forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 78

naker
Advanced Member

4894 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 30/01/2025 : 22:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Alex ima kući hvale vrednu kolekciju mangi, obožava anime, Japan mu omiljena nacija, šta može da pođe naopako? Cowboy Bebop | Harmonica Song | Seatbelts.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8747 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/01/2025 : 23:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Goldfrapp - Strict Machine

Ovo je sa drugog albuma, baš je delovalo sveže onda. Pesma je vrlo dobra, spot je odličan. Prošle godine je imala album, pod svojim punim imenom.

4/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8747 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/01/2025 : 00:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Alex ima kući hvale vrednu kolekciju mangi, obožava anime, Japan mu omiljena nacija, šta može da pođe naopako? Cowboy Bebop | Harmonica Song | Seatbelts.

Svašta, zar treba da idem u Japan i da se interesujem za mange i anime, da bi čuo nešto što moj komšija Pera Džo može da izvede daleko bolje?

Ocene nema, jer ovo sviruckanje nije pesma.

A pošto sam ja westerner, gledam i slušam zapadnjačke crtaće. Svi znamo iz Male sirene - Under the Sea.

Jedna od sjajnih pesama je i Kiss the Girl.
A u obradi Soul II Soul zvuči malo drugačije.

naker

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 31/01/2025 : 09:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Jeste da sam ispucao današnja dva zadatka al pošto je danas veselo, a potreba za uništavanjem tuđih bubnjića velika ide osveta za...

Aj ne mogu biti tako zao pa uradit ovo manhunteru, Cromwell će ovo preživjeti nekako:

The Velvet Underground - Sister Ray
https://www.youtube.com/watch?v=uqAN9Ox2Stw

Jebate i onda kažeš da ti je Crowbar buka?!??!
Prvih pet minuta ove antiglazbe se još može izdržat ali kasnije je baš za mlatit mokrom čarapom. Orgulje su ko da se mačka igra s prekidačem za struju dok je drkanje po gitari baš vanserijski fors, artsy fartsy prenemaganje. Pokušao sam pronaći nešto dobro u ritmu ili zvuku ali nema tu ničeg. Čak mi niti ne može izazvati emociju (bijes) nego je jednostavno forsiranje.
Pjevanje lijeno u vražju mater ali dobro to znam i otprije.
Lou Reeda bih volio poslat na nekakve radne akcije jer imam osjećaj da se radi o totalnom mentalnom trutu i fizičkoj lijenčini. Motiku u ruke i da vidimo, samo što bi u tom slučaju taj lik motiku vjerojatno iskoristio da sam sebe zakopa u zemlju ko krumpir, samo da više ne mora mrdnut s guzicom.

Prvi zadatak na ovom topiku koji sam poslušao samo jednom (i pol)
I ovo ću ti zapamtit jer baš i ne mogu povjerovati da tebi ova stvar može bit dobra.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
410 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 31/01/2025 : 09:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Ja odavno nisam pustio Sister Ray, ali pamtim je kao odličnu pesmu :D
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8747 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/01/2025 : 09:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
To je sa albuma koji svuda ima maksimalne ocene, a nalazi se i na nekim listama najboljih svih vremena.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8695 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/01/2025 : 10:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Jebate i onda kažeš da ti je Crowbar buka?!??!
Prvih pet minuta ove antiglazbe se još može izdržat ali kasnije je baš za mlatit mokrom čarapom. Orgulje su ko da se mačka igra s prekidačem za struju dok je drkanje po gitari baš vanserijski fors, artsy fartsy prenemaganje. Pokušao sam pronaći nešto dobro u ritmu ili zvuku ali nema tu ničeg. Čak mi niti ne može izazvati emociju (bijes) nego je jednostavno forsiranje.
Pjevanje lijeno u vražju mater ali dobro to znam i otprije.
Lou Reeda bih volio poslat na nekakve radne akcije jer imam osjećaj da se radi o totalnom mentalnom trutu i fizičkoj lijenčini. Motiku u ruke i da vidimo, samo što bi u tom slučaju taj lik motiku vjerojatno iskoristio da sam sebe zakopa u zemlju ko krumpir, samo da više ne mora mrdnut s guzicom.

