forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 73

alexts
Advanced Member

Serbia
8716 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/01/2025 : 22:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
David Bowie - Art Decade

Ne znam da li Beva sluša albume, ali trebalo bi, ono što se čini "zaboravljivim" kao "pesma", a nije ni predviđeno da se sluša izvan albuma, pogotovo ne kao singl, može da bude izvor zadovoljstva za višestruka preslušavanja. Nisam ni ja ljubitelj kompletnog opusa Bowieja, ali imam predosećaj da bi mi album Lowe jako prijao, što nije ni čudo jer se povezuje sa (ranom) elektronikom, ambijentom (B. Eno), Kraftwerkom...Kad sam mislio da uzmem ploču, opredelio sam se za Station to Station, tako da će za definitivnu ocenu da sačeka još.
Za sad, podseća me na neke Sylvian ili Sakamoto numere, koje su došle kasnije.

Kula Shaker - Govinda

Nisam ni znao da Kula Shaker imaju tako dobar status kod generacije tinejdžera 90-ih i ranih 2000-ih. Nisu bili previše originalni. Prošle godine su imali album Natural Magick. Ovo im je jedna od boljih pesama.

4-/ 5

Maombi Samson - Nitauimba Wimbo

Zula pronalazi simpatične stvari, ali nije ovo više od prosečnog (stereotipnog) countryja, koji izvodi afrikanac.

Edited by - alexts on 28/01/2025 22:18:05
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8674 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 22:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Meet Me At The Creek LIVE From Ogden Theatre - Billy Strings

Zločin protiv čovečnosti što ovo traje samo 13min! Sviđa mi se opis da je ovo metal sa redneck instrumentima. haha sjajno. Ovaj performans mi se momentalno našao na repeat-u tri puta zaredom, vrh

Imaš na youtubeu live verzija kolko oces, mnoge idu i preko pola sata... knock yourself out.

edit: ...a svakako ti preporucujem da poslusas turmoil and tinfoil, to je metal triput vise nego ovo.

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 28/01/2025 22:22:55
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8716 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/01/2025 : 22:22:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
kad smo kod countryja (ili je to bluegrass?), kako on zvuči kad ga izvodi techno-pop izvođač (ali genijalac), neka kaže

NESVRSTANI

Thomas Dolby - 'The Toadlickers'

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8674 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/01/2025 : 22:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jose James - Love

Odličan vokal, i jako dobra muzika, ali zajedno u kombinaciji katastrofa kao dve potpuno različite pesme. Kao da čitaš Mausa kojeg je crtao Sienkiewicz.

Jelda...?

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8716 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/01/2025 : 23:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Jose James - Love

Meni ova kombinacija vocal-jazza i sviranog drum'n'base-a dobro funkcioniše. Neobično, mada i u čistom d'n'bassu ima laganog pevanja sa uobičajenim bržim ritmom za taj žanr.
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

256 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 28/01/2025 : 23:36:27  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter
Ali evo nešto za vatrenu stenicu, ne znam koga drugog da mučim sa ovim.
http://youtu.be/8V4Q_7tbHps?feature=shared

Laksi - US3D Tᐸ3

Mogao si i mene preskočiti! 😂 Retke su prilike kad mogu da svarim ovaj autotune. Ovde definitivno ne mogu. Baš iritira. Da toga nema još bih mogla i da pustim.

Cromija nisam odavno prozivala.
Night Verses feat. Brandon Boyd - Glitching Prisms

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

256 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 28/01/2025 : 23:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Evo, samo za jogurta, da se ne oseća usamljeno:

Rolo - Kaskader
Mene ovo podseća na nešto domaće. Nema šanse da se setim sad na šta. Je l' se meni čini ili je ovo one-take shot? Ako jeste, ovaj čovek koji trči je legenda, kao i onaj koji drži kameru. Kul je ova stvar, ali ni spot ne zaostaje. Nisam sigurna da li se ovde misli na nadobudne likove koji mnogo riskiraju, koje boli k***, koji "brzo voze"- radnim danom nekog poršea, a vikendom neku "kobilu". Vožnja je toliko brza i luda da se puši u trku, bilduje u trku, ne zastaje se ni na tren, pa onda sve iznova. A i boga opominju ako im nije po volji! Samo još fali da nam pokažu srednji prst.

Kate Bush - The Sensual World
Davno sam negde pročitala da je Gilmour polagao nade i pomagao Kate na početku karijere. Nemam pojma koliko je to tačna informacija, to će Aleks znati. (Sad kad ispadne i da je producirao nešto 🫣 😆) Kejtinih par stvari sam čula, ali ženu nisam nikada nešto slušala. Daleko od toga da mi ne prija, samo nemam naviku da je pustim ili da je se setim. A ne bih se setila ni naziva svega što sam čula, možda bih prepoznala. Desilo se da ovu stvar znam.

Erik Satie - Gnossiennes 1-6
Da me neko pita kako se ovo zove ne bih se setila, ali volim ovo da čujem.

Thievery Corporation - Lebanese Blonde
Aaaaaaa.... O ovome ja pričam, Aleks! Što meni ne posla Lebanese Blonde?! To što sam žensko ne znači da treba da mi šalješ samo neke disko, nežne, lake ili lepršave stvari.
Volim ovu stvar!

Stone Roses - Fools Gold
Jeste malo jednolično, ali mi je kul.

Billy Strings - Meet Me At The Creek
Prvi uslov ispunjen - nije onaj đipački country. Čak mi je baš dobro, zanimljivo i raznovrsno.

Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Cheek To Cheek
Uvek drag klasik. Bilo je dana kada sam je neprestano slušala.

Jose James - Love
Da li je ovo najumerenija i najkraća stvar koju nam je Chui okačio?!

