted by manhunter
Kad je zula već tu, evo mu još malo sitara.
http://youtu.be/9QZOHzWLF9w?feature=shared
Nije to meni loše, ali malo je u svemu previše "sitara" 😂 Govinda jaya jaya hare Krishne... ide u smjeru koji mene toliko ne zabavlja, ali potpuno razumijem one koji zbog Krishne i Rame (i sitara) ovo vole. Muzika bolja od pjevanja. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6168 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Posted - 28/01/2025 : 19:46:27
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Nije ti ovo toliko van moje konfor zone. Ovde ima svega šta mi paše. Country, southern rock, banjo, hard rock, sve to skupa super upakirano i odvsirano, i uz to energično za 10. Kad san vidija da si stavija pismu od 13 minuti pa mi je mrak na oči, ali ovo mi je odlično. S jedne strane nije mi ni u jednome momentu dosadilo jer je poprilično šareno, a s druge strane ovo je toliko šareno da su ovo mogle bit 3 različite pisme
Eto nisam uspio ni tebe smoriti. Ma to ti čisti metal na redneck instrumentima ili jednom rječju bluegrass. Ne slažem se s ovim da su mogle se tri različite pjesme napraviti jer meni je ovo sve jedno tijelo... ali dobro ja sam to poslušao tisuću puta pa vjerovatno drukčije doživljavam. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
Posted - 28/01/2025 : 19:57:20
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Nije ti ovo toliko van moje konfor zone. Ovde ima svega šta mi paše. Country, southern rock, banjo, hard rock, sve to skupa super upakirano i odvsirano, i uz to energično za 10. Kad san vidija da si stavija pismu od 13 minuti pa mi je mrak na oči, ali ovo mi je odlično. S jedne strane nije mi ni u jednome momentu dosadilo jer je poprilično šareno, a s druge strane ovo je toliko šareno da su ovo mogle bit 3 različite pisme
Eto nisam uspio ni tebe smoriti. Ma to ti čisti metal na redneck instrumentima ili jednom rječju bluegrass. Ne slažem se s ovim da su mogle se tri različite pjesme napraviti jer meni je ovo sve jedno tijelo... ali dobro ja sam to poslušao tisuću puta pa vjerovatno drukčije doživljavam.
Ma ovo se zezan. Uostalon napisa san da mi ni u jednome momentu nije dosadilo, šta bi značilo da funkcionira ka cjelina, trajanju od 13 minuta usprkos. |
Edited by - NESVRSTANI on 28/01/2025 19:57:45 |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
403 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 28/01/2025 : 20:03:43
|
quote: Originally posted by alexts
Evo jedne za jogurta https://www.youtube.com/watch?v=6lJU3xrmzS0
Ovo je sa manje popularnog albuma Black tie white noise koji Bowie navodi kao jedan od svojih najdražih. Tu su mi favoriti Wedding song (jedna od omiljenih njegovih) i Jump they say.
Ova pesma je svakako dobra i hvala na zadatku jer je lepo podsetiti se (meni) manje poznatih njegovih pesama. Ima barem 50-ak pesama koje mi se više sviđaju od ove, što samo govori o velikom opusu Bouvija. Neka ide 4+ |
Edited by - jogurt on 28/01/2025 20:09:28 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Posted - 28/01/2025 : 20:09:50
|
btw, jere, pustija sam frendu Rolo i ovaj je nakon pet sekundi skužija: ovo mora bit ona ekipa iz leut magnetika. |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
403 Posts
Posted - 28/01/2025 : 20:19:47
|
Jogurt:
Ovo ti ne stavljam zato što mi je vrh. Ovo sam otkrio nedavno i aktivno slušao album zadnjih par dana. Još slažem dojmove pa bi volio čuti i tvoje, a tebi i možda chuiju bi ovo trebalo biti najbliže.
https://www.youtube.com/watch?v=Knu3-7lyuYU
Pogodio si :)
Ovo mi je odlično i već sam je pustio 4-5 puta. Najviše mi je smetalo ono HA HA HA u sredini, ne znam dve pesme u kojima mi je legao neki tako ubačen smeh :D 5-
I meni smeta kupus progresiva ali je drugačije definišemo. Npr ja nemam ništa protiv ubacivanja nasumice instrumentalnih delova ako mi se nekako lepo uklapaju u pesmu kao celinu. Nekako iako su mi kvalitetne nikad mi se preterano nisu sviđale pesme Pioneers over C, Lemmings ili Lady Fantasy; jer kad ih slušam imam utiske kao npr mogao se izbaciti taj i taj deo a možda ubaciti nešto drugo. Zadatak mi je bio najnormalniji prog ali npr nikad mi Igra staklenih perli nije ušla u uvo :D
A btw genesis mi je npr možda i najpitkiji prog (uz Camel i Caravan, tu se slažemo), tako da mi je zaista čudno da ti ne leže |
Edited by - jogurt on 28/01/2025 20:20:39 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
|
jogurt
Junior Member
Serbia
403 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
Posted - 28/01/2025 : 21:16:09
|
btw, jere, pustija sam frendu Rolo i ovaj je nakon pet sekundi skužija: ovo mora bit ona ekipa iz leut magnetika.
Je. Gitarista je bija sigurno, neznan za ostale. |
|
|
naker
Advanced Member
4888 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 28/01/2025 : 21:59:02
|
Jose James - Love
Odličan vokal, i jako dobra muzika, ali zajedno u kombinaciji katastrofa kao dve potpuno različite pesme. Kao da čitaš Mausa kojeg je crtao Sienkiewicz.
Meet Me At The Creek LIVE From Ogden Theatre - Billy Strings
Zločin protiv čovečnosti što ovo traje samo 13min! Sviđa mi se opis da je ovo metal sa redneck instrumentima. haha sjajno. Ovaj performans mi se momentalno našao na repeat-u tri puta zaredom, vrh
Stone Roses - Fools Gold
Kultna stvar zlata vredna. Funky groove kada se odradi kako treba. Jedino što bih menjao je da vokal nije morao biti toliko stidljiv. |
|
|
naker
Advanced Member
4888 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Topic |
|