Prvi zadatak na ovom topiku koji sam poslušao samo jednom (i pol)
I ovo ću ti zapamtit jer baš i ne mogu povjerovati da tebi ova stvar može bit dobra.

quote:
@Cromwell: hihihi JELDA DA JE NEZGODNO!!! 🤭

Da se razumijemo ja se slazem u vecini toga sto si napisao, ali meni je to i dalje dosta dobro. Ja u stvari volim pretjerivanja, forsiranja i odlaske u krajnosti iliti jednostavnije izdrkavanja (kad si naporan onda budi naporan kako bog zapovida)... osim kad je Dream theater u pitanju, te budale mi idu na jetra.

Meni je Lou posebna biljka. Kad je dobar onda je remek djelo, kad ne valja onda je sranje. Nema između, a nažalost oni prvi slučajevi su rijetki. Remek dijela su mi: Venus in furs, Heroin, Pale blue eyes, Sunday morning i onaj klasik kad čeka svog čovika.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
410 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 31/01/2025 : 10:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Ja ga nisam slusao solo previse, ali iz Velvet Underground-a mi je gotovo sve odlicno; tu i tamo i vrhunski.

Bas jake stvari od njih, a koje nisu spomenute, su mi Run run run, There she goes again, Lady Godiva's Operation, I heard her call my name, Candy says, Murder mystery i Who loves the Sun
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8695 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/01/2025 : 10:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zula, evo da ne bude da te uvijek tjeram kući vodim te danas u brazil...

Nekoć davnije dok smo dimili puno čudnih cigara, imali glumačku skupinu i nastupali okolo naokolo snimili smo i amaterski film Egzorcist: naša verzija. Sljedeca pjesma je korištena kao podloga za scenu seksa... imagine that.

Zula:

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8695 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/01/2025 : 10:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Black And Gold - Sam Sparro

Promašena sam publika za ovo, ali rekao bi da u svojoj domeni dobro funkcionira. Dobar ritam, meni iritantan vokal i (opet meni) odvratna produkcija.

Ocjena: 5/10

Edited by - Tonto on 31/01/2025 10:58:45
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8695 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/01/2025 : 11:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Manhunter:

Nije osveta... ili se bar nadam da nije.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7412 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 31/01/2025 : 12:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Thomas Dolby - The Toadlickers
https://www.youtube.com/watch?v=5SuZMwe-XRc

Fora mi je ovo, ali više spot (koji ću zapamtiti) nego pjesma (koju ću zaboraviti). 6/10

Greta Van Fleet - When The Curtain Falls
https://www.youtube.com/watch?v=86_vnQc1oBE

Nisam znao da se i u 21. stoljeću snimaju ovakve pjesme. Sviđa mi se ovo, iako mi taj rock nije toliko zanimljiv kao nekada. Jedino imam problem s vokalom, na momente mi je ok, a na momente jedva slušljiv. S druge strane, upravo taj vokal čini ovo koliko-toliko posebnim, jer muzika zvuči kao nešto što sam čuo već 100 puta (ali dobro). 6/10

The Cramps - Goo Goo Muck
https://www.youtube.com/watch?v=RVhdHAqoE_c

Vidim da je u pitanju cover, ali ni original mi nije poznat, a glazba jest. Ne znam je li uzeta od negdje ili je kopirana od još koga ili sam zapravo već ovo slušao ili me jednostavno podsjeća na nešto, ali nije ni bitno. Bitno je da je super i još ima fora zajebantski tekst. Ajde nakeru da i ti jednom staviš nešto dobro. 8/10

Sam Sparro - Black And Gold
https://www.youtube.com/watch?v=C8Z-qKqeWWs

Ovo sam upalio na nakerovu preporuku. I, nevjerojatno, znam, ali slažem se s njim od riječi do riječi. Onih prvih 30-ak sekundi su fora, ali poslije kreće odron. 1/10

A to što ti nakeru misliš da su Daft Punk, a pogotovo Faithless, "feel good muzika krojena za petak & subotu spremamo se za provod idemo radimo totalno ludilo" samo pokazuje koliko nemaš pojma, pa zato još malo edukacije.

