Author |
Topic |
alexts
Advanced Member
Serbia
8726 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 28/01/2025 : 22:16:41
|
David Bowie - Art Decade
Ne znam da li Beva sluša albume, ali trebalo bi, ono što se čini "zaboravljivim" kao "pesma", a nije ni predviđeno da se sluša izvan albuma, pogotovo ne kao singl, može da bude izvor zadovoljstva za višestruka preslušavanja. Nisam ni ja ljubitelj kompletnog opusa Bowieja, ali imam predosećaj da bi mi album Lowe jako prijao, što nije ni čudo jer se povezuje sa (ranom) elektronikom, ambijentom (B. Eno), Kraftwerkom...Kad sam mislio da uzmem ploču, opredelio sam se za Station to Station, tako da će za definitivnu ocenu da sačeka još. Za sad, podseća me na neke Sylvian ili Sakamoto numere, koje su došle kasnije.
Kula Shaker - Govinda
Nisam ni znao da Kula Shaker imaju tako dobar status kod generacije tinejdžera 90-ih i ranih 2000-ih. Nisu bili previše originalni. Prošle godine su imali album Natural Magick. Ovo im je jedna od boljih pesama.
4-/ 5
Maombi Samson - Nitauimba Wimbo
Zula pronalazi simpatične stvari, ali nije ovo više od prosečnog (stereotipnog) countryja, koji izvodi afrikanac. |
Edited by - alexts on 28/01/2025 22:18:05 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 28/01/2025 : 22:18:28
|
quote: Originally posted by naker
Meet Me At The Creek LIVE From Ogden Theatre - Billy Strings
Zločin protiv čovečnosti što ovo traje samo 13min! Sviđa mi se opis da je ovo metal sa redneck instrumentima. haha sjajno. Ovaj performans mi se momentalno našao na repeat-u tri puta zaredom, vrh
Imaš na youtubeu live verzija kolko oces, mnoge idu i preko pola sata... knock yourself out.
edit: ...a svakako ti preporucujem da poslusas turmoil and tinfoil, to je metal triput vise nego ovo. |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 28/01/2025 22:22:55 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8726 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Posted - 28/01/2025 : 22:24:49
|
Jose James - Love
Odličan vokal, i jako dobra muzika, ali zajedno u kombinaciji katastrofa kao dve potpuno različite pesme. Kao da čitaš Mausa kojeg je crtao Sienkiewicz.
Jelda...? |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8726 Posts
Posted - 28/01/2025 : 23:05:40
|
Jose James - Love
Meni ova kombinacija vocal-jazza i sviranog drum'n'base-a dobro funkcioniše. Neobično, mada i u čistom d'n'bassu ima laganog pevanja sa uobičajenim bržim ritmom za taj žanr. |
|
|
vatrena_stenica
New Member
258 Posts
Member since 27/04/2024 |
|
vatrena_stenica
New Member
258 Posts
Posted - 28/01/2025 : 23:55:09
|
Evo, samo za jogurta, da se ne oseća usamljeno:
Rolo - Kaskader Mene ovo podseća na nešto domaće. Nema šanse da se setim sad na šta. Je l' se meni čini ili je ovo one-take shot? Ako jeste, ovaj čovek koji trči je legenda, kao i onaj koji drži kameru. Kul je ova stvar, ali ni spot ne zaostaje. Nisam sigurna da li se ovde misli na nadobudne likove koji mnogo riskiraju, koje boli k***, koji "brzo voze"- radnim danom nekog poršea, a vikendom neku "kobilu". Vožnja je toliko brza i luda da se puši u trku, bilduje u trku, ne zastaje se ni na tren, pa onda sve iznova. A i boga opominju ako im nije po volji! Samo još fali da nam pokažu srednji prst.
Kate Bush - The Sensual World Davno sam negde pročitala da je Gilmour polagao nade i pomagao Kate na početku karijere. Nemam pojma koliko je to tačna informacija, to će Aleks znati. (Sad kad ispadne i da je producirao nešto 🫣 😆) Kejtinih par stvari sam čula, ali ženu nisam nikada nešto slušala. Daleko od toga da mi ne prija, samo nemam naviku da je pustim ili da je se setim. A ne bih se setila ni naziva svega što sam čula, možda bih prepoznala. Desilo se da ovu stvar znam.
Erik Satie - Gnossiennes 1-6 Da me neko pita kako se ovo zove ne bih se setila, ali volim ovo da čujem.
Thievery Corporation - Lebanese Blonde Aaaaaaa.... O ovome ja pričam, Aleks! Što meni ne posla Lebanese Blonde?! To što sam žensko ne znači da treba da mi šalješ samo neke disko, nežne, lake ili lepršave stvari. Volim ovu stvar!
Stone Roses - Fools Gold Jeste malo jednolično, ali mi je kul.
Billy Strings - Meet Me At The Creek Prvi uslov ispunjen - nije onaj đipački country. Čak mi je baš dobro, zanimljivo i raznovrsno.
Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Cheek To Cheek Uvek drag klasik. Bilo je dana kada sam je neprestano slušala.
Jose James - Love Da li je ovo najumerenija i najkraća stvar koju nam je Chui okačio?!
