Author |
Topic |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4683 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4683 Posts
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4648 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4683 Posts
|
henry
Senior Member
Serbia
1596 Posts
Member since 20/09/2005 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4683 Posts
Posted - 16/01/2023 : 22:23:20
|
Ne stižem sve da ispratim u roku :) Ali dobro da si se javio, cha Henry, fale mi južnjaci ovde. Pa ovo ima ceo broj za preuzeti?! Ala je napredovala teKnika, extraGedzu mu poljubim... |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1706 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 28/01/2025 : 10:21:03
|
Objavljen je Strip Pressing 25 i ja sam juče konačno došao u posed jednog primerka i mogu samo reći da me je sramota kako je to odštampano. Ne želim uopšte da ulazim sa bilo kim u bilo kakvu diskusiju i objašnjavanje, ali evo šta se desilo, info iz prve ili druge ruke, kako god. Osećam potrebu da se izjadam, opravdam, šta god...
Marko Stojanović je praktično jedini urednik i jedini koji se zaista trudi i bavi Strip Pressingom, a moja malenkost mu pomaže i radi pripremu za štampu, onoliko koliko znam i umem. Obojica se trudimo koliko je to moguće, on malo više, uređuje, piše, juri stripove, juri tekstove, juri lektore, a ja mu kenjam kako je nešto loše skenirano, kako su slike slabe rezolucije, kako se prvo uradi lektorisanje, a onda se radi priprema i tako to funkcioniše već skoro dve decenije. I to potraje nekad mesec, nekad tri, nekad i više. I kolko tolko to dovedemo da liči na nešto i SP izađe jednom godišnje, kakav takav.
I onda UVEK, ali UVEK se nešto zajebe u štampi. Ili obrežu previše, ili nekako useru pa obore rezoluciju slika kad štampaju, ili ne zalepe dobro, ili koriste neku crnu tako da se ništa živo ne vidi i slične stvari. Ovoga puta je to sve otišlo mnogo dalje, toliko da sam popizdio kao nikad do sad. Šta se sad desilo? Kad uradim pripremu, napravim jedan PDF za štampu sa samim knjižnim blokom, jedan PDF za štampu korica i jedan PDF ono da se ima verzija NISKE REZOLUCIJE koja je za čitanje na kompu i koja se posle postavi na portal Studentskog informativno-izdavačkog centra da može da se skida za dž i čita besplatno. E sad su ovi majstori uspeli da štampaju tu verziju niske rezolucije. Ne želim da komentarišem kako je to ispalo, poenta je da su čak i koricu odatle štampali i da nema ni hrbata, kakav god da je, pa je Marko morao da doštampava to i RUČNO lepi, da bi to na nešto ličilo, a ne liči ninašta. I opet, kao i svaki put čujemo priču "to su zajebali ovi iz štamparije, mi tu ne možemo ništa, promenićemo štampariju". I opet Marko i ja nasedamo i opet ćemo da se uhvatimo ko budale i da se trudimo koliko možemo i opet ćemo da radimo Strip Pressing, jer VOLIMO to da radimo i mislimo da, kakav god da je, kako god da bude odštampan, on treba da izlazi i dalje. |
Dosta je bilo praštanja! |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1604 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8729 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 28/01/2025 : 13:55:40
|
Bez obzira da li je izdavač mali i neprofitabilni i ko finansira izdanje, tako nešto ne bi se smelo dozvoliti.
Štamparija treba da odštampa nov tiraž, a loš da se povuče, za novac koji su dobili. |
Edited by - alexts on 29/01/2025 09:42:49 |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1706 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 29/01/2025 : 08:41:14
|
Jea, u nekom drugom gradu, u nekoj drugoj priči. Ovde je izdavač državna institucija Studentsko informativno-izdavački centar i mi kad uradimo pripremu i kad je pošaljem Dejanu Kostiću koji tamo radi, nemamo više nikakav kontakt ni sa kim (ne da nemamo nikakvog uticaja na štampu, nego nas niko ništa nit pita, nit obaveštava, samo je bitno da do kraja godine spremimo jedan broj). Ja do pre neki dan nisam ni znao da li je izdanje uopšte odštampano, a pripremu sam završio 22.10.2024. |
Dosta je bilo praštanja! |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1604 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 29/01/2025 : 12:22:48
|
Onda se posvađajte sa tim Kostićem. Na kraju ste uprljani vi koji ste u kolofonu Pressinga, ne muljavi likovi koji su vas zaj-bali.
Odj-bi budale, to je najbitnija lekcija života koju mora svako pre ili kasnije naštudirati. |
www.maconcomics.com |
|
|
|
Topic |
|