forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 78

manhunter
Moderator

Switzerland
25613 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/01/2025 : 19:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
L7, "Shit List", LIVE !!

Ne znam kako da ocenim pesmu koju ne znam u uživo verziji, žao mi je. Pa neke pesme koje volim mi se ne sviđaju uživo, ili veoma se razlikuju od studijske verzije. Ovo mi zvuči kao tipični ženski rock, drndamo gitare i izigravamo tough chicks. Bez ocene.

Edit:preslušao sam i studijsku verziju. Mešavina Silverchair, Queens of the Stone age i Motley Crue, sve to sa manjkom testosterona. 2/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 31/01/2025 19:23:00
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8751 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/01/2025 : 19:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
L7 su već bile među zadacima na ovom topiku (mislim da sam samo ja rekao nešto pozitivno). To je pravi alter-rock, kome ljubitelji metalskih kombinacija, nisu skloni.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8751 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/01/2025 : 20:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Jel Macon prevideo da je ovo za njega?

Wamdue Project - King Of My Castle

Kad sam dobio prvi kasetofon, u osnovnoj školi, 1982-e, počeo sam da snimam pesme sa radija koje mi se dopadaju, na kasete. Ove kompilacijske kasete sam obeležavao rednim brojevima. Poslednju kasetu sam snimio, čini mi se 1999/2000-e, već sam bio zaposlen (ne sećam se koliko ih ima ukupno, stoje u nekoj nepristupačnoj fioci, verovatno više od 150). Posle toga su i kasete prestale da se (masovno) proizvode, došli su rezani CD-ovi, a muzika počela da se menja, tako da su singlovi koji bi me zainteresovali, bili ređi, a njih sam nabavljao samo u sklopu albuma izvođača.

Na to me podseti Wamdue Project, čiji sam spot gledao bezbroj puta na tom nemačkom MTV-u. Zato što se, mislim, ta pesma nalazi na poslednjoj kaseti koju sam snimio. Sama pesma nije nešto naročito i onda mi je bila jedna od slabijih na kasetama, malo neobičniji euro-beat, ali je spot plenio zbog animacije (a sad znamo da je to iz Ghost in the Shell).

3/ 5

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1610 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 31/01/2025 : 20:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Hard rock sa pank elementima, trpali su jih i u grunge. Cjelina je više od pojedinačnih elemenata jer su pjesme dosta jednostavne. Bricks are heavy je bio najkomercialniji album, zvuk ima previše spoliran, za mene je najbolji album iz 1994.

Ove ženske ništa ne izigravaju. Pratio sam jih kad je njihova muzika izlazila prije trideset godine, bile su mi jedna od omiljenih grupa. Pored The Cramps, Majke, Motorhead, Clawfinger, Hedningarna...

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1610 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 31/01/2025 : 20:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

Htela sam Majora da pošaljem Nakeru, ali neka ipak ide novom čoveku na topiku - Maconu
Wamdue Project - King Of My Castle

Vidim, da pišete i ocjene ali ovdje ne znam kako ocjeniti. Nemam kriterija za elektro pop ili kako se taj žanr zove.

Vračam jedan etno za Vatrenu stenicu:

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8751 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/01/2025 : 20:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Može i opisno Macone - dosadno, simpatično, prosečno, (ne)zanimljivo...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8751 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/01/2025 : 20:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Uskoro ću morati i ja da se povučem sa ovog topika, iz istog razloga kao izivko, nema se vremena za slušanje (druge) muzike, ostaju albumi neodslušani, na par ploča pada prašina...

Ali, dok sam tu, bar ovaj vikend, nek je živahno...

Zadatak za Zulu

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25613 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/01/2025 : 20:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
To je "problem" kod ljudi koji slušaju samo jednu vrstu muzike. Sve drugo im je strano i stvarno ne znaju da ocene.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1610 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 31/01/2025 : 20:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Slušam dosta rocka a i jazz, metal, etno, ali pop i elektronika nisu moja stvar. Osim tu i tamo nešto kao ABBA ili Kraftwerk. Na kompjuteru imam par tisuča albuma koje sam sve preposlušao, mnogo njih više deset puta. U stara dobra vremena cd-a sam obsesivno slušao rock nekih deset godina, imao sam oko 600 originalnih cd-a.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1610 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 31/01/2025 : 20:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Bilo mi je prosečno i nezanimljivo.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8751 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/01/2025 : 20:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

quote:
Originally posted by alexts

Bilo mi je prosečno i nezanimljivo.

Otprilike je tu (2,5), ja sam malo više nostalgičan, uspeh te pesme je u spotu bio, ispalo je neko dopunjavanje slike i zvuka, kao soundtrack.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4896 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 31/01/2025 : 22:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Soul II Soul: Kiss the Girl

Malo drugačija verzija čuvene pesmice iz još čuvenijeg crtaća. Zabavno, opuštajuće, duva vetar, plutaš na pučini, roniš.. Nekad je Disney imao vrhunske crtaće i odličnu muziku, a eto na šta su spali kada se juri $$$.

Faithless - Mass Destruction

Shaner zaboravan da mi je već jednom slao Faithless i rekao sam da mi se ne sviđa ni muzika ni vokal ne znam zašto očekuje drugačije rezultate. Ono o čemu peva lik su reperi iz '90tih već odavno apsolvirali. I zašto pojedine reči naglašava kao da je neki reggae wannabe iz Jamajke? Interesantno da Shaner smatra da Alice in Chains ima bezveze vokal, ali ovaj glas mu je odličan

Wamdue Project King Of My Castle

Ghost in the Shell je vrhunski anime i imao je vrhunski soundtrack, ali ovo to nije.

L7 - Shitlist

Cure rasturaju, pogotovo kada su bile u grunge fazonu. Čudi me da ovo Manhunteru nije leglo, a voli mjuzu '90tih. Slao sam Bevi numeru Monster od ovog benda ranije na topiku i mislim da su bile pozitivne reakcije. Bricks are Heavy im je najbolji album treba preslušati celu stvar ima tamo jako dobrih pesama pogotovo za ljubitelje bass-a.

Flaming September, Marianne Faithfull

Prelep vokal uz melanholičnu pesmu i tužan tekst.

..........

Dream Theater

Albumi od '00 pa na ovamo nisu dobri i smaraju, ali tokom zlatne ere '90tih su izbacivali odlične stvari. Images and Words i Scenes from a Memory su remek dela. Pričati o kvalitetnom progressive metalu i concept albumima bez spominjanja Dream Theater mi je kao da neko pravi listu američkog indie stripa bez Burns-a.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4896 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 31/01/2025 : 22:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Imam za Macona još jednu stvar inspirisanu blues-om. Green River - Unwind.

Go to Top of Page
Page: of 78  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000