Dakle, naker:

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8695 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/01/2025 : 13:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Greta Van Fleet - When The Curtain Falls
https://www.youtube.com/watch?v=86_vnQc1oBE

Nisam znao da se i u 21. stoljeću snimaju ovakve pjesme. Sviđa mi se ovo, iako mi taj rock nije toliko zanimljiv kao nekada. Jedino imam problem s vokalom, na momente mi je ok, a na momente jedva slušljiv. S druge strane, upravo taj vokal čini ovo koliko-toliko posebnim, jer muzika zvuči kao nešto što sam čuo već 100 puta (ali dobro). 6/10

Pa naravno. Sad upiši Led Zeppelin u youtube i upali bilo koju pjesmu... to je toliki stilski kopi pejst da je jednostavno besmislen.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8747 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/01/2025 : 14:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zadatak za manhuntera

Heaven 17 - Crushed By The Wheels Of Industry

Ovu pesmu znam u više verzija, dužina i remixa, ali sad sam prvi put odgledao spot, pa zato stavljam njega (iako su neke kasnije verzije bolje)

Edited by - alexts on 31/01/2025 14:07:10
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8747 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/01/2025 : 14:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Fora mi je ovo, ali više spot (koji ću zapamtiti) nego pjesma (koju ću zaboraviti). 6/10

Insistiraš na tim zaboravljanjima, ali svaku pesmu ćeš zaboraviti, u nekom momentu, posle samo jednog slušanja. Ovo je pesma (a takvih je bezbroj, nije jedina), koja sve više ulazi u uho, posle što više slušanja i deluje sve bolje. Takve pesme su uvek bolje od onih koje deluju na prvo slušanje, ali brzo i dosade, kakvih ima takođe nebrojeno.

Edited by - alexts on 31/01/2025 14:13:31
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 31/01/2025 : 14:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Upoznaj zemlju da bi je više volio, part 14 - Meksiko

Jedna dobra gitaristička stvar, možda bi čak mogla proći i kao duet 🤣

Za Cromwella, ljubitelja akustičnih gitara.

Rodrigo y Gabriela - Tamacun

https://youtube.com/watch?v=l-qgum7hFXk

Ne znam zašto bih trebao više voljeti Meksiko ali ovo nije dobra nego odlična stvar. Tu se nema što puno reći osim da se radi o živahnom peglanju koje uz krasne melodijice lijepo napumpa malo adrenalina u žile. Jedini minus za mene je ovo lupkanje ritma po tijelu gitare, što je inače dobrodošlo u malim i pomno biranim trencima no ako ga ima stalno onda na to gledam kao jeftini efekt za "mase".

Bok, kako si.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25610 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/01/2025 : 14:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
First Aid Kit - My Silver Lining

Ovo je čak i dobro počelo. Dok ova nije krenula da peva, pa se tu pokvario utisak. A onda kad je krenula da ispevava onim operskim glasom mi je došlo da se ubijem. Svejedno sam izdržao do kraja. Muzika je odlična, da je vokal bolji moglo bi da prođe. Ovako 2/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25610 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/01/2025 : 14:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Heaven 17 - Crushed By The Wheels Of Industry

U principu baš volim osamdesete, ubedljivo mi je omiljeno muzičko doba što se pop muzike tiče. A ovo je tipičan predstavnik onoga što ne volim iz tog vremena. Nabrajanje pretvoreno u pevanje, gomila stvari muzičkih i audio efekata (trebalo je isprobati novi sintisajzer) nabacanih svuda i refren koji se ponavlja 1254895326 puta.

Ima još nekoliko pesama iz tog doba koje su u ovom stilu i bile su hitovi, a koje menjam odmah kad budu na radiju.

4/10

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25610 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/01/2025 : 14:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo za Shanera jedna lagana numera

Edited by - manhunter on 31/01/2025 15:00:09
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25610 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/01/2025 : 15:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
A kad smo već kod osamdesetih, evo za alexts jedan od najvećih nemačkih hitova tog vremena (i inače).

Edited by - manhunter on 31/01/2025 15:12:16
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8695 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/01/2025 : 15:17:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

First Aid Kit - My Silver Lining

Ovo je čak i dobro počelo. Dok ova nije krenula da peva, pa se tu pokvario utisak. A onda kad je krenula da ispevava onim operskim glasom mi je došlo da se ubijem. Svejedno sam izdržao do kraja. Muzika je odlična, da je vokal bolji moglo bi da prođe. Ovako 2/10

...a meni bolje pjevanje nego muzika.

...al dobro da znam u kojem smjeru treba ici osveta.

Edited by - Tonto on 31/01/2025 15:21:26
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 31/01/2025 : 15:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

To je sa albuma koji svuda ima maksimalne ocene, a nalazi se i na nekim listama najboljih svih vremena.

Gdje svuda i tko su ti ljudi koji pišu te smiješne liste? Imena, ime oca i jmbg. Sve puno plaćenih neimača pojma...

quote:
Originally posted by Tonto
Meni je Lou posebna biljka. Kad je dobar onda je remek djelo, kad ne valja onda je sranje. Nema između, a nažalost oni prvi slučajevi su rijetki. Remek dijela su mi: Venus in furs, Heroin, Pale blue eyes, Sunday morning i onaj klasik kad čeka svog čovika.