Beggars - The Day I Lost My Head
Ne znam odakle si ovo izvukao, ali je dobro!

Staind - Outside
Gotivna mi je ova stvar. Imaju oni još par njih koje su dobro prošle i koje nisu loše. Nekako mi je neverovatno da Naker na njih nije nikad naleteo.

Danzig - Mother
Dobra. Volim.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8716 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/01/2025 : 00:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Opet preskačeš.

Edited by - alexts on 29/01/2025 00:19:56
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

256 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 29/01/2025 : 00:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Idi redom! Opet preskačeš.

Ne preskačem. Cromi me prošli put opomenuo da ne mogu da zadajem istog dana više stvari, iako ste mi uvalili krš "domaćeg". Dean je prvi za komentarisanje sutra. Ovo sam uradila zbog jogurta. Nisam stigla ni sve komentare da pročitam sa poslednih deset strana. Ako ste se Tonto i ti opet svađali, to će me malo ubrzati. 😆

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
402 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 29/01/2025 : 00:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Samo napred stenice! :D

Edited by - jogurt on 29/01/2025 00:25:40
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8674 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/01/2025 : 00:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica
Ako ste se Tonto i ti opet svađali, to će me malo ubrzati. 😆

Preskaci ti zadatke slobodno, ali moja prepucavanja sa alexom ni slučajno. To je blago ovog topica. Uostalom ti si mi prva zamjena, kad mene umori ti uskaces. Moras biti u toku.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1263 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/01/2025 : 00:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Upoznaj zemlju da bi je više volio, part 13, - Mali/Azawad

Pustinjski blues za manhuntra da vidimo kako mu to leži.

Tinariwen - Chet Boghassa

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8674 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/01/2025 : 01:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Billy Strings - Meet Me At The Creek
Prvi uslov ispunjen - nije onaj đipački country. Čak mi je baš dobro, zanimljivo i raznovrsno.

Oce to tako... ni sam ne znam broja koliko sam ljudi preko billya navukao na bluegrass pa nakon toga posljedično na country i to tako da danas nemaju problema ni sa đipačkim seljaklukom... sve mi više mladih sa šeširom u kafić dolazi, a i brke puštaju. Sam elliot look se u zadru pomalo vraca.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6168 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/01/2025 : 06:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Nisam odavno zadao nekom nešto, pa evo vatrenoj stenici:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/01/2025 : 07:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rolo - Kaskader
Je l' se meni čini ili je ovo one-take shot? Ako jeste, ovaj čovek koji trči je legenda, kao i onaj koji drži kameru.

Dobro ti se čini.
I skažen se, trkač i kamerman su za 10.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 29/01/2025 07:27:50
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8674 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/01/2025 : 11:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Alex:

Kako bend koji je (pretpostavljam) izvan tvojih interesa može bez problema napraviti pjesmu koja je (opet pretpostavljam) potpuno unutar tvojih interesa.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8674 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/01/2025 : 11:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zula:

Zuuula, vrati se kući...part III

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1263 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/01/2025 : 12:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Zula:

Zuuula, vrati se kući...part III

https://www.youtube.com/watch?v=hZjKTr1T2gU

Vraćaš me, vraćaš, a ja bih u bijeli svijet... 😂
Uzmemo mi s foruma loptu, nađemo livadu, stavimo majice da budu branke, one s dvi live stavimo na gol, onaj s malo više kose kaže da je Šurjak, onaj s malo manje da je Džajić, igra krene, faul možeš dobiti nikad, dodavanje je "zabranjeno", al je sreća zbog pogotka neopisiva... I nema pritom u osjećaju razlike u odnosu na finale lige prvaka. Jedino je finale LP nešto kvalitetnije tehnički, taktički, fizički i više ljudi bi to radije gledalo nego nas na livadi. E tako ti je to slično i sa Satanom Panonskim.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8674 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/01/2025 : 13:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
odlicno.

Vidis, ja cu uvijek radije gledat ove na livadi. Uzitak je nemjerljiv, ovi na tv-u su komercijala, nema tu iskrenosti ni duha.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8674 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/01/2025 : 13:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Svi znamo priču o Ibri Dirki, al neko iz nje nešto i nauči...

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4427 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 29/01/2025 : 13:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Cromija nisam odavno prozivala.
Night Verses feat. Brandon Boyd - Glitching Prisms

https://www.youtube.com/watch?v=naeg1gwAyXI

Budući da jako volim Animals as Leaders/Russian Circles/God Is An Astronaut onda mi i ovo mora biti dobro. Paše mi povremeno takvo čisto eterično i "široko" zvukovlje no ono što mi ovdje ipak NE paše jest vokal koji je zašao u totalni pop. Ne treba growlat ali uz ovako modernu i čistu produkciju ipak treba barem malo muda, viskija i duhana u glasu. Balans je sve. Instrumental ovoga bih mogao slušati bez beda i vjerojatno bi mi se našlo na listi kad sam u tom điru.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1599 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 29/01/2025 : 13:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde da vidimo da li je Macon voljan da nam se pridruži. Soundgarden - Smokestack Lightning.

Dosta razvučeno i bez prave ideje, zvuk isto nije dorađen kao kasnije. Za mene je bio njihov najbolji album treči- Badmotorfinger.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 29/01/2025 14:15:31
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1599 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 29/01/2025 : 13:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Evo jedan ruski live hit Nakeru.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 29/01/2025 14:15:02
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1599 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 29/01/2025 : 14:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Hvala, da ste spomenuli Stone Roses. Nikada jim nisam slušao albume, sada ispravljam.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4888 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 29/01/2025 : 14:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Samo jedan izazov možeš proslediti nekome, i imenuj forumaša kome šalješ. Nakon što on prokomentariše izazov onda možeš slati novi
Go to Top of Page
Page: of 73  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000