Author |
Topic |
Macon
Senior Member
Slovenia
1604 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
vatrena_stenica
New Member
258 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 29/01/2025 : 15:48:51
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by vatrena_stenica Nemoj sad da mi smekšaš! Moram i ja da imam onog jednog čoveka na forumu s kojim sam u svađi. 😉 A blesava jesam, to je neupitno. Da nisam, ne bih radila sve što radim i živela gde živim. Trenutno sam definicija blesavog čoveka.
Već san ovo pisa, ali nije mi problem ponovit. Evo ti dvi pričice. U jednoj je pametan moj stari a ja san glupan, a u drugoj san ja pametan a moj stari je glupan...
Hvala na pričama. Kroz te basne/priče sam odavno prošla. S tim što su mom ćaletu metalci ostali "padavičari" i dan danas. 😂 Al' ako me nešto učio, to je da ljude ne osuđujem i da ne budem govnar.
Ne slažem se s tim da čovek nema prava reći da mu se nešto ne sviđa. Mene su moji roditelji dovoljno u životu sjebali i osakatili tom mantrom da ne smem ništa reći, da samo ćutim, slušam, učim, radim, ne svađam se s ljudima. Ono što sam naučila za ovo godina koliko imam jeste i da je NE, NE čujem, NE sviđa mi se, NE mogu i NEću pola zdravlja!
|
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
Zula
Senior Member
1268 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 29/01/2025 : 16:12:12
|
A ne, ne stenice... 😂
Nema zatvaranja, nema "naučila sam", nema ništa konačno, nema isključivosti, nema druge krajnosti, nema iskustva koje je ne znam koliko značajno i bitno... Sve je to premalo s obzirom na vijek naših trajanja, puno premalo da znamo točno, da uđemo u "sigurnost"... eventualno da se malo snađemo, do neke nove drugačije situacije, ako smo dovoljno otvoreni... Nema blesavih, nema glupana ni govnara, nema stavljanja ljudi u ladice...
Mislim, ima toga svega, ako baš želiš...🤣 |
|
|
vatrena_stenica
New Member
258 Posts
Posted - 29/01/2025 : 16:17:44
|
quote: Originally posted by alexts
pošto vatrena stenica deluje kao izrazito romantična duša, a možda ipak ima više sluha, nego što meni deluje, evo zadatka za nju Dean Martin - Dream A Little Dream Of Me https://www.youtube.com/watch?v=YeeyT52fGVU
Aleks, da ti skratim muke - ja možda jesam "emotivno okrnjen čovek" (reči moje sestre kad je iznerviram 😆), a sluha definitivno nemam.
Dean Martin - Dream A Little Dream Of Me
Hvala vasioni! Ovu pesmu sam čula u milion interpretacija, ali mi uvek padne na pamet prvo ona Elina i Armstrongova. Inače, Dina sam kao tinejdžerka najviše slušala. Tada sam gledala i dosta filmova iz tog vremena, dok se nisam smorila, pa mi trebala pauza. I dalje volim da ga čujem. Nekako me uvek vrati u ona vremena kada su na platnu likovi bili fino obučeni džentlmeni, a ženske ful sređene, našminkane i bezbrižne. Samo je bilo bitno da su lepe i lepršave. Mada s druge strane ta lažna uglađenost je od nekog momenta počela opako da me nervira.
Jermaine Jackson, Pia Zadora - When the Rain Begins to Fall Za šta sad ti mene smatraš, Aleks?! 😜 Za ovo su valjda svi čuli. Ovo je kultna stvar. Mislim da su je često puštali u KST-u kada su osamdesete na programu.
Da aktiviramo Shanera Greta Van Fleet - When The Curtain Falls
|
|
|
vatrena_stenica
New Member
258 Posts
Posted - 29/01/2025 : 16:46:14
|
quote: Originally posted by Zula A ne, ne stenice... 😂
Podjebavaj, Zula, podjebavaj! Verovatno nije trebalo ni da mu odgovaram, al' uhvati me neizdrž! 😂 Moram smislim strategiju da ga prebacim u tvoje "dvorište" da ga "šetaš po svetu".
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8727 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 29/01/2025 : 16:50:56
|
quote: Originally posted by vatrena_stenica
quote: Originally posted by Zula A ne, ne stenice... 😂
Podjebavaj, Zula, podjebavaj! Verovatno nije trebalo ni da mu odgovaram, al' uhvati me neizdrž! 😂 Moram smislim strategiju da ga prebacim u tvoje "dvorište" da ga "šetaš po svetu".