Beggars - The Day I Lost My Head Ne znam odakle si ovo izvukao, ali je dobro!
Staind - Outside Gotivna mi je ova stvar. Imaju oni još par njih koje su dobro prošle i koje nisu loše. Nekako mi je neverovatno da Naker na njih nije nikad naleteo.
Danzig - Mother Dobra. Volim. |
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8726 Posts
|
vatrena_stenica
New Member
258 Posts
Posted - 29/01/2025 : 00:21:31
|
quote: Originally posted by alexts
Idi redom! Opet preskačeš.
Ne preskačem. Cromi me prošli put opomenuo da ne mogu da zadajem istog dana više stvari, iako ste mi uvalili krš "domaćeg". Dean je prvi za komentarisanje sutra. Ovo sam uradila zbog jogurta. Nisam stigla ni sve komentare da pročitam sa poslednih deset strana. Ako ste se Tonto i ti opet svađali, to će me malo ubrzati. 😆 |
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
403 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Posted - 29/01/2025 : 00:46:52
|
quote: Originally posted by vatrena_stenica Ako ste se Tonto i ti opet svađali, to će me malo ubrzati. 😆
Preskaci ti zadatke slobodno, ali moja prepucavanja sa alexom ni slučajno. To je blago ovog topica. Uostalom ti si mi prva zamjena, kad mene umori ti uskaces. Moras biti u toku. |
|
|
Zula
Senior Member
1268 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Posted - 29/01/2025 : 01:32:42
|
quote: Originally posted by vatrena_stenica
Billy Strings - Meet Me At The Creek Prvi uslov ispunjen - nije onaj đipački country. Čak mi je baš dobro, zanimljivo i raznovrsno.
Oce to tako... ni sam ne znam broja koliko sam ljudi preko billya navukao na bluegrass pa nakon toga posljedično na country i to tako da danas nemaju problema ni sa đipačkim seljaklukom... sve mi više mladih sa šeširom u kafić dolazi, a i brke puštaju. Sam elliot look se u zadru pomalo vraca. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6168 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10356 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 29/01/2025 : 07:00:41
|
quote: Originally posted by vatrena_stenica
Rolo - Kaskader Je l' se meni čini ili je ovo one-take shot? Ako jeste, ovaj čovek koji trči je legenda, kao i onaj koji drži kameru.
Dobro ti se čini. I slažen se, trkač i kamerman su za 10. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 30/01/2025 07:48:40 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
|
Zula
Senior Member
1268 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 29/01/2025 : 12:33:07
|
quote: Originally posted by Tonto
Zula:
Zuuula, vrati se kući...part III
https://www.youtube.com/watch?v=hZjKTr1T2gU
Vraćaš me, vraćaš, a ja bih u bijeli svijet... 😂 Uzmemo mi s foruma loptu, nađemo livadu, stavimo majice da budu branke, one s dvi live stavimo na gol, onaj s malo više kose kaže da je Šurjak, onaj s malo manje da je Džajić, igra krene, faul možeš dobiti nikad, dodavanje je "zabranjeno", al je sreća zbog pogotka neopisiva... I nema pritom u osjećaju razlike u odnosu na finale lige prvaka. Jedino je finale LP nešto kvalitetnije tehnički, taktički, fizički i više ljudi bi to radije gledalo nego nas na livadi. E tako ti je to slično i sa Satanom Panonskim. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Posted - 29/01/2025 : 13:18:20
|
odlicno.
Vidis, ja cu uvijek radije gledat ove na livadi. Uzitak je nemjerljiv, ovi na tv-u su komercijala, nema tu iskrenosti ni duha. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4429 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 29/01/2025 : 13:28:39
|
quote: Originally posted by vatrena_stenica Cromija nisam odavno prozivala. Night Verses feat. Brandon Boyd - Glitching Prisms
https://www.youtube.com/watch?v=naeg1gwAyXI
Budući da jako volim Animals as Leaders/Russian Circles/God Is An Astronaut onda mi i ovo mora biti dobro. Paše mi povremeno takvo čisto eterično i "široko" zvukovlje no ono što mi ovdje ipak NE paše jest vokal koji je zašao u totalni pop. Ne treba growlat ali uz ovako modernu i čistu produkciju ipak treba barem malo muda, viskija i duhana u glasu. Balans je sve. Instrumental ovoga bih mogao slušati bez beda i vjerojatno bi mi se našlo na listi kad sam u tom điru. |
Bok, kako si.
|
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1601 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 29/01/2025 : 13:51:01
|
Ajde da vidimo da li je Macon voljan da nam se pridruži. Soundgarden - Smokestack Lightning.
Dosta razvučeno i bez prave ideje, zvuk isto nije dorađen kao kasnije. Za mene je bio njihov najbolji album treči- Badmotorfinger.
|
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 29/01/2025 14:15:31 |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1601 Posts
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1601 Posts
|
naker
Advanced Member
4888 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 29/01/2025 : 14:12:37
|
Samo jedan izazov možeš proslediti nekome, i imenuj forumaša kome šalješ. Nakon što on prokomentariše izazov onda možeš slati novi |
|
|
Topic |
|