Jedino ako je remek djelo lošosti, jer ovo i ja mogu napravit. Ima i loših stvari koje ispadnu kao remek djelo jer imaju IDEJU ali to uvijek mora sadržavati nekakav materijal. Ovo nema ideju nego samo mateijal, a taj materijal je buka koja bi kakti trebala izazvati reakciju, isto ko i one pidarije sa dvije bijele linije na plavom platnu. Radije bi išo gledat neki preserans u režiji Yoko Ono nego slušat joko Ovo.

btw: niti ja ne razlikujem pjesme od Napalm Deatha. A Dream Theater je najdosadniji bend ikad.

quote:
Originally posted by NESVRSTANI
Klasika.
Čak i Kenny Rogers prolazi.

Užas!
Pa to je američanima ko kod nas Tonči Huljić!

Evo ti onda odmah jedan zadatak prije nego je prekasno.

Znači @NESVRSTANI

Hank III - Rebel Within

p.s.: zajebavam se za Kennyja, klasici su klasici makar ispali iz mejnstrim mašine. I Magazin je isto klasik

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 31/01/2025 15:24:15
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8695 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/01/2025 : 15:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Vjerovao ili ne, znam dvojicu koji su se pocetkom devedesetih potukli za ovaj album velvet undergrounda. :)

Edited by - Tonto on 31/01/2025 15:37:42
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

262 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 31/01/2025 : 15:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui
quote:
Originally posted by vatrena_stenica
Jose James - Love Da li je ovo najumerenija i najkraća stvar koju nam je Chui okačio?!

E sad kad već provocirate moram na brzinu jednu za vatrenu stenicu Laura Mvula se pojavila sa fantastičnim prvim albumom negdje prije nekih 12 godina, nakon toga nije ponovila tako dobar album. Ali veselilo me da je donijela neki svježiji sound u pop mjuzu. Teško je sad izdvojiti jednu stvar sa albuma da bude neki dobar primjer i svakako preporučam preslušavanje cijelog al ajd evo jedna malo plesnija singlica sa albuma za prvi susret da bude što bezbolnije https://www.youtube.com/watch?v=hYjHixQ9Ns4&list=OLAK5uy_n-1AyX5kwUK9RexoNT5EtzTsk7adYPpxE&index=7&ab_channel=lauramvulaVEVO

Laura Mvula - That's Alright

Chui, meni se Jose James - Love zapravo dopada više nego neke druge stvari koje si kačio. Iako stvari rade svaka za sebe, nekako mi to skupa nije toliko strašno kao Tontu i Nakeru. Odslušala sam još par njegovih pesama.

Što se Laure tiče, zanimljiva mi je. Sviđa mi se samouverenost ove žene. Boli je uvo ako njena pojava nekome smeta, njena boja kože ili nesavršeno telo, kao i da li će Nesvrstanom pasti mrak na oči zbog nje, ili će nervirati Aleksa jer nema sluha. 😆

Htela sam Majora da pošaljem Nakeru, ali neka ipak ide novom čoveku na topiku - Maconu
Wamdue Project - King Of My Castle

Wherever there is man, there is Hell.

Edited by - vatrena_stenica on 31/01/2025 15:47:59
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

262 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 31/01/2025 : 16:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Crowbar - The Lasting Dose
Ovo mi je mnogo slušljivije od Napalma. Zapravo mi i nije toliko loše. Vokal daleko prihvatljiviji, još i čujem šta čovek izgovara, a melodija mi je ozbiljno bolja.

The Dandy Warhols - Bohemian Like You
Mnogo puta preslušana kul stvar.

Rodrigo y Gabriela - Tamacun
Ovo mi se sviđa.

The Cramps - Goo Goo Muck
Dobra. Mislila sam da je ovo original.

First Aid Kit - My Silver Lightning
Simpatično. Podsetile su me na još neke ženske (takođe sestre) koje ću poslati Tontu, samo da ih se setim.
Edit: Setih se - The Pierces. Ne sećam se sad svih njihovih stvari, ali npr. evo ove:
https://www.youtube.com/watch?v=4rgrz8QiTjw

Wherever there is man, there is Hell.

Edited by - vatrena_stenica on 31/01/2025 16:24:13
Go to Top of Page
Page: of 78  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000