Author |
Topic |
Zula
Senior Member
1268 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 30/01/2025 : 09:49:43
|
Što je Tonto, umorio si se bit tolerantan i pristojan? Nisi dobio zauzvrat koliko si dao? Pa što? Nije nitko. Sad trebamo biti uvrijeđeni i posrat sve, i svima ić na živce govoreći isključivo da je "ovo tako, a ono onako" jer smo već ostarili, jer su živci tanji i postajemo nestrpljivi... Ti mene vraćaš doma, a ja predlažem da se vratiš k sebi 😜
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 30/01/2025 : 10:31:50
|
quote: Originally posted by alexts
kad smo kod countryja (ili je to bluegrass?), kako on zvuči kad ga izvodi techno-pop izvođač (ali genijalac), neka kaže
NESVRSTANI
Thomas Dolby - 'The Toadlickers'
6 dana tjedno san na cesti. Krećen iz Splita i vozin do Makrske svaki dan, u sezoni do Ploča. Znan bit i po 12 sati u autu. Za laganini vožnju jer vozin hladnjaču s ribon i uživanje u Jadranskoj magistrali i krajoliku, ništa ne liježe ka country. Neman pojma ko je ovaj lik, ali ovo bi mi odlično leglo dok vozin. Spot mi se svidija jer me podsjetija na nekad popularni Muppet Show. Kad bi in gostova neki popularni pivač ili pivačica redovito bi imali nastup s lutkama. Kad je bija Johnny Cash bila je slična scenografija ka u ovome spotu. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 30/01/2025 11:05:00 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 30/01/2025 : 10:42:57
|
quote: Originally posted by Zula
Što je Tonto, umorio si se bit tolerantan i pristojan? Nisi dobio zauzvrat koliko si dao? Pa što? Nije nitko. Sad trebamo biti uvrijeđeni i posrat sve, i svima ić na živce govoreći isključivo da je "ovo tako, a ono onako" jer smo već ostarili, jer su živci tanji i postajemo nestrpljivi... Ti mene vraćaš doma, a ja predlažem da se vratiš k sebi 😜
Zula, zula... savko od nas ima svog malog Mr. Hydea u sebi. Triba ga pustit s vrimena na vrime da malo prošeta. Sad je sve u redu, opet sve volim. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
Posted - 30/01/2025 : 10:48:14
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by vatrena_stenica
Ne slažem se s tim da čovek nema prava reći da mu se nešto ne sviđa. Mene su moji roditelji dovoljno u životu sjebali i osakatili tom mantrom da ne smem ništa reći, da samo ćutim, slušam, učim, radim, ne svađam se s ljudima. Ono što sam naučila za ovo godina koliko imam jeste i da je NE, NE čujem, NE sviđa mi se, NE mogu i NEću pola zdravlja!
Nisi me dobro razumila. NEĆU je i moja omiljena rič, osin kad mi neko nešto zabrani pa mi je je onda omiljena rič OĆU. Poanta onih basni je da se čovik ne triba mišat i komentirat ono šta ne razumi. Evo ti jedan bezvezan primjer. Meni se od hip hopa i repanja diže želudac. Ne pada mi na pamet pisat da je to sranje jer vjerovatno nije sranje, nego ja samo ne razumin tu muziku.
Vidis, cili zivot se trudim ovako razmisljat. Tolerantno i s razumijevanjem. Ne da mi se vise, ostarija sam. Ono sto je meni dobro je najbolje na svitu, ono sto meni ne valja, ne valja kurca. Ako nesto ne razumim, ne razumim zato sto je sranje... da nije razumija bi.
Daklem: gibonni je sranje, urban i pipsi su sranje, partibrejkersi su sranje jer me boli mozak od canetovog nazalno narkomanskog preseravanja za mikrofonom... phil collins je sranje najvece na svitu, postajem nasilan kad ga cujem, red hot chilli peppers su sranje, abba je sranje, sranje, sranje, sranje. Balasevic je umjetnik, tom waits je najveci umjetnik na svitu i parni valjak je skroz ok. Van der graaf je najbolji bend na svitu i to sto je neslusljiv svima oko mene je jer nemaju pojma o nicemu. Moje istine su jedine ispravne, ne marim vise za tuđe...