Zula ti daje dobre savete.
A sebi bi trebalo da da savet da posluša i neku pesmu, koja mu nije zadatak (kao što sam ja redovno njegove predloge).
Grateful Dead - Shakedown Street
Grateful Dead su verovatno jedan od 3-4 (na prste jedne ruke se mogu nabrojati, čini mi se) poznatih i (najpre) značajnih bendova, koje baš nikada nisam slušao. Sećam se da sam prvi put čuo za njih 80-ih u časopisu YU Video, valjda je tamo bila neka recenzija njihovog koncerta na VHS-u. Ali ni više decenija posle toga ih nisam poslušao ozbiljno, sem ako nisam naleteo na neki snimak na TV i zaključio da to nije za mene.
Kad izvođači promene stil, pa još ako reše da budu komercijalniji, ne ispadne uvek to najbolje. Ni sam Bowie se nije najbolje snašao u komercijalnoj muzici. Komercijalizacija ne znači automatski pad kvaliteta, ali su mnogi pri komercijalizaciji, zarad novca, žrtvovali kvalitet, jer im nije prirodno da budu takvi i ne znaju to tako dobro da rade, kao pravi prirodni hit-mejkeri. Ovde ima disco-funky elemenata, baš mi se sviđa gitara i pesma mi je dobra, ali ne više od toga. Nađoh da su je na koncertima prearanžirali da zvuči bolje.
3+/ 5 |
|
|
Zula
Senior Member
1268 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 29/01/2025 : 17:03:13
|
Alexts, imam već 8 dana takvu gripu kakvu možda nikad nisam imao, pisanjem na forumu provjeravam jesam li živ. Tražiti nešto više od mene je trenutno Mission Imposible 🤣 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8727 Posts
|
Chui
Senior Member
1182 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 29/01/2025 : 18:13:24
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by naker
Jose James - Love
Odličan vokal, i jako dobra muzika, ali zajedno u kombinaciji katastrofa kao dve potpuno različite pesme. Kao da čitaš Mausa kojeg je crtao Sienkiewicz.
Jelda...?
Ja obožavam kontraste i vidim tu puno ljepote |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25593 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 29/01/2025 : 19:59:11
|
quote: Originally posted by Zula
Upoznaj zemlju da bi je više volio, part 13, - Mali/Azawad
Pustinjski blues za manhuntra da vidimo kako mu to leži.
Tinariwen - Chet Boghassa
https://youtube.com/watch?v=FRqiqHZhKOM
Ma meni je ovo čak i dobro. Blues country direktno iz najcrnje Afrike. Na momente mi je isuviše psihodelično, ali nije strašno.
6/10
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25593 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 29/01/2025 : 20:21:32
|
Michael Jackson - Baby Be Mine
...a baš si mene našao. Ovu pjesmu kao i vecinu michaelovih sam poslusao nebrojeno puta, ali mene to ne dotice. Ja u tome ne uzivam i neznam uzivati. Meni je to prazno, dosadno i nezanimljivo, nista i bas nista ne pronalazim toj glazbi. Dok mi ovo svira osjecam se kao ona ravna crta na ekranu kad covjek izdahne. Postujem, cijenim, tko voli nek izvoli, ali ja ne budem.
Neocjenjeno |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25593 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25593 Posts
|
naker
Advanced Member
4888 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 29/01/2025 : 21:49:44
|
Агата Кристи - Трансильвания (15 лет)
Sve u ovom videu spotu vrišti istočna evropa. Zašto je frontmen u pidžami? Pevač vrti gitaru oko sebe, a ni ne koristi je.. Fejk kao lažna obećanja komunizma. Macone bolje da si mi ostavio Mudhoney, a ove Ruje su više za Izivka ili Zulu
Grateful Dead - Shakedown Street
Ne mora sve da bude crno i egzistencijalno, može nekad i samo ta sveopšta pozitiva i pozitivna energija. Samo dobre vibracije. Fanki diskać uz čak i više nego korektnu gitaru.
Michael Jackson - Baby Be Mine
Neki ljudi su jednostavno toliko talentovani da su rođeni da se bave muzikom. Nema u Thrilleru nijedna loša sekunda savršen album. Uvek ga mogu slušati.
