Author |
Topic |
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 23/10/2020 : 11:45:34
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
[quote]Originally posted by Cuvam starudije
Hvala. Nije dug serijal. Moracu da ga uzmem.
Evo nisam ni video da su izasle Komanca 2 i 3, par tema ispod ove...
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 16/11/2020 : 19:18:31
|
Već sam napisao dojam o prvom integralu ČK-ovog Blueberry-a, a upravo sam završio i sa prvim njihovim integralom Comanche-a (druga 2 još nemam, ali uzet ću ih). I po ovome trenutno viđenome, dakle prve 3 epizode jednog i drugoga...Red Dust šije Poručnika bez muke što se mene pita. Crtež, a pogotovo scenarij i priča sve mi je bolje ovdje. Sviđa mi se što Hermann (na njega sam jako slab, Jerr mi je jedan od najdražih stripova pa vj tu nisam objektivan) crta veće, a manji broj sličica po tabli. To mi se više sviđa, detaljnije i živopisnije su scene. Bolje mi leži i da je jedna epizoda jedna priča, ali ako sam dobro skužio, u predgovoru piše da je slijedećih 5 epizoda jedna veća priča. I u tim pričama ima puno više događanja, Red Dust (ili Comanche-a) je oko sebe okupio šaroliku i zanimljivu ekipu.
Eto, kod mene za sada Comancha vodi naspram Blueberry-a. :)
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/11/2020 : 19:26:11
|
Diskać,da ti tata nešto kaže - na osnovu prve knjige i moguće je reći da Komanča vodi;ali videću te kad Blubiša dođe na peti,šesti integral,pa kad pročitaš Anđeosko lice te se usereš u gaće od sreće koliko je to dobar strip (a ni ostali nisu puno lošiji),da vidim da li ćeš i onda da tvrdiš ovo isto??
A da se razumemo,ja sam fan Komanče (uz Bernarda Prinsa,to mi je omiljeni Herman,pa tek onda idu Tornjevi i Džer) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 16/11/2020 : 19:30:42
|
quote: Originally posted by anto
Diskać,da ti tata nešto kaže - na osnovu prve knjige i moguće je reći da Komanča vodi;ali videću te kad Blubiša dođe na peti,šesti integral,pa kad pročitaš Anđeosko lice te se usereš u gaće od sreće koliko je to dobar strip (a ni ostali nisu puno lošiji),da vidim da li ćeš i onda da tvrdiš ovo isto??
A da se razumemo,ja sam fan Komanče (uz Bernarda Prinsa,to mi je omiljeni Herman,pa tek onda idu Tornjevi i Džer)
Zato sam naglasio i u jednoj i drugoj temi da se sa oba serijala susrećem prvi put i da trenutno sudim samo prvim integralima. Inače ni Bernarda ni Tornjeve nisam čitao tj mislim da sam čak 1 epizodu Bernarda posudio u knjižnici, ali ako me sjećanje služi nije bila nešto i mislim da je to čak pisao Hermann Jr. Naglasak na mislim. |
Edited by - DiSkAcH on 16/11/2020 19:32:22 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21319 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/11/2020 : 19:31:24
|
u stvari,već u trećoj knjizi će ti biti jasna veličina serijala o poručniku Borovnici. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 16/11/2020 19:31:44 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 16/11/2020 : 19:52:37
|
quote: Originally posted by DiSkAcH Inače ni Bernarda ni Tornjeve nisam čitao tj mislim da sam čak 1 epizodu Bernarda posudio u knjižnici, ali ako me sjećanje služi nije bila nešto i mislim da je to čak pisao Hermann Jr. Naglasak na mislim.
Nesretniče , ne sudi Bernarda po tom albumu, dapače odmah ga briši iz sjećanja i uživat ćeš i u Bernardu, a o Tornjevima (1 do 10) da ne govorim. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6357 Posts
Posted - 16/11/2020 : 19:55:37
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by DiSkAcH Inače ni Bernarda ni Tornjeve nisam čitao tj mislim da sam čak 1 epizodu Bernarda posudio u knjižnici, ali ako me sjećanje služi nije bila nešto i mislim da je to čak pisao Hermann Jr. Naglasak na mislim.
Nesretniče , ne sudi Bernarda po tom albumu, dapače odmah ga briši iz sjećanja i uživat ćeš i u Bernardu, a o Tornjevima (1 do 10) da ne govorim.
A jel je to junior pisao? Jer ako je, onda mi je jasno zašto mi se nije svidjela. Junior je totalni promašaj od scenariste.
EDIT: Ma je da, evo ovo sam čitao :
A Tornjevima i Bernardu ne sudim. Čekam da ČK i to izbubeta kroz integrale.
|
Edited by - DiSkAcH on 16/11/2020 19:57:33 |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
405 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 30/01/2025 : 20:07:21
|
Red Dast
Okej priča za početak. Postavka mi se dosta sviđa, atmosfera je generalno jako dobra. Konkretno ova epizoda je baš zbrzana pred kraj, što više smeta od povremenih naivnih rešenja
4-
Ratnici beznađa
Ovde se stvari na ranču 666 dodatno komplikuju zbog izvesnog sukoba sa Indijancima. Scene sa radnicima na železnici odlične, tako da od ove epizode se vidi da će ovo biti "tvrđi" vestern serijal, što mi odgovara. Minus bi mi bio pomalo šizofren tempo epizode, sukob sa indijancima (gde je poglavica ubijen od strane svog sina!) gde su bile uključene tri strane i gde su još dvojica ljudi mučena tokom noći je trajao samo dve i po stranice da bi sledećih 8 i po bio epilog koji pokauje ko će još raditi na ranču. Svakako dobra epizoda.
3+
Vukovi Vajomiga
Najbolja epizoda u integralu. Prva polovina mi je bila bolja. Cela jurnjava po šumi uz odličan crtež je bila neverovatno dobra i atmosferična, kao da sam bio tamo. Veliki plus što je često Red Dast ostavljen po strani.
5-
Generalno takođe mi se negde nije svideo kolor. Negde na jednoj stranici imamo 2-3 vinjete totalno drugačije obojene iako se mesto radnje ne menja pa sve bude previše šareno, kao da se papagaj olinjao preko stranice. Takođe u trećoj epizodi, ljubičasta boja kada se radnja odvija noću mi nije bila lepa; tako da bi mi mooožda bilo bolje da je ovo išlo crno-belo. |
|
|
Topic |
|