Dobro jutro svima...
Ma ja se slažen stobon, samo moje istine su ispravne. Samo ja više neman potribu da evangeliziran ljude i pilan ih svojin istinama. To ti dođe ko vegani. Ne razumin ih ali ih neću stalno nutkat ćevapima i objašnjavat da moraju jest meso. S druge strane ako on mene dođe pilat zašto jeden ćevape a ne tofu ću ga odjebat po kratkon postupku. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3888 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 30/01/2025 : 11:02:09
|
Pičkice skrivaju g. Hydea a pokazuju se kao dr. Jekyll. Pravi ljudi pokazuju g. Hydea a skrivaju dr. Jekylla!
Osobno mi je najvažnije da kod sugovornika prvo znam sve njegove loše strane, a za dobre bumo lako. Najgori su "glumci" koji misle da mogu sakrit svoje loše strane, pa kad ih se ogoli puknu kao kokice u mikrovalnoj :)
|
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 30/01/2025 11:03:21 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4429 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8729 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8729 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
Posted - 30/01/2025 : 11:45:37
|
Crowbar - The Lasting Dose
O srce ti poljubim... zašto? Stavio sam manhuntera na listu za osvetu, ali njegove muke bit ce cvijeće i proljeće za ono što tebi spremam. Da, ima ovdje melodije i to je ono što je najgore jer je svakim svojim dahom čereči. Ovaj zvuk melodičnog metala, ovo povračanje u mikrofon, ovo bijedno lupanje što bubnjanjem bi se trebalo zvati... katastrofa, idem popit kafetin.
Ocjena: 0/10 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
Posted - 30/01/2025 : 12:27:02
|
Jere, mogu ti složiti jedno 50 sati highway countrya bez problema... Da vidimo kakvo ti je ovo:
Nesvrstani:
JP Harris - JP's Florida Blues
Nisan oduševljen. Nekako previše generički, pop i komercijalno. U kamiondžijskom kontekstu ono šta mi je alexts da za zadatak bi mi lipo leglo. Ovo tvoje recimo da ne bi prominija radio stanicu ali bi jedva čeka da završi. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
Posted - 30/01/2025 : 12:31:44
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI [ Nekako previše generički, pop i komercijalno.
Bože, pretvaram se u alexa...
Kužim i slažem se. Spot mi je bolji od pisme, ali mi je i pisma kvalitetan feelgood. |
|
|
Zula
Senior Member
1268 Posts
Posted - 30/01/2025 : 12:40:28
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI [ Nekako previše generički, pop i komercijalno.
Bože, pretvaram se u alexa...
Da je bar to. Nego si loša kopija 🤣 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8729 Posts
Posted - 30/01/2025 : 12:45:54
|
Michael Jackson - Baby Be Mine
Prvi album od Jacksona koji sam kupio je bio Bad. U to vreme sam počinjao da pravim muzičku kolekciju. Thriller sam kupio kasnije, isto kasetu, a nedavno uzeh i ploču.
5/ 5
Alabina & Gipsy Kings
Ovo je bio hit pre dosta godina, samo nikad nisam ukapirao je li Alabina pesma, album, grupa ili pevačica (valjda je pevačica Ishtar?). I kakve veze imaju Gipsy Kings (ili ono što je ostalo od njih pod tim imenom)? Mislim da "Ya Habibi Yalla" nije naziv pesme, nego isto Alabina, ali nisam siguran.
3/ 5
Night Verses - Glitching Prisms feat. Brandon Boyd
Ovo smo u rock muzici čuli mnogo puta i to bolje. Zvuči kao kopija kopije, dosadno za intenzivno slušanje, a može u backgroundu.
2,5/ 5 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
Posted - 30/01/2025 : 12:50:21
|
Tonto ovo je za tebe. Ovo nije za svačije uši, jasno mi je da je ovo većini ljudi neslušljivo, i ne bi stavlja na ovi topic da nisi napisa ono o izbacivanju iz komfor zone.
Je, al majku mu izbija me cromwell danas vec jednom iz komfor zone.
