Author |
Topic |
Macon
Senior Member
Slovenia
1610 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
naker
Advanced Member
4894 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 29/01/2025 : 21:57:32
|
quote: Originally posted by anto
meni baš suprotno;osim Fredija koji je stara najava i Kililane,koju imam u Fibri,ostali naslovi me ne dotiču previše (mada se na kraju svi kupe),osim integrala Lustala i Paranga,koji mi deluje kao moja šalica kave. A najviše me nervira kad vidim da se neko oduševi Loun Slounom,koji mi deluje kao stvar koja će me iznervirati do besvesti (kao što je to učinila Noć).
Ali svakako da je fenomalno što imamo ovavog izdavača,totalno drukčijeg od svih,i iako mi je ukus Najkule,DW... mnogo bliskoji nego Džimijev,sa velikim guštom pratim sve što izda.
Šta si do sada čitao od Stalkera? |
|
|
Crow
Starting Member
31 Posts
Member since 04/07/2024 |
Posted - 31/01/2025 : 13:55:46
|
Ne kontam kako te moze nervirati sto neko ima drugaciji ukus od tebe i sto jedva ceka da se konacno objavi tako genijalan strip kao sto je Lone Sloane. A da ne pricam koliko je smijesno vec govoriti da ti neki strip ide na zivce a da ga nisi ni procitao...
Meni je biblioteka zona nesto najbolje. Mislio sam da me nista od stripa nece tako oduvati i hipnotisati kao Vehlmannova Ljepota tame i onda Stalker objavi Vatre i sapat. Ne moze bolje od toga. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8751 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2274 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1946 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 31/01/2025 : 17:38:47
|
TOKOM ROĐENDANSKE AKCIJE – ROĐENDANSKE NAJAVE!
Benžamen Flao: Kililana Song
U savremenoj Keniji, u primorskoj ostrvskoj oblasti, pratimo sudbinu jedanaestogodišnjeg siročeta Naima, dečaka koji po svaku cenu želi da izbegne dosadnu nastavu u verskoj školi. Nekoliko stotina metara dalje, u džungli Kililane, u srcu mangrova, Ali, usamljeni starac, preživljava od ribolova i branja plodova, izolovan od sveta. Pored njegove kolibe raste drvo. S vremenom je to drvo postalo impresivan oltar prekriven raznim predmetima, tkaninama, životinjskim kostima… Međutim, to mesto je postalo predmet želje francuskih investitora koji sanjaju o pretvaranju tog područja u turistički kompleks. Pritisak se pojačava na različite protagoniste ove priče: trgovce, prostitutke, stare šamane, džihadiste, korumpirane investitore... Niko neće izaći neozleđen iz ovog velikog savremenog grafičkog romana o odrastanju.
„Kililana Song” je za sada najznačajnije delo Banžamena Flaoa, umetnika originalnog pripovedačkog stila kao i jedinstvenog grafičkog izraza.
U biblioteci Zona jedno mesto u ovogodišnjem programu sačuvano je za ovaj biser savremenog francuskog stripa. Knjigu možete očekivati na proleće, u prevodu Nikole Živanovića.
#zona_stalker
|
Edited by - Dzimi Gitara on 31/01/2025 17:48:32 |
|
|
Topic |
|