Author |
Topic |
zveles
Advanced Member
Croatia
4014 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 09/12/2023 : 21:29:13
|
Nije Date Night (makar je tipfeler ili "zatipak" u kazalu knjige) nego Date Knight što predstavlja baš simpatičnu igru rijeći. |
|
|
naker
Advanced Member
4888 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4014 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 10/12/2023 : 08:26:23
|
Pa, da. A Killin' Time originalno i je namijenjen djeci (u stilu stripova iz edicije Nika), ali trudimo se izvući najviše za svakoga, pa će na str. 251 biti mali skriveni omaž u stilu Nenada Brixyja; naime, na tabli bi trebalo pisati: Molimo, ako vam se piška ne čekajte ni sekunde viška. |
Edited by - zveles on 10/12/2023 08:26:51 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27115 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 28/01/2025 : 20:18:34
|
Bas sam uzivao u ovom izdanju. Zao mi je sto nema vise Kukovih radova na Betmenu. Nadam se da ce Fibra objaviti i ceo Brubakerov i Kukov rad na Catwoman.
Ego je prelepo nacrtana i obojena introspektivna borba Brusa sa Betmenom, Ego i Superego se sukobavljaju unutar uma i tela Brusa Vejna, sve u prepoznatljivom retro stilu Darvina Kuka koji neodoljivo podseca na stil animirane serije Batman, mog omiljenog crtanog filma. Inace Darvin Kuk je autor spice Batman Beyonda. Ipak nesto scenaristicki malo fali ovoj prici. 9/10
Catwoman: Selina's Big Score kakva stripcina! Parker pre Parkera. Pojavljuje se i jedan lik inspirisan Parkerom Ricarda Starka koji se i zove Stark u stripu i umnogome podseca na Parkera. Tu je Slam Bradley prvi detektiv Detective Comcisa pre Betmena. Maestralno ispripovedan strip. Neverovatno je koliko je Darvin Kuk jak kao celokupan autor, ne zna se da li je jaci kao crtac ili kao scenarista. 10/10
Dve crnobele price su mi poznate iz Betmen Crno i Belo, simpaticne pricice.
Date Knight fantasticno nacrtana romanticna toplohladna igra macke i (slepog)misa Seline i Brusa. Crtao jos jedan neprezaljeni velikan Tim Sale. Vidim da je za one najavne stranice s unutrasnje stranice korica koriscena Tim Saleova ilustracija iz ove price, sto mi je pomalo bezveze jer je ovaj strip posvecen liku i delu Darvina Kuka, tako da mislim da je trebalo neki Kukov kadar uvelicati i staviti na te stranice. 10/10
Deja Vu je rimejk stare price Night of the Stalker, koja je umnogome inspirisala Darvina Kuka kad ju je prvi put procitao i ovde se takodje pojavljuje Stark (Parker). 10/10
Crime Convention je zajednicka epizoda Betmena i Spirita. Sa Spiritom sam se upoznao na stranicama Stripoteke i voleo bih da vidim par zbirki njegovih prica u domacem izdanju, crtez Willa Eisnera me je oduvek odusevljavao. Ova prica Darvina Kuka je simpaticna. 8/10
Killin' Time, minijatura sa Harli Kvin, simpaticno ali nista specijalno pamtljivo i upecatljivo. 6/10
--------------------------- Hocemo jos Darvina Kuka! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
Posted - 28/01/2025 : 20:31:30
|
DC: The New Frontier
Ovo je sigurno najbolji superherojski strip koji sam procitao (Stvorenje iz mocvare ne racunam u superherojski strip). Imam i americko izdanje i CKovo, citao sam na engleskom uz konsultaciju CKovog izdanja kad mi nije bilo jasno sta zele da kazu na engleskom, ali primecujem da je ovde jako slab bio prevod CKa.
Ovaj strip je remek delo. U svakom smislu te reci. Uzivao sam u svakoj stranici.
Ne znam sta vise da kazem. Neverovatno je koliki je majstor stripa bio Darvin Kuk i koliko je golema tuga sto je napustio ovu dolinu suza tako prerano. Strasno.
Ako ovo objavi i Fibra na Absolut formatu uzecu samo zbog crteza, pa da imam u tri izdanja ovaj strip.
10+/10
Hocemo jos Darvina Kuka u domacem izdanju!
Sjajan tekst Vladimira Tadica Djoleta o Darvinu Kuku iz junske Stripoteke iz 2016.godine. ,,Odlazak retro futuriste.``
klik na link ispod za vecu sliku
[url=https://postimg.cc/G8CZ4JjT][/url]
Sjajan video Comic Tropesa o liku i delu Darvina Kuka:
Darvin Kuk o modernom superherojskom stripu:
The New Frontier - DC Comics at Its Finest
THE NEW FRONTIER - A Love Letter to DC Comics
|
Edited by - going going on 28/01/2025 20:32:14 |
|
|
naker
Advanced Member
4888 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 28/01/2025 : 21:40:41
|
quote: Originally posted by going going
Nabavih New Frontier u americkom izdanju pre nego sto su ga najavili Carobnjaci i stigao sam donekle ali kao sto rece bio mi je bas zbrka velika iako interesantna zbrka. Moracu uskoro, kad budem imao malo vise slobodnog vremena, da uzmem i krenem opet iz pocetka s citanjem. Jer od Kuka ocekujem samo stripcinu poucen iskustvom s njegovim fenomenalnim Parkerom.
Od ovog komentara do 10/10 posle sedam godina grejs perioda. Teorija drugog čitanja ponovo uzvraća udarac
Ako te ne mrzi turi osvrt na temu u izdavačkom izlogu ovde se lako izgubi.. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
Posted - 28/01/2025 : 22:02:44
|
quote: Originally posted by naker
quote: Originally posted by going going
Nabavih New Frontier u americkom izdanju pre nego sto su ga najavili Carobnjaci i stigao sam donekle ali kao sto rece bio mi je bas zbrka velika iako interesantna zbrka. Moracu uskoro, kad budem imao malo vise slobodnog vremena, da uzmem i krenem opet iz pocetka s citanjem. Jer od Kuka ocekujem samo stripcinu poucen iskustvom s njegovim fenomenalnim Parkerom.
Od ovog komentara do 10/10 posle sedam godina grejs perioda. Teorija drugog čitanja ponovo uzvraća udarac
Ako te ne mrzi turi osvrt na temu u izdavačkom izlogu ovde se lako izgubi..
Da, bilo je potrebno malo citalackog iskustva, malo vise predznanja o DCu i bilo je potrebno strpljenje i zelja za citanjem. Lepo sam napravio uvertiru sebi sa Kukovim Betmen pricama i citalo mi se jos Kuka i rekoh jedino jos New Frontier imam a da ga nisam do kraja procitao. I krenuo sam skepticno polako od pocetka skoncentrisano i mnogostruko se isplatilo. Apsolutno teorija drugog citanja ima smisla! Nekad covek prosto nije dovoljno zagrejan da cita odredjeni strip, nije u raspolozenju, nije dobro godisnje doba, sta god. Zato ne treba ishitreno prodavati strip kad ti se ne svidi na prvo citanje ili ako ga ni ne procitas do kraja. Nego sacekati par godina pa probati ponovo. |
|
|
Topic |
|