Poslusam kasnije, al garantiram da cu izdrzat do kraja. Ja svoje zadatke shvacam ozbiljno. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8729 Posts
Posted - 30/01/2025 : 12:54:13
|
Laura Mvula - That's Alright
Ovde ću da glumim muzičkog kritičara, iako zadatak nije za mene, jer je ova pesma primer za mnogo toga što ne valja u savremenoj pop muzici, iako je, paradoksalno, bolji predstavnik iste.
Savršen vokal, savršena produkcija, tehnički visok nivo. Ali, umesto novih ritmova i melodija; ritam je neki "za step" iskorišćen gotov, pevačka snaga se koristi za nemelodično pričanje, što je tipičan, a izuzetno čest, primer uticaja komercijalne dominacije rap zvuka tokom '00-ih godina, na pop - jer je rep izbrisao potrebu za melodijom, kod mlađih generacija. Ovde imamo makar solidan refren, koji sa pratećim instrumentima daje tu "orchestral pop" crtu, što čini pesmu pristojnom. "Više za divljenje, nego za uživanje" piše Allmusic, precizno.
3/ 5 |
Edited by - alexts on 30/01/2025 14:28:56 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
Posted - 30/01/2025 : 13:02:46
|
Tonto ovo je za tebe. Ovo nije za svačije uši, jasno mi je da je ovo većini ljudi neslušljivo, i ne bi stavlja na ovi topic da nisi napisa ono o izbacivanju iz komfor zone.
Je, al majku mu izbija me cromwell danas vec jednom iz komfor zone.
Poslusam kasnije, al garantiram da cu izdrzat do kraja. Ja svoje zadatke shvacam ozbiljno.
Crowbar je kamilica. |
|
|
Zula
Senior Member
1268 Posts
Posted - 30/01/2025 : 13:15:19
|
Ajmo alexts, daj reci koju pametnu o Tuarezima na devama s gitarom (pustinjski blues). Slušao sam to slučajno prije 15 godina i sad ih se opet sjetio zbog potreba zadatka "upoznaj zemlju .." 😂 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25596 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4429 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 30/01/2025 : 14:13:10
|
quote: Originally posted by alexts
Za Cromwella jedan zadatak
The Dandy Warhols - Bohemian Like You
https://www.youtube.com/watch?v=CU3mc0yvRNk
Kul pjesma. Čuo sam ju garant 500 puta ni ne znajući tko svira, i da me netko pitao rekao bih da su to vjerojatno Lemonheads, Primal Scream ili tak nekakvi britanski poprock za koje znam kak zvuče ali ih ne slušam aktivno. Pitka i radiofriendly, stvoreno za ljeto i feštanja. Zvuk je dobar, muziciranje u skladu s pjesmom, ovo je zapravo garaž pop s hammondom što nije toliko tipično za tipične radio pjesmuljke. Problem sa ovakvim stvarima mi je jedino to što tu nemam materijala za ljuštit, probijat šifru ili proučavat.
@Tonto: hihihi JELDA DA JE NEZGODNO!!! 🤭
@NESVRSTANI: kakve stvari ti se vrte u autu? Stara country klasika ili ima i odmetnika? |
Bok, kako si.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8729 Posts
Posted - 30/01/2025 : 14:15:49
|
quote: Originally posted by Zula
Ajmo alexts, daj reci koju pametnu o Tuarezima na devama s gitarom (pustinjski blues). Slušao sam to slučajno prije 15 godina i sad ih se opet sjetio zbog potreba zadatka "upoznaj zemlju .." 😂
E, komentarisane pesme sam sinoć slušao, sada ništa. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
Posted - 30/01/2025 : 14:30:02
|
Napalm Death - The World Keeps Turning
Doktorska disertacija slijedi:
"Jeben li ga i ko je ovo glazbom nazvo."
Ocjena: 1.3/10
(Nije nula jer mi glazba ustvari uopce nije losa, ali vokal...)
Ja sam ustvari slušao Napalm death jer mi je to slusao najbolji frend. Slušao sam i anthrax, slayer, megadeath, kreator, sepulturu... Razlikovati išta od toga, bendove, a kamoli pjesme... e to mi je naučna fantastika. Imate moje najiskrenije divljenje vi koji to možete. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
|
Topic |
|