Billy Strings "Turmoil and Tinfoil"
Heavy metal sa redneck instrumentima! Cenim da je prirodni tok kosmosa da se metalci kod bluegrassa osećaju kao kod kuće. |
|
|
naker
Advanced Member
4888 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1604 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 29/01/2025 : 23:11:25
|
aaaaa, obožavam Crampse. Pronašao si klasiku dosta iz početka. Neke njihove albume sam slušao 100 puta.
Agata Kristi su koketirali sa The Cure. Jedan od boljih bendova ruskoga rocka su. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 29/01/2025 23:15:05 |
|
|
Chui
Senior Member
1182 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10356 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 30/01/2025 : 07:29:37
|
Ne slažem se s tim da čovek nema prava reći da mu se nešto ne sviđa. Mene su moji roditelji dovoljno u životu sjebali i osakatili tom mantrom da ne smem ništa reći, da samo ćutim, slušam, učim, radim, ne svađam se s ljudima. Ono što sam naučila za ovo godina koliko imam jeste i da je NE, NE čujem, NE sviđa mi se, NE mogu i NEću pola zdravlja!
Nisi me dobro razumila. NEĆU je i moja omiljena rič, osin kad mi neko nešto zabrani pa mi je je onda omiljena rič OĆU. Poanta onih basni je da se čovik ne triba mišat i komentirat ono šta ne razumi. Evo ti jedan bezvezan primjer. Meni se od hip hopa i repanja diže želudac. Ne pada mi na pamet pisat da je to sranje jer vjerovatno nije sranje, nego ja samo ne razumin tu muziku. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 30/01/2025 07:33:26 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8727 Posts
Posted - 30/01/2025 : 07:39:06
|
Nisi me dobro razumila. NEĆU je i moja omiljena rič, osin kad mi neko nešto zabrani pa mi je je onda omiljena rič OĆU. Poanta onih basni je da se čovik ne triba mišat i komentirat ono šta ne razumi. Evo ti jedan bezvezan primjer. Meni se od hip hopa i repanja diže želudac. Ne pada mi na pamet pisat da je to sranje jer vjerovatno nije sranje, nego ja samo ne razumin tu muziku.
Imaš zadatak! |
Edited by - alexts on 30/01/2025 07:39:27 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10356 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 30/01/2025 : 07:53:20
|
quote: Originally posted by alexts
Nisi me dobro razumila. NEĆU je i moja omiljena rič, osin kad mi neko nešto zabrani pa mi je je onda omiljena rič OĆU. Poanta onih basni je da se čovik ne triba mišat i komentirat ono šta ne razumi. Evo ti jedan bezvezan primjer. Meni se od hip hopa i repanja diže želudac. Ne pada mi na pamet pisat da je to sranje jer vjerovatno nije sranje, nego ja samo ne razumin tu muziku.
Imaš zadatak!
Isprika. Nisam vidija. Od stenice mi je pa mrak na oči. Poslušat ću. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 30/01/2025 07:54:04 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8684 Posts
Posted - 30/01/2025 : 09:14:22
|
Vidis, cili zivot se trudim ovako razmisljat. Tolerantno i s razumijevanjem. Ne da mi se vise, ostarija sam. Ono sto je meni dobro je najbolje na svitu, ono sto meni ne valja, ne valja kurca. Ako nesto ne razumim, ne razumim zato sto je sranje... da nije razumija bi.
Daklem: gibonni je sranje, urban i pipsi su sranje, partibrejkersi su sranje jer me boli mozak od canetovog nazalno narkomanskog preseravanja za mikrofonom... phil collins je sranje najvece na svitu, postajem nasilan kad ga cujem, red hot chilli peppers su sranje, abba je sranje, sranje, sranje, sranje. Balasevic je umjetnik, tom waits je najveci umjetnik na svitu i parni valjak je skroz ok. Van der graaf je najbolji bend na svitu i to sto je neslusljiv svima oko mene je jer nemaju pojma o nicemu. Moje istine su jedine ispravne, ne marim vise za tuđe...
Dobro jutro svima... |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/01/2025 : 09:19:56
|
Pratin tu i tamo ovaj topic od početka i rijetko mi je šta tu slušljivo . Al zanimljivo je vidit ta vaša prepucavanja. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8727 Posts
Posted - 30/01/2025 : 09:26:10
|
quote: Originally posted by lwood
Pratin tu i tamo ovaj topic od početka i rijetko mi je šta tu slušljivo . Al zanimljivo je vidit ta vaša prepucavanja.
Thomas Dolby, na prethodnoj strani? Kate Bush? |
|
|
Topic |
|